3 Ting jeg aldri gjør foran kjæresten

Skjule følelser – Om jeg er lei meg eller sint skjuler jeg det aldri for Per Fredrik. Jeg syns det er viktig å kunne være åpen og ærlig om ting man føler uansett grunnen til at man føler det man føler. Tror det ville blitt veldig usunt etterhvert om jeg aldri hadde turt å si ifra til Per Fredrik om at jeg var lei meg for noe som hadde skjedd.

 

Være slask – Å gå rundt i møkkete slitne klær og ikke ha dusjet på et par dager er noe jeg aldri ville gjort foran Per Fredrik. Det syns jeg ikke man skal utsette den man er sammen for. Nå ville jeg faktisk aldri gjort det uansett om Per Fredrik var det eller ei, for jeg får seriøst helt spader om jeg ikke er helt ren og velstelt. Hygiene er viktig for meg. PS; om man er syk gjelder andre regler, hehe.

 

Gå på do – Haha, dette vet vel snart halve Norge? Å gjøre både nummer en og to foran Per Fredrik kunne seriøst aldri falt meg inn. Det er bare så ekkelt og feil i mine øyne.

 

Hvilke ting ville du aldri gjort foran kjæresten din?

Julebord med jentene

I kveld har jeg vært på julebord / bursdagsfeiring med Drammensjentene! Vi dro på Big Horn. Har ikke vært der på gud vet hvor mange år, så det var spennende å dra på det igjen. Både Victoria og Mina har nettopp / har snart bursdag, så da feiret vi begge de i samme slengen!

Det var koselig å se igjen jentene! Ble ikke så sen kveld på meg. Er fortsatt litt sjuk, så prøver å ta det med ro frem til jeg er 100% frisk igjen. Gleder meg skikkelig til å bli frisk nå. Er så kjedelig å være syk! Selv om nå tok jeg det med ro med en gang jeg begynte å bli sjuk, så jeg slapp unna feber og de verste symptomene. Skal sove leeeenge i natt, så da tipper jeg at jeg er helt frisk igjen i morgen!

6 Uvaner jeg har

Jeg slumrer. Og ikke bare i 5 min, men gjerne i en time i strekk. Setter som regel på alarmer som går av hvert 5 min, og får meg ikke til å stå opp før minst 4-5 av de har gått av..

Når jeg bare skal sjekke noe kjapt, ender det altfor ofte med at jeg må sjekke alt av instagram, snapchat, bloglovin osv.

Rotete – Altså, det har blitt mye bedre etter at jeg ble voksen. Men da jeg var yngre var jeg så rotete at det ikke fantes ord for det. Man måtte nesten brøyte seg inn på rommet mitt. Jadda..

Jeg hoster ekstremt ofte. Selv om jeg er hverken syk eller har vondt i halsen. Jeg  bare må kremte eller hoste ofte.

Jeg stjeler alltid dyna i løpet av natten. Fått et par klager fra Per Fredrik om det.. Hehe! Vi har dobbeldyne, så stakkars PF våkner alltid opp uten dyne.

Jeg er surrete. Altfor ofte begynner jeg å fortelle Per Fredrik historier, som jeg har fortalt 4562 ganger før. Uten å huske at jeg har fortalt de. Først etter et par minutter husker jeg at jeg har fortalt det før.

5 Ting jeg syns er flaut!

Spontant besøk når jeg ikke har rukket å rydde – Det er ikke særlig gøy med besøk som kommer uanmeldt, om jeg nettopp har gått igjennom huset som en tornado. Haha! Bare; “Hei hei, ja velkommen inn i rotet liksom”.Heldigvis er det sjeldent det er så rotete her. Men det hender at det skjer, hvis jeg har hatt mye jobb å gjøre. Da kan det fort bli ganske kaotisk her.

Snap til feil person – Det er sååå flaut å sende snap til feil person. Det har hendt at jeg har sagt noe om en person, også har jeg klart å sende det til den personen. Åh, det er så driti ut som det faktisk går ann å bli! Heldigvis har det ikke vært noe særlig slemt, men heller at jeg har vært bekymret for en person. Uffameg!

Åpen buksesmekk – Etter at jeg hadde et lite uhell for noen år tilbake der jeg klarte å gå igjennom hele Karl Johan med åpen buksesmekk har jeg blitt helt ekstrem på å alltid sjekke den. Jeg sjekker at den er lukket sikkert 30 ganger hver eneste dag..

Skrive om sex – Kall meg gjerne gammeldags men jeg syns det er flaut å skrive åpenlyst om sex her på bloggen. Jeg har vel sagt et par småting her og der, men å brette ut om sexlivet mitt er noe jeg ikke helt føler meg komfortabel med. Men det er jo kanskje ikke så rart? Det er jo en privat ting. Selv om halve blogg Norge er åpne om det da, haha! Syns faktisk mye av åpenheten er bra! Men det er bare ikke noe jeg hadde følt meg komfortabel med å fortelle om selv.

Mumle for meg selv – Jeg mumler ofte for meg selv som en måte å tenke bedre på. Det flaue er bare hvis noen hører det! De må jo tro at jeg er super rar som nærmeste sitter og snakker med meg selv!

7 Skjønnhetstabber jeg har gjort

– Overnappe brynene mine –
Helt siden jeg var liten hadde jeg perfekte mørke fine og fyldige bryn. Vel, det endret seg på ungdomsskolen da jeg begynte å nappe brynene mine selv, og det var in med tynne bryn. Til den dag i dag har fortsatt ikke endene på brynene mine vokst ordentlig ut.

– Barbere legger med barberskum – 
Man ville tro at man det beste er å barbere leggene med barberskum, ikke sant? Vel, det er det virkelig ikke. Da jeg var yngre og ikke hadde lest at man heller burde bruke dusjsåpe eller balsam, brukte jeg barberskum. Det gjorde at det ble ekstremt mye lettere å kutte seg. Vel, den dag i dag sitter jeg igjen med greit mye arr på legger etter barbering.

 

– Klippe bob – 
Jeg har alltid elsket å ha langt hår, og på den tiden jeg klipte bob brukte jeg hair extensions rett før jeg klippet håret. Jeg hadde nemlig blitt overtalt av modellbyrået jeg var i på den tiden, at jeg kom til å få mange flere jobber, og se mye lengre ut om jeg klipte håret mitt. 18 år gamle meg trodde selvfølgelig på det, så da klipte jeg håret.

Etter maks 2 uker hatet jeg det helt ekstremt, og jeg har angret siden den dag på at jeg klipte det. Jeg fikk ingen nye jobber, og jeg fikk heller ikke lov av byrået til å bruke hair extensions. Etter 3 måneder orket jeg ikke mer, og jeg begynte med hair extensions igjen. Helt siden den gang jeg har konstant brukt hair extensions, og håret mitt har enda først nå grodd tilbake til den lengden det originalt var. Vel, takk for det fantastiske rådet altså. Aldri om jeg hører på noen som helst andre enn meg selv når det kommer til mitt eget hår.

 

– Elektrisk øyenbrynstrimmer – 
Da jeg gikk i 8. klasse hadde mamma kjøpt et stort sett med øyenbryn og negletrimming til meg. Helt uerfaren med dette prøvde jeg ut den elektriske øyenbrynstrimmeren en sen kveld da jeg stod på badet alene. Vel, på brynene gikk det veldig fint, men det jeg ikke hadde sett var at bladet så dirret opp og ned, også kom borti vippene mine. Vel, det ble en fortvilet 13 år gammel jente som kom opp og vekte moren sin på kvelden uten vipper. Ikke veldig kult å gå på skolen de neste 2 ukene uten vipper. Thank god for mørk øyenskygge som skjulte det litt.

 

– Solarium – 
Om jeg kunne sagt en ting til meg selv da jeg var 12 år, så ville det vært “hold deg langt unna solarium”. For herregud som jeg har skadet huden min av all solingen i solarium. Litt solarium her og der er ok og sikkert bare sunt for vitamin D om vinteren. Men å sole seg 45 minutter 4x i uka er ikke særlig bra.

– Ikke bruke vipper – 
Hadde jeg innsett litt tidligere at jeg burde bruke falske vipper, hadde nok sminkegamet mitt vært mye bedre fra ung alder. Mine naturlige vipper er ikke mye å skryte av, og når man har ganske store øyne som jeg har, må vippene matche. Det gjør ikke mine. Så uten ekstra vipper blir ansiktet mitt helt rart proposjonert.

 

– Epilere under armer –
Som mange av dere sikkert vet, epilerer jeg armene mine. Rett og slett fordi jeg har naturlig mørkt hår, og da syns det veldig godt når det er på armer som kanskje ikke er de bruneste. Å epilere på armene er null stress, og gjør nesten ikke vondt. Så for litt siden fikk jeg den “gode” ideen at jeg skulle epilere under armene mine. Vel, det begynte å sylblø og det sved helt ekstremt i flere dager etterpå. Auch!

10 Tips for et bedre kjæreste forhold

Kvalitetstid – Noe Per Fredrik og jeg har som fast vane er at vi alltid har date night på lørdager. Da får vi dratt ut av huset og satt av tid til å bare være kjærester. Man kan fort havne i den vanen at man kun halvsover foran tv’en sammen, men da får man jo ikke ordentlig kvalitetstid sammen. Om man har barn er det ekstra viktig med kjærestetid der man kun er kjærester, og ikke foreldre / samboere. Bli enige om hvor ofte dere skal ha date night, og gjør det til en prioritet.

Hvordan man snakker – Det er så mange som snakker til hverandre på en stygg / ufin måte. Om man stadig vekk gneldrer til kjæresten sin, blir det ikke særlig god stemning. Skal man spørre kjæresten sin om de kan gjøre noe, så kan man gjøre det på to måter. Man kan for eksempel enten si “Jeg hadde satt pris på om du kunne blitt bedre på å rydde opp etter deg” i en hyggelig tone eller man kan gneldre “kan du se til helvete å rydde opp etter deg? Nå er jeg så dritlei av at du alltid roter”. Det er altfor lett å si det på den siste måten, men da blir det ikke akkurat god stemning, og jeg kan nesten love deg at den du er sammen med får ekstremt lite lyst til å faktisk gjøre det du sier.

 

Gi hverandre oppmerksomhet – Små gleder i hverdagen er helt gull! Det kan være små gaver, en post-it lapp i matboksen med en koselig melding, roser, eller at man drar ut på kino på en tirsdag. Slike små ting gjør at kjæresten din vet at du setter pris på han / henne, og det er så viktig.

Bygg hverandre opp – En kjæreste skal gi deg ros og komplimenter og få deg til å føle deg bra. En kjæreste skal derimot ikke snakke stygt til deg, fortelle deg at du er lite verdt eller andre ting som river deg ned. Jeg har sett så mange jenter være i forhold der de blir snakket nedlatende til av kjæresten sin, hvor kjæresten sier ting som “du kommer aldri til å klare og bli noe”, “du er egentlig ikke noe pen”, “ingen av vennene dine liker deg” og “eksen min var mye bedre enn deg i senga”. Dette er ikke ting man skal godta at en kjæreste sier, og om kjæresten din sier slike ting til deg bør du virkelig revurdere om du ønsker å være sammen med den personen.

 

Tillit er viktig – Man skal kunne stole på partneren sin. Derfor er det viktig at man fra starten av ikke lyver eller holder ting skjult for kjæresten sin. Om man ikke har tillit til hverandre, kan det fort gnage ihjel et forhold, og skape mye problemer.

Samboere; bestem dere for oppgaver i hjemmet. – Da Per Fredrik og jeg flyttet sammen fordelte vi oppgavene i huset med en gang vi flyttet inn. Det gjorde det veldig lett for oss å vite hva som er hverandres oppgaver, og vi slapp å føle at kun den ene dro lasset. Om man ikke har satt faste oppgaver, blir det fort til at den ene føler at den alltid vasker alt av klær og tar oppvasken. Et forhold skal være rettferdig, og derfor skal ikke kun den ene dra lasset.

 

Snakk ordentlig med hverandre – Hvis dere har problemer med noe er det viktig å kunne snakke skikkelig ut om det. Snakk til dere har fått sagt alt som er på hjertet og “tøm glasset helt”, ikke la det være igjen litt dritt i bunnen, om dere skjønner hva jeg mener? For den dritten i bunnen blir fort en fullt glass igjen, og da renner det over ganske så fort. Derfor er det veldig viktig at man alltid snakker helt ut, og faktisk sier ifra til kjæresten sin når man føler at noe er galt. Ikke gå rundt og hold følelser og tanker ikke.

Intimgrenser – Dette har jeg jo snakket en del om før, men jeg føler det passer godt å ta med her. Da Per Fredrik og jeg flyttet sammen var vi veldig klare på at vi skulle ha hvert vårt bad, og vi skulle vaske våre egne klær. Om man skal være sammen for alltid er det viktig å ha noen intimgrenser, da er det kanskje ikke så smart å vaske de skitne klærne til kjæresten sin eller gå rett inn på do rett etter at den andre har gjort nummer to. Det er ikke akkurat særlig sexy. Vi er mennesker alle sammen, men man trenger faktisk ikke vise alt til kjæresten sin.

 

Venner – Bare fordi du får deg kjæreste, betyr det ikke at du skal kutte ut vennene dine. Venner er viktig, og det er faktisk ikke alt man kan / bør snakke om med kjæresten sin. Man trenger også innspill og inspirasjon fra venner. Derfor er det viktig å prioritere å være med venner iblant, selv om man ofte har lyst til å være med kjæresten.

Bli enige om ting på forhånd – Om dere planlegger en fremtid sammen er det viktig å vite at man er på samme side. Om den ene har lyst til å reise rundt halve jorda og aldri få barn, mens den andre har lyst på hus og 4 unger kan det fort bli ekstremt problematisk. Derfor er det viktig at man i starten av forholdet, eller før man flytter sammen, at man setter seg ned og er helt ærlige om hva man faktisk vil her i livet. Det er ikke alltid man vet helt hva man vil med livet, men prøv å planlegg de neste 5-10 årene, og se hvordan det passer sammen med hverandres liv. Det er fryktelig dumt å bruke åresvis på å være sammen, for så å finne ut at man har helt forskjellige meninger den dagen man skal kjøpe hus / leilighet, eller få barn / ikke få barn.

5 Beauty hacks

annonse – lyko, nelly, kicks

Rød i hudtonen? – Om du er veldig rød i hudtonen (noe som er typisk nordmenn), så funker det supert med en selvbruning med oliven toner. De grønne tonene i olivenfargen vil da jevne ut rødheten, og man sitter igjen med en mye mer gyllen hudfarge.

Dette er noe av grunnen til at noen selvbruninger kan se smashing ut, mens andre kan man ende opp helt oransj av, haha! Min favoritt selvbruning med oliventoner finner du HER til kun 99,- kr for en svær flaske!

Kviser? – Hver gang jeg får en skikkelig kvise smører jeg bare på DETTE middelet fra Mario Badescu på selve kvisen, og sover med det over natten. Dagen etter er kvisen basically helt borte! Det funker helt sinnsykt bra, og det er ikke uten grunn at Kylie Jenner anbefaler det!

 

Neglebørste – Jeg er bittelitt (veldig) cleanfreak. Så når jeg skal vaske hendene mine liker jeg å alltid bruke en neglebørste for å virkelig børste og vaske ordentlig under neglene. Siden jeg bruker løsnegler står neglene litt mer opp fra neglesengen enn hvis man har naturlige, så det samler seg ikke like fort dritt under neglene. Men det er fortsatt viktig å bruke! Lite tips om du vil være litt ekstra renslig (hvem vil vel ikke det?).

Føtter – Nå som det er partysesong bruker man ofte hæler som er relativt åpne, og da kan det være en idé å gi litt ekstra pleie til føttene. Sleng på en fin neglelakk og fil neglene. Ta gjerne en fotmaske også. Den tar du på, og etter 7 dager faller all død hud av føttene dine. Har prøvd det selv, og det er helt vilt hvor bra det funker! Fotmaske finner du HER fra Beauty PRO.

 

Ekstra fin sminke – Vil du at sminken skal se ekstra fin ut på julebordet eller til julaften? Da bør du bruke DENNE ansiktsmasken i 10 minutter før du legger sminken. Den gir intens fuktighet, og sminken legges mye bedre på en hud som har fått godt med fuktighet.

 

Årets fineste julepysjer!

annonse – cubus, nelly

Jeg elsker julepysjer! Det gir meg skikkelig julestemning, også er det så digg å rusle i hjemme! Jeg har fått massevis av spørsmål om hvor mine julepysjer er fra, så jeg at jeg ikke er den eneste som liker julepysjer!

Jeg kjøpte noen av mine på Primark da jeg var der i november. Men det er supermange lekre rundt på nettet, og her er et utvalg av de!

GRÅ PYSJHER  //  BLÅ PYSJHER  //  MØRKEBLÅ PYSJHER

 

RUTETE PYSJHER  // MØRK LILLA PYSJHER

 

RÅDYR PYSJHER  //  BLÅ PYSJHER

 

MORGENKÅPERBRUN, BURGUNDER, SORT

 

Håper dere liker pysjene og fant en ny favoritt!

24 Ting du kan gjøre i desember!

annonse – bubbleroom

Nå som det er desember og juletid, er det så utrolig mye gøy og koselig du kan gjøre! Om du ikke har fylt opp kalenderen med planer, har jeg noen ting på listen (#ListeStina) min som du kan gjøre!

KJOLEHER

 

Se julefilmer – Jeg har laget en stor oversikt med 24 julefilmer du kan se i desember, og den finner du HER.

 

Bake julekaker – Det er så mange spennende og gode julekaker du kan bake! Lag opp litt ekstra og gi bort i gaver til familie og venner!

 

Handle julegaver – Jeg fikk unnagjort det meste av julegavehandelen under black week på nett. Men om du selv ikke fikk gjort det, kan du jo ta turen på kjøpesenterne og kose deg med julehandelen mens du ser på all den fine pynten i butikkene.

Lage julemat – Det er ikke bare på julaften og i selskaper du kan spise julemat. Lag det i hverdagen også! Per Fredrik og jeg lager julemat hver eneste dag hele desember, og herreguuuud så godt det er!

 

Ski – Det har kommet en del snø rundt i landet, så hvorfor ikke ta deg en skitur? Pakk med deg pepperkaker, appelsin og kakao i sekken og ta deg en fin tur ut i det snødekte landskapet.

 

Kjøpe gaver og legge under donasjons trær – Hos alle nordic choice hoteller i Norge kan du legge pakke under juletreet som du vil donere bort til et barn. Les mer om opplegget HER.

 

Julemarked – Det er så mange julemarkeder rundt i Norge, og det er jo så koselig å dra på det! I dag skulle Per Fredrik og jeg egentlig på julemarkedet i Oslo, men det måtte vi utsette fordi jeg ligger rett ut og er syk. Uffameg. Men gleder meg skikkelig til julemarkedet i Oslo, for det er så fint!

Høre på julemusikk – Jeg elsker å høre på julemusikk, og har til og med en egen spilleliste på Spotify med all min favorittmusikk! Listen kan du sjekke ut HER.

 

Gå på skøyter – Rundt omkring kan man leie skøyter og ta seg en tur ut på isbaner.

 

Pynt opp både inne og ute – Vi pyntet opp inne for cirka to uker siden, men utendørs har vi ikke rukket å bli ferdige enda. Så fort solen titter frem er det bare å ta på seg litt godt med klær og ta turen ut for å pynte opp!

Redd jorden litt – Julen kan fort bli veldig materialistisk, og da er det viktig å huske på at man gjør noe godt også. Du kan for eksempel “beskytte 15 mål med regnskog i et år” eller “hjelpe med å beskytte hjemmet til en sumatratiger“.  I år har det virkelig gått hardt utover regnskogen, og det er så viktig at vi alle bidrar til å hjelpe med å bygge den opp igjen!

 

Jul i blodfjell – I år er det sesong 2 av jul i blodfjell. Sesong 1 var sinnsykt morsom, og sesong 2 ser ut som at den blir minst like morsom!

Julepysj – Kjøp deg en lekker julepysj og tass rundt i den i juletiden. Jeg elsker julepysjer, og kjøpte til og med matchende pysjer til Per Fredrik og meg i år!

 

Drikke kakao – Det er få ting som slår det å drikke varm kakao når man har kommet inn fra kulden ute. Jeg elsker kakao, og HER finner du en amazing oppskrift på hjemmelaget kakao med karamell og havsalt.

Julelunsj med venner eller familie – Be inn til julelunsj med enten venner eller familie, disk opp med masse god julemat og hør på julesanger, og nyt førjulstiden!

 

Grevinnen og hovmesteren – Denne må vi se hver lille julaften. Den er så morsom og det er en tradisjon jeg håper at fortsetter til jeg tar kvelden!

 

Pakkelek – Arranger pakkelek sammen med venner eller familie, og ha gjerne et morsomt tema for pakkene!

Sette mål for det nye året – Jeg har en tradisjon for meg selv, og det er at jeg bruker romjula til å reflektere over året som har gått, også setter jeg meg mål for det nye året. Desto mer detaljerte målene er, desto større sjanse er det for å klare de!

 

Skriv ned høydepunktene fra 2019 – Gå igjennom hele året. Hva har vært oppturene, nedturene og høydepunktene? Lag deg en liten liste der du oppsummerer året. Kanskje har det skjedd mye mer enn du husket?

 

Julebord med venninner – Arranger julebord med venninner. Julebord er ikke noe man er nødt til å kun gjøre med jobben, man kan også gjøre det med venninnegjengen, søsken, søskenbarn, osv.

 

Lucia – Den 13. desember er det Lucia, så da er det bare å bake lussekatter og feire i vei! Jeg eeeelsker lussekatter og kunne spist det året rundt, hehe!

KJOLEHER

 

Telys – Jeg elsker å tenne telys som dufter av jul. Det setter en skikkelig god stemning i hjemmet!

 

Julekort – Hvert eneste år tar vi bilder til julekort, printer det ut og sender til alle venner og familie. Det er så koselig!

 

Risgrøt – Desember er virkelig risgrøt måneden. Selv om jeg elsker å spise risgrøt året rundt, prøver jeg å holde det til desember. Perfekt frokost!

 

 

Ha en magisk desember ❤️🎅🏻☃️

9 Triks for å spare tid i hverdagen!

– Bruk minst mulig tid på å se tv. Bruker du to timer mindre på tv om dagen enn hva du allerede gjør, kan du heller bruke de to timene på å gjøre ting du egentlig må gjøre. Eventuelt kan du skru på tv’en og ha den i bakgrunnen mens du trener, spiser eller rydder.

– Når du skal rydde rommet ditt / leiligheten din, bør du sette på en alarm. Bestem deg for at du skal bruke 15 / 30 / 45 minutter til å rydde. Etter det er du helt ferdig. Men på de minuttene du rydder skal du rydde så effektivt som overhodet mulig. Skru på litt musikk også, så blir du enda mer effektiv. Det som skjer da er at du bruker kanskje 15 minutter på å rydde det du vanligvis ville bruke 30-45 minutter på.

– Lakker neglene mens du studerer / leser. Man må jo vente på at neglene skal tørke, så da kan man like så godt gjøre noe effektivt mens man venter!

 

– Hver gang det kommer opp noe du må gjøre, sett det på en to-do liste på mobilen. Hver gang du har litt ledig tid, går du igjennom listen og blir ferdig med tingene.

– Spis frokosten mens du sminker deg og fikser håret om morgenen

 

– Finn frem antrekket du skal ha på deg, dagen i forveien. Hvor mange av oss har ikke surret rundt om morgenen og slengt på seg noe de angret på rett før de måtte løpe ut til bussen?

 

– Tar du mye buss / tog? Bruk tiden effektivt til å lese lekser, svare på mail, og andre ting.

– Bor du alene? Lag dobbel porsjon med middag, så slipper du å lage middag dagen etter. Det kan også være smart å handle inn all maten for uken i løpet av en handletur

 

– Kjøp en nøkkelfinner eller ha et standardsted hvor du legger nøklene dine. Aner ikke hvor mye tid jeg har kastet bort på å lete etter nøklene!