Du vet det er jul når..

.. rumpa har vokst seg ut av buksa. Om jeg kanskje har kost meg med litt ekstra mat den siste tiden? Tja, skal ikke se bort ifra det!

Visste ikke om jeg skulle le eller grine når jeg såvidt fikk på meg buksa for rumpa var for stor. Men pytt pytt! Det er jo bare kropp! Og jeg har helt ærlig ingenting imot å få litt større rumpe. Hah!

Fikk heldigvis buksa på til slutt! Nå er det ut på middag med gutten min!

Video – Sminke for nybegynnere

Jeg blir ofte spurt av dere som leser bloggen min, om jeg kan gjøre en sminkevideo er jeg forklarer det som er mest basic med sminke. Altså er sminkevideo for nybegynnere, eller for dere som bare ønsker å vite litt mer om hva de forskjellige produktene gjør, og hvordan man skal bruke de. Så derfor har jeg nå laget en sminkevideo der jeg viser hvordan jeg gjør basis sminke, der jeg forklarer nøye hva alle tingene er, og hvordan de brukes.

Håper dere liker videoen, og husk å abonnere på youtube kanalen min, da det ikke er alle videoer som havner på bloggen. Trykk HER for å abonnere!

5 Ting som ødelegger håret ditt

Om du har lyst på langt, sunt og vakkert hår, er det noen ting du bør droppe å gjøre. Dette er ting du kanskje ikke har tenkt over at kan skade håret, eller som du trenger en påminnelse om at skader håret. Så her you go; 5 ting som skader håret ditt!

 

Du børster håret feil
– Visste du at du alltid bør børste håret nedenfra og opp? Altså; starte med å børste håret nederst, og deretter jobber du deg oppover. På den måten løser du opp floker mye enklere, og du skader håret mye mindre.

Du bruker for mye hårspray
– Hårspray inneholder en del alkohol som propanol, propyl og isopropyl. Disse stoffene tørker ut håret ditt veldig. Så om du liker å tuppere håret i toppen av hodet og spraye med hårspray, er dette noe som virkelig kan ødelegge håret ditt. Da tørker du hele tiden inn det nye og friske håret, og det kan i verste fall bli så slitt at det knekker av, og gjør at håret ditt blir kortere over tid. Mange hårsprayer gjør også at håret ditt kleber seg sammen, og dermed blir det ekstremt vanskelig å børste det uten å rive ut mange hårstrå.

 

Styling av vått hår
– Om du retter / krøller håret ditt når det fortsatt er fuktig, blir det litt som å steke bacon. Håret ditt blir ganske fritert og veldig skadet. Så om du nettopp har fønet håret tørt, og skal ha i varmebeskyttende spray er det viktig å la sprayen tørke før du krøller / retter håret ditt.

Du sover med håret løst
– Om du har litt lengde på håret vil jeg virkelig anbefale deg å sove med håret i en slak flette, med en strikk som ikke skader håret. Dette gjør at håret ditt holder seg i fletten, og du slipper å våkne opp med en haug floker som er nærmest umulig å børste ut. 

 

Silikon
– Om du bruker shampo eller balsam fra billige merker er det ofte masse silikon i produktene. Dette gjør at håret blir glansfullt og mykt, men det gir absolutt ingen styrke til håret, og ofte knekker håret rett av etter man har brukt disse produktene en periode. Sykt kjipt! Anbefaler dere å heller kjøpe frisørsjampo og balsam som ikke inneholder silikon, som faktisk gir det den pleien det trenger, og husk hårkur! Selv har jeg i lange perioder gått på den smellen at jeg brukte billigshampog og balsam, og tenkte det gikk helt fint siden håret mitt var så mykt og glansfullt. Vel, det var helt til det nesten ikke vokste, fordi det knakk av så mye. Kjip erfaring. 

 

PS; har flere slike tips på lager. Så si ifra om dere vil vite flere ting som ødelegger håret deres!

Opptatt med filming!

Nå sitter jeg i pysjen i sofaen med Chloe liggende på fanget. Det er første gang jeg setter meg ned for å slappe av i dag, så det var skikkelig deilig å få et “pust i bakken”. I dag har det vært fullt kjør med filming og redigering. Jeg stod opp rett før 07 for å gjøre sminke og hår, og gjøre klart alt som skulle filmes, sånn at da Per Fredrik stod opp, kunne vi filme sammen.

 

Tror vi filmet inn i sånn 3-4 timer. Eller, med ommøblering i stua og alt som kommer med når man filmer, så tok det 3-4 timer. Også var det rett til å redigere og sende inn video så den skulle bli godkjent. Så vi har hatt litt av en dag! Tror vel det ble 9 timer totalt på alt sammen!

Så vi har hatt nok å gjøre for å si det sånn! Har i det siste fått helt dilla på å filme med 2-3 forskjellige vinkler når jeg lager videoer, og da tar både filmingen, og spesielt redigeringen lang tid! Men det er veldig gøy så det gjør meg ingenting å bruke ekstra tid på det!

Men var egentlig mest for å gi dere en liten forklaring til hvorfor det ble litt sen oppdatering i dag!

Nå skal jeg se en kjapp episode av Blindspot og spise en sen lunsj. Haha, er jo egentlig langt forbi middagstider. Men sånn går no dagan! Etter litt mat skal jeg tvinge meg en tur på tredemølla på treningsrommet her hjemme. Bruker den mølla altfor sjeldent, så nå er det full skjerpings!

Flytte til utlandet??

Jeg må faktisk innrømme en ting. Veldig ofte ser jeg på Finn.no annonser på hus i utlandet. Dette høres jo sikkert ganske rart ut, med tanke på at Per Fredrik og jeg nettopp har kjøpt hus i Sandefjord sammen. 

Men så er det dette med høst og vinter da. De kalde, grå og sure dagene. Høsten. Kjenner jeg grøsser bare av ordet. Det er mye fint med høsten. Solnedgangene og de fine fargene på bladene. Men der stopper det egentlig. 

Det er sikkert ikke så mange av dere som vet dette. Men om høsten / vinteren går jeg med mye smerter hele tiden. Fordi kroppen min er veldig skjør får jeg vondt bare jeg blir litt kald. Der er jo helt rart og man skulle trodd jeg var 70 år i kroppen noen ganger.

Så når jeg halve året må gå rundt med smerter, frister tanken om hus i varmere strøk ekstremt. Herregud så digg det hadde vært å hatt et hus i et varmt land, som man kunne dratt til fra september til mars. Ah, det hadde vært en drøm det! 

Nei folkens, når jeg blir “voksen” altså litt mer voksen enn jeg er nå, da skal jeg virkelig gjøre alvor av det. Da skal jeg få med Per Fredrik på å kjøpe hus i utlandet så jeg slipper å gå med smerter halve året. Og dere, tenk så sinnsykt deilig det må være å kunne våkne opp til fint vær hver dag. Bare kunne gå i lette sommerkjoler og bade i bassenget om morgenen. Ah, det hadde vært noe det!

I mellomtiden kryper jeg under dyna, skrur opp varmeovnen på fullt og prøver å se de positive sidene med dette iskalde landet. Men får i alle fall veldig julefølelse når det er snø da! Hehe! Også får jeg heller dra på ekstra mange sydenturer om vinteren! 

Pynte juletreet før 1 desember?

Herregud så deilig det er at Per Fredrik er hjemme igjen! Da han var i Sverige fra torsdag forrige uke, til i går kveld, savnet jeg han så mye! Å være alene i huset uten han var skikkelig rart. Heldigvis hadde jeg Chloe så jeg var ikke helt alene. Men jeg savnet fortsatt gutten min veldig mye!

Det er helt rart hvor vandt man blir med å være med hverandre alltid. Bare vi skal avgårde noen timer fra hverandre så savner vi hverandre. Er jo ikke uten grunn at vi begynte å se på hus etter vi hadde vært sammen i bare 3 måneder. Orket ikke å være avgårde fra hverandre vi! 

Uansett, i dag dro vi ut og spiste skikkelig god lunsj i Sandefjord sentrum. Det er en restaurant som heter “Kokeriet” og den er det så koselig å spise på! De hadde pyntet med masse julelys, det var åpne flammer (et slags ildssted) og vi fikk rett og slett en skikkelig julefølelse.

Nå som det er juletider syns jeg det er helt ok å kose seg litt ekstra i hverdagen, så jeg gikk for burger. Herregud så god den var! Søtpotetchips, masse digg løk, smeltet ost, og digg burgerkjøtt. Ah! 


 

Etter en veldig god lunsj dro vi rett videre til Plantasjen, for å (hold-dere-fast) kjøpe juletre! Nå tenker sikkert 99% av dere at det er altfor tidlig å kjøpe juletre. Tradisjonelt sett setter de fleste opp juletre lille julaften. Men ikke vi! Neida, vi skal sette den opp nå straks vi! Det er jo så mye mer koselig å ha et fint juletre hele desember, som pynter opp stua skikkelig.

Også er det ekstra koselig å ta masse bilder forran det, når det er pyntet skikkelig. Har helt ærlig aldri skjønt greia med å sette det opp lille julaften. Da har man det bare i noen få dager. Selv om jeg har en liten følelse om at vi må kjøpe nytt i løpet av måneden. Hehe! Noen som har erfaringer med dette forresten?

6 Kjoler til julebordet fra Nelly!

// reklamelinker

Gjett hvilken dag det er i dag? Cyber Monday! Jeg er så stoked nå! Nå er det massevis av fantastiske tilbud rundt på nettet, og Nelly som er min favoritt klesbutikk på nettet har masse salg! Siden vi nærmer oss julebordsesongen, julaften og alle andre anledninger som er rundt julen, tenkte jeg å gi dere litt inspirasjon til hva dere kan ha på dere! 

Så derfor har jeg plukket ut 6 forskjellige kjoler som passer disse anledningene. Man kan jo selvfølgelig bare se på bildene på Nelly om hvordan klærne ser ut, men som jeg fikk en kommentar på, og som jeg er enig i, så er det mye lettere og bedre å se hvordan klærne faktisk ser ut i “virkeligheten”. Har forresten alle kjolene i XS, om noen skulle lure!

Nelly har masse rabatter som gjelder frem til 23:59 i kveld. Kjøper du for over 500,- får du 15% rabatt, kjøper du for over 1000,- får du 20% rabatt, og om du handler for over 1500,- får du 25% rabatt. Bare husk å bruke koden “CMDEAL” når du kommer til kassen! Stor tommel opp for rabatter! 

Denne kjolen er veldig fin og passer til alle festlige anledninger. I tillegg har den en åpen rygg som gjør den ekstra fin! 

Kjolen finner du HER og skoene finner du HER

 

Denne kjolen får meg virkelig til å føle meg som en gudinne! Altså, har dere sett en så fin kjole? Siden den er svart så passer den perfekt til alle festlige anledninger!

Kjolen finner du HER og skoene finner du HER

 

Denne kjolen passer perfekt nå i julen siden den er litt mørk rød. Den er ikke superpyntet, så om du skal på byen eller et julebord der det kanskje ikke er super pyntet, er den perfekt! Den er også perfekt til deg som liker å pynte deg, men ikke gå all out! PS; den er litt liten i størrelsen. Så anbefaler dere å gå opp en strl.

Kjolen finner du HER og skoene finner du HER

 

Denne kjolen er så fin! Den er pyntet, samtidig som den er lårkort, så den passer perfekt til festanledninger. Ta den på deg på julebordet eller til nyttår!

Kjolen finner du HER og skoene finner du HER

 

Her snakker vi gudinne kjole igjen! Denne ser bare så fabulous ut! Perfekt til både julaften og nyttårsfeiringen! 

Kjolen finner du HER og skoene finner du HER

 

Denne kjolen er bare så lekker, og skikkelig partygirl! Perfekt til julebordet!

Kjolen finner du HER og skoene finner du HER


 

Hvilken kjole likte du best?

Uken som gikk #3

Ukens nedtur
– Per Fredrik reiste til Sverige på torsdag og var der helt til i kveld, på jobbtur. Veldig kjipt å være så lenge borte fra han! Har forresten ikke sagt noe om det på bloggen, da jeg ikke liker å fortelle når jeg er alene i huset, av sikkerhetsmessige årsaker, som dere sikkert forstår! 

Ukens tanke
– Begynne å fokusere mer på hva jeg selv vil gjøre, og ikke tenke over hva alle andre måtte mene om det. Jeg bryr meg altfor mye om hva nære og fjerne har å mene om hva jeg gjør, og det må jeg slutte med. Det er virkelig på tide å rett og slett ta kontrollen selv!

 

Ukens sang

– “Crowded house – Don’t dream it’s over (skibblez house edit)”. Den sangen fant jeg via en instagram video der en gutt som så ut som han var 2,5 meter høy spilte basketball. Skikkelig random egentlig. Men har digget den sangen helt siden det! Og den gir meg skikkelig jobb motivasjon! 

 

Ukens høydepunkt
 Definitivt jentekveld med hele Drammensgjengen! Utrolig koselig!

Ukens innkjøp
 Denne uken har jeg nesten ikke kjøpt noe som helst! Med unntak av en del julebordkjoler og sko fra Nelly, som jeg skal vise dere i morgen. Ah, gleder meg til å vise spesielt den ene kjolen. Den er helt amazing! 

 

Ukens mest leste innlegg

“Mine tanker om silikon og restylane”

“Alle samboere bør ha 2 bad”

“Dere gjetter aldri hva jeg har gjort”

Ukens gullkorn
 Da Camilla helt plutselig stoppet mens hele venninnegjengen var inne på matbutikken, for å lukte på vaskemiddel. Endte med at hele gjengen stod og luktet på alle mulige vaskemidler, og sammenlignet de! 

 

Ukens irritasjonsmoment
– At jeg ikke har bil selv. Har merket det veldig godt når Per Fredrik har vært i Sverige og har tatt med bilen. Det var 4 dager hvor jeg ikke hadde bil, og for å komme meg inn til sentrum måtte jeg ta taxi. Jess da. Kjøpe meg bil når jeg får lønn i januar ja?? Mhmmmm

Ukens kommentar

Jeg har fulgt bloggen din en stund. Selv har jeg vært svært lite opptatt av sminke og klær. Og interiør, nei det skulle jeg i alle fall aldri bli opptatt av. Så mange fine bilder med sterke farger. Dette inspirerte meg. Det er synd hvis kommentarene skal ødelegge blogglysten for deg, men klart negative kommentarer vil alltid komme. Noen liker å kommentere bare for å gjøre livet surt for vedkommende som skal lese det. Dessverre. Men jeg synes det var artig da du lagde “Girl talk”. Det var noe jordnært over det og girl talk er jo en super ide for folk som lurer på forskjellige ting gjennom tenårene. 🙂 Et tiltak som kan få usikre tenåringer i en krevende fase til å føle seg aksepterte fordi de innser “åja, var det flere som lurte på det”. Et tips er jo også engasjere seg f.eks i veldedighet/Røde kors. Å skrive om det viktige arbeidet de gjør. Jeg har selv vært aktiv der. Du er jo flink til å skrive så hvorfor ikke bruke det til å skrive om slike temaer. For slike temaer som veldedige formål og andre ting kan ikke bli gjentatt ofte nok. Bruk det du har som blogger til å skape fokus på saker som står for toleranse. Så stå på videre. Jeg er sikker på du har flere slike ideer på lur. – minrefleksjon  ” 

– Wow. Denne kommentaren var bare så god! Og jeg elsker kommentarer der dere gir med tips om hva dere liker, og hva dere syns jeg burde gjøre! Girl talk er noe jeg har veldig lyst til å begynne med igjen, da det er veldig mange temaer som unge lurer veldig på. Tusen takk for en skjønn kommentar <3

 

 

 

Hvordan har uken deres vært?

Ryktet går..

I går hadde jeg besøk av venninnegjengen min fra Drammen! Det er jo altfor lenge siden vi har vært samlet alle sammen, så da inviterte jeg alle hit for en skikkelig jentekveld! Vi har jo vært gode venninner siden vi gikk 3. året på vgs, så det begynner å bli noen år som vi har vært en liten gjeng sammen! 

meg – Camilla – Marita – Trine – Victoria

 

Vi bestemte oss for å ha tacokveld, så første vi gjorde var å dra på matbutikken sammen, og handle inn haugevis med taco og sikkert 15 forskjellige potetgullposer. Aner ikke hvor lang tid vi brukte på å bestemme oss for hvilket potetgull vi skulle gå for, så til slutt gikk vi for alle. Haha!

Det ble mildt sagt mer enn nok taco! 

Noe som er sååå typisk når man skal lage seg taco er å ta på altfor mye på lefsa. Her gikk Trine på en skikkelig bom for å si det sånn! 

“Ta begge lefsene sammen kanskje?”

“Dette går jo ikke!”

“Hey hey, endelig!”

Det er så morsomt når man skal ta bilder med kamera og selvutløser. For halvparten av gangene på gruppebilder, er ikke noen klare. Jeg var fullt opptatt med å følge med på Chloe, Marita prøvde å leke plante, Trine og Camilla gjorde gud veit hva, og hvor var Victoria??

Og til slutt får man endelig et blinkskudd, der i alle fall halvparten av gjengen er med i bildet! Haha! 

Så som dere kan se ble det en veldig morsom og koselig kveld i går! Vi spilte “ryktet går” og “charades” til langt på kveld. Jeg hadde aldri spilt ryktet går før, men herregud så morsomt det var! Det er jo et spill der man har hver sin blokk, også får man et ord man skal tegne, også skal nestemann gjette hva du tegnet, også går det sånn i en runde. Jeg tapte så det sang! Jeg er helt utrolig latterlig dårlig til å tegne, og klarer aldri å gjette på tegninger heller. Haha! Men gøy var det da! 

 

Ukens spørsmål #137

// reklamelinker

Hvor mange år tok det før du i det hele tatt tjente noe på bloggen din?
– Jeg begynte å blogge i april 2010. Men de første 3-4 årene tok jeg det ikke så seriøst, og gjorde det mest som en hobby. Så da tjente jeg nesten ingenting. Hendte jeg fikk reiser og sminke sponset, men aldri nok penger til å leve fullt og helt av det. Men da jeg virkelig gikk inn for å komme igang med bloggingen i 2014 begynte jeg å tjene mer penger på det.

Etter at jeg kom inn til Nettavisen / Side2 i februar 2015 tjente jeg veldig godt, og mer enn nok til å leve av det. Så ja, det tok en god stund før jeg tjente noe på bloggen. Men det var mye fordi jeg ikke visste helt hvordan jeg skulle tjene penger på bloggen, og fordi markedet ikke betalte noe penger enda.


kjolen min finner du HER

Har du tips til hvordan å sortere sminken?
– Jeg har nylig laget en video der jeg viser hvordan jeg organiserer all sminken min. Videoen kan du se HER.

 

Kunne du hatt innlegg der du viser “Dette spiste jeg i dag” vet de er populære på YouTube. Altså slike innlegg der man viser hva man spiser i løpet av dagen
– Det har jeg tenkt på å lage flere ganger! Så jeg skal definitivt få til å lage en slik video! Har så mange gode ideer til videoer jeg vil lage, men siden jeg kun lager video 1 gang i uken (noen ganger oftere) så tar det litt tid før jeg får lagd video av alle ideene mine. Hehe! 

 

Kan du vlogge mer på snapchat?
– Det har jeg faktisk ikke tenkt på at jeg kan gjøre. Men det var en veldig god ide! Skal absolutt begynne å legge ut flere videoklipp fra hverdagen der! 


toppen min finner du her

Ditt favoritt sminke merke?
– Oi, jeg har faktisk ikke noen favoritt merke. Det er så utrolig mange gode produkter der ute, så det blir helt umulig å finne en favoritt!

Kunne du tenkt deg prøve å være veganer i en hel uke?
– Det høres spennende ut! Men jeg vet ikke hvordan jeg skulle klart å fått i meg nok proteiner. Men jeg skal gjøre litt mer research på det, og kanskje tar jeg en uke der jeg prøver å være vegetarianer i en hel uke. Veganer blir nok altfor vanskelig. Hehe!

Kan du beskrive en perfekt date?
– Har egentlig ingen sånne ideer til perfekte dater. Men så lenge jeg er med kjæresten min er det alltid en perfekt date! 

Hva er favoritt godteriet ditt?
– Oi, vanskelig altså! Jeg tror det må bli “m” sjokolade. Også er jeg veldig glad i sjokolade og salt potetgull generelt. Men det er som regel “M” jeg kjøper på lørdager!

Hvordan var det når du bodde på kollektiv, hvorfor flytta du ikke hvis det var dårlig plass?
– Jeg ville veldig gjerne bo i Oslo sentrum, og det er ekstremt dyrt. Siden jeg ikke hadde blitt signert hos Side2/Nettavisen enda tjente jeg en helt vanlig lønn, og det er ikke nok om man vil bo alene i leilighet i Oslo sentrum. Så da ble kollektiv alternativet. Jeg flyttet inn i en egen leilighet etter en stund, og selv om den kun var 37 kvm kostet den 13000,- i måneden. Noe som er ganske sinnsykt! Så det sier jo litt om hvor dyrt det er å bo i Oslo sentrum..

Føler du at du er på et bra sted i livet ditt nå?
– Ja det føler jeg virkelig! Jeg bor sammen med kjæresten min i et hus jeg bare kunne drømt om, vi har en skjønn hund, jeg er endelig helt frisk fra alt av B12 mangel og magesår, og begynner å få en hverdag på nytt sted! 

 

Jeg har begynt å lagt merke til at bildene dine ser litt urealistiske ut de siste dagene. Har du photoshoppa de? De ser litt, eller, jeg vet ikke. Jeg er bare veldig nysgjerrig og håper på svar. Dette er ikke ment som hat!
– Siden det er høst og det er mørkt nesten hele tiden, blir alltid bakgrunnen på bildene mine litt mørk når jeg bruker studiolys. Så derfor har jeg begynt å redigere bakgrunnen litt lysere. Men ser at jeg trenger litt øving, for er enig i at det kan se litt photoshoppa ut. Haha! 


toppen min finner du her

Hva drev du med som hobby da du var liten?
– Jeg hadde egentlig ikke noen spesielle hobbyer eller idretter jeg gikk på. Men frem til jeg var sånn 11-12 år gammel lekte jeg ekstremt mye med Barbie. Jeg har alltid hatt helt Barbie dilla, og ser fortsatt på Barbie serier og filmer i voksen alder, hehe! 

 

Hvor gammel har Chloe blitt nå?
– Hun er 4,5 måneder. Så hun begynner å bli stor jente. Hun har vokst så mye siden vi fikk henne at det er helt sinnsykt! Da vi fikk henne veide hun liksom 1 kg og nå veier hun rett over 3 kg. 


 

Hvorfor flyttet du fra Oslo?
– Per Fredrik og jeg hadde veldig lyst til å kjøpe hus sammen. Så vi måtte uansett ut av Oslo kjernen, da det er helt sinnsyke priser for hus der, i tillegg til at det er umulig å ikke ha naboer der. Vi hadde veldig lyst på et stort hus, som det var et stykke til neste nabo så vi fikk privatliv, og gjerne ved vannet, så da ble Sandefjord plassen. Per Fredrik er jo fra Sandefjord så det falt litt naturlig på det. 

 

Hvem av dere er det som lager maten?
– Vi bytter litt på egentlig. Men ofte så blir det til at det er jeg som lager maten også finner han noe vi kan se på mens vi spiser. 

 

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål?”