5 Beauty hacks

annonse – kicks, lindex, lyko

Sitter ikke sminken hele dagen? Det kan være fordi du ikke bruker en setting spray. Jeg har en favoritt som er den beste på markedet, og er populær verden over. Jeg sprayer 3-5 dusjer i ansiktet når sminken er ferdig, og da sitter sminken min som støpt hele dagen. Trenger nesten aldri å gjøre en liten pudder touch up engang, fordi sprayen funker så godt! Setting sprayen finner du HER.

KJOLEHER 10% rabatt nå!

 

Flaut å kjøpe graviditetstest? – Kanskje ikke et “beauty” hack, men siden de fleste som leser disse tipsen er jenter slenger jeg det med. På Nelly kan du faktisk kjøpe både graviditetstest, kondomer, leketøy for voksne (hehe) og tamponger. Det er ikke alltid det er gøy å handle slike ting i matbutikken når hvem som helst kan se deg, så da kan det være litt lettere å heller handle slikt på Nelly. Selv om det absolutt ikke er noe å skamme seg over å kjøpe i det heeele tatt. You do you girl! Det er bare ikke alltid det er gøy å handle graviditetstest på nærbutikken hvor folk kjenner deg.. Hehe! Nå er det også 20% rabatt på basically hele Nelly, så da er alt en del billigere!

Kragebeina – Vet du hvordan du kan få kragebeina til å poppe litt mer? Bruk DENNE fra lindex. Smør den på også kommer kragebeina mye bedre frem. Perfekt om man har en stroppløs topp / kjole!

 

Must have i vesken – Visste du at det finnes deodorant servietter? Altså, dette er så genialt! Når du er ute på fest, på jobb eller på stranda, hvorfor ikke gå inn på do og sleng over under armene med en deodorant serviett? Da får du freshet deg opp også lukter du mye bedre, hehe! Deodorant servietter finner du HER hos lindex.

KJOLEHER 10% rabatt nå!

Ekstra dekkevne – Hvis du vil ha ekstra dekkevne over foundation, og et pudder som ikke er fort tørt bør du bruke DETTE pudderet over foundation. Jeg har brukt denne kombinasjonen i åresvis, og det gir en flawless finish som ikke blir for matt eller tørr.

5 Fitness hacks

Nye oppskrifter – Det er så mye god og sunn mat at det faktisk er helt unødvendig å spise usunt. Problemet er bare at de fleste av oss ikke har peiling på hvor mye som finnes der ute. Så gjør det til en challenge at du skal prøve en ny og sunn oppskrift hver eneste uke.

Kutt ned stress – En ting som er utrolig ødeleggende for helsen er stress. Det gjør deg mentalt utslitt og du klarer ikke å prestere like godt som du vanligvis ville gjort. Når du stresser produserer kroppen hormonet Kortisol. Dette hormonet gjør at man har lettere på å lagre fett på kroppen. Prøv derfor å kutte ned på alt stress du kan kutte ned på. Finn måter du kan koble ut på, og måter som du kan få bedre kontroll på livet.

God tid – Hvor lang tid bruker du på å spise? Visste du at det tar minst 20 minutter før kroppen kjenner metthetsfølelsen? Så om du spiser opp all maten din på 10-15 minutter er det fort gjort å overspise. Så ta deg god tid til å spise, og nyt den gode maten.

 

Fettprosent – De siste årene har man innsett at vekt faktisk er en veldig dårlig indikasjon på hvor sunn kroppen er. Fettprosenten er mye viktigere. Alle skal ha litt fett på kroppen. Men for mye fett blir veldig usunt, og kan fort bli utrolig helseskadelig.

Lag dobbelt opp – Å lage mat fra bunnen av kan ta tid som man faktisk ikke har. Derfor bør du lage noen ekstra porsjoner når du først lager mat. Frys det ned eller sett det i tupperware boks i kjøleskapet, så har du en sunn middag stående klar når du kommer hjem sliten fra jobben.

5 Ting jeg hater

Asmr – Jeg haaaater asmr. Jeg grøsser når folk snakker, smatter, spiser eller gjør noe som helst asmr. Aner ikke hvorfor, men det er bare ikke mine greie i det heeeeele tatt.

 

Løgnere – Jeg takler virkelig ikke når folk lyver til meg, og jeg har nok et litt ekstremt forhold til dette med løgner. Om jeg finner ut av noen jeg stoler på har jugd til meg, sliter jeg ekstremt med å stole på noe som helst de sier til meg. Det kan bare være en liten løgn til og med. Jeg bare takler det ikke.

Når alle dippene er med hvitløk – Hater når jeg skal bestille pizza eller er på steder der de har dipp, også er det hvitløk i seriøst alle dippene. Til og med i RØMMESAUS putter de hvitløk. Hvafaen. Jeg vet at det å være allergisk mot hvitløk ikke er så vanlig. Men det hadde vært koselig om noen, om så bare én gang tok hensyn. But they never do..

 

15 mld på en gang – Hva er galt med enkelte folk? Hvorfor sende sånn 15 meldinger rett etter hverandre. Det eneste det gir meg er angst. Begynner jo å tro at noe er skikkelig galt når noen klikker så sjukt. Men neida, enkelte bare skriver meldinger sånn. Skriv alt i en melding ok??

Når folk røyker på restaurant – Vi er i 2020, røykeloven har vart siden 2004, og enda så sitter det folk og damper som aldri før på restauranter. Nå som det er sommer er det jo så deilig å sitte ute og spise, men det blir alltid ødelagt av røykere. De burde hatt sitt eget hjørne å sitte i, for de ødelegger seriøst for alle som sitter rundt.

 

 

 

5 Garden hacks

Rhododendron etter blomstring – Når Rhododendron har blomstret ferdig er det ikke akkurat særlig lekkert å se alle de brune blomstene. Disse kan enkelt plukkes vekk. Knekk av der selve blomsten er, men vær forsiktig da ny vekst sitter rett under.

 

Rene og skarpe kanter mellom blomsterbed og hage – For å lage en skikkelig skarp og ren linje mellom blomsterbedene og hagen, kan du bruke en kantskjærer (LINK), for å gjøre kanten skikkelig clean. Dette er genialt for å gjøre så det ser mer forseggjort i hagen, men det kan også kjapt gjøres om du skal få gjester og du har ikke rukket å shine over hagen.

 

Vegger – Bruk veggene til planting også, spesielt om du har dårlig plass. La plantene klatre oppover via espalier oppover veggen, og gjør hele verandaen om til en oase!

 

 

Fuksia sorter – Fuksia er uten tvil en av mine favorittblomster. Den kommer med så mange forskjellige farger og looks på blomstene, den er spiselig (så lenge den ikke er sprøytet), og den pynter opp mye! Den er også flerårig (så lenge den oppbevares frostfritt) og du kan lage mange nye stiklinger av den. Men en ting man kanskje ikke tenker over er hvor mange sorter med Fuksia som finnes. Det er jo både de som henger og de står er “opprett” som står rett opp. De som henger er perfekt i balkongkasser, hengepotter og i vanlige potter de kan henge ut fra. De som er opprett kan du ha i både blomsterbedet og i vanlige blomsterpotter.

Også er det jo alle de forskjellige sortene. Min favoritt er uten tvil “Sir Matts busby” og “El Camino”. Den er hvit og rosa og superfin! Finner du en favoritt kan du enkelt ta masse stiklinger fra den og lage mange nye som er like! HER finner du en oversikt med bilder av mange forskjellige Fuksia sorter. Selv har jeg 11 forskjellige i min samling, og flere skal det bli!

Klatreplanter oppover mur / stener? – Hvis du vil at klatreplanter som for eksempel klematis skal klatre oppover en svær stein eller en mur, kan du kjøpe hønsenetting eller netting med større hull som du fester i muren eller stenen. De får planten noe å klatre på, og du får plutselig muren full av vakker klematis!

 

5 Sommer must haves!

annonse – kicks, Lindex, lyko

Nå som det er sommer er det noen produkter som jeg er helt avhengig av, som gjør sommervarmen litt lettere å takle og som gjør sommerfestlighetene enda bedre. Siden dere elsker når jeg tipser om forskjellige produkter, tenkte jeg å fortelle dere om mine topp 5 sommerprodukter!

– Brynsfarge – 

Brynene mine blir alltid litt bleket av solen, så jeg elsker å bruke brynsfarge sånn at brynene alltid ser on fleek ut når jeg ikke har på sminke. Det er jo så deilig å gå uten sminke om sommeren, og da hjelper det litt at brynene er farget og fine!

BRYNSFARGEHER

– After sun –

Etter at jeg har solt meg pleier jeg alltid å smøre inn hele kroppen med after sun. Jeg elsker å la den stå i kjøleskapet så den får ekstra kjølende effekt!

AFTER SUNHER

– Shapewear –

Ofte når jeg skal ha på kjoler eller skjørt tar jeg en Kim Kardashian og bruker shapewear. Dette er en hold inn truse som holder inn magen, og gjør sånn at du ikke trenger å tenke på om du er oppblåst, hehe! Den er veldig behagelig å ha på seg, og du merker nesten ikke at den er på.

SHAPEWEARHER

– Deodoc –

Noe som mange ikke vet er at alle har svettekjertler i underlivet, så det er ikke bare under armene du bør / kan bruke deodorant. Deodoc har laget en helt egen deospray som passer perfekt for underlivet sånn at du slipper å bli klam i underlivet i sommervarmen. Spray den gjerne øverst på lårene også, så slipper du at de gnisser ubehagelig inntil hverandre når det er blir varmt og klamt.

DEOSPRAYHER

– Setting spray –

For at sminken skal sitte som støpt i sommervarmen er det viktig å bruke en god setting spray. Denne har jeg brukt i åresvis og jeg elsker den! Den finnes også i matt versjon HER for de som sliter med litt oljete hud.

SETTING SPRAYHER

 

Nye blomster i hagen!

I forrige uke var jeg innom Plantasjen og handlet masse klatreplanter. Kjøpte hele seks klematiser, et par blåregn, villvin og kaprifol, også kjøpte også et magnolia tre. Men jeg hadde så mye å gjøre hele helgen at jeg rakk ikke å plante noen av de, denne uka. Når jeg skulle dra for å kjøpe jord og bark så jeg kunne plante, endte jeg også opp med å kjøpe syv svære nye roser, så da ble det enda mer å plante, haha!

Jeg hadde jo et helt blomsterbed under verandaen der det var helt tomt. Hverken blomster eller espalier eller noe som helst. Så der fikk jeg endelig satt opp en del espalier og plantet masse spennende.

Det ser jo veldig lite ut nå, men tro meg; det kommer til å bugne her om forhåpentligvis ikke altfor lenge. Her har jeg plantet:

rose – magnolia – rose – klematis – rose – klematis – kaprifol – klematis – rose – klematis.

Så her kommer alt av espalieret til å dekkes av klematis og kaprifol. Vi har jo en kaprifol under verandaen ved studioet til Per Fredrik, og den vokser helt vilt. Så jeg håper at denne kaprifolen skal klatre og komme seg opp til rekkverket på verandaen. Det hadde vært utrolig lekkert!

leonardo da vinci rose

Denne klematisen har allerede begynt å blomstre og det er den som har mest vekst så langt. Gleder meg til å se hvor mye alt kommer til å vokse i løpet av sesongen!

nelly moser klematis

 

Jeg plantet også et magnolia tre som kommer til å bli 3 meter høyt. Tror det kan bli skikkelig lekkert når det fyller hjørnet mot trappen. Har null erfaring med magnolia, så er veldig spent på å se hvor fort det vokser.

 

Her har jeg plantet en “ville de lyon” klematis. Det er jo bare såvidt man ser den nå, men tenk så lekkert når hele espalieret er dekket av rosa klematis blomster!

Jeg har også kjøpt et par blåregn. Disse blir jo superlekre etterhvert! Nå er det jo bare noen grønne blader, haha. Noen sier at disse vokser fort og andre sier de vokser supertregt, har dere noen erfaring?

Her har jeg plantet villvin som skal vokse oppover rekkverket på trappen og utover rekkverket til verandaen. Har en venninne som har flyttet inn i et hus der de har villvin som vokser bortover rekkverket til hele huset, og det er så lekkert! Så vil prøve å få til noe ala dette her!

Jeg bare måtte ha med en revebjelle. De er jo så fine! Dessverre hadde jeg ikke kjøpt nok bark, så jeg må fylle på og shine opp her senere, hehe!

 

Det er så gøy å titte tilbake i arkivene på bloggen og se hvor mye blomstene i hagen vokser for hver måned. Man blir liksom så vandt med størrelsen for hver dag som går, men når man ser på bilder tatt en måned tidligere så er det lett å få sjokk. Haha! Jeg måtte faktisk fjerne et trillebårlass med stemorsblomster i går fordi de hadde vokst seg altfor store. Det var jo helt tett med blomster i bedene. Haha!

Slik ble jeg kvitt kvisene!

annonse kicks

Helt siden jeg var typ 16-17 år har jeg slitt mye med kviser, og i løpet av denne tiden har jeg prøvd sikkert hundrevis av produkter som kan hjelpe. Nå har jeg kommet dit hvor jeg faktisk har nesten null kviser, og det er kun fordi jeg har riktig hudpleie. Hvis jeg sluntrer unna kommer kvisene rett tilbake.

Så nå tenkte jeg å vise dere noen av ansiktsmaskene som jeg bruker for å forhindre kviser og for å bli kvitt kviser som allerede har kommet.

Det jo også sommer nå, og da syns jeg at det er det deilig å bruke litt mindre sminke, og nå som jeg har såpass lite kviser er det jo bare helt fantatisk å kunne gå uten sminke også!

Quick hydration – Denne masken gir masse fuktighet på kort tid, og er perfekt å slenge på om morgenen før du sminker deg eller etter du har solt deg. En av grunnene til at jeg får kviser er fordi at huden min ofte blir tørr, og da overproduserer huden talg som gjør at det kommer kviser. Så for å unngå det må jeg tilføre mye fuktighet til huden

MASKEHER

Overnight hydration – Denne masken påfører jeg på kvelden og har på mens jeg sover. Da får huden helt sinnsykt mye fuktighet og dette er en lifesaver når huden er tørr. Om sommeren blir huden min fort tørr fordi jeg er mye i sola, og da hjelper denne masse som pleie etterpå.

MASKEHER

Nødhjelp for kviser – Denne masken er en liten nødhjelp for kviser. Den slenger jeg på så fort jeg ser at det titter frem en kvise. Jeg har alltid masken på i 10-15 minutter, og jeg merker stor forskjell etterpå!

MASKEHER

 

Håper du likte tipsene og kanskje fant deg en ny favoritt maske!

 

10 Private spørsmål og svar

Er du en optimist eller pessimist?
– Det kommer helt ann på dagsformen. Naturlig vil jeg nok si at jeg er en optimist som ser etter løsninger istedenfor problemer, og postivivt istedenfor negativt. Men jeg har jo de siste to årene slitt mye med angst og depresjoner, og da har jeg vært mye pessimist. Heldigvis begynner jeg endelig å bli frisk fra alt det drittet der da, hehe!

Har du et stort ego?
– Nei, det vil jeg absolutt ikke si. Jeg er virkelig ikke den som går med nesa i skyene i det hele tatt. Det er jo fort gjort å bli sånn i den jobben jeg har, og herregud så mange som er sånn. Men jeg har liksom aldri forandret meg sånn. Er jo ikke noe vits i å fly rundt og se ned på andre bare fordi man er en offentlig person. Vi er jo alle bare mennesker.

 

Har du noen talenter?
– Har ikke noen av de tradisjonelle talentene som gjør at man kan synge eller noe sånt. Men jeg har jo et talent eller hva man skal si for å bli fort flink i ting jeg interesserer meg for. Ta for eksempel hage. For et par år siden hadde jeg null peiling på noe som helst som har med hage å gjøre, og jeg hadde aldri noe interesse for det før jeg fikk egen hage da vi flyttet inn i dette huset. Men plutselig fikk jeg helt dilla midt på vinteren for to år siden og vipps så har jeg lært så mye at jeg nesten kan mer enn de jeg kjenner som har hatt hage i 30 år og er flinke. Helt merkelig!

Syns du at alle fortjener en ny sjanse?
– Kommer helt ann på hva de har gjort. Hvis noen hadde slått til meg, sagt noe helt grusomt, vært utro, etc hadde jeg aldri gitt de en ny sjanse. Tenker at hvis man har det i seg å være så jævlig én gang, er det fort gjort at det blir flere ganger. Men om jeg hadde kranglet med noen eller det hadde vært noe som ikke var helt krise kunne jeg gitt de en ny sjanse. Men jeg er nok ikke den som gidder å gi folk 100 sjanser akkurat.

 

Hva er du takknemlig for?
– At jeg har en fantastisk forloved, god familie og venner, at jeg har en herlig hund, og at den fysiske og psykiske helsen min endelig begynner å bli bra. Har slitt med helsa i mange år, og er endelig i bra fysisk form igjen. Det tar jeg virkelig ikke for gitt! Psyken begynner å komme seg også, og jeg jobber hardt for å bli frisk igjen.

 

Liker du sterk mat?
– NEI. Jeg er tidenes pyse og klarer ikke å spise noe som er noe som helst sterkt. Skjønner ikke hvorfor folk vil spise noe som bare er sterkt? Det maskerer jo alle smakene i retten!? Skal jeg spise indisk for eksempel må jeg ha ekstra mild, haha!

Skriver du dagbok eller journal?
– Jeg har jo skrevet blogg i over 10 år, så det er det nærmeste jeg kommer dagbok. Det er jo forsåvidt mye bedre enn en dagbok, fordi her har jeg masse bilder og minner også. Det er så gøy å bla tilbake i arkivet og se alt jeg har gjort de siste 10 årene. Hvor mye jeg har forandret meg, hvor mye jeg har vokst som menneske og hvor mye forskjellig jeg har opplevd. Blogging er jo en fantastisk måte å bevare minner på, og hadde jeg ikke hatt den hadde jeg nok aldri hatt så mye bilder og tekster fra hele livet mitt.

 

Svømme i basseng eller sjøen?
– Jeg uten tvil et basseng-menneske. Jeg hater når jeg ikke kan se hva som er nedi vannet, og det plutselig kan komme en fisk og bite meg eller en brennmanet og brenne meg. Også er det ofte så mye nasty shit nedi vannet. Nå skal det sies at jeg er vokst opp med å bade på steder der det er mye grums i vannet, og det er jo ikke sånn i sjøen. Meeen jeg stemmer fortsatt for basseng, haha! Når vi er på Gran Canaria bader vi jo kun i basseng, haha!

Flyttet du i løpet av oppveksten?
– Nope. Foreldrene mine har alltid bodd i det samme huset siden før jeg ble født, og de bor der enda. Tipper de kommer til å bo der for alltid. Er jo mye vanskeligere å flytte når man har gård, men jeg tror de trives så godt der uansett at de ville nok aldri flyttet derfra. Er jo super idyllisk og fint der!

 

Hvem lærte deg å kjøre bil?
– Kjørte noen få ganger med mamma og litt med pappa også hadde jeg noen timer på kjøreskolen som er en del av det man er nødt til å ta for å få lappen, ellers enn det kjørte jeg ikke så mye før jeg tok lappen. Lærte såpass fort at det var ikke noe særlig problem egentlig. Hadde jo mopedlappen fra før av, så jeg lærte meg mye av det man trengte via å kjøre moped.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spennende og nytt prosjekt i hagen!

På lørdag var pappa og et par kompiser av han her, og vi brukte hele dagen på å sette opp en platting i hagen. Oppå den plattingen her kommer det snart noe veldig spennende. Skal ikke røpe hva enda, tenkte dere kunne få lov å gjette!

Plattingen er ganske stor, den er på cirka 16-17 kvadratmeter, også står den midt i hagen. Så man kan se hele hagen (med unntak av verandaen selvfølgelig, siden den er på andre siden av huset), og man kan se ned til sjøen derfra. Så det er den perfekte plassen til det jeg skal ha der.

Frem til det jeg skal ha oppå kommer, har jeg bare satt stolene som stod i hagen oppå den og pyntet litt med blomster. Så det ikke skal bli heeeelt tomt der. Hehe!

Skal også fjerne den svarte plasten inntil muren som stikker opp og shine opp rundt. Men nå har det vært så mange prosjekter rundt i hagen som jeg har måttet ta først, så det har jeg ikke rukket å gjøre enda.

Legg forresten merke til klatrehortensiaen inntil veggen. Den har blitt så gigantisk! Blir like overrakset hvert år når jeg ser hvor stor den blir med blomster og blader. Om vinteren er det bare grenene som står igjen, så da ser det så puslete ut i forhold, hehe!

Så; klarer du å gjette hva som skal oppå plattingen?

Det fineste treningssettet!

annonse – aimn

Jeg har nettopp fått det søteste og fineste treningssettet i posten noensinne! Altså, hvor fint er ikke dette settet? Elsker at det er skikkelig shiny og glitrer superfint i solen.

Også hvor fine er ikke skuldrene på treningstoppen? Føler meg som en cute unicorn med dette! Love it! Elsker at tightsen er såpass high waist at man kan bruke toppen uten at magen titter altfor mye frem, hehe! Settet er også super behagelig og i veldig god kvalitet!

Toppen finner du HER og tightsen finner du HER!

TOPPHER
TIGHTSHER

TOPPHER
TIGHTSHER