Guide: Paris

Hei dere!

I forrige uke besøkte jeg Paris for første gang i mitt liv. I Paris er det veldig mye man burde få med seg. Men da må man være flink til å planlegge godt. Hvis man er der kun en weekend anbefaler jeg dere å skrive opp et program for hva man skal gjøre hver dag. Da får man med seg mest mulig. For tro meg, tiden går så altfor raskt i vakre Paris ♥

Paris er for meg en plass jeg kun kommer til å dra til den ene gangen jeg var der nå. Siden det er veldig mye å se på, men ikke så mye å gjøre. Hvis dere skjønner? Når jeg var i London tidligere i år var det masse ting man kunne gjøre, og en helt fantastisk shopping gate. Mens det å være i Paris er litt som å dra på et museum. Hehe! 

Men selv om Paris er litt som et museum, er det veldig koselig å være der med sin kjæreste, og ikke minst veldig romantisk! Anbefales virkelig til alle kjærestepar der ute!

Eiffeltårnet
Dette er must no. 1 å få med seg i Paris. Eiffeltårnet ble bygget i 1887 og siden det har det vært et symbol for Paris. Hvis du har tenkt deg opp i tårnet må du regne med å stå i kø i flere timer, med mindre du vil gå 1665 trappetrinn. Ved Eiffeltårnet er det mange små kiosker hvor man kan kjøpe Crepè som man kan kose seg med i parken forran tårnet. 

 


Notre Dame
Dette var et av de store høydepunktene på min reise. Notre Dame er så spektakulært og stort at det kan ikke beskrives. Det er helt merkelig å tenke på at dette ble bygget 1163 og de brukte 200 år på å bygge katedralen. Selv om jeg er langt ifra religiøs satt jeg veldig stor pris på denne katedralen. Anbefaler dere å gå en tur i parken som ligger inntil Notre Dame og bare se på alle de flotte utsmykningene som er rundt på bygningen. 

 

Triumfbuen
Triumfbuen ble bygger under Napoleon for å feire han selv og den franske armèen. Man kan gå på toppen av buen for å få god utsikt over shoppinggaten Champs Elysee. 

 

Spise på en fortauskafè
Litt av tingen med Paris er at man vil få litt følelsen av byen. En bra måte å få det på er å spise på en av de mange fortauskafeene som er rundt i hele byen.  

 

Konditori
Det franske kjøkkenet er veldig dominert av flotte konditori desserter og bakeri. Makroner, terter, croissanter og baguetter er noe man virkelig bør smake på når man er i Paris. 

 

Disneyland Paris
Uansett alder og kjønn er Disneyland veldig morsomt. Jeg fikk tilbake så mange gode barndomsminner når jeg gikk i selve hovedparken “Disneyland park”. Hvis du vil lese mer utfyllende om Disneyland Paris har jeg laget en guide du kan lese HER. Der står alt du trenger å vite 🙂  

 

Shopping: Champs Elysee og Rue de Rivoli
Hvis du ønsker å shoppe i Paris har de to gater du bør sjekke ut. I Champs Elysee ligger det mange dyre merkebutikker og noen vanlig butikker. Her finner du det meste du trenger. Er du mer sulten på shopping kan du sjekke ut Rue de Rivoli. Der har de mest rimelige butikker som passer for de aller fleste. Selv syntes jeg ikke shoppingen i Paris var noe spesielt bra. Jeg foretrekker London når det kommer til shopping.  

Pont de l’archevêché eller kjærlighetsbroen som den blir kalt på norsk.
På denne broen kan kjærestepar henge en lås med initialene sine for å erklære evig kjærlighet. Det henger tusenvis av låser på broen og det er et virkelig romantisk syn! Dessverre tenkte ikke vi på å kjøpe lås i Norge før vi dro ned, så vi fikk ikke hengt opp lås på broen. Det var nemlig helt umulig å få tak i låser i hele Paris.. Så hvis du og kjæresten din skal ned til Paris anbefaler jeg dere å kjøpe med lås på forhånd og henge den sammen på broen. 

 

Timhotel – Hotel i Paris
Når man skal booke hotell i Paris er det veldig viktig å booke et som ligger nærme metroen. Man tar alltid metroen overalt hvor man skal, så det er prioritet nummer 1. Vi bodde på Timhotel som hadde veldig fint soverom med alt man kunne trenge. Men hotellet var mest for de som kun trengte et rom. Det var mulighet til å spise frokost der, men det var ingen god frokost og den var veldig dyr. Men når man er i Paris anbefaler jeg dere å heller spise frokosten i en park eller på en fortauskafè. Så mye koseligere!

 

Noen tips: 

– Når dere er i Paris bør dere virkelig lære dere metroen godt. Skaff dere et kart hvor alt dere trenger å vite står. Disse finner dere på hotell og på metroen

– Det er ekstremt mye asiatere i Paris, ikke helt sikker hvorfor. Men 80% av turistene er asiatere. Så bli vandt til masse asiatere som flyr rundt og tar bilder av absolutt alt! Alle informasjonsting som blir sagt på høytalere blir sagt på fransk, engelsk, japansk og kinesisk. Så det sier vel sitt!

– Franskmenn er kjent for å ikke være så flinke i engelsk, og dette har jeg litt delte meninger om. Noen steder er de veldig flinke og lette å få hjelp av, mens andre steder ser de bare stygt på deg hvis du spør om hjelp. Så ikke regn med at du bare kan spørre noen på gaten etter hjelpe for å komme deg rundt.

 

Ellers håper jeg dere som skal til Paris i sommer eller senere koser dere masse. Paris er en by som har masse å by på!

Oppskrift: Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe smaker ti ganger bedre enn hva vanlig pose tomatsuppe gjør. Den er veldig lett og kjapp å lage, så dette går unna i en fei! Dette klarer til og med dere studenter som nettopp har flyttet hjemmefra å lage! 

Til 2 porsjoner trenger du:

– 1/2 løk

– 1 ss smør

– 1/2 ss hvetemel

– 1/2 boks tomater med basilikum og oregano

– 4 plommetomater. (Disse kan sløyfes)

– 5 dl vann

– 1 buljongterning (enten grønnsaks- eller kjøttbuljong)

– 1 dl matfløte. 

 

Sånn gjør du:

1. Skyll rens og finhakk løken.

2. Smelt smør i en kjele og tilsett løken. Stek til løken blir myk og blank. Rør inn hvetemelet.

3. Hakk plommetomatene og tilsett alle tomatene.

4. Spe med vann, litt om gangen. Rør til det er klumpfritt mellom hver gang du sper. Tilsett buljongterningen og matfløten.

5. La suppen småkoke i 5 minutter. Smak til med pepper og salt. PS: bruker du en stavmikser til å mose suppen blir den ekstra fin. 

Håper det smaker!

Vil du bli linket?

Nå er det kjempe siden jeg har hatt linke-konkurranse her på bloggen! Vet det er veldig mange flinke bloggere der ute som jeg stadig vekk får kommentarer fra, som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Så derfor tenkte jeg å kjøre igang en linkekonkurranse. Jeg velger ut ca 3 bloggere som jeg linker her på bloggen. Velger ut bloggerne neste helg. 

For å melde deg på må du:

– Legge igjen link til bloggen din i kommentarfeltet.

– Like facebooksiden min HER

Lykke til! 🙂

Dagens antrekk – Sweet pastel

Hei hei dere! 

I dag har jeg hatt litt av et prosjekt å holde på meg. Jeg må heise tape extensionet mitt. Er jo snart 2 måneder siden jeg heiste det sist. Så det har vokst ut rimelig mye! I tillegg måtte jeg farge extensionet siden solen bleker det så kraftig mye. Så i dag har jeg tatt av alt extensionet, tatt av den gamle teipen, farget extensionet og mitt eget hår, og i morgen setter jeg det på igjen. Blir deilig å få heist det nå! Føler meg alltid så fresh når håret er perfekt! 

Nå skal jeg ut en liten tur med hundene, nå som endelig solen ikke steker like mye. Er så deilig å ta joggeøktene ute på sommeren. Ha en fin tirsdag videre!

Morning workout

God morgen ♥

Nå har jeg nettopp hatt en treningsøkt her hjemme. Gud så deilig det er å starte dagen med en treningsøkt! I dag ble det squats, sit ups og planken. De siste dagene har jeg også vært mye ute med begge hundene til pappa. To border collie hunder på tur er ikke bare bare. Men det er så koselig å gå med de i skogen. Gikk en tur på lørdag og i går opp til et vann i nærheten av der jeg bor. Det er 3 km med opp og nedover bakker. Helt perfekt løype! 

Har dere kommet igang med treningen denne uken? Eller blir det mye avslapping i solen?

I’m back!

Hei hei dere! 

Da var min mini sommerferie over. Selv om det har vært litt deilig å ha helt fri, har jeg savnet dere veldig! Har lagd en liten videoblogg til dere, der forklarer jeg hvorfor jeg trengte litt fri. 

Disneyland Paris – Guide

Hei hei dere!

Nå sitter jeg på flyplassen i Paris og er klar for flyavgang. Vi var veldig tidlig ute til flyet i dag, så da har jeg god tid til å skrive innlegg for dere. Fikk en del spørsmål om hvordan Disneyland var i går, så tenkte jeg kunne skrive en liten guide til dere. Når man skal reise rundt i verden er det veldig viktig å ha en plan på hva man skal gjøre, hvis ikke kaster man bort veldig mye tid på å surre rundt. Vi hadde lagt en plan på Disneyland, og klarte å få med oss ganske mye!

Jeg syntes Disneyland Paris var veldig koselig og jeg er veldig glad for at jeg dro. Dette er en park for familier, venner og kjærestepar i alle aldre. Man kan gjerne dra med barna sine. Men da anbefaler jeg dere å vente til de har blitt minst 3 år, siden man må stå veldig mye i køer og det kan fort bli litt vel overveldende for de små med så mye mennesker.

 

Hvordan kommer man seg til Disneyland?
– Fra Paris kan man velge forskjellige måter. Man kan ta taxi til Disneyland, men det er veldig dyrt. Det kan fort komme opp i 1200,- kr. Hvis man tar toget koster ca 15 euro (ca 120,- kr). Så her kan man spare mye penger! Vi tok toget fra “Chatèlet Les Halles” til “Marne-la-Vallè-Chessy”. Toget vi tok var den røde A4 linjen. Det tok ca en time å ta toget dit, og 5 minutter gange. (Kjøp dagsbillett som gjelder for alle 5 soner uten flyplass)

 

Hva koster inngang?
– Hvis man kjøper billett på Disneyland koster det 88 euro (ca 750,- kr). Det er ganske dyrt, men det er virkelig verdt det! Tror man kan få rabatter og slippe køer hvis man kjøper billett på nettet. For å slippe mest mulig kø er det veldig viktig å være tidlig ute. Vi kom 09:50 og da var det allerede litt kø. Selve parken åpner 10:00. 

 

Hva er det i de forskjellige parkene?
Det er to parker på Disneyland Paris. “Disneyland park” og “Walt disney studios park”. Førstnevnte er der det store rosa slottet ligger. Det er det veldig mye fint å se på. Det er også mange små temaparker inne i parken. Blant annet western park, en Star Wars park, en Pirates of the Carribean park, Pochahontas park, osv. Mye bra å se på! Det er også mange fine suvenir butikker der.

I “walt disney studios park” er det mest karuseller og noen veldig store mathaller. I tillegg er det også noen survenir butikker. Denne parken er ikke like “fin”, men her er det mest morsomt for de som liker karuseller. 

Hvilke attraksjoner bør man ta / ikke ta?
Vi tok en del karuseller når vi var i Disneyland i begge parkene. Noen av de var veldig veldig skumle, mens noen var bare “koselige”. Nå skal det taes med i betraktning at jeg er en stor pyse, så når jeg kategoriserer karusellene under er det ikke sikkert at dere syns de er like skumle.

 

Ikke så skumle:

“Star tours” – Dette er en 4D kino med en reise igjennom galaksen. Vær forbederedt på å bli veldig kvalm, for denne karusellen går opp og ned samtidig som man blir kvalm av “reisen”. Denne passer nok best for Star Wars fans. Denne havner under “ikke så skumle” kategorien siden man ikke blir noe redd. Man blir bare ekstremt kvalm! (disneyland park)

“Phantom manor” – Dette er et spøkelseshus som passer for alle aldre. Man sitter i en vogn igjennom et hus med masse skumle “mennesker”. Vil ikke røpe for mye! (disneyland park)

“Le Caroussel de Lancelot” – Dette er en “merry-go-round” karusell. Den passer veldig godt for de minste. Men den er så utrolig fin, så anbefaler alle å ta den! (disneyland park)

Veldig skumle:  

“Space mountain mission 2” – Denne karusellen kjører man veldig mye i mørket, og det går ekstremt fort. Man går 360 grader rundt. (disneyland park)

“Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith” – Denne er helt forferdelig skummel. Denne karusellen slenger deg rundt opp og ned overalt. Jeg ble ekstremt redd når jeg tok den. Anbefaler ingen å ta den, for den er helt jævlig! (Walt disney studios park)

“The twilight zone, Tower of terror” – Dette er et spøkelseshus som man sitter i en stor heis. Heisen faller ned mange etasjer før den bråstopper. Veldig ekkel følelse! Men veldig bra karusell. (Walt disney studios park)

Ellers er det bare å nyte parken. Opplev det dere ønsker og husk å ta masse bilder. Det er så koselig å ha i albumet når man kommer hjem!

Sneakpeek fra Disneyland

Hei hei dere!

Nå har vi nettopp kommet tilbake fra hotellet etter en fantastisk tur i Disneyland. Vi har sett så utrolig mye fint i dag. Barndomsminnene blomstrer! Hadde på Endomondo app’en på mobilen min i dag, og vi har gått hele 13 km! Totalt på denne turen har vi gått over 50 km. Så nå gleder jeg meg til å komme hjem og slappe av. Det har vært 4 helt fantastiske dager i Paris med min kjæreste.

 I morgen drar vi hjem til Norge, med en liten mellomlanding i Danmark. Kommer til å legge ut mer bilder fra Disneyland i morgen. Nå skal jeg bare slappe av og kose meg den siste tiden i vakre Paris. 

Chilling in Paris

God morgen ♥

Hvordan er det hjemme i kjære Norge? Håper dere har det fint! Her har vi det veldig bra! I går var planen å ta en rolig dag. Været var ikke helt på vår side, så vi fikk ikke besøkt Luxembourghagen som planlagt. Men vi fikk gått masse rundt og sett mye. Vi fikk besøkt blant annet Beaugrenelle som er et nokså stort kjøpesenter. Hadde egentlig planlagt å ta turen opp i Eiffeltårnet, men når vi så køen droppet vi det. 

I dag skal vi på Disneyland. Gleder meg skikkelig til å se alle ting fra barndommen min i virkeligheten. Kom gjerne med masse tips til hvilke ting på Disney vi burde få med oss! Skal knipse masse bilder jeg kan dele med dere!

Spektakulære Notre Dame

På søndag besøkte vi spektakulære Notre Dame. Jeg hadde ingen anelse om hvor fantastisk dette bygget faktisk var før jeg så det selv. Notre Dame tok hele 200 år og bygge, og de startet i 1163. Tenk at for 850 år siden bygde de faktisk denne spektakulære bygningen! Det er så utrolig mye utsmykninger og statuer at det er helt sinnsykt. Jeg ble mye mer fascinert og imponert av denne bygningen enn hva jeg har blitt av noe annet i Paris, inkludert Eiffeltårnet og Triumfbuen. Notre Dame er rett og slett helt magisk. Man må se det ansikt til bygning før man kan forstå hvor fantastisk den er! 

Vi fikk lov til å gå inn i den gotiske katedralen. Det var veldig mørkt der, så fikk ikke tatt så mange bilder. Men det var veldig fint inne i katedralen. Ekstremt høyt under taket og mange statuer overalt. Deriblant Jesus som henger på et kors med en drage under seg.