Se intervju med meg og Per Fredrik!

Jeg har helt glemt bort å legge ut intervjuet av meg og Per Fredrik (PelleK) som kom ut på fredag. Vi ble intervjuet av VGTV tidligere denne uken om forholdet vårt, blogg og youtube. Per Fredrik avslører blant annet hvordan det er å være sammen med en blogger! Under kan du se selve intervjuet av oss, og HER kan du se hele panelet episoden. Morsomt å se at episoden vi er med i har blitt sett over 200’000 ganger allerede 🙂

Min flaueste mensen historie!

// annonse

Å være jente og ha mensen, er ikke alltid like lett. Noen ganger oppstår det veldig flaue situasjoner, som man gjerne ville vært foruten. Jeg er ganske sikker på at de fleste av oss jenter har noen flaue mensen historier på lager, og nå skal jeg fortelle en av mine flaueste. For 2-3 måneder siden så var Per Fredrik og jeg på hotell, og jeg fikk mensen. Flink jente som jeg var, hadde jeg selvfølgelig glemt både tampong og bind. Så Per Fredrik måtte stikke ut og kjøpe for meg. Det var flaut nok i seg selv.

Men det verste var når han kom tilbake med et merke på bind jeg aldri før har sett, og som føltes helt annerledes enn hva jeg var vandt med. Så det endte med at jeg gikk hele dagen og var livredd for at det skulle gå galt! Heldigvis gikk det bra. Men gud som jeg skulle ønske at jeg hadde hatt et bind som jeg faktisk visste at holdt mål, og som jeg kunne slappet av med. Så jeg hadde sluppet å gå rundt og stresse hele dagen!

Dette innlegget er sponset av Libresse ultra thin, triple protection, og det er et bind jeg faktisk kan anbefale. Håper Per Fredrik leser dette innlegget, så han vet hva han skal kjøpe neste gang. Haha! 

Grunnen til at jeg liker dette bindet er fordi det har triple protection, som betyr; forsterkede sidebarrierer (kjekt så det ikke kommer lekkasje på sidene), en kjerne som raskt absorberer, og forsterka lekkesjebeskyttelse bak. Selv om man er jente og har mensen, må man jo kunne leve litt fordet. Dra på stranda, shopping, skolen, og kunne bruke hvit bukse selv om man har mensen! 

Akkurat nå har Libresse en veldig kul qiuz på sine nettsider, HER, der du kan ta en test for å teste ut hvor fearless (fryktløs) du er! Selv ble jeg en fear fighter, som ikke er redd for å skille meg ut! Ta gjerne quizen du også, og se hva du blir! PS; om du tar quizen er du med i trekningen av en opplevelse av verdi 5000,- kr! 

Selv om min historie er super flau, syns jeg det er viktig at vi klarer å snakke litt mer om mensen. Derfor oppfordrer jeg dere til å dele en flau mensen historie i kommentarfeltet, gjerne anonymt om du ønsker det! 

 

Klar for byen!

 

I kveld skal jeg i bursdag hos Marita, en god venninne fra Drammen. Vi skal først ut og spise sammen med en gjeng med venninner, også blir det vors hjemme hos Marita. Med jelloshots og hele pakka! Skikkelig jente stemning! Også blir det ut på byen i Drammen utover kvelden. Så dette blir gøy! Tenkte jeg kjapt kunne vise dere kveldens antrekk før jeg stikker ut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Topp – HERFRA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hjemmelaget jordbærsyltetøy – UTEN sukker!

Helt siden jeg var liten har jeg elsket hjemmelaget jordbærsyltetøy. Det eneste problemet som alltid har vært, er at det er ikke spesielt sunt. Da jeg lagde det selv for et par år siden fant jeg ut akkurat hvor mye sukker det i det, og det var ikke lite for å si det sånn! Det er jo virkelig ikke bra med alt dette sukkeret! Helt til jeg kom over en oppskrift forleden, har jeg droppet syltetøyet rett og slett fordi det er for mye sukker i det. Og det syltetøyet man kjøper på butikken er jo helt krise vondt. Så det må være hjemmelaget! 

Oppskriften for å lage hjemmelaget syltetøy uten sukker er ekstremt enkel. Bruk 400 gram frosne jordbær (la de ligge på kjøkkenbenken og tine i et par timer, eller ha de i mikrobølgeovnen i et par minutter) og et eple (husk å skrelle det), og blend det i en blender. La det kjøres til det er helt fritt for klumper. Siden det ikke er noe konserveringsmidler i dette, holder det seg veldig kort, maks 1-2 dager. Så det kan være smart å lage litt mindre porsjoner. Det går veldig fort å lage det, i tillegg til at ingrediensene er veldig billige, så det burde være null stress å lage det på kort tid! 

Håper det smaker! 

 

Slik unngår du å bli støl

Det er en ting jeg hater ved å trene, og det er å bli støl. At det skal verke og gjøre vondt i kroppen, fordi man endelig har fått rumpa si på gymmet er som regel så tommel ned at man gruer seg så mye til neste økt, at man dropper det. Selv har jeg gått på den smellen mange ganger, at jeg har blitt støl, også får jeg ikke trent på noen dager, og havner helt ute av rutiner.

Jeg vil tippe jeg ikke er den eneste som hater å være støl, så derfor vil jeg gi dere noen tips til hvordan man skal unngå å bli støl, og hva som hjelper når man først har blitt støl. Selv om jeg vet at mange bruker det å bli støl, som en måling på om man har tatt i nok eller ikke, er det best å unngå og bli veldig støl. Litt støl er ok, men ekstremt støl kan sette deg tilbake treningsmessig da man må la kroppen restituere før man kan trene igjen. 

Rolig start: Har du hatt treningspause på en uke eller mer, bør du ta en rolig økt første gangen du trener. Kutt ned treningen til 40-60% av hva du vanligvis ligger på, både når det kommer til vekter og repetisjoner om du trener styrke. Da unngår du å kjøre ut musklene for mye, og de kommer på en måte inn i rytmen igjen.

Mat: Etter du har trent er det viktig at du får i deg nok mat. Spiser du for lite har ikke kroppen nok å gå på, for å restituere og bygge opp muskler, og du vil ende opp med å bli støl lengre. I tillegg vil kroppen ha mindre utbytte av treningen. Pass på så du spiser nok mat, og får i deg tilstrekkelig med proteiner.

Søvn: Når du trener er det ekstremt viktig med søvn. Kroppen trenger god restitusjon og det får den best når du sover. Pass på å sove minst 7, men helst 8 timer. Gjerne 9 om du trener ekstremt tungt. 

Tren regelmessig. Så lenge du holder deg i gode treningsrutiner, er sjansen for å bli støl veldig minimert. Prøv å ha minst et par økter med trening i uka, for å opprettholde en god styrke i kroppen. 

 

 

Blir du støl ofte?

 

Endelig kommer barbie i forskjellige størrelser og farger!

Helt siden jeg var liten har jeg elsket Barbie. Det er et eller annet med den dukken som alltid har fascinert meg. Men de siste årene har dukken vært i hardt vær i mediene, mange har ment at den ødelegger selvbildet til jenter. Barbie selskapet har nå tatt grep og laget dukker som kommer i flere forskjellige størrelser. Curvy, petite og tall er størrelsene som nå blir introdusert. I tillegg til at de endelig kommer i flere forskjellige farger, og med flere hårfarger.

Jeg husker forleden da en venninne fortalte meg om hvor vanskelig hun hadde hatt det når hun skulle kjøpe Barbie til tantebarnet sitt til jul, og de ikke hadde noen brune Barbiedukker. Hun måtte lete i evigheten igjennom lekebutikker og uten hell. Derfor syns jeg det er ekstra fint at Barbie nå kommer med flere utseender, så alle kan finne en dukke de selv ligner på. Jeg husker godt selv hvor mye mer jeg likte barbiedukkene som hadde brunt hår, fremfor blondt, fordi jeg selv hadde brunt hår. Så da kan jeg jo bare tenke meg hvordan det er å endelig kunne ha en barbie som har både lik kroppsfasong, hårfarge, og hudtone som en selv har. Ekte dukkelykke!

 

Håper også at denne endringen kommer til å gjøre det lettere for jenter der ute, å like sitt eget utseendet. Er det en ting jeg syns er viktig, så er det at alle har det bra med seg selv, og er komfortabel i sin egen kropp, uansett hvilken fasong eller farge den enn måtte ha! 

 

Vanskelige valg jeg har tatt i livet!

Når man er ung står man ovenfor så ekstremt mange vanskelige valg. Allerede som 15 åring skal man velge hva man vil studere på videregående, og allerede da må man ta valget om hva man vil bli her i livet. Det er jo helt bisarrt å tenke på at man skal ta et så stort valg, samtidig som man må rekke opp handa i klasserommet for å spørre om man kan gå på do. Det er ikke rart mange velger feil valg når man må ta så vanskelige valg i så ung alder. Selv valgte jeg mat og restaurantfag + kokk og servitør på 1. og 2. året på vgs. Det kom vel som et sjokk for de aller fleste. Meg selv inkludert.

Egentlig ville jeg vel heller gå media. Men så var det dette med karakterer da. Mine var ikke akkurat så sinnsykt gode. Endte vel med 4 totalt i gjennomsnitt, så det er ganske bra. Men ikke bra nok til å komme inn på media. Så da ble det kokkelinja da. Meg liksom. Som kun hadde lagd posesuppe og nudler fra før av. De årene jeg gikk på kokkelinja lærte jeg ekstremt mye om det å lage mat, men interessen var liksom aldri der. Stadig vekk hørte jeg at klassekameratene mine lagde masse middager hjemme, og var så lidenskapelig opptatt av det. Jeg derimot, var veldig flink på skolen, og fikk nesten bare 5 i karakterer, men hadde ikke et snev av lidenskap for hva jeg holdt på med, og lagde aldri mat hjemme.

 

Siden jeg var flink til å lage mat, begynte jeg som lærling på en veldig bra gourmet restaurant. Etter 3 måneder hadde jeg funnet ut at dette virkelig ikke var noe for meg, og istedenfor å bare fortsette kun for å bli ferdig med en utdannelse, sluttet jeg. Det var vanskelig å slutte, men i etterkant er jeg veldig glad jeg for at jeg sluttet. Å være kokk er et veldig fint yrke, men da må man ha lidenskap for det, og det hadde ikke jeg. Så dette var et av mine første store karrierevalg der jeg gjorde det rett i å slutte.

Året etter gikk jeg allmenn påbygg på videregående, så jeg kunne fullføre videregående. Jeg hadde veldig lyst til å studere journalistikk, men her igjen stod karakterene litt i veien. For å komme inn på journalisthøyskolen i Oslo, må man ha nesten like høyt snitt som hvis man skal bli advokat. Dermed ble det ingen høyskole, og jeg begynte å se på private steder for å studere. Selv syntes jeg prisene var helt elleville, og jeg begynte heller å se på mulighetene for å utdanne meg i London, England. Jeg skrev søknad, men i siste liten ombestemte jeg meg, og droppet hele greia. Det er jeg veldig glad for den dag i dag.

 

Grunnen til at jeg ville studere journalistikk var for å kunne skrive artikler, tips, og meninger og nå ut til mennesker med det. Å skrive i et jentemagasin hadde lenge vært en drøm for meg, og da var journalistikk det jeg måtte studere. Men det som er greia med å bli journalist i dagens samfunn er at man må minst ha en bachelor (3 år utdanning), helst en master (5 års utdanning) og alt dette koster hinsides mye penger, i tillegg til at man bruker opp 5 år av livet sitt på å studere. Når jeg ser tilbake på det, er jeg glad jeg droppet å søke på skole.

For den dag i dag, gjør jeg akkurat det jeg hele tiden drømte om å gjøre. Nemlig skrive mine tanker, meninger og tips og nå ut til jenter. Forskjellen er bare at jeg velger fritt hva jeg skal skrive om, jeg har ingen sjef som bosser meg rundt, ingen arbeidstider, og jeg får oppleve så mye fantastisk siden jeg har mulighet til å ta med meg jobben overalt. I tillegg til alt dette har jeg dere, som er verdens skjønneste lesere. Dere gjør virkelig jobben min til en så mye bedre jobb enn jeg noensinne kunne håpet på! 

Så ja. Hele poenget med dette innlegget er vel at man må følge det magefølelsen sier. Selv om alle rundt meg betvilte meg 24/7 om mine aspirasjoner om å drive en stor blogg hvor jeg skrev kule innlegg for jenter, fortsatte jeg fordet. Magefølelsen min fortalte meg at det var dette som jeg skulle gjøre her i livet, og jeg fulgte den. Det kunne jeg ikke vært mer glad for nå!

Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er rett og slett fordi jeg vet at det er mange av dere er unge, og er nå i en tid der dere legger planer for fremtiden, og må velge hva dere skal bli. Tenk dere godt om, og husk at det går ann å ombestemme seg om man føler at det man har valgt ble feil for seg selv. Det er veldig viktig at du tar kontrollen for hva du vil gjøre i ditt liv, det er tross alt det livet du skal leve. Så om foreldrene dine, eller vennenne dine prøver å pushe deg i en retning du ikke vil, ikke hør på de. Følg din egen magefølelse. 

Hva ønsker du å jobbe med i fremtiden?

 

21 Ting du kan blogge om!

Uansett om man har blogget i 2 uker eller 5 år, er det en ting som alltid er vanskelig. Og det er å komme opp med idèer til hva man kan skrive om. Noen ganger føler jeg at jeg må hjem for å finne opp kruttet, når jeg skal hjem og blogge. Man må liksom komme opp med noe bra, som folk faktisk gidder å lese, og som man selv vil skrive. Men, det er som regel ganske vanskelig. Og siden jeg tipper på at jeg er langt ifra den eneste som ofte står litt fast når det kommer til bloggideer (vi er jo tross alt over 330’000 bloggere i Norge), tenkte jeg at jeg kunne gi dere en liste med ting man kan blogge om. Denne listen er ganske generell, og har tips for mange forskjellige bloggere. Så here we go!

 

Treningstips – Er du glad i å trene? Spre treningsglede og gode tips på bloggen!

Oppskrift – Del dine favoritt oppskrifter. Alt fra smoothies, til boller, til middag. 

Ukens spørsmål – Har du fått mange spørsmål fra leserne dine den siste uken? Samle alle spørsmålene i ett innlegg og svar på de. 

Antrekk – Vis frem klesstilen din!

Har du en kjæreste? Fortell om hvordan dere har det, og gjør gjerne en boyfriend tag!

Fortell om dine favorittfilmer – Personlig elsker jeg å lese filmanmeldelser. Så tips i vei!

En hendelse i livet ditt som har gjort deg til den du er

Fortell om noe du gleder deg til!

DIY – Test ut et gjør-det-selv prosjekt og vis det frem på bloggen. Pinterest er et genialt sted for å finne inspirasjon. 

Reisetips – Har du besøkt noen spennende steder? Fortell om dine anbefalinger og tips til steder man bør besøke!

20 Ting du ikke vet om meg tag

Sosialt – Har du og venninnen din funnet på noe sammen? Blogg om det!

Nye innkjøp – Handlet noen kule klær i det siste? Vis de frem på bloggen!

Hårfrisyrer – Er du flink til å krølle, flette eller style håret? Del tips på bloggen!

Har du gjort noe morsomt på fritiden den siste tiden? Vært på en fest, eller besøkt en restaurant? Blogg om det!

Fortell om dine fremtidsplaner. Hvor ser du deg selv om 5 / 10 / 15 år?

Hobby – Fortell om dine hobbyer!

Sminketips – Har du noen gode sminketips på lager? Del de med leserne dine!

Er du opptatt av noen samfunnstemaer? Fortell dine tanker!

Videoblogg – Hvem er vel ikke glad i en videoblogg? Lag en video der du forteller leserne dine litt om deg selv, så de kan bli kjent med deg!

Dine favorittprodukter – Har du noen sminke eller andre kosmetiske produkter du ikke kan leve uten? Tips om de på bloggen din!

Hva liker du å blogge om?

 

PS: Lagre gjerne denne listen som et bokmerke på pcen din,
så du enkelt kan finne den igjen neste gang du står fast med et ideer til blogginnlegg!

 

Pannekakemaskin som printer ansikter!

For et par år siden la mannen til kusinen min, Miguel, ut en video på facebook. Den viste hvordan han hadde bygget en pannekakemaskin med legoklosser. Maskinen var programmet til å helle ut pannekakerøre over en stekeplate, i en teknikk som gjorde at man kunne få forskjellige former på pannekaken. Den gangen husker jeg at jeg tenkte “wow! dette kommer til å bli noe helt sykt noe!” Og jeg hadde rett. Et par år senere og Pancakebot er en realitet.

Miguel har blant annet vært i det hvite hus i USA og vist frem maskinen, og i dag kom han til Oslo på teknologikonferansen, for å vise frem maskinen. Per Fredrik og jeg tok turen innom, for å se det endelige produktet. Det var veldig spennende og morsomt! Det har virkelig blitt et kult produkt som jeg har trua på at kommer til å nå nye høyder!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En annen ting som også var morsomt var at Steve Wozniak var på konferansen, og snakket forran alle om hvordan det var å grunnlegge Apple sammen med Steve Jobs, og hvilke ting som hadde ført Wozniak langt opp i teknologiens verden. Veldig interessant og inspirerende å høre på hvor mye han hadde jobbet for å nå langt. Det ga med virkelig ekstra motivasjon til å nå langt med mine egne mål her i livet!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kul pannekakemaskin, eller hva?

Video: Hverdagssminke!

I denne onsdagsvideoen viser jeg dere en enkel og kjapp hverdagssminke, som er perfekt før jobb og skole! Test den ut du og! 

 

Produkter finner du HER
glominerals face primer og brow collection er dessverre utsolgt.