Slik lager du sukkerfrie gresskar-pannekaker!

Nå er det Halloween på lørdag, og hva med å overraske kjæresten med gresskar-pannekaker på senga til frokost? Romantisk og utrolig koselig! Slik lager du de:

Dette trenger du:

1 egg

2 ss gresskarpure (jeg kjøpte ferdig hermetisk på Meny, men du også lage selv fra spiselig gresskar)

50 g havremel

Litt kanel

Litt kardemomme

1 ts bakepulver

1-2 ts sukrin gold

Litt vann

Smør til steking

1-2 ss gresk yoghurt (til topping)

Gjør dette:

– Bland sammen alle ingrediensene, ha i litt vann til røren er perfekt konsistens

– Stek med litt smør i panna på medium varme. Disse bruker litt tid på å bli ferdig inn til midten, så det er viktig å ikke bruke for høy varme.

 

Håper du fikk lyst til å prøve ut dette! Røren kan du lage kvelden i forveien, også kan du lage frokost til både deg selv, kjæresten og eventuelt barna! Så utrolig koselig!

Selv om sommeren er over..

Hvor fin er ikke denne kjolen? Elsker å bruke sånne kjoler som dette til hverdags. Nå som det er høst bruker jeg et par boots sammen med det, så holder jeg varmen. Når det blir enda kaldere liker jeg å bruke svarte strømpebukser og svart knee high boots.

Husk: selv om sommeren er over, trenger vi ikke å legge vekk alle kjolene!

KjoleHER

SkoHER

JakkeHER

Veske – Gucci

KjoleHER

SkoHER

JakkeHER

Veske – Gucci

Slik lager du sukkerfri gresskar-kake!

Nå er det snart Halloween, og da passer det jo perfekt med en gresskarkake! I denne kaken bruker jeg gresskarpure, og det kan du enten kjøpe ferdig eller lage fra et spiselig gresskar. Jeg gjorde det lettvint og kjøpte gresskarpure på Meny indre havn her i Sandefjord.

Dette trenger du:

Kakebunnen: 

80 gram havremel

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts bakepulver

200 gram gresskarpure

2 egg

60 gram sukrin gold

 

Glasur:

150 gram philadelphia mager

75 gram sukrinmelis

1/2 ts vaniljepulver (kan droppes)

Dette gjør du: 

– Skru på ovnen (ikke varmluft) på 180 grader

– Start med selv kaken. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Deretter blander du inn alle de våte ingrediensene.

– Ha oppi en kakeform som du har smurt bakepapir i. Jeg brukte en kakeform som var 22 cm i diameter.

– Stek i ovnen i 20-25 minutter. Kjenn etter med et kakepinne.

– Avkjøl på rist.

– Glasur: Bland sammen ingrediensene til glasuren og la den stå i kjøleskapet til du skal pynte kaken.

– Når kaken er avkjølt, kan du ha glasur og kakepynt over.

 

PS: Kaken kan fryses uten glasur. Den kan også ligge i kjøleskapet i et par dager med glasur.

Håper du fikk lyst til å teste ut denne oppskriften. Perfekt på Halloween kanskje?

Plantet over 1200 stk..!

På søndag tok jeg en stor runde rundt i hagen, der jeg tømte alle blomsterpotter som hadde planter som hadde dødd for sesongen, og virkelig gikk over hele hagen og gjorde den klar for vinteren. Jeg fikk jo veldig mange ledige potter, og jeg skjønner nesten ikke hvor alle kom fra. Totalt ble det over 50 stk. Altså, whaaat?

Jeg har jo allerede plantet 1000 blomsterløker rundt i hagen, og i noen potter. Men siden det ble så sinnsykt mange ledige måtte jeg rett og slett ta turen ut og handle enda flere blomsterløker. Planen er at det skal blomstre helt sinnsykt fint fra tidlig vår. Nederst i innlegget kan dere se hvordan det gikk.. Hehe!

Jeg kjøpte nesten 200 blomsterløker totalt. Var så mange fine. Likte spesielt “tulipa pinksize”. De ser jo ut som peoner! Love it!

Både på Plantasjen og Hageland gjennestad var det allerede masse julepynt. Jeg prøver jo alt jeg kan å holde tilbake så jeg ikke går i full julemodus før Halloween er over. Men herregud jeg måtte bare ta meg et lite øyeblikk i juleverden, hehe. Det var jo så mye fint! I år er det ingen tvil: vi skal begynne å pynte huset enda tidligere enn vi har gjort før!

Når jeg kom hjem hentet jeg frem alle pottene jeg ikke allerede hadde plantet i, fylte de opp med jord og masse blomsterløker. Gleder meg til det kommer masse tulipaner, krokus, påskeliljer og mye annet fint og spennende her til våren! PS: en del av pottene står også i drivhuset, så de er ikke med på bildet.

Jeg har også satt alle pottene jeg kan under tak sånn at de ikke blir klissvåte igjennom sesongen. Blir de det er det stor sjanse for at løkene råtner. Beste er å plante de, vanne godt, også ha de helt under tak, og kun vanne litt hvis de tørker skikkelig.

Dere kommer sikkert til å tenke at jeg er helt gal. Men jeg har faktisk begynt å planlegge hagesesongen for 2021 allerede… Jeg har skrevet lange lister med alt jeg vil gjøre, har plukket ut hvilke blomster jeg vil så selv og generelt bare lagt masse planer. Haha.

Er jo viktig å ha noe fint å se frem til når det pøsregner ute og det er grått og trist, og jeg vil ikke gå helt inn i julemodus enda, så da blir det heller vårmodus midt på høsten. Haha!

Slik lager du superdigg Burrata – Perfekt for kveldskos!

Noe jeg har fått helt dilla på i det siste er burrata. Endelig har det kommet inn burrata på Meny i Sandefjord som har en ok pris, så man faktisk kan spise det til hverdags. Så derfor tenkte jeg å dele min favoritt oppskrift på burrata med dere.

Først: Burrata er ikke noe som er veldig vanlig i Norge helt enda, men flere restauranter har begynt å bruke det, og det er med god grunn. Burrata er på en måte søsteren til mozzarella, bare at det er sykt kremete og smaker 100x bedre.

Dette trenger du:
(1 stor porsjon / perfekt å dele som er forrett)

– 1 stk Burrata

– 300 g cherry tomater

– 1/3 plante med basilikum

– 2 skiver grovt brød

– Salt / Pepper / Olje

Dette gjør du:

– Skyll tomatene og del de opp i to.

– Ha tomatene i en stekepanne, ha over salt, pepper og litt olje

– Stek tomatene på middels varme til de har blitt skikkelig myke

– Mens tomatene steker tar du brødet i brødristeren

– Når tomatene har stekt legger du Burrata’en midt oppi og brer den ut. Dryss over litt basilikum som du har snittet opp.

– Server sammen med ristet brød. Du kan gjerne ha litt smør / olje på brødet, og om du er glad i hvitløk kan du gni en et lett over brødet.

Håper du fikk lyst til å prøve ut dette. Denne retten er så sinnsykt god, og det er virkelig noe som jeg spiser når jeg skal kose meg litt ekstra!

Dagens planer

annonse – nelly, gina tricot

Altså, hvor fin er ikke denne strikkegenseren?  Kjøpte den i fjor, så den er dessverre utsolgt. Men du finner en nesten helt lik HER. Elsker skikkelig chunky strikkegensere med masse mønstre. Så denne har blitt en stor favoritt.

Selv om vi er i slutten av oktober er det jo relativt mildt ute enda, så jeg har brukt denne uten jakke, men bare med ull undertøy under, og det har funket helt amazing! (dette antrekket er forresten fra noen dager siden, i dag pøsregner det, haha)

GENSER – LIGNENDE HER

BUKSE – HER

SKO – HER

VESKE – GUCCI

I dag skal jeg ta meg en tur ut på litt forskjellige gartnerier. I går gikk jeg nemlig over hele hagen og drivhuset, og fjernet masse blomster og grønnsaker som hadde dødd, klippet med nesten alle jordbærplantene rundt i hagen og fikk virkelig shinet opp før vinteren kicker inn.

Så nå har jeg en god del ekstra blomsterpotter som står tomme. Planen i dag er å få kjøpt inn litt blomsterløk som jeg kan fylle opp de pottene med. Er så lekkert å ha masse tulipaner og påskeliljer i blomsterpottene når våren kommer!

Har jo allerede plantet 1000 blomsterløk tidligere i høst, men det var før jeg hadde fått tømt alle pottene. Så jeg har i det minste fått fylt opp hele hagen og noen av pottene, men mye vil ha mer, er det ikke det de sier?

Slik lager du sunn pumpkin spice latte!

Nå som det er både høst og vi er i Halloween mood, er det jo perfekt for oss basic bitches med en pumpkin spice latte.

Kjøper man det på starbucks er de jo stappfulle av sukker og alt mulig dritt som ikke akkurat er så sunt, så derfor er det bedre å lage sin egen. Det er veldig enkelt, raskt og er selvfølgelig helt uten sukker. Er på dag 84 uten sukker, så da må man lage sin egen sukkerfrie variant.

Dette trenger du:

2 ts sukrin gold

1 ts pumpkin spice kryddermiks

3 dl melk – 1 dl til pisking og 2 til drikken

2 ss gresskarpure

1 espresso

 

Jeg kjøpte ferdig gresskarpure på Meny indre havn her i Sandefjord. Tipper du kan få tak i det på store Meny butikker og steder der det er godt utvalg. Kryddermiksen kjøpte jeg hos en lokal gresskarbonde, men det er sikkert ikke vanskelig å få tak i. Det er også viktig å bruke sukrin gold, og ikke bare vanlig sukrin da vanlig sukrin har en avkjølende følelse, mens sukrin gold er mer rund i smaken.

Gjør dette:

Ha oppi gresskar, sukrin gold, 2 dl melk og krydderet i en kjele. Varm opp og rør underveis. Lag en shot med espresso på kaffemaskinen. Dersom du ikke har kaffemaskin kan du bare lage en veldig sterk shot med vanlig kaffe.

Ha alt oppi koppen du vil drikke av. Varm opp 1 dl med melk i kjelen. Mens det varmes visper du fort så det danner seg skum. Hell skummet over drikken og dryss litt kanel eller krydderblanding på toppen.

Nyt kaffen mens du scroller litt på instagram, leser litt blogger og bare slapper av. PS: den smaker ekstra godt når det regner ute, og du nettopp har kommet inn etter å ha vært ute i regnet, hehe! 🍁🎃

 

 

Nye klær til julebord fra Nelly + 20% rabatt!

annonse – nelly

For noen dager siden fikk jeg en svær pakke i posten fra Nelly, med masse fint til julebordsesongen og en stor og superfin boblejakke. Nå er jo julebordsesongen rett rundt hjørnet, og da blir det mye gøy som skjer.

Jeg drar alltid på julebord med de forskjellige vennegjengene jeg er i, og det er så koselig! Så det gleder jeg meg til i år! Så da er det jo kjekt med litt nye og fine partyklær!

Nå er det jo 20% rabatt på ALT på hele Nelly. Både julebordkjoler, treningsklær, sminke, hudpleie, sex-leketøy, sko, adventskalendere, vinterjakker. Rett og slett 20% rabatt på tusenvis av varer. Amazing! 

Derfor tenkte jeg det var perfekt å vise dere hva jeg fikk i posten for noen dager siden, når det først er salg. Salget varer kun til 23:59 i morgen!

TOPPHER – 20% rabatt nå!

 

KJOLEHER – 20% rabatt nå!

KJOLEHER  – 20% rabatt nå!

 

Elsker ryggen på denne kjolen. Så classy og fin!

TOPPHER – 20% rabatt nå!

 

Glittertopper er jo uten tvil “in” i år, så derfor måtte jeg ha i to forskjellig styles. Love it!

KJOLEHER – 20% rabatt nå!

Altså,hvor drop dead gorgeous er ikke denne kjolen?

GENSERHER – 20% rabatt nå!

Denne blusen er jo perfekt å bruke sammen med en glittertopp. Elsker sånne topper som dette, som gir antrekket det lille ekstra!

JAKKEHER – 20% rabatt nå!

Say hello to my new wintercoat. Altså, denne boblejakka har jeg bare lyst til å flytte inn i. Den er så varm og god, og det kjennes ut som å ligge under dyna. Love it!

Den har også snøring i midjen, så man får fremhevet midjen og får fin figur. Det er sjeldent man får i boblejakker, så stor tommel opp for det!

 

Håper du fant noe du likte! 

Antrekk – Indisk bohem

Da jeg var i Kragerø i sommer fant jeg denne kjolen, og jeg falt helt for den! Elsker at den er skikkelig indisk bohem type stil.

Jeg har ikke rukket å bruke den så mye i sommer, men jeg skal få sneket den med masse utover høsten og så fort det blir varmere igjen, kan jeg love dere at denne kommer til å bli mye brukt, hehe!

Dessverre har jeg ikke noe link til kjolen, og jeg husker dessverre ikke hva butikken het. Så jeg får ikke delt det med dere!

Ah, nå kjenner jeg at jeg gleder meg til det blir vår og sommer igjen. Haha. Kan vi bare hoppe frem til 15 nov også nyte julen, og vipps så er vi i april? Det hadde vært deilig!

Slik ser walk in closet mitt ut!

Nå som jeg har lagt opp alle sommerklærne og hentet ned høstplaggene, tenkte jeg det var på tide med en ny walk in closet tour. Nå er det jo virkelig lenge siden jeg har lagt ut en walk in closet tour her på bloggen. Kan faktisk ikke huske sist engang!

Noe som nesten er litt flaut er at selv om jeg har et helt rom til klærne mine, har jeg fortsatt sånn 10 søppelsekker fulle av klær oppe på loftet. Haha. På loftet ligger alt av jul-, sommer- og vårplagg, klær som er for store i størrelsen, og masse ekstra sko og vesker. #Hoarder. Sånn er det når man er blogger, haha! Men nå skal jeg slutte å skravle meg helt bort, så kan vi komme igang med walk in closet tour’en!

Elsker å ha mange av skoene mine på utstilling så det er lett å se hvilke jeg vil bruke. Alt av joggesko, treningssko og mer “vanlige” sko har jeg i et skap ved utgangsdøren.

Jeg elsker å fargekordinere klærne så det henger etter hvilke farger de er. Følger bare fargehjulet for å finne rekkefølge, også lar jeg de henge: tynn topp – t skjorte – tynn genser – tykk genser – jumpsuit – kjole. Jakker henger for seg selv under.

Jeg elsker parfyme og jeg er ikke en sånn person som bare liker å bruke en type parfyme. Jeg velger parfyme utifra hvilket humør jeg har og hva slags antrekk. Skal jeg ha på et power business antrekk kjører jeg Hérmes parfymen, siden den lukter skikkelig power, men hvis jeg vil være mye girly bruker jeg Victorias secret parfymen.

Hver gang Per Fredrik er på reise kommer han alltid hjem med flere forskjellige parfymer, så nå begynner det å bli noen på hyllen, hehe!

I skuffene har jeg alt av jeans, undertøy, koseklær, treningstøy, osv. Jeg elsker å brette de sånn at man kan se alt som ligger oppi der. Da holder det seg også mye mer ryddig!

Håper dere syns det var gøy å få en liten titt inn på walk in closet mitt!