Vårrengjøring på verandaen!

I dag har det vært skikkelig fint vær. Det var 10+ grader i skyggen og strålende sol. Så da benyttet jeg anledningen til å ta en vårrengjøring på verandaen. Det har vært så rotete og møkkete der ute så lenge nå, så det var deilig å få shinet opp!

Jeg startet med å rydde vekk alt av søppel og tømme ut døde blomster fra blomsterpotter. Så gikk jeg over med løvblåser for å fjerne alt av bøss og jord som lå rundt overalt.

Til slutt gikk jeg over med husvask og høytrykksspyler. Har ikke brukt husvask produktet før, men syns det funket veldig bra på rekkverket. Syns ikke det funket like bra på selve gulvet. Siden vi har milde vintere blir det ofte helt sinnsykt med alger på gulv og vegger, og det er ikke bare-bare å fjerne. Men jeg fikk vekk det verste. Kommer til å gå over litt nøyere i mai måned når jeg skal beise gulvet, men for nå holder denne rengjøringen i massevis så jeg endelig kan nyte verandaen!

Det er jo bare 28 februar, men her i Sandefjord er det annerledes klima enn lengre inn i landet, så jeg føler nesten at våren er her allerede. Selv om det er meldt litt kaldere igjen neste uke, men den tid den sorg, hehe!

Knipset litt bilder før og etter jeg hadde shinet over, så dere kan se!


 

Nå gleder jeg meg til det blir mildt nok ute til at jeg kan plante ut stemorsblomster 😍

 

New in from Chiquelle

annonse

For litt siden fikk jeg plukke ut noen plagg hos Chiquelle. De har jo fått inn så utrolig mange fine plagg nå. Masse fint som er perfekt nå mot vår og sommer. Så jeg plukket likesågodt med meg et par sommerkjoler. Litt tidlig ute, men jeg klarte ikke å dy meg. De var jo så fine! Sånt blir jo alltid fort utsolgt, så jeg tok ikke sjansen på å vente, hehe!

Chiquelle er forresten tollfritt til Norge, så det er jo supert!

I tillegg fikk jeg en rabattkode som gir 20% rabatt, det er BAKKEN20. Bruk den når du kommer til kassen. Den varer i 5 dager!

KJOLEHER

KJOLEHER

 

Okey, hvor kul er ikke denne kjolen? Syns den er så fin og feminin!

GENSERHER

GENSERHER

GENSERHER

KJOLEHER

KJOLEHER

KJOLEHER

Denne kjolen bare roper syden! Denne sammen med en strandveske og disse hælene, så er jeg klar for syden. Så utrolig fin! PS: den er ganske stretchy i stoffet, så det er stor bonus!

TOPPHER

 

Håper du fant noe du likte. Husk å bruke rabattkoden “BAKKEN20” når du handler hos Chiquelle de neste 5 dagene! 🥰

Video: Hvordan strikke rettmasker

Da var det virkelig på tid med en ny strikketutorial. Jeg skulle egentlig ha postet den for en liten stund siden, men bedre sent enn aldri. I denne videoen viser jeg detaljert hvordan man strikke rettmasker. Om du vil se flere tutorials kan du sjekke ut kategorien “strikking” her på bloggen. Der kan du blant annet se hvordan du legger opp masker!

 

Strikkeoppskrift – Rosa strikkegenser

Da var det på tide med en ny strikkeoppskrift! Denne gangen er det en superfin rosa ullgenser som jeg elsker! Denne strikkes med litt lange ermer, som man bretter opp for å gi genseren en ekstra fin look.

STØRRELSE: Onesize (cirka small)

 

PLAGGETS MÅL:

Overvidde: 92 cm

Hel lengde ca: 51 cm

Arm lengde ca: 48 cm

 

GARN:

Drops snow. Farge: støvrosa #51

GARNFORBRUK: 420 gram (9 garnnøster)

 

PRØVELAPP: 9 masker per 10 cm. Husk å strikke en prøvelapp først, for å se om du må gå opp / ned en pinne strl.

 

PINNER: 10 mm rundpinne (60 cm) + 12 mm rundpinne (60 cm).

DETTE MÅ GJØRES:

BOL:

 • Legg opp 90 masker på 10 mm
 • Sett merke som deler bolen opp i foran og bak, det skal være 45 masker mellom merkene.
 • Strikk 5 runder vrangbord (annenhver rett og vrang
 • Legg over på 12 mm
 • Strikk rette masker til bolen måler 32 cm
 • Fell av 4 og 3 masker på hver side av markørene (14 totalt).
 • Nå skal bolen settes sammen med armene. Se forklaring lengre ned.

ARM:

 • Legg opp 22 masker på 10 mm
 • Sett ett merke ved første maske
 • Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 5 rader
 • Øk antall masker til 30 stk, ved å øke jevnt over på raden.
 • Legg over til 12 mm
 • Når armen måler 45 cm feller du av 7 masker etter maskemarkøren.
 • Nå skal armene settes sammen med bolen. Se forklaring lengre ned.

 

SAMMENSYING / RAGLAN:

 • Strikk armene inn på samme rundpinne som bolen er på, der det ble felt av masker til ermehull på hver side. Sett merke i den første masken som strikkes med armen, og den siste masken som strikkes med armen på begge armene. Disse markørene viser hvor raglanfellingene skal være senere.
 • Strikk raglan felling ved alle fire maskemarkørene annenhver runde med to rette masker mellom fellingene, til det kun er 50 masker igjen totalt. Altså: i raglanfellingene skal du først strikke en høyrefelling, deretter to rette masker og til slutt en venstrefelling.
 • Legg over på 10 mm når det kun er 50 masker igjen
 • Vrangbord (1 rett og 1 vrang) i 3 runder
 • Fell løst av
 • Sy inn alle løse tråder og under armer
 • Brett opp ermene

 

Håper dere liker oppskriften. Om det er noe som helst dere lurer på, så er det bare å rope ut i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan!

Oppskrift: Grove pizzasnurrer

Jeg elsker grove pizzasnurrer! Det er superlett å lage, og er helt perfekt å fryse ned så man har noe enkelt og sunt å spise når man trenger det. Jeg pleier å lage 2-3x denne oppskriften og fryse ned, og da har jeg masse pizzasnurrer jeg kan ha til lunsj. Love it!

Disse er supergode og her er oppskriften!

Du trenger:

(til 18 pizzasnurrer)

Snurrer:

1/2 pakke gjær

3 dl lettmelk

1 ts salt

1 ss solsikkeolje

220 gram sammalt hvete finmalt

300 gram hvetemel

Fyll:

1 boks tomatpure

200 gram revet norvegia ost

480 gram Gilde grillpølser

1/2 plante basilikum

1 ts oregano krydder

 

Gjør dette: 

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Ha i litt lunken melk og rør ut gjæren.

2. Hell i resten av den lunkne melken, salt og olje.

3. Rør inn sammalt hvete.

4. Tilsett hvetemel og elt deigen så den slipper redskap og bolle.

5. Dekk bakebollen med et håndkle og sett den til å heve på badegulvet. La deigen heve til dobbel størrelse.

6. Elt deigen og trill den til en pølse på ca. 30 cm. Kjevle den ut til et rektangel på ca 30*35 cm.

7. Smør tomatpurren utover pizzadeigen, og ha på alt fyllet.

8. Rull deigen sammen til en fast pølse og del den i 18 like store biter.

9. Fordel pizzasnurrene på to stekeplater og sett de til heving med et håndkle over. De skal heve til ca. dobbel størrelse.

10. Stek pizzasnurrene i ca. 12 minutter på 220 grader.

 

 

 

Håper du fikk lyst til å teste ut disse! 🥰

5 Beauty hacks

annonse

Sitter sminken dårlig utover dagen? Da kan det være at du enten ikke bruker setting spray, eller at du bruker feil setting spray til din hudtype.

Dersom du er litt tørr i huden er DENNE setting sprayen helt fantastisk da den gir mye fukt utover dagen. Dersom huden din ofte blir blank utover dagen bør du heller bruke DENNE som demper hvor mye ekstra olje som legger seg på huden.

Vil du ha dødsfine havfruebølger i håret? Da bør du bruke DENNE. Den gir seriøst de fineste bølgene! Den er superlett å bruke, det går kjapt å lage bølger og på meg sitter bølgene i 3-5 dager!

Vil du spare penger hos friøsren? Farg håret selv! Om du skal farge ettervekst eller farge håret mørkere (ikke bleke), kan du enkelt gjøre dette hjemme. Det sparer deg for mye penger (som er genialt nå som alt er så dyrt), og det er enkelt og kjapt.

Jeg har farget håret hjemme i mange år, og bruker DENNE hårfargen. Elsker hårkuren som følger med også. Den er seriøst helt gull, og håret mitt blir så glansfullt og mykt av den!

Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som føler meg ganske blek om dagen. Det er jo mildt sagt en god stund siden vi fikk noe farge av solen her i Norge.

Så derfor pleier jeg å bruke DENNE selvbruningen en gang i uken. Da føler jeg meg alltid 100x mer fin og fresh, og føler jeg ser litt med sommerfin ut.

Fått en stor kvise midt i ansiktet? Frykt ikke! Påfør litt av DENNE med en qtips på kvelden før du legger deg, og når du våkner opp er kvisen nesten helt borte. Denne er virkelig en lifesaver!

Nytt strikkeprosjekt på gang!

I går var jeg på strikkekveld hos bestemoren min. Da spiste vi skikkelig god middag og var samlet alle damene i familien. Til og med kusinen min som bor i Danmark var med. Så det var koselig!

Det er så morsomt. For alle damene i familien min strikker, så når vi møtes pleier vi alltid å strikke sammen. Det er så koselig! Og vi alle er like glade i å skravle som å strikke, så det er som regel fem forskjellige samtaler samtidig fordelt på rundt 10 stk 😂

Når jeg var der fikk jeg strikket ferdig armene til den nye genseren jeg holder på med. Denne blir så søt og fin! Elsker det lille hintet med rosa! Designer genseren selv så full oppskrift med all info om garn, osv kommer neste uke. Tipper jeg er ferdig med genseren innen da!


Måtte bare vise dere en sneakpeak på den. For den blir så fin
😍

Strikkeoppskrift: Rosa og hvit cardigan

annonse

For noen dager siden ble jeg endelig ferdig med min andre cardigan! Denne ble så utrolig fin om jeg tørr si det selv! Elsker fargene på den. Denne er jo perfekt nå som vi går mot lysere tider. Gleder meg til å bruke den masse utover våren og kjølige sommerkvelder sammen med en fin sommerkjole.

Jeg har allerede fått massevis av spørsmål om oppskrift på denne genseren. Så here you go! Om det er noe dere lurer på med oppskriften, eller noe jeg har skrevet som ikke er så lett å forstå, er det bare å si ifra i kommentarfeltet så skal jeg svare dere så godt jeg kan 🥰

Får alltid masse spørsmål om sminken jeg bruker, så her er link til alt jeg bruker:

SMINKEN JEG BRUKER: 
HUD:

Primer / Grønn concealerFoundation
Concealer lysConcealer mørk contour / Setting pudder under øyne

/ Foundation pudder / Blush / Contour pudder / Highlighter  / Setting spray

 

LEPPER: Leppestift / Lipliner

 

ØYNE: Øyeskygge / Brynsgele / Brynspudder

Så vi kan jo starte med oppskriften!

Denne cardiganen er strikket i forskjellige deler; 1 bakstykke, 2 forstykker og 2 armer. Man strikker alle delene hver for seg, og syr alt sammen til slutt. Denne er også veldig rask å strikke, og er ferdig i løpet av noen kvelder foran tv’en. Den har heller ingen vanskelige teknikker, så om du er nybegynner kan du enkelt strikke denne jakken.

 

STØRRELSE: One size. Cirka en oversized small.

 

PLAGGETS MÅL:

Overvidde: 140 cm

Hel lengde ca: 50 cm

Arm lengde ca: 40 cm

GARN: 

Moa #pink (kjøpes hos Rusta)

Moa #off white (kjøpes hos Rusta)

Denne genseren strikkes med tre tråder av gangen, altså tre tråder med hvit når du skal strikke med hvit, og tre tråder med rosa når du skal strikke med rosa. Garnet kan kjøpes på Rusta. Hvis du ønsker garn som inneholder mer alpakka og ull kan du bytte Moa garnet med Melody fra Drops, og bruke “støvrosa” og “natur” som farger istedenfor “pink” “off-white”.

 

GARNFORBRUK:

150 gram: Moa #pink (1,5 nøster)

300 gram: Moa #off-white (3 nøster)

 

PRØVELAPP:

Prøvelappen skal være 6 masker per 10 cm med 12 mm strikkepinner. Så om du får flere / færre, må du gå opp / ned en pinne strl.

 

PINNER: Genseren strikkes med 10mm og 12 mm strikkepinner. Alle delene strikkes frem og tilbake, så du er ikke nødt til å ha rundpinne, men du kan bruke det om du har det.

Dette skal strikkes:

RYGG:
– Legg opp 48 masker på 10 mm pinner med tre tråder hvit farge.

– Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 5 runder

– Legg over på 12 mm pinner

– Strikk glattstrikk herfra. Bytt til rosa farge og strikk rosa 4 pinner. Deretter strikker du 6 pinner med hvit. Fortsett med dette til du har 5 felter med rosa, og 6 felter med hvit totalt på hele ryggen (inkludert vrangbord). Når du er på det siste feltet med hvit strikker du 5 pinner og deretter feller av.

FORSTYKKER (2STK):
– Legg opp 20 masker på 10 mm pinner med tre tråder hvit farge.

– Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 5 runder

– Legg over på 12 mm pinner

– Strikk glattstrikk herfra. Bytt til rosa farge og strikk rosa 4 pinner. Deretter strikker du 6 pinner med hvit. Fortsett med dette til du har 5 felter med rosa, og 6 felter med hvit totalt på hele fronten (inkludert vrangbord). Når du er på det siste feltet med hvit strikker du 5 pinner og deretter feller av.

ARM (2STK):

– Legg opp 24 masker på 10 mm pinner med tre tråder hvit farge.

– Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 4 runder

– Øk antall masker til 40 masker totalt (økningene kan være litt tilfeldig plassert utover runden, så lenge ikke alle er rett etter hverandre)

– Legg over på 12 mm pinner

– Bytt til rosa farge og strikk rosa 4 pinner. Deretter strikker du 6 pinner med hvit. Fortsett med dette til du har 4 felter med rosa, og 5 felter med hvit totalt på hele armen. Når du er på det siste feltet med hvit strikker du 5 pinner og deretter feller av.

 

AVSLUTNING: Sy alle delene sammen til slutt, slik man syr sammen en cardigan / jakke. Det finnes flere YouTube videoer av hvordan man syr sammen jakker, om du ikke vet hvordan man gjør det. Kommer til å lage en video der jeg viser dette etterhvert. Til slutt syr du inn alle løse tråder.

 

 

Håper dere fikk lyst til å lage denne jakken selv. Denne har i alle fall blitt en stor favoritt hos meg allerede, og jeg elsker å bruke den. Den er så myk, varm og god, og herregud så fin! 🌸

Oppskrift: Chiapudding

Jeg elsker en god chiapudding, og når jeg er på hotell frokost pleier jeg alltid å velge det som frokost. Jeg har prøvd meg frem med å lage det selv hjemme, med både havremelk og vanlig melk, osv. Men det smaker ikke like godt.

Til slutt fant jeg en kokosmelk som smaker helt amazing sammen med chiafrøene, og et blandingsforhold som ble akkurat perfekt.

Denne puddingen passer perfekt som en liten frokost eller en dessert, eller bare et kjapt måltid. Jeg pleier å lage opp en del puddinger som jeg har i tette glassbokser i kjøleskapet, så kan de stå der i 3-5 dager.

Jeg lager også en bringebærsaus som er superdigg og perfekt å lage en stor porsjon av som du også har i kjøleskap. Da blir det enkelt og raskt å finne seg noe digg når man ikke har mye tid!

Dette trenger du:

 

Chiapudding:

125 gram lett kokosmelk (1/2 boks)

25 gram chiafrø

Saus:

400 gram frosne bringebær

Cirka 4 ss sukrin gold

 

Gjør dette:

– Bland kokosmelk og chiafrø i en beholder. La det stå i kjøleskapet i minimum 4 timer. Rør gjerne med en skje etter noen timer, så du ser at alt har blandet seg godt.

– Tin bringebærene i mikroen og sil vekk alle frø. Smak til med sukrin gold.

– Anrett chiapudding i skål og ha over bringebærsaus rett før du skal spise

 

Håper du fikk lyst til å lage chiapudding selv. Dette er i alle fall en superenkel måte å gjøre det på, som jeg tror de fleste kommer til å få helt dilla på!

Gått ned i vekt? Reiseplaner for 2023? Ansvar for kroppspress? Slutte å blogge når jeg blir mamma? Ukens spørsmål #294

annonse

Hvor gammel er du?
– Ble nettopp 30 år! Er så glad for å endelig være i 30 årene. Føler hele livsstilen og livet mitt er mer i 30 årene enn 20 årene, så det føles veldig riktig og deilig å endelig fylle 30! Hehe!

Hva spiser dere til kos på lørdager istedenfor sjokolade og potetgull?
– Sukkerfrie proteinsjokolader, grønnsaker med dipp, sukkerfri is med bittelitt peanøtter og frukt. Det er så sykt mye digg og sunt å velge mellom. Så det å gå sukkerfritt er mye lettere når man bestemmer seg for å gjøre det, for da blir man nødt til å se etter andre alternativer, og da ser man ofte ting man vanligvis ikke ville giddet å spist.

 

Hvor tar du brynslaminering?
– Jeg pleide å ta det på salong, men nå gjør jeg det faktisk hjemme. Det er superlett og går ganske kjapt, og resultatet varer i 4-5 uker, så det er jo supert! Når jeg skulle begynne å gjøre det hjemme passet jeg på å researche hvilket produkt som er best å bruke. Jeg fant til slutt et som jeg har brukt en del ganger nå, og det er helt amazing!

BRUKER DENNE TIL BRYNSLAMINERING

Kan du legge ut video hvordan du setter sammen armer til genser / cardigan?
– Ja. Det kommer en ny video hver fredag fremover med strikke tutorials, så det kommer etterhvert.

 

Kan du ha en ny housetour? Lenge siden sist!
– Oi, ja det er altfor lenge siden sist! Jeg la ut mye housetour bilder i desember, men det var jo når huset var pyntet til jul så det er jo litt vanskelig å se hvordan det ser ut til vanlig da. Men jeg kan prøve å få laget en housetour snart!

 

Fikser du neglene selv eller på salong?
– Jeg pleide å dra på salong før, men jeg er så utålmodig og orker ikke sitte rett opp og ned i 2 timer for å fikse neglene. Så de har jeg fikset selv i noen år nå, og er superfornøyd med det! Når jeg fikser de selv sitter de som regel på i 7-10 dager. Men det er mye takket være at jeg bruker riktige negler og riktig lim.

BRUKER DISSE NEGLENE OG DETTE NEGLELIMET

Tenker du noe ansvaret mot å motvirke kroppspress og det å vise mye kløft på bildene?
– Vet du hva. Jeg begynner å bli så drittlei av slike kommentarerer som dette. Jeg er en kvinne med bryster, og jeg gidder ikke å pakke meg inn i 15 lag med klær for at du ikke skal føle på noe som helst. Kroppspress kommer uansett hva, og jeg er lei av at jeg blir pålagt at jeg må skjule kroppen min for at andre ikke skal føle kroppspress.

Jeg gjør mye for å ikke sette griller i hodene på folk når det kommer til at jeg ikke snakker om hva jeg veier, hvor mange kcal jeg spiser, botox / fillers / operasjoner, osv. Men et sted får faktisk grensen gå.

Hvilken foundation bruker du?
– Jeg bruker en som virkelig dekker over alt av kviser og røde partier i ansiktet. Den har jeg brukt superlenge, og jeg er så fornøyd med den! Bonus er at den også er billig, så det er jo supert! I tillegg gir den en skikkelig dewy look som gjør at det ser mer naturlig ut.

BRUKER DENNE FOUNDATIONEN

 

Drømme destinasjon?
– Før var det Maldivene. Men det ser helt ærlig litt kjedelig ut der? Uten tvil veldig pent, men det ser ut som at det er litt lite å oppleve kanskje? Det er i alle fall det inntrykket jeg har fått når jeg har sett en del influencere har vært der i det siste. Så nå kunne jeg virkelig tenkt meg å ta en roadtrip i Italia eller Frankrike der man ser de aller fineste stedene.

 

 

Du tar veldig fine bilder! Hvilken mobilkamera bruker du?
– Tusen takk! På en del av bildene bruker jeg speilreflekskameraet mitt. Det er Canon EOS6D mark2 med 50mm 1,8 og 40mm 2,8 linse. Når jeg bruker telefonen pleier jeg bare å bruke det vanlige kameraet på telefonen i selve kameraappen. Har iPhone 14 pro max.

 

Hvilken parfyme er din favoritt?
– Jeg har en som er min all time favoritt. Den dufter av roser og magnolia, og er en skikkelig feminin og sensuell duft. Føler meg alltid så fin når jeg bruker den, hehe!

BRUKER DENNE PARFYMEN

Hvor går neste reise og kunne tenkt deg og reise mer i 2023?
– Litt usikker! Har snakket med mamma om å dra på tur i Mai måned til en typisk syden destinasjon. Typ Kreta, Rhodos, osv. Men vi kommer nok til å bestille litt nærmere så vi kan se ann været og hvor vi føler for å reise. Også har jeg snakket litt med venninnegjengen fra Drammen om å reise på weekendtur snart også.

Jeg reiste jo til Barcelona, Gran Canaria, Alicante, Tokyo og Gdansk i fjor, så jeg har ikke lagt altfor mange planer for 2023, siden jeg liker å ta det litt som det kommer.

 

 

Du er superflink til å strikke! Hvordan har du lært deg det på så kort tid? Det inspirerer!
– Tusen takk! Har egentlig bare sett mye på YouTube videoer. Jeg er litt sånn at hvis jeg først får dilla på noe, så går jeg 100% inn i det og lærer mye om det ganske fort. Så sånn har det blitt med strikking også, hehe!

Kommer du til og slutte å blogge når du blir mamma?
– Nei. Jeg kommer til å dele livet mitt så lenge jeg har lyst til det, uavhengig om jeg er mamma eller ikke. Men jeg kommer til å passe på at jeg ikke utleverer barnet altfor mye, da jeg syns det blir feil for meg.

 

Har du link til det selfielyset du snakket om for litt siden? Finner ikke igjen
– Ja! Det selfielyset er seriøst genialt. Det går på batteri og kan bare klipses fast i telefonen, så får man perfekt selfie lys!

BRUKER DETTE SELFIELYSET

 

Har du gått ned mye i vekt etter at du kuttet ut sukker og begynte å trene så mye?
– Fettprosenten min har gått en del ned, men jeg ønsker ikke å fortelle hvor mye eller noe om selve vekten min.

Men herregud som kroppen min har forandret seg siden nyttår. Nå er jeg i mye bedre form og har mye mer energi. Huden min har blitt mye finere. Også har hvilepulsen min gått fra 73 til 58. Så det sier jo sitt om hvor mye trening, sunn mat og null sukker har hatt å si!

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål?”