Skal man invitere alle?

 

I det siste har det vært mye diskusjoner om det å holde folk utenfor. Å høre om 7 åringer som ber inn til bursdag, der ingen kommer er hjerteskjærende. Jeg får stadig vekk kommentarer fra dere hvor dere forteller meg at dere ikke har blitt bedt i bursdager og på jentekvelder. Sånt kan gjøre ekstremt vondt, og det kan føles veldig tungt. Å bli holdt utenfor er en vond følelse. Men saken har også andre sider. Derfor tenkte jeg å snakke litt om dette temaet i kveld. Når du har lest innlegget ønsker jeg gjerne å høre dine meninger og erfaringer om dette temaet. Jeg tror det er viktig at dette er noe vi diskuterer og gir hverandre forståelse om.

Nå har det blitt sånn at hvis man skal dele ut bursdagsinvitasjoner på skolen, så må man be alle. Hvilket egentlig er en fin tanke. Men samtidig, så er det faktisk ikke det. La oss si at jeg var 12 år gammel og skulle feire bursdagen min, og det var et par jenter i klassen som alltid skulle mobbe meg. Men på grunn av skolens regler, var jeg nødt til å invitere mobberne i min egen bursdag. En dag som skulle være en gledens dag for meg selv, som kunne endt i at jeg hadde blitt mobbet i min egen bursdag. Nå er jo dette fiktivt, og jeg har aldri måttet oppleve noe sånt. Men for mange der ute er dette hvordan ting faktisk er. Å feire bursdagen sin skal være morsomt, og man skal ha det gøy. Det skal ikke være sånn at man må på død og liv be alle i klassen. 

Tenk også på de som kanskje ikke har så god råd, eller har en liten leilighet. De har ikke mulighet til å ha 15 jenter i hjemmet sitt. Skal de droppe å feire bursdagen til datteren sin, fordi de ikke kan be alle da? At noen ikke ber alle i bursdagen sin, kan ha mange grunner. Selv ville jeg aldri bedt noen i min egen bursdag som jeg ikke var venn med. 

Det er jo ingen voksne som må be alle fra jobben sin i 30 års laget sitt. Så hvorfor skal det være sånn at barn må tvinges til det? Jeg husker selv det var flere jenter i klassen min som jeg virkelig ikke kom overens med da jeg gikk på barneskolen. Heldigvis var det ikke noe regel den gangen som sa at man måtte be alle, og derfor slapp jeg å måtte få min egen bursdag ødelagt av å be de jentene. Så derfor syns jeg faktisk man skal få velge selv hvem man vil be i sin egen bursdag. 

Underveis i ungdomsårene også, hadde jeg både jentekvelder og hjemmefester. Da ba jeg de som var vennene mine, og kun det. Å be hun ene som alltid virket sur, eller som virkelig ikke passet inn, var ikke aktuelt. Det hadde jo bare ødelagt festlighetene. 

Ekstremt ofte er det “mobberne” som får skylden. For ja, om man ikke ber absolutt alle i klassen på bursdagen sin, så blir man plutselig sett på som en mobber. Men kan det faktisk være den som ikke blir bedt, som faktisk har skylden? Nå vet ikke jeg hvordan alle situasjoner er, men som regel er det jo en grunn til at man ikke blir bedt. Er man en frekk og rappkjefta unge, så burde man jo forstå at folk ikke vil be deg på festen sin? Og hvis man er super klein og aldri sier et eneste ord, og folk må nærmest dra ordene ut av deg, for å holde samtalen gående, så burde man kanskje jobbe med å bli mer utadvent, fremfor å være lei seg for at man ikke ble bedt.

 

Men selv om man kanskje har lyst til å kun be vennene sine, så er det fortsatt vondt for den ene jenta som ikke ble det. Som må høre om hvor morsomtbursdagen var på skolen mandagen etter. For ja, om en gjeng med jenter har feiret bursdag sammen, så snakkes det om da de sees på skolen igjen. Og det å være den eneste som ikke ble bedt i bursdagen får en til å ofte føle seg som en outsider. Som at man ikke passer inn, og at ingen liker en. En helt forjævlig følelse. 

Så selv om jeg på den ene siden syns at man skal kun be vennene sine, så kan det også være hyggelig å be alle. Ikke la kun en person stå igjen uten invitasjon når skoledagen er omme. Hvem vet, plutselig så kan du se en helt ny side av henne i bursdagen din, og dere kan ende opp med å bli skikkelig gode venner?

 

Hva tenker du? Bør man invitere absolutt alle, eller er det greit å droppe noen?

 

Følg meg på facebook og instagram 

Slik trener jeg! Fullt treningsprogram!

Da jeg startet å trene styrke for en god stund siden, husker jeg selv hvor vanskelig det var å komme igang. Selv om jeg kom meg på gymmet, visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre, og jeg endte opp med å trene lenge uten å få resultater. Fordi jeg rett og slett trente i “blinde”. Ante ikke hva jeg drev med, og fulgte ikke med på progresjonen. Å løfte tunge vekter var jeg også litt pysete for, og dermed endte jeg opp med å løfte de samme vektene hver gang.

Men etterhvert kom jeg mer inn i treningen, og lærte mye om styrketrening. Etter at jeg fikk satt opp skikkelig treningsprogram og passet på å alltid ha progresjon når det kom til løftene, har jeg virkelig sett resultater. Jeg har blitt mye sterkere, og kroppen min har blitt mer muskuløs og fit enn hva den var før.

Jeg tipper jeg er langt ifra den eneste jenta som syns styrketrening er vanskelig i starten. Så derfor skal jeg dele mitt treningsprogram med dere, sånn at det blir litt lettere for dere å komme igang med treningen. Slik jeg gjør treningsprogrammet mitt er at jeg gjør alle øvelsene 8 ganger/repetisjoner og i 3 runder/sett. Enkelt å huske, og i tillegg har det virket veldig bra for meg. Programmet jeg gjør er et helkroppsprogram som betyr at man trener hele kroppen på en økt. Veldig effektivt og smart! I starten kan det være smart for dere å trene dette to ganger i uken, til det verste av stølhet har gått over, og man har blitt litt mer vandt med programmet. Etterhvert kan du begynne å gjøre det tre ganger i uken mandag-onsdag-fredag for eksempel. 

Det er også viktig å lære seg teknikken i øvelsene godt før du begynner å legge på noe vekter. Google hver og en øvelse og sett deg inn i hva man skal gjøre, så kommer treningen til å gå veldig bra! Denne økten tar som regel ca 45 minutter. 

Slik ser mitt styrkeprogram ut:

Oppvarming: 

Utfall med rotasjon 5 repetisjoner per ben * 1 sett

Strekk til bøy 5 repetisjoner * 1 sett

Setehev 5 repetisjoner * 1 sett

Skulderbladarmhevinger 10 repetisjoner * 1 sett

 

Økt:

Knebøy – 8 rep * 3 sett

Brystpress på skråbenk – 8 rep * 3 sett

Roing med manual – 8 rep * 3 sett

Biceps med manual – 8 rep * 3 sett

Situps på skråbenk – 8 rep * 3 sett

Eselspark – 8 rep * 3 sett

Legdown – 8 rep * 3 sett

 

 

Lykke til med treningen! Fortell meg gjerne hva du liker å trene i kommentarfeltet! 

 

Følg meg på facebook og instagram 

Hvem faen bryr seg?

Hver gang jeg scroller igjennom facebook er det haugevis av statuser og videoer, der folk snakker om hvor synd de syns på gatehunder og syriske flyktninger. De deler videoene, og forteller om hvor grusomt de syns det er at slikt skjer i verden. Men dette får meg til å undre. Bryr folk seg egentlig om disse sakene, eller bare deler de det for å virke som de bryr seg? Er det sånn at man ikke kan kjøpe en pølse på Narvesen til en uteligger, uten å måtte legge ut en lang status på facebook der man forteller om sin gode gjerning. Eller kan man gjøre det, uten å måtte reklamere det overalt? 

I dagens samfunn virker det som at alle skal virke som reddende engler. Men når det faktisk kommer til et stykke, er det ingen som stiller opp om noe skulle skje. Du deler kanskje videoer av syriske flyktninger, samtidig som du legger ved et bilde av at du nettopp har donert 50,- spenn til dem. Men hvis de hadde kommet hjem til deg og trengt hjelp, hadde du stilt opp? Hadde du latt de fått bo hos deg? Hadde du gitt de gjestfrihet, og lagd mat til dem? Ville du stilt opp på asylmottak og hjulpet flyktninger med å integrere seg?

Hmmm.. Tenk litt etter nå folkens. Hadde du faktisk gjort det? Hvis du er litt ærlig med deg selv, vil jeg tippe at du aldri hadde gjort det. 

Det samme kommer til gatehunder. Hunder som har blitt behandlet forferdelig, og som man ser videoer av på facebook under overskriften “du vil aldri tro hvordan hunden så ut etter forvandlingen”. Du deler kanskje videoen, og forteller vennnene dine på facebook at du syns det er grusomt at noen behandler en hund så dårlig og lar den bo på gaten. Men da spør jeg deg. Har du noensinne adoptert en hund som har blitt omplassert fordi den har blitt behandlet dårlig? Eller klikker du deg rett inn på finn.no og finner den søteste lille valpen, og kjøper den? 

Vi mennesker har veldig lett for å få oss selv til og virke som reddende engler. Vi snakker om hva vi ville gjort hvis vi hadde havnet i en situasjon der vi måtte reddet noen. Men hadde vi egentlig gjort det? Hadde vi stoppet noen som prøvde å rane en gammel dame på gata? Eller hadde vi ventet til etter ranet var ferdig, og gått bort og sagt et par trøstende ord? 

Selv fikk jeg et ganske stort sjokk for noen måneder tilbake. Jeg gikk av tbanen på stortinget midt på dagen, da det var masse mennesker. En ruset jente fikk det for seg at jeg hadde sett på typen hennes (mens jeg egentlig så på den grusomt stygge jakken hennes), og da klikket det for henne. Hun stod og skrek opp i ansiktet mitt, og var veldig truende. Det var sikkert 150 mennesker som gikk forbi på de minuttene hun holdt på. Men hoppet noen inn? Prøvde noen å stoppe henne fra å angripe meg? Nei. Ingen gjorde en eneste ting. Alle gikk rett forbi og ga blanke. Noen stoppet og glante, for så å gå videre. Først etterpå da jeg hadde kommet meg bort fra henne kom det et par gamle damer bort som spurte om det gikk bra med meg. Men utover det, var det ingen som brydde seg. 

Etter hendelsen skrev jeg om det på bloggen, og fikk mange kommentarer fra mennesker som selv mente at de ville hoppet inn og stoppet det. Men helt ærlig folkens. Ingen som sa at de ville stoppet det, hadde faktisk kommet til å stoppe det. 

Jeg skal være helt ærlig, og si at jeg ville aldri hoppet inn og stoppet noe sånt selv. Ringe til politiet kunne jeg gjerne gjort. Men å hoppe inn i noe sånt har jeg ikke baller til. Og jeg er ikke den eneste. Jeg tror at vi mennesker må bli mer ærlige med oss selv, og forstå hvor lite vi egentlig bryr oss. Ja, det ser sjukt fint ut på facebook at du hjalp en narkoman i dag. Men egentlig gjorde du det kun for å skrive om det på facebook. 

 

Følg meg på facebook og instagram 

Stolt!

Nå skal jeg straks i et møte med Nettavisen/Side2. De er det nærmeste jeg kommer til en “sjef” eller arbeidsplass med jobben min. Syns det er veldig bra å være hos de, og de hjelper meg alltid med mye av forhandlinger og sånne ting som jeg selv hater å gjøre. Sånn at jeg kan fokusere 100% på selve bloggen. I dag skal vi ha et lite idèmyldringsmøte. Så det blir spennende! 

Etter at jeg har vært i møtet skal jeg rett til venninnen min Nora. Hun har nettopp flyttet for seg selv, så jeg må innom og se hvordan hun har det. Er så stolt av at hun kun er 22 år og har allerede kjøpt egen leilighet. Det er bra jobba det! Nå må jeg nesten løpe, så jeg ikke kommer for sent. Blogges senere! 

Følg meg på facebook og instagram 

Inspirasjon til å spise sunnere!

Da jeg la ut innlegget “kom igang med treningen” for noen dager siden, var det mange av dere som sa at dere ville være med på det. Derfor kommer litt mat inspirasjon, som dere kan ta med dere inn i uken som kommer. Stikkord; mer proteiner, mer frukt og grønnsaker, mer vann. Mindre godteri, mindre junkfood. Mer matglede! 

Følg meg på facebook og instagram 

Ukens spørsmål #76

Har du tenkt til å gjøre sånn at vi kan sende post til deg? Isåfall, når?
– Det har jeg tenkt en del på i det siste. Snakket med en god venn om det i forrige uke, og da ble jeg anbefalt å gjøre det. Men jeg er fortsatt litt usikker, siden jeg ikke vet om det er noe dere ønsker. Så fortell meg gjerne hva dere tenker om det! Hvis det er sånn at dere syns det er stas, så åpner jeg selvfølgelig postboks så dere kan sende post til meg 🙂 

 

Jeg har bare noen spørsmål. Når jeg så disse bildene tenkte jeg med en gang at jeg vil være like pen å tynn som deg. Men det kommer jeg aldri til å bli.. Jeg lurer bare på om du var veldig tynn i 12 års alderen? Får jeg er 12 år å kjukk…. Jeg er ikke stolt av det, jeg liker ikke utseende eller kroppen min! Jeg har så utrolig stygg kropp.. Så jeg lurte på om du hadde noen tips? Mamma sier at det ikke er bra å gå ned i vekt når man er så liten. Men jeg er ikke fornøyd med meg selv…. Håper du har noen tips.
– Uff, jeg får vondt inne i meg at du har slike tanker. Ingen, uansett alder, skal tenke at sin egen kropp er stygg. Du er en ung person med en lang fremtid forran deg, så vær så snill og ikke begynn å henge deg opp i slike tanker. Det kan ødelegge så mye for deg! Tenk heller at du skal mosjonere og spise sunt, med gjerne litt godteri i helgene, fordi du vil gjøre noe godt for kroppen din. Ikke begynn å henge deg opp i vekt og sånne ting. Slike tanker gjør så vondt, og det unner jeg ingen! Vær ung og ha det gøy! Og husk; vi er alle vakre på hver vår måte 🙂 

Kan du lage flere vlog videoer? Ååå, va så kjekt å se på de du har laga og se hvordan din hverdag er.
– Det kan jeg gjøre! Nå har jeg nettopp lagd noen, så det blir en liten stund til neste gang. Men kommer nok til å prøve og ha litt flere “a day in my life” videoer. De er jo kjempe morsomme å lage! 

 

Lurer på hvordan du finner, eller får buksene til å passe i beina. Jeg er 157 cm, ganske liten og finner ingen bukser i verden som passer både på lengde og form. Så hvor kjøper du mesteparten av buksene dine? 
– Jeg pleier å kjøpe bukser på litt forskjellige steder. Men det stedet der jeg alltid finner bukser som sitter bra er hos WOW. Det er en bukse derfra som jeg har 4 eksemplarer av i samme farge, rett og slett fordi den sitter så utrolig bra, og jeg er livredd for at de skal slutte å selge den. Hehe! Buksene derfra blir litt fort slitt. Men så koster de kun 200-300 kr per stykk, så det er ikke akkurat super stress. Gina Tricot pleier også å ha bukser som passer i lengden på bena. Hos Bik Bok syns jeg nesten det er umulig å finne bukser som ikke er superlange, og altfor store. Så wow it it! 

Hvor ser du Keeping up with the kardashians? 
– Det ser jeg på TV2 sumo. Det er kun sesong 9 som ligger der, om jeg ikke tar feil. Har fått såå dilla på det i det siste. Tidligere har jeg ikke vært noe spesielt fan, og har ikke tenkt noe over det. Men etter at jeg begynte å se på det for en ukes tid siden, har jeg blitt helt hekta! 

 

Går det bra med deg? du virker så sliten og det merkes på bloggingen din 🙁 Håper alt er bra med deg
– Det går veldig bra med meg for tiden. Jeg er på et punkt med både venner og familie, hvor ting er veldig bra. Faktisk mye bedre enn noensinne. Men samtidig så sliter jeg mye med at jeg blir mye sliten. Vet ikke hvorfor jeg blir så sliten. Så jeg må komme meg til legen og sjekke om jeg har noen mangler igjen. Før hadde jeg B12 mangel og måtte ta sprøyter for det. Det gjorde at jeg ble ekstremt sliten. Så det kan hende det er det som gjør at jeg føler meg sliten igjen. Men vi får se! Håper nesten det er det som er problemet, for det er ganske lett å fikse. Hehe! 

Jeg lure på hvordan du kommer på så mange ideer?
– Hmmm.. Ja si det! Hodet mitt går konstant på jobbmodus hvor jeg alltid prøver å tenke ut nye idèer til blogginnlegg. Noe som også hjelper for min del er å være med mennesker man kan snakke med om litt ordentlige temaer. Da får jeg som regel masse idèer til blogginnlegg. Også gjør jeg mye, og da mener jeg mye, research. Pluss at dere ofte kommer med forslag til innlegg dere vil lese. Det hjelper meg så utrolig mye! Dere aner faktisk ikke hvor mye jeg setter pris på at dere kommer med ønsker til innlegg. Så bare å fortsette med det! 

 

Hva tar du i de forskjellige baseøvelsene som benkpress, markløft, knebøy, militærpress og pullups? 
– Jeg gjør faktisk kun knebøy av disse øvelsene. Så hva jeg tar i de, det aner jeg ikke, og i og med at jeg ikke trener de øvelsene, vil jeg tippe jeg er ganske dårlig i de. Men i knebøy er rekorden min 45 kg som er litt over egenvekt. Så det er jeg fornøyd med! 

 

Så fin 🙂 Hvor er genseren din fra ?
– Den er fra Nelly. Elsker den! 

 

Hvorfor svarer du aldri på snapchat og instagram?
– Hver eneste dag får jeg inn rundt 250-400 kommentarer og meldinger fra bloggen, instagram, youtube, facebook og snapchat. Å svare på alle de er nærmest umulig. Men jeg prøver å svare så mye jeg kan på bloggen. Spørsmål prøver jeg alltid å ha med i ukens spørsmål, sånn at vi får litt kommunikasjon. Jeg åpner også nesten alle snappene dere sender til meg, og blir veldig glad når jeg ser de. Men jeg rekker dessverre ikke å svare på alle. Håper virkelig dere har forståelse for det. Jeg setter veldig stor pris på at dere er så gode. Og jeg prøver alltid å lese igjennom alt. Det blir bare veldig overveldende hvis man skal svare på alt.

 

– Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”?

 

 

Følg meg på facebook og instagram 

Klar for skal vi danse!

// innlegget inneholder adlinks

Nå skal jeg snart dra opp til Nydalen, til TV2 studioene. For å se på Skal vi danse i kveld. Min veldig gode venn PelleK deltar i programmet, så da skal jeg opp og heie på han! Husk å stemme på han i kveld. Du kan sende sms 12 til 26400 eller stemme gratis på TV2.no. Tenkte bare jeg skulle vise dere kjapt dagens antrekk før jeg løper ut av døren. Skjønner ikke hvordan jeg klarte det i dag, men jeg som har hatt såå god tid i dag, har plutselig dårlig tid. Er det mulig? Hmm, skylder på at jeg så litt for mye på Keeping up with the kardashians! 


Bik Bok – Bukse  // Topp – HER  //  Sko – HER  //  Jakke – Ukjent

Skal prøve å holde dere oppdatert på snapchat i kveld. Så følg med der! Har du ikke lagt meg til enda, er det bare å gjøre det. Heter stinablogg der, og alle som legger meg til kan både se mystory og sende meg snaps 🙂 

 

Følg meg på facebook og instagram 

Viktig å ta vare på vennskap!

I går jeg på Olivia på Aker Brygge med June og venninnen hennes Jeanette Helen. Det er så altfor lenge siden jeg har vært med June, så det var virkelig på tide å catche opp litt igjen! Og det var så koselig å bli kjent med Jeanette. Det er så altfor lett å glemme bort å være med venner når hverdagen blir for hektisk.

Men gud så viktig og godt det er for sjelen å være med venner. Personlig har jeg altfor lett for å stenge meg inne og bare slappe av alene. Spesielt når høsten kommer. Men da er det ekstra viktig å være obs på å pleie vennskapene sine! 

Det ble et par drinker og masse god mat. Vi hadde egentlig litt halvveis planer om å dra ut en tur. Men da klokken var 22:30 satt alle og gjespet, og var rimelig klare for å dra hjem og ta kvelden. Haha, føler meg brått så voksen når jeg ikke holder ut en fredagskveld engang. Men på den positive siden, slapp jeg å være noe fyllesyk i dag, så jeg har allerede vært en tur innom gymmet og fått unnagjort den tredje og siste økten denne uken. I kveld blir det opp på Nydalen og se på Skal vi danse. Forteller mer om det senere i dag! 

 

Hva er dine planer for lørdagskvelden?

 

 

Følg meg på facebook og instagram 

Kveldens antrekk

Nå skal jeg snart avgårde for å spise middag med June og en venninne av henne. Regner med det blir Olivia på Aker Brygge vi ender opp på. Det er virkelig favorittstedet! Tenkte jeg kunne vise dere kveldens antrekk før jeg tar turen ut! I dag ble det en casual med pyntet stil. Syns denne vesten og jeansen passer så godt sammen. Spesielt nå som det er høst. Ah, for ikke å snakke om det fantastiske høstværet vi har hatt i dag. Kan ikke alle dager være som denne? Da hadde jeg blitt så glad! 

Følg meg på facebook og instagram