6 Ting som er typisk Norsk!

Har du noen gang tenkt på hvordan de som ikke er fra Norge, ser på oss nordmenn? Hvilke ting er det vi gjør som ingen andre gjør? Vel, jeg har google en god del rundt på nettet, og jeg syns det var veldig gøy å se hvilke ting som kun vi nordmenn gjør. Noen av tingene skal jeg dele med dere nå!

Bussen – Vi nordmenn gjør virkelig alt vi kan for å ikke hilse på hverandre på bussen. Ser vi at noen vi halvveis kjenner kommer på bussen, ser vi helst ut av vinduet for å unngå vedkommende. Verste som kan skje er hvis noen fremmede prøver å sette seg ved siden av oss. Det er faktisk krise.

Taco fredag – Selv om taco ikke er norsk er fenomenet taco fredag veldig norskt. De fleste familier spiser taco sammen på fredagene, og på matbutikkene er det alltid først frem i køen for å få med seg alt til tacofredagen, før naboen tar med seg den siste korianderplanta du skulle ha til guacamolen.

Svenskehandel – I Norge er det generelt skyhøye priser på alt mulig. Derfor tar vi ofte turen over til våre kjære svenske naboer som har billig kjøtt, sprit og godteri. 

Spytting – Nordmenn spytter veldig mye. Det er derimot ikke veldig vanlig i det o store utland. Spytter du på gata i andre land blir det sett på som at du gjør det nesten i protest mot noe. I Norge derimot er det helt vanlig. 

Matpakke med brødskive – Vi nordmenn er veldig glad i brødskive med pålegg til både frokost og lunsj, gjerne også kveldsmat. Å kun ha brødskive med pålegg er veldig norsk, og noe man vanligvis ikke gjør i andre land. I de fleste land har man derimot sandwich der man ha to brødskiver med pålegg i midten.

Vinmonopol – Å bare kunne kjøpe vin og sprit på et sted som stenger tidlig er ikke vanlig i andre land. Ser man på danskene for eksempel kan man kjøpe sprit på hjørnesjappa.

 

Så ja, vi nordmenn har noen rare sider ved oss, men sånn er det kanskje med de fleste land? Jeg er i alle fall stolt av å være norsk selv om jeg hater å møte på folk på bussen og kun spiser taco på fredagen. 

 

 

 

Så farlig er eBay sminke!

// inneholder reklame for klær

For noen dager siden kom jeg over en video på YouTube om falsk sminke som gjorde at jeg ble mildt sagt sjokkert. Jeg er jo veldig glad i eBay og elsker å handle ting billig derfra! Jeg har dog alltid vært litt skeptisk til å kjøpe sminke derfra, og har alltid holdt meg unna det. Det er jeg overlykkelig for nå, for å si det mildt! 

Kjente sminkemerker som Kylie Jenner, Huda Beauty, Anastasia Beverly Hills, Mac kan man finne til en brøkdel av prisen på eBay. For eksempel koster en Kylie Jenner lipstick 108,- kr fra hennes nettside, men om du handler på eBay kan du få 6 stk for 120,- kr.

HudaBeauty øyenskygge palettet har også blitt veldig kjent og vanligvis koster det 500,- kr, men på eBay koster det 90,- kr.

Grunnen til at sminken er så ekstremt mye billigere på eBay er at det er fake. Men da tenker man kanskje; gjør det noe?? Ja. Det handler nemlig ikke bare om hva som står på pakken du kjøper, det handler om hvordan det blir laget. Disse falske produktene blir laget på skitne fabrikker nede i Kina, som gjør produktene fulle av skadelige bakterier.

I produktene som har blitt beslaglagt i USA har de funnet mye ekkelt, blant annet; Bly, Arsenikk og hestetiss. Dette gjør produktene veldig farlige å bruke og mange har opplevd å få hudutslett, kviser, øye infeksjoner og enda mer av å bruke produktene. 

Det er rart å tenke at falske produkter kan gjøre så mye ille, men det kan det faktisk. Om du vil ha billig sminke anbefaler jeg deg heller å bruke merker som NYX, H&M eller MakeupMekka. De har trygge og billige produkter.

Dersom du vil ha de ekte produktene bør du alltid kjøpe fra hjemmesidene til merket, eller kjente og trygge norske nettsider som du vet at har ekte produkter. Kylie Jenner for eksempel selger kun produktene sine på hjemmesiden sin, og hun er sikkert ikke den eneste. 

Jumpsuit – Nelly, HER

 

Jeg forstår at det er så lett å falle for fristelsen å kjøpe billige falske produkter fordi du også vil ha en leppestift fra mac eller Kylie Jenner lipkit. Men vær så snill; ikke ta sjansen. Det er så kjedelig å ødelegge huden sin fordi man kjøpte falske produkter. 

Hele videoen kan du se HER.

Hva ville du valgt??

Funnet ut året du dør, eller måten du dør?
– Uæh. Ingen av delene! Jeg ser for meg at begge delene ville vært veldig destruktive ovenfor hvordan man lever livet sitt. Men hvis jeg måtte velge ville jeg nok valgt å vite hvordan jeg dør. 

 

Ha din egen private øy, eller dit eget private fly?
– Private fly. Gud som jeg ville reist rundt overalt! Jeg elsker jo å reise, men noen ganger syns jeg det kan bli litt slitsomt med så mye mennesker og lang vei inn til flyplassen på Gardermoen. Det ville virkelig vært løst med et eget privatfly! Hehe! 

Fortsette videre med livet, eller starter på nytt?
– Fortsette videre med livet! Jeg elsker hvordan livet mitt er, og jeg gleder meg bare til fortsettelsen! Kan jo bare tenke meg hvor jeg er om 10 år. Jeg er jo 24 år nå har mann, hund, hus og en stor blogg. Så det er ingen grunn til å starte livet på nytt! 

 

Kunne lese tankene til andre, eller se inn i fremtiden?
– Lese tankene til andre. Jeg er så dårlig på å tolke folk, så det tror jeg kunne hjulpet meg. Selv om det hadde nok blitt litt vel much. Da ville jeg i så fall hatt muligheten til å skru det av og på, så jeg ikke var nødt til å konstant høre hva andre tenkte. 

 

Ville du spist en god middag, eller sett en god film?
– Jeg er litt sånn at jeg heller velger å dra ut på restaurant og spise, sånn at man kan ha en samtale med den man er med, versus å dra på kino. Det er jo så mye mer spennende med skikkelig god mat og en god samtale, enn en film. 

Ville du blitt blind eller døv?
– Begge delene er veldig kjipe! Men jeg ville nok valgt døv. Det må føles så skummelt å være blind, for da vet du aldri hva som skjer eller hvordan ting faktisk ser ut. Å være døv er mye mer trygt føler jeg, selv om det ville vært fryktelig trist å aldri høre Per Fredrik snakke og synge igjen da. 

 

Ville du alltid vært 20 minutter for tidlig, eller 10 minutter for sen?
– Vel. Før var jeg alltid 20 minutter for tidlig. En venninne av meg (Andrea) og jeg var alltid notorius kjent for at vi var sykt tidlig ute til alt. Hvis et presse event begynte 11:00, ja da var vi utenfor når klokka var 10:40. Det verste er at på presse eventer pleier de fleste å være for sene og rusle inn døren når klokken er 11:30 liksom. Så etter veldig mange kleine ganger hvor jeg alltid har vært veldig tidlig ute har jeg heller lagt for vane at det er ok å komme sånn cirka presis. Aka 5 minutter for sen. Så jeg ville nok valgt den siste for å være ærlig! 

 

Være usynlig for en dag, eller kunne fly en dag?
– Hmmm.. Vært usynlig. Da kunne jeg spionert på så mange mennesker. Mohahaha! 

Ha et automatisk selvdrevet hus eller en selvkjørende bil?
– Automatisk selvdrevet hus uten tvil! Tenk så digg hvis huset bare kunne ryddet opp for meg, støvsug hele tiden, og gjort alt mulig? Det hadde vært gøy det! En selvkjørende bil hadde jeg følt at hadde vært litt for likt som å tatt toget, så det hadde jeg ikke giddet. Hehe! 

 

Kunne snakke med dyr, eller kunne snakke alle språk?
– Snakke med alle dyr, uten tvil! Herregud, tenk så gøy det hadde vært å snakket med Chloe! For ikke å snakke med alle andre dyr og faktisk høre hvordan de har det, hvordan de tenker, og hva de vil ha for å få det bedre. Wow, det hadde vært så spennende og gøy!

 

 

 

 

 

 

Jeg savner den allerede..

Nå som høsten kicker inn kjenner jeg at jeg får skikkelig summertime sadness. Jeg er virkelig et sommermenneske, og det er trist å se at sommeren nesten er over. Forhåpentligvis får vi en nydelig høst, hvor vi ikke regner helt bort. Men ingenting slår sommeren! Jeg savner den allerede liksom..! 

Tipper det blir ganske mange utenlandsreiser på meg i høst / vinter. Jeg er en person som trenger varme og siden jeg har muligheten til å reise om vinteren, foretrekker jeg det fremfor om sommeren. Første reise blir til Mallorca allerede på mandag, og jeg gleder meg veldig til varme, strender, å kunne bade i havet og drikke paraplydrinker. Hehe! 

Frem til da får jeg bare mimre tilbake på sommeren med skikkelig litt sommerbilder! 

Høstens fineste jakker!

reklame

Nå som høsten er rett rundt hjørnet har jeg begynt jakten på en ny høstjakke. Siden jeg uansett bare ligger på senga nå, med feber, har jeg hatt god tid til å lete rundt etter en ny høstjakke.

Ellos sine hjemmesider fant jeg det beste utvalget, og jeg har allerede funnet noen favoritter som jeg vil dele med dere. Nå står valget mellom; 1, 2, 5 og 10 og jeg klarer ikke bestemme meg, Kanskje jeg skal klikke hjem alle? Fortell meg gjerne dine favoritter i kommentarfeltet! 

1 HER  /  2 HER  /  3 HER  

4 HER  /  5 HER  /  6 HER  

7 HER  /  8 HER  /  9 HER  

10 HER  /  11 HER  /  12 HER

 

 

Hvilken er din favoritt?

Nesten 40 i feber!

Hei fra sengen! Nå har jeg ligget i senga siden søndag, og begynner å bli skikkelig lei! Det som begynte som fyllesyke på søndag utarter seg til å bli feber i løpet av mandagen, og i går kveld hadde jeg nesten 40 i feber. Kan ikke huske sist jeg var så syk! Tror faktisk det er noen år siden.

Det har hendt at jeg har vært skikkelig forkjølet et par dager, men så heftig feber og verking i kropp, hals og full kvalme som jeg har hatt nå kan jeg ikke huske sist jeg hadde. Takk gud for det egentlig, for herregud så vondt dette har vært! Høy feber er ikke noe å tulle med altså. 

Men på den positive siden begynner jeg å bli bedre. I stad hadde jeg 38,5, så jeg begynner å bli i bedre form. Nå er det mest kvalmen, vondt i halsen og hosten som sitter igjen. Forhåpentligvis er jeg frisk som en fisk i morgen! Jeg tar det i alle fall helt med ro mens jeg er syk, så jeg kan bli frisk så fort som mulig.

Føler meg så bortskjemt, for Per Fredrik lager mat til meg og kommer med vann til meg hele tiden. Det gjør det litt mer behagelig å være syk i alle fall. Hehe! Chloe er også oppi senga og ligger inntil meg hele tiden, så det er så koselig å bli passet på! 

Nå gleder jeg meg skikkelig til å bli frisk igjen, både fra feber og jernmangel. Ser skikkelig frem til å stå opp tidlig hver dag, trene, holde orden rundt meg og føle at jeg gjør en bra jobb her på bloggen for dere. Til uken reiser jeg til Mallorca og det blir så deilig! Noen dager med varme og sol blir virkelig ikke feil etter en litt lunken sommer og noen dager med feber. Hehe!

 

PS; regner med dere skjønte det. Men disse bildene er ikke fra i dag. Siden jeg fortsatt har feber er sminke og fotografering det siste jeg orker nå, så da får dere heller se noen bilder fra tidligere da jeg så litt mer fresh ut. Hehe! 

Snapchat sporing på kjæreste?

For en liten stund tilbake skrudde snapchat på en ny funksjon som gjør at du kan se venner fra snapchat på et kart, og hele tiden se hvor de er. Man kan velge hvem venner som ser hvor man er, eller man kan gjøre at absolutt alle ser hvor du er.

Da denne funksjonen kom var jeg kjapp  til å skru den av på de aller fleste, med unntak av et lite utvalg av venninner. 

Siden den gang har jeg og venninnene mine hatt mye morro med denne funksjonen. Victoria og jeg for eksempel sjekker alltid hvor hverandre er hver morgen, bare for morro skyld. Aner ikke hvorfor vi gjør det. Det har bare blitt vane for oss begge!

Jeg har også erfart hvor genial denne funksjonen er når man skal spørre venninner om man skal finne på noe. Ser man de er på jobb er det ikke vits i å spørre. Følte meg litt stalker nå. Haha! Men det er jo genialt da! 

En ting jeg diskuterte veldig med en venninne om for ikke så lenge siden er om man bør ha på denne funksjonen på kjæresten sin. Selv syns jeg det er helt uaktuelt, da det plutselig blir en helt annen ting å spore opp kjæresten sin.

Vil tippe det fort kan bli veldig mye misforståelser og krangler i et forhold, for ikke å snakke om at man bør ha såpass tillit til hverandre at man ikke trenger å spore hverandre. Jeg hadde følt meg veldig rar om jeg skulle sporet kjæresten min med GPS liksom. Det blir jo bare helt feil! 

Men, det er nå min mening. Fortell meg gjerne hva du tenker om dette i kommentarfeltet! 

 

10 Personlige spørsmål og svar

Hvem ut av hvilken som helst person, skulle du ha likt å ha som middagsgjest?
– Kim Kardashian. Jeg syns hun er utrolig interessant og det er fascinerende hvordan hun har klart å bygge opp et imperium ut av en tv-serie, og egentlig ingen talenter. Hun virker også utrolig koselig så tror det hadde vært gøy å spist middag med henne. 

 

Nevn tre ting du og din samboer ikke har til felles. 
– Poteter; Per Fredrik er helt obsessed med poteter og kunne sikkert spist det til ethvert måltid. Jeg derimot styrer unna poteter til nesten alle måltid. Ikke fordi det er karbs eller noe, men rett og slett fordi jeg ikke liker smaken. Fløtegratinerte poteter og potetmos er noe av det jeg liker minst å spise.

– Vær; Per Fredrik elsker når det regner og er mørkt ute. Da koser han seg virkelig! Jeg derimot elsker når det er skikkelig varmt og lyst ute. Jeg koser meg med på en varm sommerdag. Det morsomme med dette er jo at én av oss har nesten alltid favorittværet sitt.

– Musikk. Per Fredrik hører nesten kun på metal, ikke så rart egentlig siden han er metal vokalist. Jeg derimot hører på alt fra pop, til 80 talls puddelrock, til skikkelig raveparty musikk. 

Pleier du å øve deg på hva du skal si før du ringer noen? I så fall, hvorfor det? 
– Ja! Eller, jeg pleier alltid å gå over kjapt i hodet mitt hva jeg vil snakke med vedkommende om. Er det noe jobbrelatert eller om jeg skal for eksempel ringe legen gjør jeg alltid dette. Om jeg skal ringe venner og familie pleier jeg bare å ringe, uten å tenke noe mer over det. 

 

Du er 30 år og har 60 år igjen å leve. Ville du helst beholdt en ung kropp, eller et ungt sinn i dine resterende år?
– Utrolig vanskelig. Jeg kommer nok til å gjøre mye for å beholde kroppen ung, men sinnet vet jeg ikke helt hvordan man skal holde ungt. Hehe! 

Hvis du visste at livet ditt ville være over innen et år, hva ville du ha forandret ved måten du lever på? 
– Jeg ville lagt fra meg alt som het jobb og løst inn alle penger jeg hadde i både hus og ting, og bare reist rundt i verden. Det er så mye jeg har lyst til å se før jeg blir borte! Også ville jeg uten tvil vært mye mer med familien.

 

Hva betyr vennskap for deg?
– Det er veldig viktig for meg. Jeg setter de venninnene jeg har veldig nært. Da Per Fredrik og jeg ble sammen var jeg veldig obs på at jeg ikke skulle bli sånn som glemte vennene sine helt bare fordi jeg var i et forhold, så etter to år i forhold har jeg enda veldig mange nære og gode venninner. 

Hvis du kunnne ha våknet opp i morgen med en ny evne/kvalitet, hva skulle det vært?
– At jeg ikke kunne bli syk. Haha! Det høres kanskje litt teit ut. Men jeg ligger rett ut med feber og sykt vondt i hele kroppen mens jeg skriver dette, så derfor blir det ønsket mitt. Hehe! 

 

Hvis du kunne endret en ting med måten du ble oppdratt på, hva skulle det vært?
– Å gi litt mer faen i hva folk syns. Jeg er oppvokst i Hokksund som er tidenes mest jantelov sted, så det er ingen tvil om at jeg har fått det tredd nedover ørene av alle rundt meg at jeg ikke skulle tro jeg var noe, så det er egentlig et under at jeg har klart å bygge opp en såpass stor blogg som blir lest av mange tusen hver dag.

Har du en anelse om hvordan livet ditt kommer til å ta slutt? 
– Nei, det er det siste jeg vil tenke på. Blir ille bare av tanken på at andre rundt meg og meg selv en dag skal bli borte. Det verste jeg vet er å tenke på døden, og jeg prøver å tenke så lite på det som mulig. Ja, vi kommer alle sammen til å dø en dag. Men skjønner ikke hvorfor man skal bruke så mye tid på å tenke på det.

 

Når sang du for noen sist og når sang du for noen andre? 
– Teller nynning? For i så fall var det sist Per Fredrik og jeg så på American Dad. Jeg pleier alltid å nynne introen og PF syns det er så koselig! Å synge derimot, det gjør jeg aldri. Jeg har virkelig ikke sangstemmen i forholdet, så det sparer jeg PF for. Haha! 

8 Ting jeg gleder meg til i høst!

Høsten er rett rundt hjørnet, og selv om jeg er veldig glad i sommeren, er det noen ting jeg gleder meg til når høsten kommer. 

Reise – Om bare en uke reiser jeg til varmere strøk. Det gleder jeg meg veldig til! Føler det nesten ikke har vært sommer i Norge i år, så det blir deilig å få solt meg skikkelig og badet masse! 

Høstkvelder – Det er nesten ingenting som slår det å ligge på sofaen og se på en god serie mens det regner ute. Det er så avslappende og deilig det! Når det er sommer og varmt ute klarer jeg ikke å slappe av like mye, for jeg vet at det ikke er så mange soldager i året, så når høsten kommer er det den perfekte unnskyldningen til å være litt mer avslappet hjemme.

Mote – En ny sesong betyr nye trender og mer nytt i motebildet, og jeg gleder meg veldig til å se hva som blir høstens trender. Nå som det blir kjøligere i luften er det også innafor å ha på mer enn en shorts og topp, så da kan jeg leke meg mye mer med klær!

Vakre farger – Høsten blomstrer virkelig på sin helt egen måte. Gleder meg til å gå i skogen med Chloe og se på alle de vakre høstfargene!

Høststemning – Å fyre i peisen og tenne lys rundt i hele stua er noe jeg virkelig gleder meg til! Jeg har lyst på noen litt høye og store lykter jeg kan ha stående rundt i stua som jeg kan tenne når kvelden kommer. Det er så stemning det! 

Per Fredrik – Per Fredrik er så glad i høsten, og det er virkelig hans favoritt årstid. Så det er veldig koselig å se hvor glad han blir når høsten kommer!

Business – Om sommeren tar virkelig bloggbransjen seg ferie, når det kommer til business delen av det. Så det gleder jeg meg til at starter opp igjen. Er så gøy å ha ekstra mye å jobbe med! 

Soloppgangen – Noe som er så idyllisk med høsten / vinteren er at solen står opp senere, så jeg rekker å se den om morgenen. Vi er jo så heldige at vi har gigantiske vinduer rett ut mot havet der solen står opp, så dere kan jo tenke dere hvor fint det er å stå opp til. Kommer nok til å bli en god del morgen snaps fra det. Hehe! 

 

Flytte tilbake til Oslo?

// inneholder reklame

Nå er det over et år siden jeg flyttet fra Frogner i Oslo til Sandefjord. I løpet av dette året har jeg blitt ganske kjent med stedet jeg bor på, og jeg har gjort meg opp en del tanker om det.

Det er mange ganger jeg har tenkt at jeg ville flyttet tilbake til Oslo. Det er jo ganske mye mer som skjer i Oslo, og det er jo ikke akkurat så mange som driver med det jeg gjør her i Sandefjord.

Topp – Nelly, HER

Skjørt – Cubus, HER

 

Men så kommer jeg meg til Oslo på besøk en gang iblant, og jeg husker så sykt godt hvorfor jeg ville flytte derfra. Jeg kjenner jeg blir nesten svimmel av hvor mye mennesker det er rundt i Oslo hele tiden og den konstante frykten for at noe ille kan skje. Sjansen for at noen skal rane deg, overfalle deg eller noe annet er jo mye større i Oslo.

Hadde et par hendelser mens jeg bodde i Oslo som var meget ubehagelige, uten at jeg skal gå noe mer inn på det nå, for de har jeg snakket om før. Jeg husker også alle de overfladiske menneskene som kun henger med deg fordi de vil ha noe av deg, et ekte vennskap er ikke en av de tingene. 

For ikke å snakke om hvordan man må bo om man skal bo i Oslo. Selv om man har god råd ender man ofte opp med en bitteliten leilighet som er omringet av naboer som man hører til alle døgnets tider. 

For meg er Oslo en fantastisk by å besøke, og jeg drar dit gjerne så ofte jeg kan for å oppleve storbyen og være med venninner. Men å flytte tilbake dit er overhodet ikke aktuelt for min del. Sandefjord er kanskje ikke en by som det skjer sånn ekstremt mye i, vil si den er ganske lik de fleste byer på den størrelsen, men her er det i alle fall trygt, og vi har et hus der vi har mer enn nok privatliv, hvor vi slipper å høre at naboen har på do. Haha!