Tester rar sushi med kjæresten!

Nå er det lenge siden jeg har laget en video med Per Fredrik, så nå syntes jeg det var på tide! I denne videoen tester vi masse forskjellig rar sushi, og det er virkelig ikke alt som faller i smak, for å si det sånn. Hehe! 

Den aller første gangen jeg..

I dag morres kom jeg over et innlegg på bloggen til min kjære venninne Rebecca, der hun gjorde en ny vri på “den alle første” temainnlegget, og det var så morsomt å lese! Så jeg bare må låne punktene hennes og fortelle om min barndom!

Mitt første møte med sminke – Jeg vet ikke eksakt når jeg testet ut sminke for første gang, det eneste jeg vet er at det var tidlig. Jeg hadde et familiemedlem som hadde jobbet for et sminkemerke, og som alltid hadde med masse morsomt vi jentene kunne leke med. Allerede fra jeg var rundt 10 år begynte interessen for sminke å vokse. Fra jeg var 11-12 år brukte jeg sminke hver dag på skolen. I starten var det bare maskara og lipgloss. Etterhvert utartet dette seg til det som jeg bruker i dag.

 

Min alle første jobb – Da jeg var 15 år var jeg så gira på å få meg jobb og tjene egne penger. Bestevenninnen min på den tiden var like gira som meg, og jeg husker vi satt av flere dager til å ringe til sikkert 200 forskjellige steder for å få en jobb. Til slutt fikk vi endelig komme på jobbintervju og vi var overlykkelige over at vi kunne jobbe sammen som; telefonselgere. Haha! Selv om jeg kun tjente sånn 60,- kr timen etter alle ting var regnet med, var det en bra start på arbeidslivet og jeg lærte meg å jobbe hardt for egne penger. Helt siden jeg var 15 år har jeg tjent penger på egenhånd, og jeg har alltid likt å klare meg på egenhånd.

Første gang jeg flyttet hjemmefra – Da jeg var 18 år begynte jeg som kokkelærling i Bærum og flyttet ut hjemmefra for første gang. Hybelen jeg bodde i var liten og ikke noe fancy, men jeg var så overlykkelig over at jeg endelig hadde noe som var mitt sted. Frihetsfølelsen av å ha sitt eget sted var helt sinnsyk, og jeg husker enda hvordan det føltes da jeg innså at jeg var fri til å gjøre akkurat hva jeg ville uten å måtte spørre foreldrene mine først.

 

Min første bil – Selv om jeg fikk billappen allerede som 18 åring var det først i mars i fjor jeg kjøpte min første bil, i en alder av 24 år. Da jeg bodde hos foreldrene mine var mamma veldig snill og lånte bort bilen sin til meg hele tiden, og jeg bodde i Oslo var bil helt unødvendig. Da jeg flyttet til Sandefjord med Per Fredrik i juni 2016 var han så utrolig snill som lånte bilen sin til meg så ofte jeg ville. Så dere kan tro at det var stort for meg å endelig ha min egen bil. Det er jo en enorm frihet som kommer når man har en bil som er bare min, og det er virkelig ikke noe jeg tar for gitt!

Min første hårkrise – Da jeg gikk i 8. klasse var jeg på shopping med søsteren min, der vi kom på den beste idéen noensinne. Farge håret mitt blondt! Vi kjøpte inn en pakke med blekemiddel, og satt igang med så fort vi kom hjem. Needless to say; jeg ble ikke blond. Jeg ble derimot helt oransj i håret, og det så ikke ut! Noe så misfarget som jeg så ut, har jeg aldri sett. Hverken før eller etter. Hahahah! Da mamma kom hjem fra jobben fikk hun helt sjokk, og jeg fikk fri fra skolen dagen etter så mamma kunne farge håret mitt brunt igjen. Er sååå glad jeg slapp å dra på skolen slik. Haha!

Derfor har jeg vært trist

Den siste tiden har ikke vært noe lett for meg. Jeg har slitt mye med tristhet, slapphet og jeg har rett og slett bare følt meg apatisk til ting. Jeg har brukt mye tid på å drømme meg bort i prosjekter jeg skal gjøre, så jeg kan ha noe positivt å se frem til.

Jeg har virkelig ikke visst hva som kunne være galt med meg, og jeg har egentlig bare avfeid det som “vinterdepresjon” eller noe i den duren. Det har vært så ille at jeg har flere ganger begynt å gråte helt uten noen åpenbar grunn. 

Det var først på lørdag jeg skjønte hva som var greia. 

Jeg fikk en melding av moren min. “Så du ikke var i form, har du tatt B12 i det siste?”. Jeg har jo tatt mye B12 via kosttilskudd, så jeg var helt sikker på at jeg var safe. Så det kunne vel ikke være det? Jeg har slitt med B12 mangel i 6 år, og tenkte vel at nå burde det vel holde med sprøyter med injeksjoner? På toppen av det hele kom jeg over en artikkel på en eller annen nettavis for en stund siden som bablet i vei om at altfor mange nordmenn tar B12 sprøyter uten at de trenger det. Så jeg ville jo ikke akkurat være en del av de.

Helt til jeg innså noe. Jeg fikk B12 mangel samtidig som jeg hadde problemer med magen min for 6 år siden, og siden har jeg hatt mangler jevnt over. Kroppen min klarer rett og slett ikke å ta det opp ordentlig til og med når jeg tar kosttilskudd. Jeg får jo også B12 injeksjoner på resept av legen, fordi jeg trenger det. Så jeg måtte bare innse det; nei, jeg er ikke hypokonder fordi jeg tar B12 sprøyter, og nettaviser er det siste jeg bør høre på. 

Så i går dro jeg rett til tanten min som er sykepleier, og fikk satt en B12 sprøyte. Så innen et par dager kommer jeg nok til å føle meg som meg selv igjen. Kjenner jeg er veldig lei av å føle meg så nedstemt, trist og apatisk som jeg har vært det siste tiden.. 

Jeg reiser jo til New York allerede på torsdag, så jeg satser på at jeg er “meg” igjen innen da. Det krysser jeg i alle fall alle fingre for! 

 

Et genialt beauty hack

Nå skal jeg fortelle dere om et beauty hack som jeg har gjort i åresvis, og som er helt genialt! Det hender iblant at jeg våkner opp og er hoven rundt øynene. Noen ganger kan det være at det har kommet en krem inn på øyet mitt eller så har sovet dårlig.

Det hender også iblant at jeg får kviser som står en halv meter ut fra ansiktet mitt. Okey, kanskje ikke så ille. Men dere kjenner sikkert igjen følelsen. 

Når dette skjer har jeg et triks for å gå hovenheten til å gå over. Jeg legger alltid 3-4 spiseskjeer i fryseren og venter noen minutter til de er kalde. Når de er kalde bytter jeg på å bruke skjeene der jeg er hoven. Så om jeg er hoven under det ene øyet sitter jeg med en skje under det helt til skjeen er varm, også tar jeg frem en ny skje. 

Dette gjør at hovenheten går fort over, og skjeer er den perfekt formen og størrelsen til akkurat dette! Genialt. Rett og slett. Aner ikke hvor mange ganger dette trikset har reddet dagen min så jeg slipper å gå med hovne kviser og hovne øyne, men det er mange ganger for å si det sånn! Hehe !

 

Vårens fineste klær

annonse

I dag har Per Fredrik og jeg vært ute i noen timer og virkelig følt vårsolen skinne i ansiktene våre. På det varmeste var det hele 10 grader i solen, så dere kan tro vi koste oss! Vi fikk ryddet opp rundt hele huset, og endelig fikk vi tatt julepynten ned. Nå er jeg i så vårhumør her at jeg bare må dele noen av de fineste vår-nyhetene fra Gina Tricot med dere! Kanskje dere kommer i litt vårstemning? Jeg er i alle fall veldig klar for å kle meg i fargerike topper i gule, blå og rosa toner!

Gul bluseHER  //  BelteHER  //  Hvit strikkHER

 

Jeans HER  //  Gul genserHER  //  SkjorteHER  

 

Gul bluseHER  //  VeskeHER  //  SkjorteHER
 

Blå genserHER  //  Rosa genser – HER  //  Blomstrete skjorteHER  

 

 

 

Skal vi ha barn? New York, Trening ++ Ukens spørsmål #195

inneholder reklame

Hvilken treningsklokke har du? vurderer å kjøpe en, men vet ikke hvilken jeg skal ta. Liker du den treningsklokken du har. 
– Jeg har en fra Fitbit som jeg har på meg hele tiden, både når jeg er våken og sover. Den måler hvor mange skritt jeg går hver dag, hvor mange kalorier jeg forbrenner, hvordan jeg sover (hvor lenge, om jeg våkner om natten, osv), hvor langt jeg går hver dag og pulsen min. Jeg har hatt klokken i rundt et år nå, og jeg kunne ikke vært med fornøyd med den!

Treningsbh – Nike, HER

——————–

Den er også liten og feminin i looken, så det er null stress å matche den med hverdagsklær. Ofte legger meg ikke engang merke til at jeg har den på. Ser dere den på bildet over?

Kjenner motivasjonen min for å bevege meg mer i hverdagen øker når jeg bruker denne klokken, for da får jeg telt hvert eneste skritt jeg går. Målet mitt er å gå 10’000 skritt hver dag, og klokken og appen som følger med motiverer meg skikkelig til å klare det! Absolutt en klokke som gjør selv den lateste og mest umotiverte person, til å ville bevege seg mer og bli mer aktiv!

Klokken finner du HER

Hvorfor vil dere ikke ha barn? Vil dere liksom ALDRI få det ikke i framtiden en gang?
– Tidligere tenkte jeg at jeg virkelig ikke ville ha barn. Det var liksom ikke noe for meg i det hele tatt. Men etter at jeg møtte Per Fredrik har jeg endret mening totalt. Jeg tror det handler om at jeg endelig møtte den rette, og som jeg faktisk ser for meg å dele resten av livet mitt sammen med.

Vi snakker ofte om det å få barn, og det er noe vi begge vil ha. Men ikke enda. Vi har begge lyst til å bygge opp karrierene våres enda mer først, så penger er det siste vi trenger å tenke på da vi skal få barn, også har vi lyst til å se mer av verden før vi får barn. Kan jo ikke akkurat drasse med to små barn rundt i New York. Haha!

Kunne du tenke deg å skrive mer om botox i forhold til hodepine og nakkesmerter? Har en del hodepine selv, og nakkesmerter pga yrket mitt som frisør. Hva gjør botoxen og hvor ofte må man ta det f.eks?
– Jeg får vondt i hode og nakke fordi jeg spenner brynene mine sammen hele tiden. Jeg vet ikke helt hvorfor det skjer, men det er noe som skjer uansett om jeg har øynene åpne eller ei. Hehe! Dette gjør at spenningene setter seg i hodet og nedover nakken. Jeg har slitt med sterke nakkesmerter i åresvis og etter at jeg begynte med botox er det som å ha fått et nytt liv.

Tidligere hadde jeg så sterke smerter at jeg måtte legge meg ned i flere timer midt på dagen, fordi det var så vondt. Nå derimot har jeg nesten aldri vondt i hverken hodet eller nakken min, og for meg har botox vært redningen. Men om det hjelper for deg som er frisør vet jeg ikke. Vil tippe nakkesmertene dine kommer av at du hele tiden står litt kinkig med skuldrene, og jeg vil heller anbefale styrketrening. Da jeg ser for meg at det kan fungere bedre.

Vet jo at botox er noe som har hjulpet ekstremt mange som har blant annet migrene. Så om du sliter med forskjellige helseplager rundt dette, kan det være lurt å ta en prat med en klinikk og spørre om det kan hjelpe dine problemer. De som har sterk migrene får det ofte også dekket av staten.

Botox varer i 3-6 måneder.

Topp – Nly, HER

——————-

Kan du lage en yt video hver onsdag slik som du gjorde før?
– Fremover har jeg faktisk bestemt meg for å legge ut en ny video hver onsdag og søndag. Så nå blir det masse videoer fremover! Det gleder jeg meg skikkelig til. Nå har jeg hatt en slags pause fra YouTube, for å samle krefter og inspirasjon til å lage nye videoer, og nå kjenner jeg at det kribler i fingrene etter å komme igang! Første video la jeg ut allerede i dag, så sjekk ut det forrige innlegget jeg la ut på bloggen HER for å se den videoen!

Genser – Gina Tricot, HER

———————-

Jeg lurte på om du har reflektert over eksponering av eventuelle fremtidige barn?
– Den dagen vi får barn kommer vi til å la de være en del av bloggen. Det hadde jo føltes unaturlig om de ikke skulle vært på bloggen i det hele tatt. Men, jeg kommer til å være ekstremt nøye med hva jeg deler av bilder og informasjon om de. Vil nok tro at jeg som har blogging som yrke har jeg nok litt mer peiling på hva som er ok og ikke ok å legge ut på nett.

Ser jo på facebook hva enkelte foreldre deler, og jeg kjenner at jeg faktisk får vondt på vegne av det barnet. Halvnakne bilder i badekaret, bilder med mat smurt rundt i halve ansiktet, og rett og slett ting jeg selv ville syntes at var ekstremt ubehagelig om noen delte av meg. Så jeg vil nok si at bloggere er langt ifra de som er verst på å dele ting barn ikke er komfortable med.

Genser – Gina Tricot, HER

————

Hva er ditt neste mål?
– Målene mine liker jeg å holde hemmelig. Per Fredrik er som regel den eneste som vet hva målene mine er. Men ellers enn det liker jeg å holde de for meg selv. Da får jeg jobbet med de på egenhånd, uten at tusenvis av mennesker skal blande seg inn i det. Hehe!

Genser – Gina Tricot, HER

————

Jeg så deg en gang på brygga i Tønsberg, men jeg turte ikke gå bort fordi du satt å spiste.. er du like åpen til bilder mens du spiser?
– Jaja, bare å komme bort! Syns alltid det er superkoselig å møte dere, så ikke nøl med å komme bort for å si hei!

 

Hvor lenge blir dere i New York?
– Vi reiser 1 februar og kommer hjem 6. februar. Akkurat perfekt lengde for en slik reise. Nok tid til at vi får sett alt vi vil, uten at vi er der for lenge.

 

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”? 💗

Kjøpe veske til 23’000?

Nå for tiden holder jeg på å se etter en ny ting jeg skal bruke som belønning når jeg klarer et av målene mine. Jeg har satt et par mål som er veldig vanskelig å nå, men jeg har virkelig lyst til å klare de! Og når jeg gjør det; ja da fortjener jeg virkelig en belønning. 

Jeg har gjort dette opplegget før, og jeg tuller ikke når jeg sier at det fungerer sykt bra. Uansett om man har som mål å gå ned 20 kg i vekt, få en forfremmelse på jobben eller hva det er, er det ofte man blir umotivert. Det er mange ganger man ikke klarer å se hva man faktisk jobber mot. 

Derfor har det funket utrolig bra for meg å ha en belønning, som er noe jeg har skikkelig lyst på. Det må være noe som gjør at det kribler skikkelig i magen, og som gjør at man bare vil kicke igang for å nå målet! 

For meg er dyre designervesker et fint mål å ha. Jeg syns jo at det er helt merkelig å bruke en så vill sum uten noen grunn på en veske. Men om man har den som en belønning fordi man faktisk har fått til noe. Da er det helt innafor. Så i går da jeg var i Oslo med søsteren min begynte jeg å se på litt designervesker. Jeg kom over en jeg syns er ganske fin. Men prislappen viste 23’000,- kr. Vilt. Bare vilt. 

Jeg kan gjerne bruke det på en veske om den vesken er helt sinnsykt fin, meeen jeg er ikke sikker på om jeg syns denne er sååå fin. Den er fin. Men kanskje litt vel kjedelig til den summen? Jeg tror nok jeg må scrolle litt mer rundt på nettet og se etter en annen veske som virkelig får det til å krible i magen min! Hehe!

Taco fredag

inneholder reklame

I går var jeg i Oslo en tur med Madeleine og vi hadde tidenes søsterdag! Vi startet med å spise taco på paléet ved Karl Johan. Der har de så mye god taco! Har blitt helt forelsket i kylling salaten dems. Den er så god! Passet jo perfekt med taco i går, siden det var taco fredag!

Siden vi bor et stykke unna hverandre rekker vi ikke å se hverandre så ofte som vi har lyst til, så når vi først møtes går skravla i et sett. Haha!

Genser – Gina Tricot, HER

———————————

Etter masse god mat shoppet vi en god del. Fant blant annet en veldig fin veske jeg vil vise dere etterpå! Fant også massevis av fine klær på Gina Tricot, som dere kanskje så på snapchat tidligere i dag? Lagde et mini haul der. Syns det er så gøy å vise dere klær der. Så det er bare å sjekke ut! (heter stinablogg på snapchat).

 

Min favoritt sunne snacks

Den siste tiden har jeg fått helt dilla på en snacks, som er rask å lage også er den sunn. For ikke å snakke om helt sinnsyk god! Tuller ikke når jeg sier at jeg har spist dette nesten hver dag i en uke nå. Haha! Idéen bak retten er noe jeg kom over for veldig lenge siden, men så har jeg egentlig glemt det helt bort, frem til jeg for noen dager siden så at søsteren min hadde lagd det. 

Snacksen er enkel; stekte speltlomper med guacamole. Speltlompene skjærer man bare opp i små trekanter med et pizzahjul, legger på et bakepapir på en rist. Pensler på et superlite strøk med olje og krydrer med salt og pepper. Viktig å ikke ta for mye olje eller for store biter, for da blir de ikke crispy. Stek i ovnen på 220 grader i cirka 7 minutter.

Guacamolen jeg lager er litt etter det jeg selv liker å ha oppi. Er allergisk mot hvitløk så jeg bruker aldri det. Men om du liker hvitløk er det bare å ta i litt og smake seg frem. Det jeg bruker i guacamolen er 1 avocado, juice fra 1/2 lime, en bunt koriander og 1-2 ss lettrømme. Mikser alt det sammen i en blender til det er helt smooth, også er det bare å kose seg! 

Spiste dette blant annet forrige lørdag, og da hadde jeg fremme vanlig potetgull siden det var lørdag. Vel for å si det sånn. Det vanlige potetgullet kunne ikke måle seg med speltlompene på smak, så det ble nesten ikke rørt engang! Så denne snacks oppskriften er absolutt noe dere bør teste ut!

 

Nye innkjøp – Vår stemning!

Reklame

 

I går kjøpte jeg så mye fint på Gina Tricot, og jeg viste dere noen an innkjøpene i går. Nå kommer del 2 av innkjøpene, og her kan jeg love at dere får vår-stemning! 

Denne toppen er bare så MEG. Jeg syns den er så fin og jeg kjenner sommeren bare stiger frem når jeg har den på meg! 

Toppen finner du HER

Denne genseren er så søt og ikke minst komfortabel. Den er perfekt til en casual hverdag hvor du vil være litt ekstra fin!

Genser finner du HER

Dette armbåndet er så lekkert! Elsker at det er lite og nett, men samtidig gir en statement! 

Armbåndet finner du HER 

Disse hipsterne var bare så søte og jeg elsket de små blomstene på de. 

Svart hipster – HER  //  Hvit og rosa hipster HER  // Hvit og grønn hipster – HER

Dette mottoet er bare så meg! Jeg blir alltid så klein av alt mulig, og med den rosa fargen på tskjorten måtte jeg bare ha den med meg! 

Tskjorten finner du HER

 

Hvilke av innkjøpene likte du best?