Hus til 9 millioner? Hvor mye veier jeg? 71 grader nord? Bryllup? Inntekt etter korona? – Ukens spørsmål #292

annonselenker

Hvis du hadde muligheten, hadde du reist på ferie til utlandet?
– Per definisjon har jeg jo hatt muligheten frem til nå. Men ikke faen om jeg ville reist ut av Norge midt i korona krise. Pleier alltid å reise mye om vinteren siden det er da jeg har størst behov for å reise. Så det er jo kjipt å ikke kunne reise i år, men herregud, det er mye som er kjipt for oss alle i år pga korona, så det er bare en fillesak i forhold til andre ting mange må gå igjennom.

TOPPHER

 

Har du og Per Fredrik hatt bryllupet deres eller har dere hoppet over det?
– Vi har ikke hatt det enda. Hadde jo egentlig tenkt til å gifte oss i 2020 eller 2021, men så kom jo korona da. Har ikke lyst til å begynne og planlegge noe bryllup før vi vet at alt er tilbake til vanlig igjen med korona. Det er jo mange som skal gifte seg i sommer, og det hadde ikke jeg turt å satse på. Kjedelig å ikke kunne klemme, danse og ha det gøy med alle gjestene når man først gifter seg. Munnbind korona bryllup blir liksom ikke helt det samme..

 

Hvor lang tid tok det å få istand hele hagen?
– Vi rev hele hagen i 2019 og bygde mur. Det var først i mai 2020 at vi begynte å plante noe i hagen og gjøre noe. Kan legge ved en gif som viser hvordan hagen utviklet seg fra april til slutten av sesongen. Fikk gjort ekstremt mye på en sesong for å si det sånn, hehe!

Når flyttet du fra foreldrene dine?
– Jeg flyttet ut hjemmefra da jeg var 18 år. Begynte som kokkelærling i Bærum, så da flyttet jeg dit. Men jeg fikk kyssesyken og fant ut at jeg ikke ville bli kokk, så da endte det med at jeg flyttet hjem igjen og fullførte tredje året på vgs, også flyttet jeg rett til Oslo etter det.

 

 

Kunne du vært med på Bloggerne igjen?
– Nei, det tror jeg ikke. Følte at det tok vekk så mye glede fra livet mitt. Hver gang jeg skulle gjøre noe gøy eller spennende skulle de være med, og da ble alt veldig kontrollert av filmingen. Det er en helt annen ting å knipse noen bilder når jeg gjør noe, eller filme litt her og der selv.

Men når du har et kameracrew hengende på deg hele tiden som sier “gå dit, skru ned musikken, gjør sånn, osv” så kjente jeg at det ble ikke så gøy lengre. Jeg er takknemlig for at jeg fikk være med i to sesonger, men jeg er glad for at jeg selv sa stopp etter andre sesong.

Hva er det beste med å bo i Sandefjord?
– Naturen og klimaet. Her er det så mange fine strender, kyststier, skogsturer og generelt sykt fin. Også er det jo generelt mye mildere temperaturer hele året. Når det er -18 hos mamma i Hokksund er det typ -5 her. Så det er jo ganske digg! Det er jo mye lengre hagesesong her også, så det er en bonus for meg! Også er det ikke lengre til Oslo enn at jeg kan svippe innom med bilen når enn jeg vil. Kjenner jeg er glad jeg ikke bor i en liten leilighet i Oslo nå i korona, slik jeg gjorde da jeg møtte Per Fredrik.

 

Skal du være med på 71 grader nord?
– Hadde litt lyst til det i fjor og snakket med Jon Arne Riise om det da vi var på Vixen, siden han har vært med på det. Men skjønte fort at det ikke hadde vært noe for meg. Jeg elsker å gå på turer i fjellet, men jeg hater å være våt og kald, klatre i fjell og gjøre helt sinnsyke ting. Så jeg er redd det ville ødelagt mye av turgleden min. Så nei, jeg har ingen planer om å være med på det. Men man skal aldri si aldri.

 

Har økonomien din minsket etter korona?
– Ja absolutt. Bedrifter går konkurs og må permittere tusenvis av ansatte. Da sier det seg selv at de ikke bruker like mye penger på reklamebudsjetter. Men jeg tror vi alle har fått oppleve av økonomien har minsket etter korona kom til Norge, så det er ikke noe unikt med min bransje der.

 

Hvor mye trener du?
– Som regel liker jeg å kicke igang dagen med 100 minutter på tredemølla, der jeg powerwalker i oppoverbakke. Gjør det faktisk nå mens jeg skriver, hehe! Men det er dager der jeg ikke har energi om morgenen til det, og da passer jeg på å være veldig aktiv utover dagen sånn at jeg får beveget kroppen nok. Merker hvor viktig det er for psyken min å trene, så derfor jeg prøver å få gjort det hver eneste dag.

 

Hva gjør du med planter og grønnsaker fra ifjor? Du sier du skal så tomater, paprika osv fra frø, men du hadde det ifjor også. Overvintrer du det eller hva gjør du?
– Jeg pleier aldri å overvintre hverken tomater, paprika, osv. Det er det ikke noe vits i å gjøre. Skal jeg overvintre 30 tomatplanter krever det mye plass og jobb, så det gidder jeg ikke. Beste er å så tomater i midten av februar og paprikaer i januar.

 

Hvilke influencere er du mest close med?
– Jeg har ganske mye kontakt med Sofie Nilsen og Andrea Sveinsdottir. Også snakker jeg med Sophie Elise, Julianne (pilotfrue), Elise Dalby, Caroline B.E en gang iblant. De fleste influencere bor jo et stykke unna meg, og nå er vi også midt i en pandemi, så det er ikke så ofte vi får møtt hverandre.

Hvilke produkter bruker du til håret? Syns håret ditt alltid ser så fint ut!
– Takk! Jeg bruker DENNE sjampoen, DENNE balsamen og DENNE hårkuren. Bruker også DENNE oljen i håret, og da påfører jeg et par dråper lengdene på håret når det er nyvasket og fortsatt litt fuktig. Brukt disse produktene lenge og er så fornøyd med de!

Hvor mye veier du og hvor høy er du?
– Vet at veldig mange kommer til å føle på kroppspress dersom jeg begynner å snakke om hva jeg veier. Jeg er kun 160 cm og er bygget veldig liten og nett, og veier såpass mye under gjennomsnittet i Norge at jeg vet at jeg kan ikke snakke om hva vekten min er.

 

Hva koster huset deres?
– Det ble taksert til 6’500’000 for noen år siden, men det var før vi hadde pusset opp ferdig, utvidet hagen, bygget mur og satt opp villaport. Det var også før det kom nabohus som er mye mindre enn våres som gikk for over 8’000’000. Men vi snakket med megler vi kjenner for en stund siden og da regnet han med at huset vårt var verdt mellom 8 og 9 millioner. Vi kommer til å ta en ny takst på det til sommeren, for det er jo viktig å vite, så det blir spennende å høre hva de sier da!

 

Hvordan får du så fin hud? Husker du slet mye med kviser før.
– Ja, det er ganske rart å tenke på hvor ekstremt mye kviser jeg hadde før. Telte over en gang og hadde jeg 40 kviser samtidig. Nå har jeg kanskje en liten en her og der. Så det er en ekstrem forskjell.

Produkter har virkelig hatt alt å si for huden min. Så dere kan få en oversikt her på den jeg bruker: Rens (HER), toner (HER), dagkrem (HER), nattkrem (HER). Ansiktsmaske for kviser (HER), ansiktsmaske for fuktighet (HER).

Dersom jeg får kviser bruker jeg DENNE som jeg tar på om kvelden og dagen etter er kvisen nesten helt borte. Dette er produkter jeg har brukt lenge og som har hjulpet meg helt ekstremt, så håper de kan hjelpe dere også!

Hva var det produktet som fjernet dunhår i ansiktet igjen?
– Regner med du mener DENNE? Den funker supert til å fjerne små dunhår man har i ansiktet. Alle mennesker, uansett kjønn har hår i ansiktet. Fjerner man de dunhårene legger sminken seg så sykt mye bedre og den den blir mer jevn og resultatet blir bedre.

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”?

 

Sånn får du ræva opp av sofaen! – 4 Motivasjons-triks!

Det er ikke sånn at man har lyst til å gå 1 time på tredemølla hver eneste morgen eller rydde hele huset, støvsuge og gjøre alle de tingene man burde gjøre. Men så er det nå sånn at livet blir litt bedre hvis man har det ryddig rent og har en trent kropp og en god helse.

Så da må man nesten bare pushe seg til å gjøre alle disse tingene som gjør at livet på lang lang sikt langsiktig blir bedre, men som på kort sikt kan føles litt kjipt.

Man kan gjerne være motivert en dag eller to, og så synker fort motivasjonen. Så hvordan motiverer man seg selv dag ut og dag inn? Jo man kan bruke noen av disse triksene.

Sett på noe sett på musikk som du blir i godt humør av og som gjerne drar deg opp av sofaen og kicker deg i gang. Det hjelper veldig når man ligger på sofaen har lyst til å se på TV, men man egentlig burde rydda hjemmet sitt.

Sett på en stoppeklokke – Bestem deg for at du kun skal rydde i 30 minutter, og etter det er du ferdig. Dette gjør at det føles lettere å kunne gjøre noe i enten 15 eller 30 minutter, så man kommer i gang. Det er ofte det å komme igang som er aller vanskeligst, og personlig pleier jeg å plutselig holde på i halv annen time når jeg egentlig bare skulle holde på i 15 minutter.

Utsett det morsomme – La oss si at du har en haug med ting på to-do listen som du skal gjøre i dag, og så har du et par morsomme ting du egentlig har lyst til å gjøre. Tvinge deg selv til å gjøre alle de kjedelige tingene først, og så kan du gjøre de morsomme tingene til slutt som en belønning. Hvis du starter dagen med å gjøre masse morsomme ting, er det mye vanskeligere å motivere seg selv til å gjøre de kjipe og kjedelige tingene.

Bruk 321 metoden – Det er så mange ting du aldri kommer til å ha lyst til å gjøre. Når du starter med nye vaner, kommer hodet ditt til å dra i bremsen og si nei så fort du begynner å tenke over at du for eksempel skal trene på morgenen. Derfor bør du teste ut 321 metoden, når du skal gjøre en aktivitet. Så hvis du skal hvis du tenker at nå burde jeg trent, så må du bare telle ned fra 321 okay da gjør vi det. Istedenfor å begynne å tenke over skal jeg trene skal jeg gidde, fordi da kommer det aldri til å skje. Hjernen vil at du skal være komfortabel og ha det bra, og da kommer hjernen til å sette på nødbremsen så fort du begynner å tenke over noe du skal gjøre som du føler at det er ubehagelig.

Håper disse triksene kan hjelpe deg å bli motivert. Det er jo ikke akkurat så lett å bli motivert til og gidde noe som helst om dagen. Det å sitte inne så mye som vi gjør nå og leve slik vi gjør nå er jo ikke akkurat oppskriften på å bli motivert og glad, men vi får bare prøve å gjøre det beste ut av det!

 

 

Kjøpe drivhus? Dette bør du tenke på + fordeler med å ha drivhus!

I fjor fikk jeg drivhus av foreldrene mine, og det er jeg så takknemlig for. Det var noe jeg hadde ønsket meg i mange år, og det har allerede gitt meg masse glede. I årene fremover kommer jeg nok til å bruke utallige timer der inne og få veldig mange finner minner med det.

Det er sikkert mange av dere som leser bloggen som har lyst på et drivhus, og om du har det bør du lese dette innlegget. Uansett om de bare vil ha et minidrivhus på noen få kvadratmeter eller om du skal ha et gigantisk drivhus, er det noen ting å tenke på. Så nå tenkte jeg å dele litt av min erfaring!

 

Her er noen ting du bør tenke på:

 

Plassering – Plasseringen er superviktig. Det er smart å stille det er sted der det står i ly for den sterkeste vinden, og hvor det får sol men ikke full sol hele dagen, da det fort kan bli 40-50 grader om man har stekende sol for lenge.

 

Grunnmur – Hva skal drivhuset stå på? Skal det stå direkte på jorden, på støpt betong, på heller eller skal du bygge en platting? Vi valgte å bygge en platting da det er både raskt, enkelt og relativt billig. Skal man støpe med betong må man ha graver, noen som støper betong, betongbil, osv. Dette kan fort koste veldig mye, og da kan budsjettet fort bli sprengt.

Skal du legge det på heller må det også mye grunnjobb først, og dette kan også bli ganske kostbart. Vi vurderte også å legge heller, men med både graver, noen til å legge heller osv hadde prisen fort blitt 30’000, og det er uten drivhuset. Det aller viktigste er at drivhuset står stabilt og at det er lett å gjøre rent gulvet, så jeg vil ikke anbefale å sette det rett ned på bakken.

Hvilken farge? – Jeg hadde originalt tenkt til å ha et hvitt drivhus, men jeg er glad for at jeg endte opp med et svart. Det hadde nok blitt litt krasj med både hvitt hus, hvitt drivhus og hvit port. Når det er sort ser det også mer stilfullt og classy ut, spesielt med den topp-pynten som er de taggene på toppen av drivhuset.

 

Form og størrelse – Tenk over: hva vil du bruke drivhuset til? Skal det kun være for å dyrke mat eller vil du også bruke det som er hagestue? Drivhuset jeg endte opp med å gå for er 13 kvm og er i en orangeri form, så det er ikke et vanlig drivhus. Det gjør at det føles mer naturlig å bruke det som en hagestue også. I Norge kan det fort være kjølig om sommeren og spesielt om kveldene, og da er det deilig å kunne sitte inne i drivhuset.

Bør du sette det opp selv?
– Det kommer litt ann på hva slags drivhus du velger. Vi valgte å sette det opp selv, men det var virkelig litt av et prosjekt. Vi hadde snekkere, gartnere (som selv hadde drivhus på 200 kvm) og ingeniører innom for hjelp, og til og med de slet med å skjønne hvordan drivhuset skulle settes opp.

Til slutt fikk jeg tak i den eneste personen i Norge som er trent opp til å sette opp det drivhuset jeg hadde, og han fortalte at det var det aller vanskeligste drivhuset å sette opp på hele markedet i Europa, så han var helt sjokkert når han kom innom for å gi tips, og så at vi hadde klart å sette det opp selv uten å gjøre noe feil.

Det koster litt å få noen til og sette opp drivhuset for deg, men det koster enda mer dersom det må komme noen for å ta det ned og sette opp igjen (han eksperten hadde brukt hele måneden på nettopp dette). Så ja, det er ikke bare-bare å sette opp selv, uansett hvor handy man er.

Glass eller plast?
– Du kan velge mellom plast eller glass. Det ser finest ut med glass og det er best om du skal bruke det til som et sosialt sted. Men om du kun skal bruke til dyrking kan du fint velge plast, da det ofte er litt billigere. Det er også smart å tenke over om du har barn som plutselig kan knuse mye glass i drivhuset, hvis de leker med fotball eller diverse i nærheten. I så fall bør du gå for plast.

 

Skal du ha varme i drivhuset?
– Det letteste og billigste, er å kun ha en liten terassevarmer som du bruker når du er inne i drivhuset og trenger litt ekstra varme om kvelden. Det går også ann å kjøpe varmevifter som varmer opp drivhuset så du kan bruke det om vinteren, og det passer bra på dager da solen skinner så det allerede er litt varmt inne i drivhuset.

Om våren er det mange som velger å ha på varme som står på døgnet rundt, så det ikke går under 5-10 grader, siden man gjerne har noen planter man har sådd fra før der inne. Ellers enn det er det ikke særlig vits i å varme opp drivhuset året rundt.

Hvor kan jeg kjøpe drivhus?
– Det er mange steder som selger drivhus, så det er bare å google seg frem. Det er ekstremt store prisforskjeller, og mange butikker er dyrere enn andre. Drivhuset jeg fikk varierte med alt fra 30’000,- kr i pris og opp til 45’000,- kr, for helt eksakt samme drivhus. Så finn en modell du liker, og søk opp litt rundt omkring. Det er mye penger å spare på et ekstra googlesøk.

 

Fordeler med å ha drivhus:

Lengre sesong – Du kan sitte der ute fra tidlig vår til sen høst og ha det godt og varmt, enda det er kaldt ute, når solen skinner skikkelig.

 

Du kan nyte hagen midt på vinteren (så lenge du har en liten vifteovn eller solen steker skikkelig).

 

Sjansen for at du er ute i hagen blir større – Jeg merket selv at jeg ofte ble sittende mye mer ute i hagen når jeg kunne være i drivhuset. Om ikke ble det fort til at jeg ruslet en runde også gikk jeg inn i huset igjen.

 

Koselig med jentekvelder, middager, osv ute i drivhuset – Har du et drivhus med sitteplasser er det koselig å kunne bruke det til sosiale stunder.

Du kan dyrke mye mer: tomater, agurk, paprika, sitrus, druer, osv. Mulighetene blir mye større!

 

Når det blåser ute kan du kose deg inne i varmen i drivhuset – Siden vi bor rett ved havet er det som regel en god del vind. Så når det er for kaldt til å sitte ute på verandaen, er det som regel helt nydelig inne i drivhuset.

 

Med norske somre kan du nyte hagen mye mer

 

Hjemmekontor ute – Nå som vi alle har hjemmekontor, og mange av oss kommer til å fortsette mye med hjemmekontor, er det jo så deilig å ta med seg mac’en ut og jobbe fra drivhuset. Tro meg: du kommer til å føle deg så mye mer inspirert til å jobbe bra når du jobber midt i hagen.

Du kan starte frø der ute – Du kan tyvstarte sesongen og starte en del frø ute i drivhuset. OBS: bruk en ovn som er egnet drivhus om nettene dersom det blir for kaldt.

 

Kjekt når du skal akklimatisere planter – I vår bar jeg 700 planter ute og inn hver eneste dag i sånn to uker for å gjøre de vandt med solen. I år kan jeg bare sette de rett inn i drivhuset, henge opp en tynn gardin og vende til solen der ute. Må bare ha en liten drivhusovn dersom det blir for kaldt om nettene.

Håper dette innlegget hjalp dere litt lengre på veien mot drivhusdrømmen. Er det noe som helst du lurer på, er det bare å rope ut i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan!

Trene ute? 70% var enige om dette!

På mandag var jeg på sesongens første skitur. Til nå har det enten vært dårlig vær, eller fint vær kun når det er helg, og da nekter jeg å dra ut i løypa. Takler ikke å gå på ski når det er hundrevis av andre der. Både på grunn av smittevern og fordi jeg syns det ødelegger litt av gleden med å komme seg ut i skogen, hvis man må gå i kø i skiløypene, haha!

Men, jeg kom meg i alle fall ut en tur. Selv om det var iskaldt så ble det en fin tur. Var så rart å gå på ski igjen. I forrige sesong gikk jeg bare en gang i desember og det var jo i 2019, så det er lenge siden sist. I fjor var det jo nesten ikke noe snø.

Men dette kommer jeg nok til å gjøre flere ganger i løpet av sesongen. Selv om jeg tviler på at det blir min favoritt treningsmetode. Herregud så trøtt og sliten jeg var etterpå. Jeg kom hjem og måtte ta en to timer lang powernap. Altså??

Det er et eller annet med det å trene ute i kulda som gjør at jeg blir så sykt trøtt etterpå. La til og med ut en avstemning på instagram (stinablogg) der jeg spurte dere om dere også var sånn, og da var det cirka 70% som sa at de også ble mye mer trøtte av å trene ute enn inne, så det er godt det ikke bare er meg. Heldigvis har jeg tredemølle på treningsrommet mitt i huset, så der kan jeg trene uten å være kald, haha!

Så får vi se hvordan resten av sesongen blir. Forhåpentligvis får jeg kommet meg ut på noen flere skiturer, også får vi krysse fingrene på at det snart blir litt mildere ute. For -10 grader er for kaldt for meg, haha!

En smakebit på våren

Rett før helgen var det jo et helt sinnsykt vært ute, det blåste og regnet helt crazy. Så absolutt all snøen ble borte hos oss. På lørdag var det endelig fint vær, så da tok jeg på meg turklærne og tok med Chloe ut til Folehavna.

Den turen er det lenge siden jeg har gått, så det var deilig å komme seg ned til både strand og skikkelig havutsikt igjen. Elsker kyststiene her i Sandefjord, og det er virkelig en av tingene som gjør at jeg elsker å bo i denne byen!

Det var skikkelig vårvær ute med sol og milde temperaturer. På stien er det også mange steder der det er vintergrønne planter, så jeg fikk skikkelig vårfølelse! Var så godt for sjelen å få en liten smakebit på vår!

Her er det så magisk! Hav så langt øyet rekker!

 

Dagen etter snødde det helt crazy og nå er det plutselig masse snø igjen. Så den vårfølelsen varte ikke så lenge akkurat. Men jeg er glad jeg dro ut og nøt den så lenge den varte, hehe!

Snittblomst hage – Disse blomstene er perfekte!

I sommer hadde jeg masse fine snittblomster i hagen, og det ga meg så mye glede. Jeg plukket inn drøssevis med buketter, og kunne fylle opp hele huset med blomster. Sånt elsker jeg!

Den norske sommeren kan jo også være litt så som så, og plutselig kan det være litt dårlig vær, og da er det koselig å kunne ta med hagen innendørs.

Jeg fikk nylig spørsmål av en leser om hvilke blomster som man burde ha i hagen for å kunne lage massevis av buketter med snittblomster. Så da tenkte jeg å fortelle dere om mine favoritter, og gi dere noen tips og triks!

Når det kommer til snittblomster kan man jo dele det inn i to kategorier. Den ene er de som teknisk sett er snittblomster. Det er planter som det kommer flere blomster på, desto mer du klipper av blomster.

Den andre kategorien er blomster som kun er fine som snittblomster, men som det ikke nødvendigvis kommer flere blomster på planten av at du klipper av blomster og lager buketter.

Dahlia – onesta og Stoltze von Berlin

 

 

Disse blomstene bør du ha i snittblomsthage

Disse kommer det flere blomster på, når du klipper av blomster:

🌸 Erteblomster

🌸 Dahlia

🌸 Solsikker (som forgreiner seg, det står bak på frøposen om de forgreiner seg, eller er tradisjonelle som det kun kommer 1 blomst per plante)

🌸 Sinnia

🌸 Kosmos

🌸 Kina asters

🌸 Solhatt

🌸 Kornblomst

🌸 Løvemunn

🌸 Riddespore

🌸 Fløyelsblomst

🌸 Ringblomst

erteblomster

 

 

Dahlia – onesta

 

 

Dahlia – Stoltze von Berlin

 

 

Solsikker – Fantasy mixed

 

   

Solsikker – Fantasy mixed

 

 

Kategori 2

Planter som er superfine og som gjør seg fint i vase, men som ikke nødvendigvis kommer med flere blomster når man snitter til bukett.

🌸 Lavendel

🌸 Peoner

🌸 Løyntnantshjerte

🌸 Tulipaner

🌸 Roser (det kommer flere blomster av at man fjerner døde blomster, så på en måte kan man telle denne som den første kategorien)

🌸 Brudeslør

🌸 Hortensia / syrinhortensia / vierhortensia

🌸 Lupin 1 årig (Litt usikker på om det kommer flere av at man snitter denne. Fant ikke god nok informasjon).

🌸 Syrin

🌸 Klokkeranke

hortensia

 

klokkeranke

 

rose – aya renaissance poulren 21

 

potterose

 

sommerfuglbusk

 

syrin

 

syrin

 

tulipaner

 

Håper du fikk litt inspirasjon til hvilke snittblomster du vil ha i din hage. Husk; det er ikke nødvendig med en gigantisk hage for å kunne lage masse buketter. Det holder ofte med bare en pallekarm eller noen litt store krukker på verandaen / balkongen 😍

Grønnsakshage – dette skal jeg dyrke i år

I 2018 kjøpte jeg to pallekarmer som jeg satt på verandaen, og begynte jeg å dyrke urter og tomater i. Det var første gangen jeg hadde grønnsakshage, og det ble en skikkelig suksess! Jeg fikk skikkelig dilla på å lage min egen mat, og siden den gang har grønnsakshagen utvidet seg mer og mer. Nå har jeg 9 pallekarmer rundt i hagen og et 13 kvm stort drivhus som jeg også dyrker mye i.

Siden jeg fikk ferdiggjort drivhuset i juli i fjor, rakk jeg ikke å dyrke i det fra starten av sesongen. Så i år blir første året jeg dyrker i drivhus fra starten av sesongen, og det gleder jeg meg til. Har allerede startet sesongen med å så både chilli og paprika, og snart skal jeg så enda mer.

Det å dyrke sin egen mat er både morsomt, og man får mye igjen for det. Alt smaker så sykt mye bedre, siden det har brukt lengre tid på å bli dyrket frem. Tomater for eksempel, smaker kjedelig fra butikken, men hjemmedyrket er helt amazing. Også er det mye lettere å spise sunt, for da har man mye av maten klar og jeg merket selv at jeg ble mye mer inspirert til å spise sunt når jeg hadde kjøkkenhage.

Det er sikkert mange av dere som har lyst til å starte egen kjøkkenhage. Så da tenkte jeg å dele hva jeg skal dyrke i år. Kanskje du finner noe nytt og spennende du vil teste?

Dette skal jeg så fra frø:

tomater

jordbær

physalis

chilli

paprika

edamame

basilikum

koriander

markjordbærene i starten av sesongen 2020

 

Dette skal jeg kjøpe:

persille

kruspersille

dill

ananasmynte

eplemynte

Dette har jeg allerede:

moreller

blåbær

markjordbær

rips

bringebær

eple

drue

gressløk

løpstikke

mynte

oregano

sitronmelisse

     

Kjenner jeg gleder meg så mye til jeg kan rusle rundt i hagen og hente all mulig mat. Ah, det er sommerglede det!

Håper du fikk lyst til å lage din egen kjøkkenhage. Husk: du trenger ikke mer enn et par potter på en balkong for å kunne dyrke dine egne urter og tomater. Så du er ikke nødt til å ha hverken pallekarmer, stor hage eller drivhus!

Ukens treningsøkt – Rumpe!

Mandag og ny uke! Hvem er klare? Jeg er superklar! Hver mandag fremover blir det en ny treningsøkt her på bloggen. I forrige uke var det fokus på mage, den økten finner du HER.

Denne uka kicker vi igang med et treningsprogram med hovedfokus på rumpa. Dette trener også store deler av kroppen og gir deg en god økt hjemme helt uten noe utstyr. Så her er det ingen unnskyldninger for å droppe treningen, hehe!

Slik gjennomfører du økten:

Gjør hver øvelse 12 ganger, og kjør igjennom hele programmet 3 ganger. Ta 1-2 minutters pause mellom hvert program.

Øvelser der man trener et og et ben, gjør man selvfølgelig 12 runder per side.

 

Lykke til! 

PS: trykk på “legg til på hjem-skjermen” på iPhone for å lagre dette innlegget, så du enkelt finner det når du skal trene 💪🏼

10 Grunner til at jeg elsker hage!

Som de fleste av dere har fått med dere, er jeg litt over gjennomsnittet glad i å holde på med blomster og i hagen. Selv om jeg kommer fra en familie der nesten alle damene er helt hagegale og besteforeldre som er gartnere, så har ikke jeg alltid hatt noe interesse for blomster.

Det var først da jeg fikk eget hus med hage at jeg fikk litt mer interesse for hage. Vi flyttet inn i huset her i mai 2016, men det var først i januar 2018 at hageinteressen virkelig blomstret opp.

Den vinteren kjedet jeg meg så utrolig mye, og jeg begynte å drømme om sommer. Jeg begynte smått å planlegge noen blomster jeg ville ha i hagen, og før jeg visste ordet av det hadde jeg googlet meg igjennom hundrevis av artikler og sett utallige youtubevideoer, og plutselig kunne jeg masse om alt som skjer i hagen.

I 2019 reiv vi hele den gamle hagen som var her, bygget mur og i 2020 ble drømmehagen en virkelighet. Jeg hadde brukt et par år på å planlegge og det ble enda bedre enn jeg noensinne så for meg.

I løpet av denne tiden har jeg merket hvor mye det å holde på med hage har å si for min mentale helse. Det er virkelig noe som gir meg mye glede, og nå tenkte jeg å fortelle dere alle tingene som gjør at jeg elsker å holde på med hageprosjekter. Hvem vet, kanskje du også blir bitt av hagebasillen?

Pent rundt meg – Jeg syns det er koselig å gjøre det pent rundt meg, og blomster pynter jo virkelig opp!

 

God trening – Når jeg holder på ute i hagen med hageprosjekter kan jeg fort gå 20’000 skritt på en dag uten å i det hele tatt tenke på det. Det er utrolig god trening, for man går mye, løfter tungt her og der, og får virkelig brukt kroppen.

 

Bra psykisk – Jeg merker hvor utrolig mye glede hage gir meg. Når det er kaldt, mørkt og kjipt ute kan jeg sitte inne og planlegge hagen og drømme meg bort til varme sommere.

 

Kan koble hodet helt ut – Når jeg planter blomster og pusler rundt i hagen trenger jeg ikke å bruke hodet masse. Da kan jeg koble helt ut og bare kose meg. Hodet mitt går i et kjør for det meste på grunn av at jeg alltid tenker på bloggideer, så da er det deilig å koble ut iblant.

Masse spennende å lære – Det er alltid så sykt mye spennende å lære. Jeg elsker jo å lære nye ting, og med hage kan man lære i det uendelige!

 

Kan dyrke min egen mat – Når du dyrker din egen mat er det både bra for miljøet, men også for deg. Maten smaker mye bedre og jeg syns personlig at det er lettere å spise sunt når jeg har masse grønnsaker i drivhuset som jeg kan gå og forsyne meg av.

 

Masse frisk luft – Det er jo ingen hemmelighet at vi mennesker har godt av å komme oss ut i frisk luft, og når du holder på i hagen får du mye av det, hehe!

 

Alltid noe nytt og spennende jeg kan prøve ut – Det er alltid en ny og spennende plante jeg kan så fra frø, en ny ting jeg kan bygge eller plante en ny type blomst i hagen.

 

Fint på bilder – Siden jeg lever av å ta bilder, er det jo gøy å kunne gjøre det ekstra fint på bilder. Det er jo så mye finere med noen fine blomster i bakgrunnen på et bilde, enn bare en murvegg.

 

Hagevandring om morgenen – Min favoritt rutine om morgenen når det er vår / sommer / høst, er å gå en tur ned til havet med Chloe også ta meg en god runde rundt i hagen for å se hvordan alt står til. Det vokser og gror, og det kommer som regel noe nytt hver dag. Beste måten å starte dagen på spør du meg!

 

Håper du fikk lyst til å prøve ut litt med hageprosjekter selv. Man trenger jo ikke mer enn en liten balkong for å komme igang! Sjekk også ut kategorien min “hage” for mer inspirasjon.

25 Ting jeg vil gjøre når våren kommer

Her om dagen lagde jeg et blogginnlegg om alt jeg vil gjøre i sommer, les det HER. Men det er jo fortsatt en god stund til sommeren, og før den tid kommer våren. Jeg elsker våren! Det er en så fin tid som gir så mye håp og glede. Endelig kan man se solen igjen, bevege seg ute uten å fryse og det kommer opp blomster her og der. Jeg tror vi alle kommer til å være overlykkelige spesielt i år, når våren endelig kommer. Det er jo faktisk ikke såå lenge til. Det er bare 37 dager igjen til 1 mars. Så det er rett rundt hjørnet!

Jeg gleder meg i alle fall utrolig mye til våren kommer, og jeg har allerede skrevet ned masse ting jeg vil gjøre så fort våren er her. For å gi dere et lite avbrekk fra en iskald vinter vil jeg dele disse punktene med dere. Siden vi fortsatt er midt i en pandemi er det vanskelig å vite om man kan gjøre alt mulig til våren, så jeg har valgt å fokusere på hverdagslykke og ting som vi mest sannsynlig kan gjøre, så en tur til Los Angeles eller Tokyo står ikke på denne listen akkurat, haha!

 


 

🌷 Besøke botanisk hage og få skikkelig vårstemning

🌷 Nyte synet av 1300 tulipanløker, påskeliljer, perleblomster og mange andre løker i min egen hage. I høst plantet jeg ned hele 1300 blomsterløker rundt i hagen og i potter på verandaen, og jeg gleder meg så mye til å se resultatet. Under kan du se noen av sortene med løker som jeg plantet.

🌷 Så enda mer frø. I mars og april skal jeg så over 20 forskjellige typer med blomster og grønnsaker. Gleder meg! Har allerede startet såingen med chilli, paprika, jordbær osv. Men når våren kommer startet det for fullt!

🌷 I fjor plantet jeg ut stemor og påskeliljer på verandaen den 13 mars. Så jeg er spent på å se når jeg kan plante ut blomster i år. Gleder meg til å fylle hele verandaen med blomster og gjøre den klar for våren!

🌷 Gå på tur i skogen og se etter vårtegn

🌷 Pynte til påske

🌷 Gå på skogsturer og grille pølser med venninner!

🌷 Starte Dahlia’er innendørs. Har bestilt nesten 60 nye Dahlia’er i år, så gjett om jeg gleder meg til disse begynner å blomstre!

🌷 Gjøre om stuen til en jungel full av planter som jeg har dyrket fra frø og stiklinger

🌷 Nyte våren på verandaen. Ikke minst i drivhuset! I fjor fikk jeg drivhus, og i år er første sesongen med drivhus på våren, så det blir sikkert veldig varmt og deilig å sitte inne i det når solen steker!

🌷 Gå masse skogsturer med Chloe og plukke hvitveis

🌷 Dra på hagesentre, få masse inspirasjon og selvfølgelig; shoppe masse blomster! 

🌷 Gå tur til Tønsberg tønne og alle de fine kyststiene her i Sandefjord. Altså, herregud for en nydelig by jeg bor i!

🌷 Gå tur ned til stranda med Chloe hver eneste morgen. Beste måten å starte dagen på, og en utrolig god treningsmetode!

🌷 Gå tur til Klokkeråsen og nyte utsikten! Kanskje også se noen vårtegn på veien?

🌷 Se at våren kommer til hagen, og at trærne blomstrer!

🌷 Årets første utepils og blåskjell i Drammen i solsteiken

Når mai måned endelig kommer begynner det jo virkelig å bli sommer i været, og her er noen av tingene jeg vil gjøre i mai!

🌷 Pynte opp verandaen til 17 mai!

🌷 Feire 17 mai. Håper vi får feiret skikkelig i år med masse venner og god stemning.

dette er fra 2019

🌷 Bake masse 17 mai kaker og dele oppskrifter her på bloggen. I år har jeg lyst til å lage sukkerfrie varianter, siden jeg holder meg unna sukker.

🌷 Nyte vårstemning på verandaen. Sole meg og bare være glad over at det endelig er varmt og deilig ute! Gleder meg så mye til syrinen blomstrer, for den dufter helt himmelsk!

🌷 Dra på roadtrips til Kragerø, Grimstad, Arendal og de andre sørlandsbyene.

🌷 Endelig kunne plante ut alt av blomster jeg har hatt innendørs i flere måneder, og fylle opp hele hagen!

🌷 Dra til Stavern med skatten min og ha lunsjdates 

🌷 Leve i en jungel av planter på verandaen, i drivhuset og i hagen!

 

Ah, som jeg gleder meg til våren! Kjente det hjalp litt på humøret å drømme seg bort i litt vårstemning. Håper det gjorde dagen deres litt lysere også 💗