10 ting du kan gjøre i hagen nå – januar

Kjenner du at det klør i de grønne hagefingrene? Jeg bruker alltid januar måned til mange hageprosjekter, og det er den måneden som virkelig legger grunnlaget for hagesesongen. Det høres kanskje litt vilt ut å starte hagesesongen i januar.

Det er mye du kan gjøre nå, så du er bedre forberedt senere i sesongen. Også er jo januar er gørr kjedelig måned, og da er det fint å ha noe man kan holde på med! Så: dette er 10 ting du kan gjøre i hagen nå i januar og utover februar måned!

 

Planlegge hagen – Tenk igjennom hvilke ting du vil gjøre annerledes i hagen i år, hvilke nye planter du vil ha, osv. På kategorien min “hage” kan du finne masse inspirasjon! Skriv ned alt og tegn gjerne opp hele hagen din på et ark og fyll inn der du vil lage blomsterbed, hvilke blomster du vil ha, osv.

 

Riste av snø fra trær – Hvis det har kommet mye snø på trær og busker rundt i hagen din, bør du gå ut og riste det av. Grener kan fort knekke og bli bøyd av tung snø, og det er kjipt å ha en hage med masse knekte greiner når våren kommer.

 

Legge snø som isolasjon inntil busker, spesielt roser – Nå som det har kommet masse snø har jeg vært rundt i hagen og lagt snø inntil røtter på busker og rundt så det ligger som et teppe over alt. Det hjelper med å isolere plantene, da iskald vind ofte kan gjøre det mye kaldere enn bare snø. Også er det fint med et lite snødekke når våren og solen kommer, så de ikke får sterk sol rett på seg når det fortsatt er frossent i bakken.

Registrer alle plantene dine på gardenize – Jeg elsker appen “gardenize” og bruker den til å holde oversikt over alt i hele hagen min. Der har jeg alle blomstene mine, hvilke blomsterbed de står i, loggføringen på når jeg sår diverse frø, osv. Sjekk ut appen selv, så skjønner du fort hvor genial den er.

 

Kjøp inn frø for sesongen – Det blir fort utsolgt for de mest populære frøene, så ta deg en runde rundt på nettet (norske nettbutikker) og kjøp inn alt du trenger for sesongen. Plutselig kommer du over noen frø du ikke visste at du ville ha også, hehe!

 

Start chilli, paprika, jordbær, osv – Jeg sådde mine frø til chilli, paprika og jordbær den 5 januar. Disse bør man starte med tidlig, om ikke rekker man ikke å kunne høste noe fra de.

 

Bestille dahliaer – Dahlia har blitt veldig populært de siste årene, og jeg ser at det blir utsolgt for de fineste sortene rundt omkring allerede. De blir jo ikke sendt ut før i mars, men allerede er mye utsolgt. Så om du skal ha tak i de fineste Dahlia sortene bør du nok bestille hjem snart!

Fylle opp huset med inneplanter – Siden det er så lite liv og farger i hagen nå, kan man jo fylle opp hele huset med planter. Jeg kjøpte for litt siden en hel haug med nye orkidéer og det ga så mye farge og liv i huset! Jeg har også mange forskjellige grønne planter som jeg har hatt i åresvis, og det lyser opp hjemmet!

 

Måke taket til drivhus – viktig! – For at ikke hele drivhuset skal klappe sammen er det viktig å måke det så fort det kommer snø. Jeg er ute og måker med en gang det kommer snø. Mitt drivhus er i glass, og det er jo begrenset hvor mange kilo med tung snø som det tåler før det knuser sammen.

 

Mat fugler – De små fuglene trenger sårt mat. Så heng opp masse god mat til de, så redder du antagelig en god del fugler i år!

 

 

Ukens treningsøkt – Mage!

Endelig mandag! Jeg elsker mandager. Det er som en ny start der man kan starte med blanke ark og et friskt mot. For å gi dere en liten dytt på veien inn i en sporty uke, har jeg satt sammen en liten treningsøkt til dere!

Fremover har jeg lyst til å dele en ny treningsøkt hver mandag, sånn at dere har noe nytt og gøy å følge med på hver uke. Høres ikke det bra ut?

TRENINGSBHHER

 

Denne uka er det fokus på mage. Disse øvelsene trenger du ikke noe utstyr til, og du kan gjøre de hjemme. Har du ikke vekthantler eller en kettlebell, kan du bare bruke en litt stor vannflaske eller noe annet som veier litt.

Dette er 5 øvelser med hovedfokus på mage, men du får også trent flere deler av kroppen samtidig.

 

Slik gjennomfører du økten:

Gjør hver øvelse 12 ganger, og kjør igjennom hele programmet 3 ganger. Ta 1-2 minutters pause mellom hvert program.

På planken kjører du 30 sekunder

TRENINGSBHHER

TRENINGSSKOHER

TRENINGSMATTEHER

VEKTERHER


 

Håper dette booster treningsmotivasjonen din litt!

PS: trykk på “legg til på hjem-skjermen” på iPhone for å lagre dette innlegget, så du enkelt finner det når du skal trene 💪🏼

New in from Nelly + 20% rabatt!

annonselenker

Her om dagen fikk jeg en svær pakke i posten fra Nelly med masse nytt og fint! De har jo fått inn så mye fint nå i januar, og det er jo gøy å fylle opp klesskapet litt nå som alle paljettkjolene og juleklærne er lagt vekk.

Frem til midnatt i dag er det 20% rabatt på alle NLY brands, så absolutt alt i dette innlegget er på 20% rabatt! 

GENSERHER
BUKSEHER

 

Altså, dette antrekket er så digg til hjemmekontor. Elsker å være komfortabel men også føle meg fin når jeg bare rusler rundt hjemme, og da er dette antrekket perfekt!

GENSERHER
TIGHTSHER

 

Hvor fin var ikke denne strikkegenseren? Og det passet jo perfekt med skinntights sammen med den!

SETHER

 

Hjemmekontor er virkelig livet om dagen, for oss alle. Dette settet er så digg og perfekt for en cozy home office vibe!

BUKSEHER
TOPPHER
SKOHER

 

Altså, når jeg tok på denne buksa ble jeg helt overrasket. Den passet i lengden! Jeg er jo bare 160 cm, så jeg er vandt med å alltid måtte klippe av buksene nederst, men det trengte jeg ikke her. Så til dere short girls: this is the jeans for you!

BUKSEHER
TOPPHER
SKOHER
JAKKEHER

Altså, hvor sykt fin er ikke denne skinnjakken? Jeg elsker passformen på den og bare hele utseendet. Den kommer til å bli mye brukt, hehe!

SKIDRESSHER

Altså, denne dressen kommer jeg til å bo i nå i vinter. Jeg klikket den hjem og tenkte; kommer sikkert til å bruke på slalåm, men jeg har allerede brukt den masse når jeg går tur med Chloe, er ute i hagen osv.

Det er så raskt og enkelt å ta den på, og den er supervarm! Det er jo hele -10 grader ute nå, så da passer denne perfekt.

Også elsker jeg at den er såpass chic og ser sykt fin ut, da går det liksom ann å bruke den overalt når man er ute!

GENSERHER

GENSERHER

GENSERHER

 

Håper du fant noe du likte! 

Sukkerstopp, Bloggere jeg misliker, Hvorfor trene når tynn? – Ukens spørsmål #291

annonselenker

Har du vært i Mandal? Bor der 🙂
– Ja, var der når jeg var 16 år for å stille i missekonkurranse. Syns det er en sykt fin by, og kunne virkelig tenkt meg å dratt dit igjen!

 

Er det noen bloggere du misliker? Hvis ja, hvem?
– Det er ingen bloggere jeg kjenner personlig som jeg misliker. De fleste jeg har møtt er veldig hygggelige. Enkelte handlinger til enkelte bloggere derimot, de misliker jeg.

Du er så tynn, men hvorfor trener du så mye da?
– Hehe, det er flere grunner til det. For det første er trening ekstremt viktig for min mentale helse, og ikke minst den fysiske helsen. Jeg er snart 28 år, hadde jeg bare sittet på rumpa hele tiden og spist drittmat, hadde jeg antagelig ikke vært særlig slank. Så selv om jeg er slank nå, så er jo det noe som må vedlikeholdes. Desto eldre man blir, desto viktigere blir også treningen for å ta vare på kroppen.

Hvordan går det med psyken din for tiden?
– Etter at jeg ble frisk i høst har det gått veldig bra. Jeg har selvfølgelig enkelte dager her og der som jeg ikke er like oppe og nikker, men det er bare livet, og hva annet kan man forvente midt i en pandemi? Tror ingen har det sykt bra psykisk om dagen, og det er jo ikke så rart med tanke på at vi alle basically har husarrest og verden er fucked up.

 

Hvordan går det med Per Fredrik? Lenge siden vi har sett noe til han
– Han går det supert med! Har egentlig ikke tenkt noe over at han har vært litt lite på bloggen i det siste. Det er jo veldig begrenset hva man kan finne på nå om dagen, og da blir det fort til at jeg ikke blogger om så mye ting vi gjør sammen, fordi vi gjør ikke så mye som er så interessant midt i en lockdown. Men vi har det i alle fall veldig bra sammen ❤️

Hvordan var det å spise sukker igjen etter sukkerstopp?
– Det var veldig rart! De første gangene ble jeg veldig stresset i kroppen. Kroppen var jo ikke vandt med å få blodsukkeret skutt til himmels, så det var rett og slett skikkelig ubehagelig. Godteri smakte heller ikke noe særlig godt i starten. Så først tenkte jeg bare, fuck it, jeg fortsetter å gå uten sukker. Men så kom søtsuget, og da fortsatte jeg bare å spise godteri i nov / des.

Nå har jeg ikke spist det siden nyttårsaften, og det var mye lettere å slutte denne gangen. Har faktisk ikke vært noe som helst problem å slutte med sukker nå, så det er jo deilig!

Har du noen planer for sommerferien?
– Skrev innlegg her om dagen, som du finner HER med hva jeg vil gjøre i sommer.

 

Hvor lenge har dere hatt hund?
– Vi har hatt Chloe siden 10 september 2016. Så det er ganske lenge! Jeg har jo alltid hatt hunder når jeg bodde hos foreldrene mine. Så jeg er jo veldig vandt med å ha hund. Chloe er første hunden til Per Fredrik, så for han var det litt med uvant.

 

Hvor mange måltider spiser du i løpet av dagen?
– Jeg spiser alltid frokost med en gang jeg står opp i 7 tiden, også lunsj i 12 tiden, ettermiddagsmåltid i 16-17 tiden, liten snack 19 også middag når klokken er cirka 22. For meg funker det best å spise såpass mange ganger i løpet av dagen, for å holde energien stabil. Men her er jo folk forskjellige, så ikke les dette som er formel alle skal følge.

Tenker du å ta en utdannelse?
– Nei.

 

Hva er det fineste du eier?
– Forlovelsesringen. Den er så sykt fin!

Hvilken selvbruning bruker du? Er vinterblek om dagen og trenger en bra.. 
– Jeg bruker litt forskjellige, men DENNE har vært min favoritt veldig lenge og det er ikke uten grunn. Den gir superfin farge som blir skikkelig jevn, fargen varer lenge og du trenger kun å ha den på i 1-3 timer avhengig av hvor brun du vil bli.

 

 

Har du mensensmerter?
– Får alltid syke mensenkramper den dagen jeg får mensen. Da må jeg som regel sitte stille hele dagen. Det suuuuger!

Hva syns du om kjendiser som reiser nå?
– Skrev et innlegg om det HER som du kan lese. Men kort sagt; jeg syns det er helt idiotisk og det er å pisse på de som er med å gjøre en dugnad.

 

Har du en rask forbrenning, eller kan du spise hva som helst uten å legge på deg?
– Man forbrenner cirka 20-30 kalorier per kg man veier i løpet av dagen når man hviler (avhengig om du har mest fett eller muskler på kroppen, og hvor høy du er). Så sånn sett forbrenner jeg mye mindre enn hva en gjennomsnittlig voksen kvinne forbrenner. Men jeg trener mye, også er jeg mye aktiv uten å tenke på det, så det øker forbrenningen.

 

Hvilken foundation bruker du? Syns huden din ser så sykt fin ut!
– Takk! Jeg bruker DENNE. Den har jeg brukt ganske lenge, og den funker sykt bra. Den dekker godt, gjør at huden får en fin og dewy finish, også er den sykt billig. Anbefales!

 

Hva var den kvisefiks greie du snakket om for en stund siden igjen?
– Tipper du mener DENNE? Den er sykt bra og fikser kvisene skikkelig. Får jeg er kvise så smører jeg på litt av DENNE med en qtips om kvelden og dagen etterpå er kvisen nesten helt borte. Er det en veldig stor kvise må jeg kanskje bruke den et par kvelder, men ja, den er sykt bra. Er en grunn til at Kylie Jenner anbefalte den uten å ta betalt. Hehe!

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”?

Disse blomstene skal jeg dyrke fra frø i år!

annonselenker

Nå om dagen kjenner jeg at de kribler i de grønne fingrene mine. De fingrene som absolutt ikke var grønne før jeg fikk mitt eget hus og hage, men som faktisk har blitt ganske grønne etter noen år med hage, hehe!

Jeg har sådd planter fra frø i flere år, og syns det er så gøy. Da har jeg noe å pusle med i de kaldeste vintermånedene. Nå som vi er midt i en ny runde med lockdown er det fint å ha noe å holde på med, og da er jo frøsåing perfekt. Dette er både gøy, og du sparer sykt mye penger på det. Brukte 1200,- på frø, utstyr og stiklinger i fjor, og endte opp med planter til en verdi av 30’000,- kr. Så det er mye penger å spare. Men for min del er det viktigste at jeg lærer masse om planter og at jeg kan få mettet suget etter å holde på i hagen, hehe!

Jeg sådde mine første frø her om dagen. Oh yes. Du leste rett. Jeg sådde frø i januar. Men det er faktisk flere planter man bør starte nå, så disse er det bare å teste ut om du vil ha noe å pusle med. Jeg tenkte jeg kunne vise dere alt jeg skal så fra frø i år. Det kan godt hende det kommer enda mer også. Lengre ned i innlegget finner du i alle fall alt jeg har bestilt og kjøpt.

I fjor ble det rimelig mange planter i stua til slutt, nesten 700 stk. Det var bokstavelig talt planter i alle vinduskarmer i stua, walk in closet, sminkerommet og soverommet, haha. I år har jeg jo drivhus, så jeg kan begynne å sette ut en del planter der, så jeg ikke trenger å ha alt inne i huset. Selv om jeg må innrømme at jeg liker litt å bo i en jungel av planter, hehe!

Så: her er alt jeg skal så fra frø i år. Det er mye forskjellig, og mye som er fint og spennende. Det er en del nye plantetyper i år som jeg ikke har prøvd før, så det blir spennende å se hvordan det går!

 

Blomster

Erteblomster: spencer arthur hellyer // stars and stripes // royal rose // muse

 

 


Erteblomster: old spice mix // royal family mix

 


Solsikker: little leo // fantasy mixed

 


Kosmos sensation // ipomea spencers delight // høststråblomst // tusenfryd pompette

 


Klokkeranke

 


kaliforniavalmue rosa romantica // valmue carnation rose // tagetes african marigold snowdrift

 


Dahlia unwins dwarf mix

 


Blodbeger

 

 


Petunia: cascade orchid mist // rapide mix // cherry tart

 

 

Spiselig


Tomater: Gardeners delight // tiny tim // amateur variety

 


Tomater: red cherry // black cherry

 


Jordbær: Temptation // Rainbow treasure // Markjordbær fragola di Bosco

 


Paprika california wonder // Paprika Kapiya // Chilli cayenne

 


edamamebønner // physalis

 

Håper du ble inspirert til å så litt fra frø selv. Det er veldig gøy, og om det ikke skulle gå så bra er det ikke noe krise, for en frøpose koster jo bare 30-80,- kr, hehe!

Skal lage et eget innlegg med noen tips og triks om hvordan du kan så fra frø selv!

30 Ting jeg vil gjøre i sommer!

Nå om dagen er det så iskaldt, korte dager og mye innesitting at det er til å bli gal av. Det føles ut som at det er hundre år til sommeren, og at det kommer til å bli kaldt og lockdown for alltid. Men det er ikke sååå lenge til sommeren, og forhåpentligvis kommer den fortere enn vi tror.

Noe jeg gjorde her om dagen for å lette litt på humøret, er å se igjennom arkivet med bilder på bloggen fra i sommer. Drømme meg litt bort, rett og slett. Det hjalp veldig på humøret. En annen ting jeg har gjort er å planlegge alt jeg skal finne på i sommer. Hvilke steder jeg vil besøke, hvordan jeg vil bruke tiden, osv. Vi vet jo ikke helt om vi får lov å reise eller ikke, og vi vet ikke hvordan det er med korona. Men det er fortsatt mange ting som vi forhåpentligvis kan gjøre uansett.

Så nå tenkte jeg at vi alle kunne drømme oss bort i litt sommer, med å se på 30 ting jeg skal gjøre i sommer, og masse sommerbilder!

☀️ Sole meg masse ute på verandaen og i hagen!

 

☀️ Jentekvelder med vin, latter, musikk og god stemning!

 

☀️ Turer på stranda

 

☀️ Double dates med gode venner

 

☀️ Bestige et fjell, eller to? Har litt lyst til å gå Styggemannen igjen, nå som jeg er i bedre form!

 

☀️ Spise masse is! Hvis ikke jeg finner en sukkerfri is, kan det fort hende null sukker challengen min ryker, hehe!

 

☀️ Grille masse digg mat!

☀️ Og spise masse ost og kjeks etterpå!

 

☀️ Date nights

 

☀️ Dra til dyreparken i Kristiansand

☀️ Oppleve Kristiansand by

☀️ Leie kajakk her i Sandefjord og padle rundt!

 

☀️ Dra masse til Oslo igjen. Savner å dra dit. Har ikke vært der siden i juli.. 

 

☀️ Damelunsjer med alle damene på mamma sin side av familien. Håper vi får hatt en damelunsj hos meg i år igjen!

☀️ Spise ute med jentene!

☀️ Hagebesøk hos tante. Hun har så fin hage!

☀️ Plukke blomsterbuketter i hagen hver eneste morgen, og pynte opp hele huset

☀️ Gå masse sporty turer med venninner

☀️ Altså, hvor fint er det ikke her? Dette er ved Folehavna. Elsker å gå her!

☀️ Dra til Nevlunghavn

☀️ Besøke Stavern

☀️ Dra i botanisk hage i Oslo

☀️ Jentekvelder i drivhuset

☀️ Dra på øyhopping. I fjor dro Per Fredrik og jeg på øyhopping i Sandefjord, og det var så gøy og koselig! Har allerede sjekket ut masse forskjellige båtturer vi skal ta til sommeren. Gleder meg!

☀️ Ha utekontor i drivhuset! 

☀️ Dra rundt på gartnerier og handle nye og spennende blomster 

☀️ Padle masse med paddleboard. I fjor fikk vi ikke padlet en eneste gang, fordi det var så kaldt hele sommeren og masse pollen. Krysser fingrene for at Per Fredrik og jeg får padlet masse i sommer!

 

☀️ Spise masse reker. Ah, savner smaken av reker på loff. Må få til masse rekekvelder på verandaen!

☀️ Gå tur med Chloe til stranda hver morgen. Gjorde det i fjor, og det var en perfekt måte å starte dagen på!

☀️ Besøke Kragerø

 

☀️ Drinker på brygga i Sandefjord

☀️ Holde på masse ute i hagen. Har en hel haug med spennende prosjekter som jeg gleder meg til å gjennomføre!

Ah, som jeg gleder meg til sommeren. Håper vi får en skikkelig fin sommer! En ting som jeg alltid har lagt merke til er at hvis det er en skikkelig “vinter-vinter”, altså med masse snø og iskaldt ute, da blir det som regel en skikkelig bra sommer. Så vi får håpe at jeg får rett om det i år. Det er jo masse snø hos oss nå, og det pleier det aldri å være!

Også krysser vi fingrene for at verden er mye mer normal innen sommeren, og at vi kan kose oss masse sammen. Kanskje til og med dra på en liten weekendtur til Paris, Barcelona eller London? Hvem vet?

En brutalt ærlig oppdatering

Nå er det hele 8 dager siden sist jeg la ut noe her på bloggen. Jeg har fått masse meldinger både på snapchat og insta fra dere om hvorfor jeg ikke har blogget, og om det går bra med meg. Jeg har jo vært åpen om psyken min og at jeg har slitt mye med depresjoner og angst. Så det er mange som har lurt på om jeg har fått tilbakefall og at det er derfor jeg ikke har blogget.

Etter at jeg ble frisk i høst har jeg lært meg å høre på kroppen min og tegnene, og ikke dra strikken for langt. I desember blogget jeg tre ganger hver eneste dag, og kjørte på 100%. Men jeg slet utrolig med å bli inspirert, hvilket ikke er så rart med tanke på korona og at vi må basically være hjemme 24/7.

Nå etter nyttår ble reglene enda mer strammet inn, og jeg kjente at jeg måtte stoppe litt. Jeg har jo hatt hjemmekontor i mange år, og når man har det er man nødt til å være sosial med venner utenfor hjemmet og faktisk gjøre ting som er inspirerende for å kunne klare og faktisk blogge. Men nå har jo det blitt seriøst helt umulig.

Det er jo ikke uten grunn at drøssevis av influencere reiser til syden. Det er rett og slett nærmest umulig å lage spennende og morsomt innhold nå om dagen. Personlig ønsker jeg ikke å dra ut av landet, og jeg syns ikke at det er ok å pisse på fellesdugnaden på den måten.

Det verste er jo at de som reiser utenlands får jo et drøss med flere følgere og tjener fett på det. De blir snakket masse om, kan legge ut spennende innhold og håver inn på det.

Personlig syns jeg at det er helt fucked up at samfunnet er sånn nå om dagen at det faktisk lønner seg å være et dårlig forbilde. Jeg har fulgt reglene til punkt og prikke under hele koronakrisen, og hva får jeg i fleisen? “Hun er kjedelig”, “hun sitter bare hjemme”, osv. Ja, men for faen da? Skal vi ikke prøve å faktisk få litt mindre smitte i dette landet her da?

Er ikke lett å gå frem som et godt eksempel når man ender opp med å tape hundretusenvis av kroner på det, bare får dritt og man ser at de influencerne som faktisk ikke følger reglene og gir faen, håver inn penger som aldri før.

Kjenner jeg blir matt av hele greia, og jeg er litt fed up på hele situasjonen om dagen. Ja, det er mye større kriser der ute enn akkurat dette. Dette er tidenes i-landsproblem, og den ser jeg veldig godt. Men jeg føler at det fortsatt bør bli snakket om, i og med vi som influencere faktisk har mye innflytelse på hva mange inspireres til å gjøre, og jeg vil tippe at mange gir seg selv lov til å gi faen, når de ser at favorittbloggerne sine gir totalt faen i alt av koronarestriksjoner.

Nå håper jeg bare for absolutt alle sin del av koronapandemien snart kan bli over, og at vi alle kan få lov til å leve livene våres igjen. For nå kjenner jeg at jeg er ekstremt drittlei hele denne pandemien.

Når det kommer til bloggen kommer jeg til å oppdatere når jeg føler for det og har noe jeg vil dele. Kommer ikke til å blogge tre ganger om dagen som vanlig, så husk å følge meg på snapchat @stinablogg så du ser når jeg legger ut nye blogginnlegg. Kommer tilbake for fullt igjen når det er litt lettere å bli inspirert og lage spennende innhold 💗

 

Tidenes blåmandag? Nå er morro’a over!

Årets første mandag, og vi kan vel alle være enig om at dette ble en skikkelig blåmandag? Jeg vet ikke med dere, men jeg kjenner jeg meg fortsatt fyllesyk etter nyttårsaften. Det er som at lufta har gått ut av ballongen..

Det gikk fra at jeg spiste godteri, julekaker og julemat hver eneste dag. Stod opp til julepyntet hus med 5 nye pakker i pakkekalenderen hver dag. Man møtte hverandre faktisk et par ganger og fikk vært litt sosiale. Ny julefilm hver dag, og det var bare glede og kos overalt.

Så rullet vi over nyttår. Plutselig er det null godteri, stå opp supertidlig, all julepynten er borte og det er så tomt i stua at det er ekko her, oppvaskmaskinen har blitt ødelagt (skjedde forsåvidt for flere uker siden, men når vi først skal klage kan jeg slenge det med der, og ja; voksenlivet 101, når oppvaskmaskinen ryker tar det ukesvis å fikse den for alt mulig av deler skal bestilles og det er mye ventetid. gøy..), også er det tilbake til kun sunn mat og kjedelige tv programmer.

På toppen av kransekaka fikk vi i går beskjed om at det fremover blir null hjemmebesøk hos hverandre, full skjenkestopp og generelt er beskjedene; nå er morro’a over.

Som om januar ikke var en måned som allerede var kjip nok, så må jeg si at korona gjorde den hakket kjipere. Altså, hva skal man liksom finne på nå om dagen? Når det var skikkelig nedstengning i mars, så kunne vi i det minste pusle rundt i hagen og gå på turer uten å fryse av oss eggstokkene. Nå derimot. Not so much.

Så hva skal vi finne på nå for å ha det gøy? Kanskje vi alle skulle tatt oss en tur til syden? Få litt brunfarge og gi litt faen i restriksjoner? Nei.. Hadde alle gjort det hadde det nok blitt totalt smittekaos her i Norge. Jeg kommer i alle fall ikke til å reise på sydentur nå, og det håper jeg ingen andre gjør heller.

Jeg skal i alle fall ta meg selv litt i nakkeskinnet og få opp humøret. Gjøre ting som er koselige og lystbetont. I morgen får jeg en pakke i posten med litt frø til blomster, så da har jeg litt å pusle med.

Også må jeg komme igang med treningen, for det vet jeg at det gir meg endorfiner og da blir jeg lettere til sinns. Også skal jeg ta meg en runde rundt i huset og henge opp post-it lapper med motiverende ord på. Det har jeg gjort før, og det merker jeg at alltid hjelper.

Også må jeg få dratt frem skiene og kommet meg ut på noen skiturer. Det er jo lov å ha med en venninne på det, så det er et lite triks for å være sosial, så lenge man holder avstand.

Jeg husker jo at januar i fjor kjentes ut som den lengste måneden noensinne. Husker at det var så mange memes om at januar hadde vårt i flere år, haha. Men så gikk januar over, slik som den kommer til å gjøre i år også. Så får vi heller bare bruke den tiden nå fremover til å gjøre det beste ut av det vi kan, og prøve å ikke havne rett ned i vinterdepresjon alle sammen.

7 Life hacks!

♥ Klipp opp en svamp og legg den i et glass / beger. Hell oppi neglelakkfjerner og swirl fingeren nedi for enkelt å fjerne neglelakkrester.

♥ Bor du alene? Da kan du bruke en binders neste gang du skal ta på deg armbånd, og ikke får det til alene.

♥ Invester i et elektrisk varmeteppe i senga. For det første så slipper du å fryse nå som det er vinter. Og for det andre er det fantastisk å ligge på det på magen når man har mensen.

 

♥ Bruk tomme ketchup flasker til å fordele ut pannekakerøre, for å slippe søl.

 


♥ Alltid ha frosne druer i fryseren. De passer perfekt til å ha i vinglasset så vinen blir kjølig og ikke vannet ut. Dette fungerer også like bra på brus!

 

♥ Kjøpt skap på IKEA, men vil at det skal se mer luksuriøst ut? Da kan du enkelt skifte ut knottene med noen finere.

 

♥ Legg tampong / bind i innerlomma på alle veskene dine, i tilfelle du mensen skulle komme litt for tidlig.

6 Grunner til å spise sunt!

– Spiser du sunt får du mer energi og du føler deg mer opplagt. Noe som er typisk når man spiser mat med raske karbohydrater (godteri for eksempel) er at blodsukkeret stiger til himmels, og daler enda fortere ned igjen. Dermed får man 15 min med masse energi, før man blir superslapp og trøtt. Hvis du spiser mat som er sunn derimot, som ikke gir noe spesiell blodsukkerstigning, og som holder deg mett over tid, vil energinivået være mye mer jevnt og du vil føle deg mer opplagt.

– Spiser man sunt får man ofte bedre selvfølelse. Man gjør noe godt for kroppen sin, og det merker man på humøret. Om man bare spiser drittmat blir ofte kroppen seende sånn ut også, som gjør at mange ikke føler seg på topp.

 

– Med et sunt kosthold står man ikke i fare for livsstilsykdommer som man lett kan få ved å ha et usunt kosthold over tid. Hjerte- og karsykdommer og diabetes type 2 er blant noe av det man står i fare for å få om man har et usunt kosthold over tid.

Man unngår fedme. Om man spiser sunt unngår man fedme og alle problemene det følger med seg. Selvfølgelig kan man fortsatt veie et par kilo mer enn “normalen” selv om man spiser sunt, men når jeg sier overvekt mener jeg helseskadelig overvekt, også kjent som fedme, som man kun får om man bare spiser usunt.

– Man får bedre utnytte av treningen. Er du flink til å få i deg nok proteiner får du mer utbytte av treningen, og klarer å bygge muskler fortere. Også skal det sies at når det kommer til trening er kosthold veldig viktig. Det hjelper lite å løpe en joggetur om man slenger seg rett ned på sofaen med handa langt nede i sjokoladeskåla.

 

– God mat. Å spise sunt er så lett når man faktisk finner oppskrifter på gode matretter. Selv elsker jeg å gomle på frukt og bær mens jeg jobber, og velger det fremfor godteri any day of the week!