Julelunsj med damene i familien

I dag har jeg hatt besøk av nesten hele familien på mamma sin side. Vi har kost oss med masse tapas og riskrem, og feiret at det er første advent 🎄 Veldig koselig å ringe julen inn med familie🥰

Syns det er så koselig å pynte bordet litt ekstra. Så her får dere et lite bildedryss med inspo til hvordan dere enkelt kan pynte bordet til julemiddagen 🥂

Slik pakker jeg inn julegaver i år!

I dag har jeg blitt ferdig med hele pakkekalenderen til Per Fredrik ❤️ Vi lager pakkekalender til hverandre hvert år, og det er så koselig!

Ble også ferdig med noen andre gaver til familien, så da kan jeg krysse av det på to-do listen for julen 🤶🏻I år gikk jeg for en litt mer gammeldags look på innpakningen. Syns det ble så fint og koselig, så måtte bare dele det med dere 🥰

Har dere kommet igang med pakkehandelen enda? 🎄

Julebord med Drammensjentene

Tapas og karaoke julebord med jentegjengen 🎄🥰

Oppskrift: Hjemmelagde pepperkaker!

Verdens beste hjemmelagde pepperkaker 😍 Sleng sammen deigen på 10 minutter kvelden i forveien, så kan du kjevle de ut og nyte ferske pepperkaker dagen etterpå!

Ps: lagre dette innlegget så har du det lett tilgjengelig når du trenger 🎄


Dette trenger du:
150 g smør
150 g sukker
250 gram mørk sirup
1 ts malt kanel
0,25 ts malt nellik
0,5 ts malt ingefær
1 ts pepper
1 egg
2 ts natron
ca. 400-450 g hvetemel

Dette gjør du:

🎅🏻 Varm smør, sukker og sirup i en kjele. Varm til sukkeret har smeltet.

🎅🏻 Tilsett krydder og rør godt sammen

🎅🏻 Avkjøl i vannbad så det blir 40-50 grader. Litt varmere enn du selv er.

🎅🏻 Ha oppi egg og rør godt rundt. Det er viktig at blandingen ikke er for varm når du har oppi eggene, for da kan de koagulere og du ender opp med eggeklumper i deigen.

🎅🏻 Ha oppi natron og sikt inn mel. Rør godt rundt mens du sikter inn melet så det ikke blir for mye mel. Deigen skal være klissete og myk.

🎅🏻 Dryss over litt mel på toppen, ha plastikk over bollen og sett i kjøleskapet over natten eller i 2-3 timer.

🎅🏻 Ta deigen ut en times tid før du skal kjevle den ut. Du kan eventuelt bryte av biter og legge de litt spredd rundt på benken for at den skal bli temperert fortere.

🎅🏻 Skru på ovnen – 175 grader (ikke varmluft)

🎅🏻 Dryss litt mel på benken, og kjevle ut deigen. Jeg liker å ha den litt tykkere enn vanlig for da blir pepperkakene skikkelig myke og gode. Men hvis du liker de mer crispy ruller du de litt tynnere.

🎅🏻 Stikk ut med alle dine favoritt former. Flytt de over på bakepapir og stek i 6-10 minutter. Personlig liker jeg å steke i 6-7 minutter for da blir de mykere. Så dette må du bare prøve deg frem på.
Sleng gjerne et par pepperkaker i ovnen alene først for å finne ut din ideelle steketid.

🎅🏻 La de avkjøle seg på en rist og oppbevar de i kakebokser.

      

 

Håper du fikk lyst til å lage disse selv. Kan virkelig anbefale det å lage deigen fra bunn av selv. Den pepperkakedeigen man kjøper i butikken blir ikke i nærheten like smaksrik og myke pepperkaker som med denne!

Min andre genser jeg har strikket selv!

Min andre genser jeg har strikket selv🥰 Er så gøy og terapeutisk å strikke. Anbefales virkelig! 🧶

Ps: Veldig mange som har spurt om oppskrift. Har designet selv, så har ikke noen oppskrift jeg kan sende🙈

Slik har vi pyntet stuen til jul!

Endelig er hele huset ferdig pyntet til jul 🎄Det er så mye pynt, at dette virkelig har tatt litt tid. Men endelig kan jeg vise dere første del av stuen.