Mini hagetour

Nå er det så fint i hagen, så jeg måtte bare knipse noen bilder og dele med dere!

Veranda tour i soloppgangen

I dag tidlig var det så fint i soloppgangen, så da måtte jeg bare knipse noen bilder for å vise dere!

Slik feiret jeg 17 mai!

I overigår var det 17 mai og full feiring! Håper dere hadde en skikkelig fin feiring, for det hadde virkelig jeg! Jeg startet dagen med God Morgen Norge sin 17 mai sending. Det er et must å se på mens jeg spiser frokost og sminker meg.

Kjente jeg ble litt sentimental mens jeg så på det. For herregud for et flott land vi er så privilegerte å bo i. Her får vi elske hvem vi vil, være hvem vi vil og leve i fred. Det er virkelig ingen selvfølge. Og det er så viktig å sette pris på!

Vi startet dagen med en liten 17 mai photoshoot her hjemme. Vi har en tradisjon om at vi alltid tar et 17 mai bilde sammen før vi drar ut på morgenen. Det er så koselig å ha!

Jeg har jo nettopp arvet marisko drakt, så det var gøy å kunne pynte seg opp med. Til og med Chloe hadde på seg “bunaden” sin, hehe!

I 11 tiden dro vi ned til sentrum for å møte Drammensvenninnene mine og fetteren min. Vi tok turen sammen på restauranten Pir4 i Sandefjord.

Der ble vi sittende og skravle, drikke og kose oss i mange timer. Jeg holdt meg til alkoholfritt siden jeg har eggløsning og vi prøver å bli gravide.

Litt utpå dagen tok vi oss en tur rundt i sentrum for å titte litt. Måtte jo innom tivoliet også, der tantebarnet mitt prøvde å få meg med på den skumleste karusellen.

Den hadde hun nemlig tatt tre ganger allerede. Jeg er jo super pyse så ble strengt nei fra meg, haha!

I tre tiden dro vi hjem hit for litt grilling. Da kom også litt flere venner av oss så vi ble en liten gjeng her. Vi koste oss med grillpølser, cupcakes og masse digg.

Utover ettermiddagen ble det til og med potetløp! Haha! Det har jeg ikke gjort på mange år, så det var veldig gøy. Magnus og jeg gjorde jo det hver 17 mai når vi vokste opp, så det var gøy å gjøre igjen!

Alt i alt ble det en utrolig koselig feiring og jeg koste meg så utrolig mye!

Dele gravid-nyhet? Hvor ofte s**? Exu operasjon? Pris på drivhus? Ukens spørsmål #297

annonselenker

Kommer du til å dele nyheten om det viser seg at du er gravid om 14 dager?
– Ja absolutt! Jeg kommer selvfølgelig til å dele det med de aller nærmeste først. Men jeg syns det er så deilig å være helt åpen og ærlig om opp- og nedturer og hele reisen mot baby, så jeg kommer til å dele om jeg blir gravid om 2 uker. Men da kan det hende det blir 2 uker og noen dager til dere får vite det, hehe!

Har dere s** hver dag, eller annenhver dag etter mensen er slutt, nå som dere prøver å bli gravide?
– Mensen er dag 1 i syklusen, og fra dag 8 fikk jeg anbefalt av gynekologen min at vi har s** annehver dag frem til eggløsningstesten viser at eggløsning er ferdig. Grunnen til at man skal gjøre det annehver dag er så det er best mulighet for å klare og bli gravid og at det fra mannen skal ha best kvalitet.

 

Tar du eggløsningstest hver dag, eller hver dag etter mensen er slutt?
– Tar test med en gang jeg står opp om morgen hver dag fra dag 8 i syklusen.

Hva slags bunad bruker du?
– Det er en marisko drakt som jeg har arvet etter svigermoren til tanten min. Den er en drakt som er lokal i Eiker men som man kan bruke uansett hvor man bor i landet.

Hvor ofte farger du håret, og gjør du det hjemme?
– Jeg farger håret cirka hver 6. uke. Pleier alltid å farge håret hjemme da det er så enkelt og greit. Bruker DENNE hårfargen, og elsker den!

 

Hvilken oppskrift brukte du til smørkremen? For å få så fin form på den på cup cakesene til 17 mai
– Jeg følger min egen oppskrift. Den har også philadelphia ost i seg, så den blir litt friskere og ikke så fet i smaken, også blir den dødsgod. Oppskrift på smørkremen og mine favoritt cupcakes finner du HER.

Hvor får man tak i brynslamineringen du viste for noen dager siden?
– Den kan du få tak i HER. Elsker å kunne laminere brynene hjemme, og brynene mine blir så mye fyldigere og fine når jeg gjør det! Også er det jo så enkelt å kunne gjøre det hjemme!

 

Gjør du alt selv i hagen din? Veldig gjennomført jobb ihvertfall!
– Ja! Jeg har plantet hver eneste plante og gjort så og si absolutt alt i hele hagen. Det er jo jeg som har interessen så derfor blir det slik. Tusen takk!

Bruker du mye tid til luking i bedene?
– Nei, virkelig ikke. Men jeg har pleid å ha mye bark i blomsterbedene, og det gjør at det blir mye mindre ugress. Også planter jeg blomster ganske tett, så ugresset slipper nesten ikke til. Men i år har jeg ikke fylt på med noe bark, så jeg er spent på hvordan det blir da! Skal holde dere oppdatert.

 

Hvor mye har du brukt på blomster så langt denne sesongen?
– Oi, det er cirka 3000,- tipper jeg. Jeg har nesten bare handlet sommerblomster så det har ikke blitt altfor store summer. Men litt har det jo rukket å bli, hehe!

Hvor er drivhuset ditt kjøpt? Og hva kostet det?
– Det er kjøpt på felleskjøpet og er fra Vitavia og heter “Sirius1300”. Tror pappa betalte 40’000,- for det. Var en veldig generøs og snill gave!

Kan du fortelle litt mer om hvordan du organiserer vinter / sommerklærne dine for å få plass i skapene?
– Alt av klær som ikke passer til sesongen jeg er i, pleier jeg å legge i svære pappesker fra Biltema oppe på loftet. Det er det tørt og klærne holder seg bra. Selv om jeg har et stort walk in closet, er det ikke i nærheten plass til alle klærne jeg eier der inne, hahah! Også liker jeg å kunne “shoppe” oppe på loftet når det er nye sesonger.

 

 

Hvilken operasjon hadde du? 
– Hadde en exu operasjon da jeg hadde blitt gravid, men graviditeten hadde satt seg på egglederen og ikke i livmoren. Så den måtte kirurgisk fjernes.

Hvordan går det med bryllupsplanleggningen? Og hvem skal være forlover?
– Den er utsatt. Har ikke akkurat lyst til å være gravid eller i barsel når jeg skal gifte meg, hehe! Hvis alt går som planen har vi lyst til å gifte oss i 2025. Da har vi vært sammen i akkurat 10 år.

 

Hvor er kjolen fra?
– Den finner du HER. Syns den er så fin! Har den forresten i small. PS; Nå er den på 70% rabatt!

Hvilke gartnerier var du på og handlet? Vil gjerne ha tips til bra steder
– Så langt i år har jeg vært på: Sjøstrand gartneri (Asker), Plantebørsen (lier), Lier planteland, Røine gartneri (Krokstadelva), TH flor (Tønsberg), Mæle gartneri. Det er generelt god kvalitet på plantene på alle de stedene, og det er mye utvalg. Men Lier planteland, TH flor og Røine har best priser, så handlet mest der.

 

Hvor ofte smører du på selvbruning? Tips til en som varer lenge?
– Cirka hver 5-7 dag pleier jeg å kjøre selvbruningsrutinen min. Da barberer jeg alt som skal barberes på kroppen, skrubber hele huden godt også påfører jeg DENNE selvbruningen på og har den på i 5 timer før jeg vasker den av. Deretter smører jeg meg godt inn med DENNE bodylotionen som gir mye glød og fukt til huden.

Kommer du til å ta oss med på babyreisen deres?
– Ja absolutt! Jeg syns det er veldig fint å kunne dele hele reisen med dere. Det er jo veldig få som deler både med venner og det offentlige at de er gravide før uke 12, eller i det hele tatt prøver å bli gravide. Men for meg syns jeg det er fint å kunne være åpen og ærlig. Jeg hater å ikke kunne snakke om hvordan jeg føler at ting er, og jeg liker ikke å holde ting skjult for dere. Også syns jeg at det er viktig at vi begynner å prate mer om alt som skjer før uke 12 og alt som kan skje på veien.

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”?

 

Styrkeprogrammet jeg følger!

Siden nyttår har jeg trent utrolig mye kondisjon på tredemøllen. Men i det siste har jeg lagt inn mer styrkeøkter, så jeg får blitt sterkere og enda bedre trent. Jeg elsker å bli sterkere, og bygge opp både rumpemuskler, magemuskler, men også armer og rygg.

Så jeg har satt opp et treningsprogram som jeg gjør cirka hver andre til tredje dag. Her trener jeg hele kroppen, og programmet gjør jeg hjemme med noen manualer som utstyr. Så det er lett å få gjennomført!

Her er treningsprogrammet jeg følger: 

Knebøy –  12 repetisjoner x 3 sett

Obliques kettlebell side bend – 12 repetisjoner x 3 sett

Bicepscurl – 12 repetisjoner x 3 sett

Calf raises – 20 repetisjoner x 3 sett

Roing med manual på benk – 12 repetisjoner x 3 sett

Leg raises – 3 sett der jeg gjør så mange repetisjoner jeg klarer per runde

Arnold press – 12 repetisjoner x 3 sett

Bulgarsk utfall – 12 repetisjon x 3 sett

Som dere ser trenger man kun noen manualer for å gjennomføre dette styrkeprogrammet. Så dette kan man enkelt gjennomføre om kvelden når man ser på tv, om morgenen før man skal på jobb, eller så fort man kommer tilbake fra jobb om ettermiddagen.

PS: Lagre dette blogginnlegget som et bokmerke på telefonen deres, så er det enkelt å finne frem når dere skal trene styrke neste gang!

 

Dette har jeg arvet fra familien min..!

I dag har jeg vært på litt av en tur med damene i familien. Som dere vet er jo jeg veldig glad i hage og blomster, og for å si det sånn: det har jeg arvet! Damene i familien min er nesten like hagegale som meg, hehe! Så i dag tok vi en fellestur på hagesenterne for å få masse inspirasjon for sesongen og handle!


Jeg fant masse fint. Blant annet jordbærmynte. Gjett om det blir digg i mocktails i sommer! Gleder meg til å teste ut å bruke den. Den skal plantes i potte i drivhuset eller verandaen. En ting er i alle fall sikker. Den skal i potte. Jeg har gått på den smellen en gang før med at jeg har plantet mynte rett ut i blomsterbedet. Den blir jeg aldri kvitt
😂 Den dukker opp overalt enda! Haha!

Fikk også tak i en pion sort jeg aldri har sett før. Tror den blir skikkelig lekker. Har jo plantet rundt 25 pioner i hagen allerede, så det blir nok av pioner etterhvert. Haha!


Alt i dag ble det en utrolig fin og koselig dag på både hagesentre og med en liten lunsj i Vollen i Asker. Nå får jeg snart begynne å plante ut alle plantene jeg har innendørs og som jeg har handlet. Det er et par hundre, så det kan ta sin tid
😅🌷

Siste gang jeg drikker på lenge!

For litt siden var jeg på innflytningsfest hos Victoria i Drammen. Hun har nettopp flyttet inn i ny leilighet. Så det måtte feires! Leiligheten hennes hadde blitt så utrolig fin! 😃

Hun hadde laget mimosa og grønnsakslasagne til oss. Sistnevnte var så sinnsykt god! Har til og med laget den en gang selv etterpå, for jeg fikk helt dilla! Selv om hennes ble nok hakket bedre, hehe!

Vi koste oss hele kvelden med drinker. For en gangs skyld drakk jeg faktisk alkohol. Så jeg sov over hos Victoria. Vi ble sittende og skravle til 03 på morgenen, og Victoria disket opp med tidenes nattmat. Nutellasnurrer. Altså! 🤤 Slik kvelder som dette er så koselig!

 

Forhåpentligvis er dette siste kvelden med alkohol på veldig lenge. For nå fikk jeg mensen for et par dager siden, så nå blir det alkoholfritt på meg til jeg eventuelt får mensen igjen. Gleder meg til å prøve og bli gravid igjen, og håper virkelig det klaffer fort

 

Mai hage tour + En oppdatering på livet!

Plutselig ble det to uker med null blogging her inne. Det har virkelig ikke vært bare-bare å komme inn i gode bloggrutiner etter at jeg begynte å blogge, og spesielt ikke nå etter både spontanaborten og EXU operasjonen. Jeg tok litt sykemelding når alt skjedde, og da blir det mange ting som hoper seg opp mens jeg ikke jobber 100%. Så da er det ikke bare-bare å komme tilbake igjen. Men! Nå føler jeg meg klar for en ny start og gleder meg til å blogge masse fremover!

Så for å kicke igang igjen tenkte jeg å kjøre en liten mai garden tour. Det har jo blitt skikkelig vårstemning i hagen og både tulipanene og narsissene har poppet frem. I går bærte jeg til og med ut masse Dahlia’er som jeg satt ut i drivhuset til herding. Så, uten å skravle mer hull i hodet på dere; her får dere et stort bildedryss av hvordan hele hagen ser ut nå!

 

 

 

Håper dere fikk litt vårstemning nå, og at dere koste dere med et langt bildedryss fra hagen! 🥰