Ikke lengre med på Bloggerne

(innlegget er skrevet før jeg gikk inn på farmen)

Når dette innlegget blir lagt ut har nyheten om at jeg ikke lengre er med på Bloggerne kommet ut. Det er sikkert en del av dere som lurer veldig på hvorfor jeg ikke lengre skal være med, og hva som egentlig skjedde.

Jeg var jo med i to sesonger av Bloggerne og filmet med de i hele 2018. I februar / mars 2018 begynte jeg å bli deprimert og utbrent, og det ble bare verre og verre. Etterhvert kom angsten også, og jeg slet mye med både depresjoner og angst. Jeg har jo vært åpen om dette, så det er jo ingen hemmelighet at jeg har slitt.

I desember 2018 gikk jeg en god del runder med meg selv om hvordan jeg ville gjøre ting for å få bli helt frisk igjen. En av tingene jeg innså at jeg måtte gjøre var å kutte ned på arbeidsmengden min, og ting som tok opp både tid og energi.

Derfor ble det dessverre slik at jeg måtte kutte ut Bloggerne. Jeg hadde en veldig åpen og ærlig samtale med teamet som lager Bloggerne, om mine helseproblemer og de skjønte godt at jeg ikke kunne være med på enda en sesong.

Det var veldig kjipt å ikke skulle være med på Bloggerne lengre, men jeg er veldig glad for at jeg tok den avgjørelsen. Nå begynner jeg endelig å bli friskere, etter å ha vært syk i nesten 1,5 år. Det har vært en lang og lærerik reise, for å bli helt frisk igjen. Jeg føler meg så mye bedre nå, og det er takket være at jeg har tatt mer tid for meg selv det siste halvåret.

Fremover gleder jeg meg til å komme mye mer tilbake til bloggen og You-Tube kanalen min igjen. Det blir gøy å lage mer innhold for dere og kunne gi 100% igjen!

7 Ting jeg gjør hver morgen!

(innlegget er skrevet før jeg gikk inn på farmen)

For å få en god dag er det viktig med en god start på dagen. Jeg har i løpet av tidene eksperimentert mye med hva som gjør at jeg får en god start på dagen, og hva som gjør at resten av dagen min bare blir et kaos.

Jeg vil dele 7 av mine faste vaner med dere som gjør at jeg alltid får en bra start på dagen, og et godt utgangspunkt for resten av dagen.

Stå opp tidlig – Jeg elsker å komme igang med dagen så tidlig som mulig. Selv om jeg kan sove til 12 på dagen uten at det går utover jobben min, liker jeg å stå opp i 06 tiden. Da kommer jeg igang tidlig og får mest ut av dagen!

 

Vann – Det aller første jeg gjør når jeg våkner er å drikke masse vann. Helst en halvliter med vann i løpet av den første halvtimen jeg er våken. Det kickstarter hele kroppen og man føler seg mye mer våken.

 

Dusjen – Når jeg står i dusjen pleier jeg alltid å tenke på 5 ting jeg er takknemlig for. Det kan være alt fra små ting som at jeg i det hele tatt er så heldig å bo i et hus med dusj, til større ting som at jeg har en fantastisk kjæreste. Deretter tenker jeg på 5 mål jeg har i livet. Her også kan det være store og små mål. Når man tenker på ting man er takknemlig for får man en god følelse, og man setter mer pris på livet. Når man tanker på mål blir man mer målrettet og klarer å fokusere bedre på fremtiden.

Frokost – Jeg starter alltid dagen med en sunn frokost. Nå for tiden har jeg helt dilla på rugsprø knekkebrød med gulost og eple. Det er skikkelig godt, metter lenge og er nokså sunt! Startet jeg derimot dagen med en usunn frokost kan du banne på at resten av dagen blir fylt opp med junkfood.. Frokosten spiser jeg alltid sammen med Per Fredrik mens vi ser på noe morsomt på tv. En koselig og morsom start på dagen!

 

Rydding – Etter frokosten setter jeg alltid av 30 minutter til rydding. Uansett om huset er helt ryddig gjør jeg dette. Da vasker jeg eller støvsuger noe. Dette gjør at huset blir helt shinet opp og jeg slipper å gå rundt og se på rot hele dagen, i tillegg til at jeg får inn litt bevegelse på morgenen.

To do – Mens jeg rydder tenker jeg på hva jeg har lyst til å få til i løpet av dagen. Hva må jeg gjøre, og hva vil jeg få gjort? Siden jeg jobber hjemmefra er det superviktig å være strukturert, så en to-do liste er et must. Egentlig er det viktig uansett om du studerer eller jobber, for i det sekundet du kommer hjem fra jobb er det viktig å vite hvilke ting som må gjøres så ikke hele dagen blir kastet bort foran tv’en.

 

Luftetur – Hver morgen tar jeg meg en luftetur der jeg går en tur ned til stranda. Det er så deilig å få inn litt bevegelse på morgenen, og få masse frisk luft! Man trenger ikke mer enn 15 min for å gå en god start på dagen. Tenk så mye vi sitter inne i løpet av dagen. Først har vi sovet 8 timer inne, deretter drar de fleste 8 timer på jobb der de sitter inne, også kommer man gjerne hjem og sitter enda mer inne. Ikke bra for hverken psykisk eller fysisk helse.

10 Ting jeg er livredd for

(innlegget er skrevet før jeg gikk inn på farmen)

Jeg er ikke redd for hverken edderkopper, høyder, å fly, snakke foran mennesker, sprøyter, slanger eller å dra til tannlegen. Men jeg er veldig redd for en rekke andre ting. Her er noen av de!

 

Føtter – Dette er noe jeg sliter mye med. Jeg takler ikke føtter. Jeg får helt fnatt av føtter og det vrenger seg inne i meg hvis noen kommer i nærheten av meg med føttene sine. Det er så ille at jeg klarer ikke å handle sko i butikker engang. Har de siste årene kun handlet sko på nettet..

Dyr – Jeg er redd for veldig mange dyr. Spesielt fugler, kuer, sauer og hester. Fugler er jeg livredd for fordi jeg vet at de kan bære mange sykdommer, og hvis man blir driti på av en fugl kan det være byebye world. Haha, kanskje ikke så dramatisk. Men dere skjønner.

Dårlige sjåfører – Jeg har blitt kjørt på 2 ganger i mitt liv (ingen av gangene var det min skyld). Den ene personen var en dame som var stresset og skulle bare skynde seg å kjøre, og den andre var en 97 år gammel susete mann som hadde kjørt på en del ting i det siste. Det er så mange mennesker som kjører bil, og man vet aldri hvilken tilstand de er i når du møter på de. De kan være ruset, trøtte eller bare uoppmerksomme og vips så kjører de inn i deg og du sitter med store skader resten av livet. Takk til damen som kjørte på meg og ødela nakken min 🙂

Broer – Helt siden jeg var liten har jeg hatt en frykt for at broen skal kollapse mens jeg er på den. Jeg hater å kjøre bil over broer der man ikke ser enden av broen, fordi den går nedover. Da er jeg livredd for at den skal være kollapset i enden og at jeg kjører rett inn i døden. Uff. Den ble ganske dark. Men det er faktisk så ille jeg føler det. Har hatt panikkanfall et par ganger etter at jeg har kjørt over broer jeg ikke kan se enden på.

 

Miste noen jeg er glad i – Jeg er livredd for at noe skal skje med noen av mine nærmeste. Jeg har lyst til at alle jeg er glad i kan leve så lenge som overhodet mulig. Takler ikke tanken på om noe skulle skjedd med de.

 

Trailere på motorveien – Da jeg tok førerkortet lærte jeg om blindsonen til lastebiler, og den er laaang. Det er veldig vanskelig for dem å se deg dersom du ligger ved siden av de på et visst sted, så jeg er alltid livredd for å kjøre forbi lastebiler i tilfelle de ikke ser meg og legger seg i venstrefeltet der jeg kjører og ender opp meg å krasje med meg.

Alene hjemme – Da jeg bodde i Oslo bodde jeg helt alene i leilighet, og det var null problem. Men da vi flyttet inn i hus kjente jeg på frykten når jeg er hjemme alene om kvelden. Det verste er når Per Fredrik er på reise og jeg er alene hjemme i flere dager. Det er så skummelt! Heldigvis har vi ekstremt mye sikkerhet rundt i huset, så om noen prøver å tulle med meg blir de fersket med en gang. Men det er fortsatt creepy fordet!

Bade i grumsete vann – Jeg bader nesten aldri på stranda. Det er som regel kaldt, og altfor mye mennesker. Men den største grunnen er fordi det ofte er grumsete vann og da ser man ikke om det er en svær fisk som kan bite eller en brennmanet i vannet. Skummelt!

 

Dyr i skogen – Jeg er ofte ute på skogtur og jeg er alltid litt redd for å møte på en ulv, rev, elg eller en bjørn. Jeg har *bank i bordet* bare møtt på noen sauer noensinne, og jeg går som regel der mennesker pleier å gå. Men tenk så skummelt å møte på en elg midt i skogen!

 

Stalkers – Som offentlig person vet jeg at det er mange som følger med på meg. Noen litt mer enn andre. Jeg er faktisk skikkelig redd for stalkers, og har hatt noen ubehagelige opplevelser med det før. Heldigvis er det lenge siden noe sånt har skjedd. Sist gikk jeg ikke til politiet, men det hadde jeg gjort med en eneste gang nå.

 

 

Derfor takket jeg JA til Farmen Kjendis!

(innlegget er skrevet før jeg gikk inn på farmen)

Nå tipper jeg at de fleste av dere har fått med dere at jeg er med på Farmen Kjendis. Det er nok mange av dere som ble mildt sagt overrasket over dette, og som lurer veldig på hvorfor jeg takket ja til å være med.

Jeg er jo ikke akkurat noe typisk “Farmen” jente, og er jo både livredd for kuer, sauer, hester og høner, og jeg er mildt sagt opptatt av hygiene og å ta vare på meg selv. Så de fleste av dere har nok stusset mye på hvorfor jeg er med på Farmen Kjendis.

Nå skal jeg forklare. Det hele begynte i mars. Da fikk jeg mail fra TV2 der de lurte på om jeg var interessert i å komme på møte om å være med på Farmen Kjendis. Jeg dro inn på møte og snakket med de, og fikk veldig lyst til å bli med.

De ble veldig interessert i at jeg skulle være med, men da jeg skulle inn på flere møter hadde jeg tatt en lang runde med meg selv og kommet frem til at jeg måtte takke nei på grunn av jobb. Etter litt ombestemte jeg meg, men da hadde de allerede rukket å booke inn noen andre.

Datoen kom da jeg egentlig skulle inn på Farmen og jeg tenkte “fadern at jeg sa nei først!”. To dager etter ringer telefonen. “Har du lyst til å være med på Farmen?”. Deltageren som hadde steppet inn istedenfor meg hadde havnet på sykehus og jeg kunne slenge meg på i siste liten. Så jeg tenkte “fuck it, jeg blir med!”.

Grunnen til at jeg sa ja til å være med på Farmen Kjendis er fordi at jeg ville gjøre noe helt annerledes, noe som kunne gi meg et nytt perspektiv på livet, og som kunne gjøre at jeg satt enda mer pris på det fantastiske livet jeg har hjemme.

Inne på farmen er det lite mat, man får nesten ikke vasket seg, og vi får ikke lov til å ha med noe som helst av sminke, deodorant eller noe i den duren. Derfor må jeg rett ut av komfortsonen min og vise ansiktet mitt helt uten sminke foran hele Norges befolkning, ikledd gårdsklær og ikke akkurat nydusja. Det blir en challenge, men det er på tide at jeg kommer meg litt utenfor denne teite komfortsonen.

Det å være rundt dyr blir også en stor utfordring for meg. Jeg er jo veldig redd for det meste av dyr. Den aller største utfordringen blir uten tvil å være borte fra Per Fredrik så lenge, og ikke kunne kommunisere meg han. Men; ingenting spennende har noensinne skjedd inne i komfortsonen.

Jeg håper at farmen kan gi meg ny inspirasjon til livet, og at jeg får pushet meg selv til å se hvor mye jeg faktisk tåler. Jeg er veldig spent på hvordan dette kommer til å gå. Januar / februar 2020 kommer det på tv, og jeg gleder meg allerede!