10 Private spørsmål og svar!

Hvis du fikk velge hvilke som helst tre kjendiser å invitere på fest, hvem skulle det bli?
– Kim Kardashian, Marilyn Manson og Jeffree Star. Hadde blitt litt av en rar kombinasjon, men det er typ de tre menneskene som inspirerer meg mest og som jeg har drømt om lengst å møte!

 

Vet du om en kjendis som har bursdag samme dag som deg?
– Det har jeg faktisk aldri sjekka, så jeg googlet og endte opp på “famousbirthdays.com” og fant meg selv. Visste ikke engang at jeg var der! Haha! Men de andre som er på min bursdag er; Christiano Ronaldo (som jeg ble invitert med av en venninne for å møte, men takket nei siden jeg nettopp hadde blitt sammen med Per Fredrik, haha!).

Så nå også at Stina Talling har bursdag samme dag som meg. Altså, whaaat? Prøvde å google for å dobbeltsjekke at det stemte, men hun hadde ikke wikipedia side, så var vanskelig å finne ut. Men det er jo sykt random at de to eneste influenserne i Norge som heter Stina er født samme dag. Hva er oddsen for det?

 

 

Hvis politiet skulle ransake hjemmet ditt, hva skulle det være aller mest pinlige de fant?
– Oi, tipper noe i nattbordsskuffen, uten at jeg skal utdype det noe mer, haha!

 

Har du nære venner som aldri har sett din naturlige hårfarge?
– Jeg har farget håret mitt siden jeg var sånn 12-13 år, så jeg vet nesten ikke selv hva min naturlige hårfarge er lengre. Har jo svart hår nå, men det tar mange uker før etterveksten i det hele tatt syns fordi mitt eget hår er såpass mørkt.

 

 

Hvis alle klærne dine brant opp, og du bare kunne redde ett plag, hvilket plagg skulle det vært?
– Kanskje den rosa Gucci veska mi? Elsker den veska! Den representerer noen viktige mål jeg hadde nådd og den vesken var belønningen.

 

 

Hvem er den absolutt mest kjente personen du har snakket med?
– Oi, vanskelig. Har møtt mange kjente mennesker i løpet av karrieren min. Jeg tror nok at Dee Snider er den mest kjente. Han er sangeren i bandet Twisted Sister, som har vært et av de største Metal bandene siden 70 tallet. Fikk møte han backstage på Wacken (siden Per Fredrik skulle synge noen timer før han), og han var sykt hyggelig!

Finnes det noe du er eksepsjonelt bra på, og som du flere ganger konstanterer for deg selv at du er bedre enn de fleste på?
– Jeg har et sånn racergir som jeg faktisk bare har sett mamma ha (annet enn meg). Når jeg først setter igang med å for eksempel rydde / sette sammen IKEA ting, osv, går det sykt fort unna. Det er en blanding av at jeg klarer å tenke sykt kjapt og at jeg bare er rask. Det er mange som har blitt satt ut av det der før for å si det sånn, haha!

 

Hvis du var i et land hvor de spiser hund, og du ble invitert på en veldig formell middag der de serverte hund, hadde du spist det?
– Hell no. Jeg hadde aldri spist hund uansett om jeg fikk 10 millioner engang. Enkelte ting gjør jeg bare ikke. Jeg har jo blitt invitert i formelle julemiddager der de serverer pinnekjøtt, og da har jeg tatt med meg frossenpizza fordi jeg ikke spiser lam, så det sier jo sitt.

 

Kan du komme på noe som foreldrene dine nektet deg å gjøre som ung, men som du skulle la dine egne barn gjøre?
– Mamma sitt motto var vel “frihet under ansvar” eller noe sånt. Jeg fikk lov til å gjøre det meste, så lenge jeg var ærlig og hadde en samtale med mamma om det. Ungdommer gjør jo hva de vil uansett, så da er det bedre å heller ha en god dialog på ting, så ting ikke sporer helt av. Så nei, kommer ikke på noe foreldrene mine nektet meg å gjøre som ung, som jeg ville latt mine fremtidige barn gjøre.

 

Hvor lenge må du ha vært sammen med en gutt, før du kan sitte på do samtidig som han er i rommet?
– Nå har Per Fredrik og jeg vært sammen i 4,5 år og jeg har enda ikke sittet på do foran han, og jeg har ingen planer om å tisse foran han med det første. Ingenting imot folk som elsker å drite foran kjæresten sin, men der er ikke jeg akkurat.

Min hårpleie rutine!

annonse – lyko (linkene er affiliate, produkter er kjøpt selv)

Jeg får daglig spørsmål om hvilke produkter jeg bruker for å vaske håret mitt. Siden jeg bruker hair extensions og farger mitt eget hår, er det ekstra viktig at jeg bruker gode produkter som gir mye næring og pleie. Vanlige butikkprodukter (fra typ kiwi) holder virkelig ikke mål om man vil gi riktig næring til håret.

Produktene jeg bruker har ikke for mye protein i seg (hair extensions blir stivt dersom det blir pleiet med for mye protein), og det gir helt perfekt mykhet og glans til håret mitt. Dette er produkter jeg har brukt i flere år, og som jeg kjøper med mine egne penger fordi jeg syns de er såpass bra. Dere har jo sett mitt naturlige hår, og det vokser seg lengre og tykkere hele tiden, mye takket disse produktene!

Rutinen min:

Jeg vasker håret cirka hver 2. til 3. dag, sånn at jeg ikke vasker det så ofte at det blir slitt av det og ofte nok til at jeg ikke går rundt med fett hår.

Når jeg vasker håret mitt bruker jeg shampo kun i hodebunnen, og balsam kun i lengdene. Hårkur bruker jeg cirka hver 3. hårvask. Jeg vasker håret med lunkent vann, også skyller jeg over med iskaldt vann når jeg er ferdig med å skylle ut balsamen. Det lukker skjell-lagene i håret og gjør at håret blir mer glansfullt og mykt.

⚡️ TILBUD!! ⚡️

Nå er det hele 55% rabatt på sjampo-balsam duo HER!

 

Hårkuren er også på 20% rabatt HER

 

Bildene som aldri kom på bloggen

Når jeg skal ta bilder til bloggen er det mange bilder som aldri havner på bloggen, og nå tenkte jeg å vise dere noen av de mest morsomme! Haha! Forberede dere på å se meg full, grell og i farta!

 

Martine så cute, og jeg bare helluuuuu

Hverken Chloe eller jeg var klare for dette bildet. Altså, den dobbelthaka. Jeg dør. Chloe ser ut som at hun er midt i en karusell.

Seriøst hver eneste gang jeg skal ta bilder flyr Chloe rundt bena mine. Jeg må alltid be henne løpe og hente en bamse eller en ball, sånn at jeg kan rekke å knipse et par bilder før hun er tilbake igjen. Det ender som regel opp med at hun tømmer halve buret innen vi er ferdige haha!

Skulle ta bilde av den lekre maten. Chloe var litt vel keen på å smake. Det var godis så der måtte hun ligge langt unna for å si det sånn!

Når køen i baren er for lang så du tar med din egen vin

Hadde dandert alle frøposene fint og bloggete på gulvet, også kommer Chloe og bare “fucker opp det her jeg :-)”.

Skulle prøve å ta et lekkert bilde med bursdagsbuketten jeg fikk av Per Fredrik..

Når du skal på god morgen Norge, men det ser ut som du skal hjem fra byen

Ingen tvil om at jeg drakk på Vixen for å si det sånn

Nå håper jeg dere fikk en god latter på min bekostning, haha! Ha en fin kveld <3

5 Beauty hacks

annonse – lyko

Body lotion eller selvbruning som ikke tørker raskt nok? – Bruk hårføneren til å blåse på kroppen. Bare sett den på kald setting først, så den blåser kald luft.

 

Beauty blender – Å vaske beauty blendere helt rene er nesten umulig. Jeg har prøvd med mye forskjellig! Det eneste som jeg har funnet som faktisk funker, og som ikke etterlater svampen full av såpe og skitt er DENNE såpen fra dove. Den er superlett å bruke, og den gjør at svampene dine blir like rene som de var da du kjøpte de.

 

 

Selvbruning – En ting jeg har smertefullt opplevd er hvor kjipt det når selvbruningen blir fin på kroppen, og seriøst helt svart på hendene. Dette unngår jeg alltid ved å gjøre et smart triks. Hvis det er selvbruning som skal være på i 8 timer, påfører jeg den på hele kroppen unntatt hendene, rett før jeg skal sove. Så sover jeg med selvbruningen på. Når jeg står opp påfører jeg selvbruning på hendene og lar det være på i akkurat 60 minutter, før jeg vasker vekk all selvbruningen fra kroppen og hendene. Da får hendene nesten helt lik farge som hele kroppen. Favoritt selvbruningen min finner du forresten HER og den er fra glød.

Sprukne lepper – Jeg får veldig fort sprukne og tørre lepper om vinteren. Den tørre vinterlufta er virkelig døden! Det jeg pleier å gjøre er å bruke en leppeskrubb for å fjerne all død og sprukken hud fra leppene, også smører jeg inn et skikkelig tykt lag med DENNE fra eos rett før jeg sovner, sånn at den får gitt ekstra mye pleie og fuktighet igjennom hele natten.

 

Fjerne sminke – For å løsne opp og fjerne all sminken min bruker jeg DENNE fra biotherm. Den er en balm-to-oil som virkelig løsner opp all sminke, uansett hvor vannfast og hardt det sitter. Den er helt amazing, og jeg har brukt den i flere år!

Farmen Kjendis – Spørsmålsrunde!

Hvordan er det å gå uten sminke på tv?
– Det var litt rart å skulle være helt uten sminke på tv. Jeg er jo vandt med mye glam og stæsj, så det ble en stor overgang. Men det var også litt deilig og befriende å bare vise seg helt naturlig. Men jeg var jo også syk, så jeg kunne sett litt freshere ut. Haha!

 

Gikk dere med de samme klærne alle ukene? Eller ble de vasket?
– Vi fikk lov til å ha med oss et lite utvalg av klær inn på gården, og det var klærne vi hadde under hele oppholdet. Vi måtte selv vaske klærne med det vi hadde av ting på gården.

 

Var det kaldt på nettene?
– Det var ikke noe særlig kaldt inne i huset når vi sov. Men det var cirka 4 grader i lufta, også regnet det en god del og det var ikke så mye sol, så det ble rimelig kaldt. Vi gikk jo inn på gården i slutten av mai, men vi måtte fyre konstant i ovnen for at det skulle være ok temperatur i huset.

 

Siden du hadde problemer med maten der inne, er det ikke dumt å bli med da?
– Jeg hadde begynt på medisiner bare et par uker før Farmen oppholdet, så jeg visste faktisk ikke at maten kom til å bli et så stort problem. Jeg kom jo inn i siste minutt, og hadde bare 20 min til å bestemme meg om jeg skulle eller ikke, og et par timer til å pakke bagen og reise, så jeg fikk ikke snakket med lege eller noe som helst. Hadde jeg hatt tid hadde jeg snakket med lege, og da hadde jeg nok fått rødt lys på om jeg kunne bli med. Så ja, det var på en måte dumt å bli med siden det skjærte seg så ekstremt med maten. Men jeg er utrolig glad for at jeg ble med, fordi jeg fikk virkelig oppleve noe få mennesker får oppleve, og jeg sitter igjen med en utrolig stor takknemlighet for livet mitt.

Når la dere dere og når stod dere opp?
– Vi hadde ikke klokke inne på gården. Det var litt for at vi skulle bli skikkelig i en boble. Så jeg er ikke 100% sikker. Men jeg søkte opp soltider, og vi ble vekket av kamerateamet (ved at de kom med kameraene oppi ansiktet vårt og vekte oss, haha!) når solen var på vei opp (04-04:30) også la vi oss en god stund etter at det hadde blitt mørkt (00-00:30). Så det ble veeeeldig lite søvn.

 

Siden du ikke spiste egg, er det fordi du ikke likte smaken?
– Det var rett og slett fordi det var for kvalmende. Vanligvis spiser jeg egg, og elsker kokt egg. Men inne på gården var jeg så ekstremt kvalm fra pillene og dårlig, at jeg klarte ikke å få i meg egg engang.

 

 

Hvordan var det å være borte fra Per Fredrik?
– Det var skikkelig kjipt. Jeg savnet han så utrolig mye! “Heldigvis” var det utrolig mye som skjedde hele tiden, og det var nesten ikke et sekund der man i det hele tatt rakk å tenke, så savnet tok ikke helt over. Men det var veldig kjipt!

 

Får dere noen fridager eller er det bare jobb hele tiden?
– Det er ingen fridager, så det er bare work, work, work. Haha! Når man er ferdig med ukesoppdraget er det også en haug med dyr på gården som må stelles, mates og taes vare på.

 

Hvilket dyr likte du best inne på gården?
– Uten tvil kattene. Jeg koste så sinnsykt mye med de! Moren til kattungene er nesten kliss lik som katten min som bor hos foreldrene mine, så da ble det litt ekstra koselig. Den ene kattungen som er helt svart ble min lille baby, og jeg blir helt på gråten når jeg ser den på skjermen!

 

Hvem av deltagerne fikk du best kontakt med?
– Jeg fikk god kontakt med flere av deltagerne, men Hannah Martine var uten tvil den jeg ble mest close med. Hun er jo så skjønn og god, og passet virkelig på meg der inne!

Hadde du på deg noen krem siden du var så gul i huden?
– Haha, nei. Det var ekstremt strengt på hva vi kunne ha med oss inn, og jeg fikk ikke ha med krem / sminke eller noe sånt. Så den fargen jeg har på huden er bare min naturlige hudfarge. Hadde heller ikke hatt tid til selvbruning eller noe sånt, så det var all natural. Har litt gultone i huden. Er faktisk ikke sikker hvorfor, men syns det bare er fint så jeg tenker ikke noe på det.

 

7 Miljøvennlige ting du kan gjøre!

Å være miljøvennlig er utrolig bra, og jeg vet at vi alle kan gjøre ting for å være spare jordkloden vår for all den driten vi mennesker gjør. Ingen kan være perfekte, men vi alle kan gjøre litt. Her er 10 ting fra #ListeStina, som man kan gjøre for å bli litt mer miljøvennlig. Om du har noen tips til hvordan man kan være miljøvennlig; skriv det ned i kommentarfeltet, så kan vi inspirere hverandre!

 

Fly mindre – Det jo ingen hemmelighet at fly er en miljøversting. Selv flydde jeg mye mer før, men jeg har heller begynt med “staycation” om sommeren også flyr jeg maks 1-2 (som regel bare 1) turer om vinteren. Vi har jo så fine somre her i Norge at det er null problem å kose seg hjemme!

Dyrk egen mat – Kjøp et par pallekarmer og sett de i hagen (eller på verandaen slik jeg har gjort), og dyrk urter, grønnsaker og bær helt på egenhånd. Dette sparer klimaet for ekstremt mye utslipp. Emballasje og transport blir nærmest kuttet bort, og maten din blir så kortreist som overhodet mulig. Også smaker det ofte mye bedre av maten du produserer selv, og du sparer masse penger. Ikke minst er det gøy! HER kan du se en video fra da jeg lagde en liten grønnsakshage på verandaen min.

 

Kutt ned på plastikk – Ha med deg gjenbruksflaske når du er på farta, dropp sugerør (eventuelt bruk papirsugerør), og unngå plastikk der det er mulig. All plast som du faktisk bruker, er det superviktig at du resirkulerer.

 

Rydd strender / natur – Den 27 april til 3 mai er det offisiell strand opprydding. Da samler tusenvis av folk seg for å rydde opp søppel fra strendene. Dette er et fantastisk tiltak som er så utrolig viktig! Les mer om tiltaket HER og bli gjerne med i år!

Når du handler – Du som forbruker har mye makt. Ikke undervurder den makten. Når du handler er det smart å velge matprodukter / merkevarer som gjør ting miljøvennlig. Imsdal sine drikkeflasker er 100% resirkulerte, Toro har begynt med klima-avtrykk på maten sin, og flere merker har gjort miljøtiltak. Velg disse merkene fremfor andre, sånn at andre merker ser at de selv er nødt til å bli miljøvennlige for å klare og selge maten sin.

 

Kutt ned på kjøtt – Kjøtt er en miljøversting, og det er massevis av kjøtterstatninger som fra blant annet Halsans Køk som smaker veldig likt kjøtt. Utvalget blir større og større i butikkene, og ikke vær redd for å prøve ut nye veganske / vegetariske alternativer!

 

Sykkel – Til sommeren har jeg skikkelig lyst til å kjøpe meg sykkel, så jeg kan sykle til stranda og småturer istedenfor å ta bilen. Nå har ikke jeg noe reisevei til jobb (siden jeg jobber hjemmefra), men om du har reisevei til jobb som du kan sykle, så er jo det bra for både helsen og mijøet! Husker da jeg bodde i Oslo, da var den sinnsykt mange som syklet til jobb i morgenrushen, jeg kan jo bare tenke meg hvor mye det sparte mijøet.

 

 

 

 

Derfor snakket jeg svensk

Noe som jeg nesten hadde glemt, men som jeg ser at flere har bemerket er at jeg snakket svensk med Gunilla! Dere som har fulgt meg en stund, og spesielt sett meg på Bloggerne vet jo at jeg snakker litt svensk, men jeg har kanskje ikke fått vist det frem så godt. Så nå fikk dere endelig se meg snakke litt svensk.

Jeg har jobbet masse med svensker i jobben min, og slår automatisk over til svensk siden jeg vet at mange svensker sliter med å forstå norsk. Gunilla og jeg snakket masse på svensk sammen og hun innrømte at hun skjønte ikke så mye av hva nordmennene sa. Haha!

Sikkert noen der ute som syns det er litt rart at jeg pratet svensk, men for meg er det bare naturlig å slå over. Måten jeg lærte svensk er jo faktisk veldig morsom. For bare noen få år siden kunne jeg ikke svensk i det hele tatt, og jeg skjønte ingenting av hva folk sa når de snakket svensk. Men etter noen sesonger med svenske hollywoodfruer hadde jeg plutselig plukket opp masse svensk, og vipps så kunne jeg snakke med både Stockholm og Skåne (aka Anna Anka, men den får dere høre en annen gang) dialekt. Så det var ekstra gøy å snakke svensk med Gunilla, siden jeg har lært svensk av å se på henne!

Svensk er jo ikke morsmålet mitt, så jeg prater absolutt ikke perfekt. Men jeg syns det er gøy også er det fint å gjøre når man snakker med svensker. Det som er så sinnsykt morsomt er at jeg faktisk har nesten aldri vært i Sverige. Har vært i Gøteborg én gang i voksen alder og litt shopping på Nordby senteret, ellers enn det har jeg aldri vært noe særlig i Sverige. Haha!

Førstekjempe

Phew.. Nå har jeg sett dagens episoder, og jeg kjenner at jeg faktisk ble skikkelig lettet. Jeg må først og fremst bare si tusen takk til TV2 for at de har klippet rettferdig og riktig, og ikke klippet sånn at jeg ble fremstilt helt galt. Jeg slet jo veldig med maten der inne, og jeg prøvde virkelig å få i meg mat, men det var nesten helt umulig.

foto: alex iversen 

Så til overskriften. Dere som har episodene nå, har jo fått med dere at jeg ble førstekjempe. Jeg skjønner så utrolig godt at Hege valgte meg. Som jeg sa, så er jeg en person det kommer litt ekstra greier med. På grunn av utfordringene med maten fikk jeg heller ikke vist mitt sanne jeg, og det er jo kjipt. Men jeg tror også at Hege så at det ikke var helse-forsvarlig at jeg skulle være der inne.

Så ja, jeg skjønner veldig godt at hun valgte meg, og det er det virkelig no hard feelings rundt. Hege er en helt nydelig jente, som gjorde en dødsbra jobb som storbonde, så hun skal virkelig ha for det! Hannah-Martine og Triana var jo bare så nydelige og de passet masse på meg der inne. Det setter jeg skikkelig stor pris på! Det var godt å ha fine mennesker rundt meg og som virkelig ga meg mye kjærlighet, forståelse og tålmodighet!

 

 

Gruer meg til dagens Farmen Kjendis episode..

I dag sendes en episode av Farmen Kjendis som jeg virkelig gruer meg til å se. I skrivende øyeblikk sendes den på TV2. Jeg skal se den senere i kveld når Per Fredrik er ferdig med å jobbe. Helt ærlig så gruer jeg meg til å se den fordi jeg vet hvor jævlig jeg hadde det inne på gården, og jeg gruer meg til å bli dratt tilbake dit følelsesmessig.

Jeg hadde jo begynt på sterke medisiner bare et par uker før jeg gikk inn på gården, og de medisinene gjorde oppholdet mitt så sykt mye verre enn det burde blitt. Jeg slet skikkelig med å få i meg mat FØR jeg gikk inn på gården, og jeg burde ærlig ikke gått inn på gården mens jeg var på de medisinene. Men jeg fikk bare 20 minutter til å bestemme meg om jeg skulle hoppe i det eller ikke, og jeg tenkte bare “fuck it, det får briste eller bære”. Og for å si det sånn; det bristet..

foto: alex iversen

Jeg klarte ikke å få i meg noe som helst av mat, og til og med ting som jeg spiser nå, var helt uaktuelt der inne. Jeg hadde allerede blitt så syk og dårlig av å ikke spise, og når man kombinerer det med medisiner som fucker opp matlysten og gjør deg kvalm blir bare ting ille.

Jeg ender sikkert opp med å se ut som en sutrende rosablogger som nekter å spise potet, og jeg skjønner om folk sitter igjen med det inntrykket. Jeg hadde sikkert tenkt akkurat det samme. Men det er så mye mer til historien som man ikke ser.

foto: alex iversen

 

Én ting man ikke ser på den første episoden (der det ser ut som at jeg ligger og snorker til 15 på dagen..) er at man blir vekket typ 04 om morgenen av kamera crewet, for da starter dagen, og for meg som hadde sovet 3-4 timer natta før fordi jeg kom på hotellet og pakket med crewet til 03:30 på natta og som kastet opp 3 ganger i helikopteret, var jeg nødt til å sove et par timer ekstra. Så jeg tipper at jeg stod opp sånn 07 om morgenen, ikke 15:00 som det ble fremstilt.

Men herregud folkens. Dette er TV. Det er laget for underholdning. Det er laget for at man skal snakke om det, fantasere og spekulere i ting, og ikke minst; for å lage seertall for TV2.

Jeg syns det er fantastisk at jeg fikk være med på farmen kjendis, og selv om det ikke ble heeeelt slik jeg hadde sett for meg, så fikk jeg lære og oppleve mye i løpet av oppholdet mitt og jeg er så glad for at jeg ble med!

 

 

7 Triks for å spare penger

Ukes handling – Skriv ned handleliste og handle inn alt du trenger for uken på mandag. Da slipper du å dra innom butikken hver dag, og du unngår de ekstra småkjøpene som man alltid gjør når man handler. Har du handleliste unngår du også å kjøpe ting du faktisk ikke trenger.

Konto – Gå igjennom kontoen den første hver måned og se hva du har brukt penger på, og hvilke ting som du ikke trenger å bruke penger på. Ofte får man ganske mange sjokk her som gjør at man blir mye mer obs på pengebruket, og finner uventede pengesluk.

 

Kutt ut disse – Vi har alle mange unødvendige utgifter, og til sammen kan det bli snakk om store summer hvert år. Her er noen ting du bør kutte ut; røyk, snus, brus, mat på bensinstasjon, osv.

Take out – Når kvelden kommer og man er sulten kan det fort bli til at man bestille en pizza på døren. Dette er dyrt både der og da, og spesielt i lengden. Om du bestille pizza 2 ganger i uka i et år blir dette 31’200,- kr. Det er en vanvittig sum, og for de aller fleste er dette en god månedslønn. Lag maten selv og spar MYE penger.

 

Research – Har du huslån, billån, strøm, internett, tv, forsikring og andre lignende utgifter er det MYE å spare på og gjøre litt research. Sjekk opp om det er andre banker, strømselskaper, tv leverandører osv som har billigere alternativer til det du har. En venninne tipset meg om at hun hadde fått bilforsikringen mange tusen billigere i året etter at hun skiftet forsikringsselskap, så her sparte hun mye penger kun ved å bytte selskap.

Mat – Når du handler mat er det viktig å være obs på flere ting. Handle på en kjedebutikk som er billig, allerede her er det MYE å spare. Når du er i butikken er det viktig å sammenligne prisene på matvarene. En kjapp kikk på kg prisen på diverse matvarer kan fort gjøre at du sparer mye penger. Bare noe så enkelt som en pakke taco lomper kan variere fra 8,- kr til 47,- så om du sjekker prisene igjennom hele matrunden er det mye penger du kan spare.

 

Lotto – På family guy sa de “lottery is just a tax on stupid people”, og det er trist men sant. Har man lite penger og kanskje ikke er supersmart drømmer man ofte om å vinne de store summene, og bruker derfor mye penger på lotto, spill, tipping osv for å vinne penger. Det er ekstremt sjeldent man i det hele tatt går i pluss, så dette bør man virkelig kutte ut.

 

Er du flink til å spare penger?