En forsmak på sommeren!

I dag har jeg hatt full kontordag og har fått unnagjort så mye! Men når klokken nærmet seg 7 kjente jeg at jeg begynte å bli veldig rastløs! Så jeg fikk med Per Fredrik og Chloe inn til sentrum en tur. Det er jo så fint her ved vannet, spesielt når det er solnedgang. Vi gikk en tur langs havna og så på alle båtene.

Mens Chloe var fullt opptatt med å snuse rundt på alt mulig, og knuffe på alle hun møtte. Tuller ikke når jeg sier at hun bjeffer og knurrer på alle hun møter. Verste er at hun var ikke sånn før. Men i det siste har hun blitt skikkelig ille, og hverken Per Fredrik eller jeg skjønner hvorfor… Hmm… Kanskje noen av dere har noen erfaringer eller tips å dele?

Uansett, etter litt rusling rundt satt vi oss ned på en restaurant ute og koste oss med nachos mens vi skravlet om alt mulig. Kjenner det var så deilig å få en forsmak på sommeren. Gleder meg til sommerkvelder der man kan sitte ute til langt på kveld, gjerne når man griller.

Åååå. Nå må jeg ikke snakke for mye om sommer, for da blir jeg så utålmodig. Har bare lyst til at sommeren skal komme nå!

Imens jeg venter på at sommeren skal komme får jeg bare nyte dagene som er nå. Den ene dagen er det snø, og dagen etter er det 16 grader og sol. Norge altså. Været er i alle fall ikke kjedelig her 🙂 

Nå skal vi lage middag også skal vi se “girlboss”. Vi begynte å se på den serien på Netflix i går, og vi har fått helt dilla! Den er så kul! Vi har sett 3-4 episoder allerede, og i kveld blir det enda flere! Om dere vil begynne å se på en ny serie bør dere virkelig sjekke ut denne! 

 

Jeg ble dopet ned hos tannlegen

For noen år tilbake ble jeg dopet ned. Det er egentlig ganske ekkelt og skummelt å tenke tilbake på, og i dag vil jeg fortelle dere om hva som skjedde. 

Det hele startet for mange år siden. Jeg drakk aldri vann eller melk, kun brus, juice, saft og andre sukker-drikker. Jeg drakk konstant alltid noe som hadde sukker, og dette endte opp med at jeg fikk mange hull i tennene mine. Fra jeg var 12-13 år gammel var det aldri en eneste gang jeg aldri hadde hull i noen tenner da jeg var hos barne-tannlegen. Da jeg var 17/18 år var jeg på mitt verste. Da fikk jeg skrekk-beskjeden. Jeg hadde 9(!!!!) hull i tennene samtidig.

Det er jo ikke akkurat noen hemmelighet at de offentlige tannlegene man går til som barn, ikke har helt moderne utstyr. De fleste av oss har nok fått en bedøvelse eller to (i mitt tilfelle gud vet hvor mange) med den gigantiske sprøyten som gjør vondt ut av en annen verden. Etter åresvis med borring hadde jeg blitt mer og mer redd. Jeg hadde flere ganger boret uten bedøvelse, fordi jeg syntes bedøvelsen var så grusom. Vel, å bore uten bedøvelse er ikke akkurat noen lek. Det gjør sinnsykt vondt. 

Etter alt dette sa det til slutt stopp for meg. Jeg var så redd for tannleger at jeg måtte gjøre noe annet. Det første jeg prøvde var å dra til sykehuset, hvor jeg skulle få lystgass så jeg kunne bore. Jeg hadde jo 9 hull som måtte bores, så dere kan tenke dere hvordan jeg følte det. Vel, lystgassen funket ikke i det hele tatt, og jeg ble anbefalt videre til en annen klinikk. 

Der skulle de teste en annen teknikk. Nemlig å dope meg ned. 

Jeg husker den første gangen jeg skulle til den klinikken. Klokken var rett før 8 og jeg fikk en pille på størrelsen med en p-pille som jeg måtte svelge. Den skulle roe meg ned så jeg kunne klare å komme meg igjennom boringen. Jeg satt på venterommet og så på klokken. 08:05 og jeg følte ingenting. 08:10 og jeg følte fortsatt ingenting. Kom jeg til å merke noe? Det siste jeg husker var at klokken var 08:17 og at ting ble slørete. 

BAM! Plutselig våknet jeg opp på en parkeringsplass helt alene i en bil. Det tok et par sekunder før jeg kom til meg selv og skjønte hva som skjedde. Jeg var i bilen til søsteren min, og hun var raskt ute av bilen for å kjøpe mat. 

Det hadde gått et par timer, og jeg hadde virkelig ingen anelse hva som hadde skjedd i mellomtiden. Etter boringen hadde tannlegene ført meg inn på et rom der jeg kunne slappe av, mens de ringte søsteren min så hun kunne hente meg. Søsteren min hadde filmet et par klipp av meg, så jeg selv kunne se hvor sinnsykt sløv jeg var. Jeg var mildt sagt helt på trynet dopa ned. Jeg hadde blitt helt slått ut av pillen jeg fikk, og tannlegene måtte bære meg inn på tannlegestolen for å bore tennene mine. 

Det er ganske ekkelt å tenke tilbake på av mange grunner. Jeg hadde jo ingen med meg mens jeg var der, så gud vet hva som faktisk kunne skjedd. Heldigvis var dette ordentlige tannleger, som ikke virket shady. Jeg var der også flere ganger etter det, hvor jeg fikk mindre doseringer av dopet, så jeg ikke skulle bli like dopa. 

Men det som er mest ekkelt å tenke på er hvor skummelt det er hvis noen får tak i slike stoffer og putter det i drinken til jenter. Det er jo noe som faktisk skjer oftere og oftere på byen og fester, og jeg blir uvel bare av å tenke på det. Men, det er et annet tema jeg heller kan komme tilbake til en annen gang. 

Akkurat i dag ville jeg snakke om tannlegeskrekk. Jeg har fortsatt veldig tannlegeskrekk den dag i dag, men jeg har blitt mye bedre. De siste gangene jeg har vært hos tannlegen har jeg faktisk ikke tatt noe for å roe meg ned. Så det er veldig nice! Så til dere som har sterk tannlegeskrekk; gå til en tannlege med bedre og faktisk moderne utstyr og som er flink. Det hjelper veldig mye!

 

8 Ting jeg vil gjøre i mai

I morgen er det første mai og jeg er så klar for en ny måned, der vi virkelig kommer inn i sommerstemning. Denne måneden er det veldig mye morsomt å se frem til, og jeg tenkte å fortelle dere 10 av tingene jeg ser mest frem til!

 

– Kiss konsert. Et av mine favorittband siden jeg var liten kommer endelig til Norge og jeg skal dra med Per Fredrik på konsert. Har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til å se de live! 

– Gjøre det fint på verandaen ute. Her snakker vi ansette noen til å male hele verandaen, for den trenger virkelig et nytt strøk. Også skal jeg plante massevis av blomster, grønnsaker og frukt rundt på verandaen og i hagen. Det blir så gøy å gjøre det fint ute!

– Rydde vekk alle vinterklær. Hadebra boblejakker og vinterskjerf! 

– Være turist i egen by. Nå som solen og varmen endelig har kommet for fullt, er det deilig å kunne være ute. Jeg har så lyst til å oppdage mer av hva Sandefjord og byene rundt har å by på! Jeg har bodd her i under et år, og i fjor sommer oppdaget jeg nesten ingenting av byene. Så det skal gjøres fremover! 

– Gran Canaria. Mot slutten av mai reiser Per Fredrik og jeg tilbake til Gran Canaria for en uke med ferie. Gud så deilig det skal bli! Kjenner jeg gleder meg så utrolig mye til sol, bading, sydendrinker, det vanvittig fine hotellet og spa med kjæresten min. 

– Grille ute. Vi har jo en stor veranda med grill og masse plass, så gjett om vi skal ha masse grillfester både i mai og ut hele sommeren! 

– Løpe ute. En ting jeg elsker med at det er varmere ute, er at jeg endelig kan løpe ute i skogen. Jeg har vært på en del skogturer i høst og i vinter, men det blir litt for kaldt for min smak. Om sommeren derimot, da er det helt magisk å løpe ute i skogen. Stillheten og roen rundt meg, kombinert med den friske luften og grønne trær og blomster. Ah, det kan ikke bli bedre enn det! 

– 17 mai. Norges nasjonaldag er alltid gøy å feire, og i år gleder jeg meg ekstra mye til å feire i Sandefjord, som vi gjorde i fjor, siden jeg endelig bor her nå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Hva gleder du deg til i måneden som kommer?

Sneakpeak: Oppussing av soverom!

Wohooo! Nå jubler jeg virkelig! Endelig er jeg 100% ferdig med å male, fjerne maskeringsteip, henge opp gardiner og rullgardiner, og gulv og lister er også helt ferdig. Gud så deilig det her er!

Det har fort gått en liten stund siden jeg begynte på soverommet. Helt ærlig så kjennes det ut som en evighet siden jeg startet.. Men nå er jeg i alle fall endelig ferdig med selve oppussingen! 

Som dere kan se så har det vært mye maskeringsteip å fjerne i dag. Til Chloe’s store glede, som lekte rundt med det, mens jeg prøvde å fjerne det. Haha! 

Fremover har vi tenkt til å skifte ut sengen, da vi har lyst på en seng som har finere sengegavl. Den vi har nå er noe vi var litt vel spontane med å kjøpe, så den er ikke helt på topp for oss. Den er jo steinhard å sitte inntil, også er den ikke så fin som jeg vil ha heller. Så seng skal skiftes ut.

Nattbord er jeg ikke helt sikker på enda. Også skal vi ha inn litt planter i begge de andre hjørnene av rommet. Litt dekor rundt omkring må vi også ha. Så vi er virkelig ikke helt i mål enda. Men nå er vi endelig heldigvis ferdig med oppussingen, og det føles helt fantastisk ut! 


 

Litt sneakpeak bilder av hvordan soverommet ser ut nå. Kommer til å holde dere oppdatert ettersom ting skjer! Så det er bare å følge med! 

 

5 Ting jeg hater å høre

// reklamelinker

Som offentlig person får jeg høre mye rart. Alt ifra spydige frekke kommentarer, til veldig søte kommentarer, til folk som skal legge seg litt vel opp i mine saker, til folk som bare er irriterende.

Når folk slenger dritt klarer jeg som oftest bare å børste det av meg med en gang, uten å tenke noe videre på det. Men det er noen ting som irriterer meg grønn når folk skal fortelle meg! 

“Pass på så du ikke jobber for mye nå da, du må jo kunne ta deg fri”.
– Denne vet jeg at kommer bare fra gode og varme tanker, men jeg irriterer meg så inderlig når andre skal legge sine arbeidsvaner over på meg. Ja, det hender jeg tar dager der jeg kanskje ikke blogger, men da er det som regel fordi jeg er opptatt med noe annet på jobben. Når det kommer til at man “må” ta fri, og ikke får lov til å jobbe mer enn de 37,5 timene som er stadfestet som en heltidsjobb her i Norge, kjenner jeg at jeg blir matt.

Når man driver for seg selv sier det seg selv at man må jobbe mye mer enn hva andre gjør. Ens egne resultater er jo direkte koblet opp med hvor mye effort man legger inn. Så da folk i “normale” jobber, altså der de jobber for andre, ber meg om å jobbe like “lite” som de gjør kjenner jeg at jeg blir irritert. Jeg liker å jobbe 7 dager i uka, fra morgen til kveld året rundt. Inkludert fellesferien der alle har ferie, julaften og 17 mai. Jeg har funnet min lidenskap her i livet, og jeg vier meg enn gjerne min tid til det.

“Oi, du var lav”
– 99% av hva folk sier når de møter meg i virkeligheten for første gang etter de har drukket et par drinker. Jepp, jeg vet jeg er lav. Du trenger ikke fortelle meg det.

 

“Hvorfor sparer du ikke bare ut håret ditt, istedenfor å bruke hair extensions?”
Oi, hvorfor tenkte jeg ikke på det da? Altså.. Tror du ikke jeg sparer for harde livet her??

Jakke – lignende HER   //   Bukse – lignende HER   //   Sko – HER   //   Topp – lignende HER
 

“Kan du følge meg på Instagram?”
Det er en ting jeg syns er så utrolig kleint, og det er når jeg møter nye mennesker og de skal absolutt ha meg til å følge dem på instagram. Jeg har faktisk opplevd at visse mennesker har tatt iPhonen min ut av hendene mine, gått inn på sin egen instagramkonto og gjort så jeg følger de.

Altså… What the actual fuck? Hva er det som feiler folk? Er de virkelig så desperate på å få noen flere følgere at de gjør sånt? Eier de ikke skam? 

“Du kan få denne shampoen / iphone dekselet / osv, sponset om du blogger om det”
Altså. Det er en ting å takke ja til en fet tur til utlandet sponset og skrive innlegg om det. Det gjør jeg gjerne. Men å bli tilbudt et iPhone deksel eller en shampo som betaling for et blogginnlegg er helt latterlig. Vi lever i 2017, da burde de fleste (spesielt de som prøver å få reklame) vite at bloggere skal ha betalt.

Jeg går ikke akkurat hjem til en snekker og ber han om å pusse opp hele stua mi for en ny hammer liksom. 

 

Hvilke ting hater du å høre?

Tips: Vann med frukt og urter!

I dag har jeg testet ut noe helt nytt, og det ble så bra at jeg bare må dele det med dere! Det startet med at jeg var ute en tur i går og kjøpte med en stor vannkrukke som er perfekt til å bruke til servering, og også perfekt om man skal lage vann med frukt og urter.

Sistnevnte er jo noe jeg har hatt lyst til å lage en god stund! Jeg drikker nesten bare vann, og da er det veldig deilig når man kan tilsette litt smak på vannet, men som også er sunn.

Etter en del søking rundt på Pinterest på morgenen i dag, fant jeg endelig frem til en oppskrift jeg ville teste ut. Det jeg trengte var ca en neve med sitronbasilikum, 2 lime og en til to never jordbær, og masse isbiter. 

Jeg skjærte opp lime og jordbær i skiver. Pass på å skylle limen før du bruker den, siden skallet skal være med. 

På sitron-basilikumen fjernet jeg bare stilkene og lot bladene være hele. 

Så blandet jeg alt dette sammen og helte oppi vann til toppen. 

Etter en halvtime hadde smakene trukket seg ut av jordbærene, limen og urtebladene, og det var klart for smakstest. 

Som dere kan se hadde smakene virkelig trukket ut fra frukten og urten, så vannet var nesten rosa!

Tid for smaking: yummy! Dette var altså så godt! Dette kommer jeg virkelig til å servere når jeg skal ha grillselskaper utover sommeren. Tror jeg kommer til å lage det veldig mye på hverdagen til meg selv også. For dette var skikkelig friskt og godt! 


 

Hva liker du best å blande med vann?

Lunsj date med kjæresten

I dag tok Per Fredrik og jeg lunsj ute sammen i Sandefjord, og det var så koselig! Vi spiser nesten aldri på sushi steder siden jeg ikke er så glad i sushi. Eller, rettere sagt hater jeg maki sushi. For et års tid siden spiste jeg sushi på et sted jeg trodde at var trygt å spise sushi. Men der tok jeg ekstremt feil! Jeg fikk sushi som hadde blitt dårlig, og jeg endte opp med matforgiftning! 

Siden den gang har jeg ikke taklet hverken lukten eller smaken av tangen de bruker i sushi. Det er skikkelig trist egentlig, fordi jeg elsket sushi veldig mye før.

Men, jeg har derimot blitt veldig glad i laks nigiri, gjerne med litt philadelphia ost eller avocado på toppen. Det er godt det! Spesielt når Per Fredrik lager det til meg, hihi! 

Men, i dag var i alle fall første gangen på lenge vi har vært på sushi restaurant. Hit må vi flere ganger for å si det sånn! Veldig god mat også så utrolig bra service. Servitøren vi hadde var seriøst den mest høflige jeg noensinne har hatt. Hehe!

Jeg gikk for en Vietnamesisk suppe som heter “Pho” som inneholder oksekjøtt, nudler og masse forskjellige gode urter, også måtte jeg ha noen nigiri. Hehe! 


 

 

Nå skal jeg en tur på butikken og hente et par pakker, også må jeg kjøpe litt forskjellige mat til middag. Vi skal ha andebryst med sellerirotmos og rødløkskompott til middag i dag, så det blir helt utrolig godt. Gleder meg skikkelig! 

 

Jeg trengte en pause

// reklamelinker

Den siste tiden har det vært veldig lite oppdateringer fra min side. Jeg har gått dager der jeg har blogget 2-3 ganger om dagen, og plutselig har det vært dager der jeg ikke har blogget i det hele tatt.

Grunnen til dette er at jeg den siste tiden har følt meg veldig uinspirert. Å blogge er jo en jobb der man hele tiden gir av seg selv og tømmer seg for inspirasjon, og når man ikke passer på å holde seg veldig inspirert kan det gå galt.

Etter 7 år som blogger er jeg veldig vandt med at slike perioder oppstår. Når det skjer er jeg helt nødt til å ta et skritt tilbake og bare se hva jeg holder på med og hvorfor jeg elsker å blogge. For midt oppe i hverdagens mas og kjas kan jeg noen ganger gå på autopilot og glemme hva det egentlig er jeg holder på med. 

Derfor tok jeg mye av mandagen, hele gårsdagen og mye av dagen i dag helt fri fra bloggen. Å få ting litt på avstand, sette opp mål og se hvorfor jeg holder på med det jeg gjør har virkelig gjort susen for meg! Jeg kjenner meg så mye mer motivert til å holde på med bloggen, og jeg har funnet frem forskjellige metoder som gjør at jeg blir mer inspirert i hverdagen. 

Jeg har også brukt mye av tiden den siste uken for å finne måter og bli flinkere med både bloggen og youtube kanalen min. Det er virkelig ingenting som motiverer meg mindre til å holde på med noe, enn å føle at jeg ikke leverer godt nok innhold. Jeg vil levere innhold til dere som er bra og som dere faktisk blir inspirert av. 

Så de siste dagene har jeg blant annet kjøpt en ny linse til kameraet mitt, så jeg kan vlogge med speilrefleksen, og jeg har også kjøpt en drone så jeg kan ta skikkelig kule filmklipp fra himmelhøyde. Jeg har også gått igjennom mitt eget innhold for å se hva jeg faktisk liker å dele, og ikke liker å dele. Jeg får jo mye bra konstruktiv kritikk av dere, så det hjelper meg veldig. Men det er også viktig for meg å se igjennom innholdet med egne øyne, om dere skjønner?

Jakke – lignende HER   /   Veske – HER   /   Sko – HER   /   Bukse – lignende HER   /   Solbriller – lignende HER

Uansett. Nå ble det mye babling her. Det jeg i alle fall vil frem til er at nå føler jeg meg klar for å blogge skikkelig igjen! 

 

Første gang for Chloe

I dag fikk virkelig Chloe dratt meg med på langtur! Vi skulle egentlig bare gå ut en kjapp tur for å sjekke posten, så hun kunne tisse litt. Men hun var så ivrig på å gå tur at vi endte opp med å gå veldig mye lengre enn det.

Vi endte totalt opp med å gå 5 (!) km, så det ble litt av en tur. Men jeg er så glad for at Chloe fikk dratt meg med ut. Frisk luft, sjø og trim slår aldri feil!

Det er helt sinnsykt hvor stor forskjell det er på å bo ved vannet og å bo andre steder som ligger høyere opp. Da jeg våknet i dag syntes jeg det var litt surt ute, også blåste det mye. Men det var ingenting i forhold til hvordan det er i Hokksund (som ikke ligger særlig høyt egentlig). Der fikk jeg snap av søsteren min med bilde av at det hadde snødd skikkelig. 

Det er når sånt skjer at jeg kjenner jeg er ekstra glad for å bo ved vannet i Sandefjord. Tror faktisk vi har hatt maks 2 døgn med snø i hele vinter. Men om man drar 20 min inn på fastlandet har det vært massevis av snø. Veldig rart egentlig! Men perfekt for meg som elsker å se ut på grønt gress! 

Noe som var litt morsomt da vi gikk på tur var at Chloe fikk møte hester for første gang. Hun har såvidt sett hester fra bilen før, men da har hun ikke fått hilst på de, men nå gikk hun bort til de og prøvde å si hei. Tror ikke hun skjønte helt hva de var for noe, men hun bjeffet i alle fall ikke, så det er jo veldig bra! 

Herregud, se så søt liten ponny! 

Nå skal jeg teste ut det nye fotoutstyret mitt. I går gjorde jeg masse research på hva slags utstyr som er best å bruke for å vlogge, og i stad dro Per Fredrik innom og kjøpte alt på vei hjem for meg. Så nå har jeg masse spennende ting, som forhåpentligvis kommer til å gjøre kvaliteten på videoene mine veldig mye bedre. Kjenner jeg har så mye mer motivasjon til å lage vlogger for dere nå! 

 

Dette har irritert meg!

// affiliatelink

Nå har jeg nettopp gjort så mye research på noe skikkelig spennende! Nemlig hvordan jeg kan bli flinkere til å lage videoer til YouTube kanalen min. Jeg har jo holdt på med den en ganske god stund, og føler jeg har blitt veldig flink når det kommer til videoer der jeg sitter stille.

Men på vlogging har jeg en lang vei å gå, så i dag har jeg prøvd å finne nye metoder for å bli flinkere. Jeg kjøpte jo en Go Pro Hero5 i forrige uke, for å se om den kunne være bedre å lage vlogger med. Det var den virkelig ikke. Lyden var helt krise, og kvaliteten på bilde var helt ok. Så den ble returnert til butikken i dag. Haha! 

GENSER – HER 

Men jeg kjøpte en kamera i starten av året som er veldig bra. Så langt har jeg ikke testet det noe særlig til vlogging, annet enn bittelitt i Danmark. Forskjellen i kvaliteten på det kameraet (canon eos 80d) og det vanlige vlogge kameraet mitt (sony rx100 3) er helt ekstremt.

Så jeg må nok trene armer fremover, fordi jeg har så lyst til å bruke canon kameraet. Men det veier jo 1357 gram vs 287 gram som er på sony kameraet. Så det er “litt” forskjell i vekten. Haha! 

Per Fredrik og jeg har også tenkt til å kjøpe en drone sammen, som vi begge kan bruke. Har jo sett så mye dronebilder fra vloggere, og det er så kult! Tenk når vi skal til Gran Canaria for eksempel. Bare tenk på alle de sykt fine dronebildene vi kan ta av vannet, hotellet og andre steder vi drar. Ah, det blir gøy det! 

Mye av grunnen til at jeg vil at kvaliteten skal bli bedre er jo selvfølgelig for å gi dere en mye bedre seeropplevelse. Jeg ser jo bare selv når jeg ser tilbake på mange av videoene jeg har laget for lenge siden da jeg har vært på ferie. Det er jo så gøy å se tilbake på! Men ofte irriterer jeg meg grønn over at jeg ikke filmet mer, og med bedre kvalitet. Så det skal det virkelig gjøres noe med! 

Noe vloggeprat! Nå skal jeg tilbake til researching. Skrik gjerne ut i kommentarfeltet om dere har noen skikkelig gode youtubekanaler som dere vil anbefale å se på. Trenger litt inspirasjon!