Ukens blogg

Med fengslende og nydelige bilder ble dette absolutt ukens blogg. Bloggeren heter Linda Haukaas, og hun blogger på lindahaukaas.blogg.no. Linda er en jente på 18 år som går på media og kommunikasjon, i Oslo. På bloggen hennes kan du lese om hverdag, trender, skjønnhet, photoshop og foto.  

Fotokurs hos Nikon – Fikk nytt kamera!

For en liten tid tilbake hadde blogg.no en konkurranse i samarbeid med Nikon. Der skulle 20 bloggere velges ut til å være med på fotokurs hos Nikon. Og gjett hva! Jeg ble en av de 20. Ble kjempe glad da sjefen for blogg.no ringte meg og sa at jeg hadde blitt valgt ut.

Har alltid lært alt innen foto av meg selv, så litt råd på veien sier jeg aldri nei til. Som blogger tar jeg alltid bildene selv, og da må man ha litt ferdigheter hvis man skal få en fin blogg. Så i går var vi på kurs hos Nikon. Der var det Roger Brendhagen som holdt et kurs for oss, han er fotograf for Nikon. Han hadde meg seg masse utstyr som han viste oss. Han lærte oss om; planlegging før bilder, posisjon, iso, reflektor, makro, blitz, å ha begge øyne åpne, ta bilde til riktig tidspunkt, og mye mer! Må si det kribler i kamera hendene mine etter å prøve ut nye måter å ta bilder på. 


Roger og meg 


Missunelig på utstyret, sa du?

Ble også kjent med noen av bloggerne på kurset. Blant annet June og Hedda. Hilste også på Andrea Badendyck, Caroline Maria, Sofie Kvelland (ssbk), Stine Steen (haawt) og enda flere! Hyggelige jenter alle sammen. Fikk også servert god mat og drikke. På toppen av det hele fikk alle bloggerne med seg et eget kamera fra Nikon. Kan med trygghet si at det er det minste kameraet jeg noensinne har sett. Samsung s3’en min er 2,5 ganger så stor! Har prøvd det ut litt i dag, og er superfornøyd med det. Det er i modellen Nikon Coolpix S01. Det perfekte kameraet til å ha med på fest, bare å putte det i bh’en. 


Dagens outfit

Har nettopp kommet hjem fra skolen. Uff, var så altfor trøtt på skolen i dag. Sovnet flere ganger. Skal bli deilig å ta igjen noen timer med søvn i natt. Har forresten sett gjennom spørsmålene dere har spurt meg i forbindelse med spørsmålsrunden. Det kom inn ekstremt mange spørsmål ! Får dessverre ikke svart på alle spørsmålene, men det regner jeg med at dere skjønner. Har valgt ut noen som jeg skal svare på video. Forhåpentligvis kommer videoen ut i morgen. 


Jakke – Nelly.com // Veske – H&M // Bukse – Cubus // Genser – Bik Bok // Skjerf – Gina Tricot // Sko – Økonomi sko 

God morgen!

Holdt på å fryse ihjel på vei til skolen. Skal bli så deilig med studiedag i morgen. Skulle egentlig ha OD dag, men det ble avlyst. Og lærerene hadde satt opp planleggingsdag, så da får vi studiedag. Skal pugge en del på matteprøven vi har på fredag. Skal ha god karakter denne gangen!

Det er forresten Halloween i dag. Hadde helt glemt det bort. Tror ikke jeg kommer til å feire det i år. Litt trist egentlig. Har alltid feiret det siden jeg var liten. Noen andre som skal/har feiret det?

Dagens outfit

Dro rett til Oslo etter skolen i dag, så det er derfor det ble litt sent før det ble noe oppdatering på bloggen. Kan fortelle mye mer om hva jeg gjorde i Oslo, i morgen. Da har jeg forhåpentligvis litt flere bilder jeg kan vise dere også. Nå skal jeg rett opp i dusjen, før jeg skal legge meg. Lurer på når den dagen kommer som jeg klarer å få 8 timers søvn før skolen. Hmm..


Tightsbukse – Zara // Bluse – Bik Bok // Genser – Cubus 

Hvordan tjene penger på bloggen!

Det er veldig mange som spør meg om hvordan man kan tjene penger på blogg, så derfor tenkte jeg det var smart med en liten oversikt.  Husk at det aldri er noe poeng i å starte en blogg kun for å tjene penger. Det er en lang vei å gå fra man oppretter en blogg til man håver inn penger. Det er en del måter man kan ta i bruk for å tjene penger på bloggen sin. Men disse to måtene er de vanligste. 


Sponsorer. 
Det er ikke noe hemmelighet at toppbloggere blir sponset med absolutt alt. Grunnen til at disse blir sponset er at de gir god reklame for bedriften. Da får bedriften flere kunder, og bloggeren får gratis ting, vinn-vinn. 

For å få sponsorer er det noen generelle krav. Dette er ikke krav som er håndfaste, men kan være smart å følge. 
– Minimum 500 unike (ikke sidevisninger, men unike) lesere hver dag.
– Ha god kvalitet på bloggen. Les hvordan du kan bli en flinkere blogger HER. 

Hvis man ligger på topplista blir man som regel kontaktet av diverse sponsorer. Siden de kan lett finne bloggen din og se hvor mange unike lesere du har, når du ligger på forsiden. Men dersom du ønsker å få sponsorer på egenhånd kan du alltids sende en mail. Du finner som regel alltid mail adresser på hjemmesider til de eventuelle du vil bli sponset av. 

I en mail bør du ha med følgende:
– Antall unike lesere du har per dag
– Hva du selv blogger om
– Alder
– Hva slags samarbeide du vil inngå


Et lite utvalg av ting jeg har fått sponset

Tekstlinker og bannere. 
Denne kan alle ta i bruk. Det er lett og du trenger ikke et minimum av lesere. Selv om du trenger en del lesere for å i det hele tatt få noe fortjeneste. 
Selv bruker jeg tradedoubler.com til tekstlinker og bannere. På tradedoubler kan du finne forskjellige bannere og tekstlinker fra sider som; nelly, heppo, brandos, blush, osv. Tekstlinker kan du bruke hvis du vil blogge om et produkt fra en side. De fleste gir deg en fortjeneste på 7-15% av det du selger for. 

 


Når du endelig har blitt sponset er det viktig å være ærlig når du reklamerer for et produkt. Ikke selg “blogg-sjelen” din, ved å skrive positivt om et dårlig produkt. Dette er dårlig blogg-etikk. Man skal ALLTID merke innlegg som er reklame med “reklame/sponset” eller lignende. Dette står faktisk i den norske lov. Så denne er ganske viktig å følge. 

Håper disse tipsene hjalp litt!

 

Spørsmålsrunde – AVSLUTTET

Nå er det 4 måneder siden jeg sist hadde en spørsmålsrunde. Så tenkte jeg kunne sette igang en ny nå. Er litt usikker på om jeg skal svare skriftlig eller på video. Hva syns dere? I alle fall, hvis du lurer på noe så er det rette tidspunktet å spørre på nå. Spør anonymt eller ikke. Your choice. 

 

Konkurranse – Bli ukens blogg! – AVSLUTTET

Kjører i gang en ny runde med ukens blogg. Den som blir ukens blogg får bilde (bruker bilde fra vinner sin blogg) og link i sidemenyen min. Den blir også annonsert i ett innlegg på bloggen. Trekker ut ukens blogg på torsdag. 

For å bli ukens blogg må du:
  Dele dette innlegget. Trykk på “Liker” knappen nederst i innlegget.
– Legge igjen adressen til bloggen din i kommentarfeltet. 

 

Black’n white

Våknet til et stort sjokk i morres. Det var masse snø overalt. Hater virkelig snø. Da blir det kaldt, vått og jævlig. Begynte nesten å gråte da jeg så at de fine fargene fargene fra høsten var borte, og det var kun hvitt overalt. Kom hjem for ikke så lenge siden, og er sykt trøtt! Selv om vi startet sent i dag. Startet 9:30, det er det eneste gode med mandager! Så skal ta meg en liten powernap nå. Legger ut påmelding til ukens blogg senere i kveld. Husk å melde dere på!


Ukens favoritter


Veske – Her // Skullstrikk – Her // Tee – Her // Genser – Her // Vest – Her


Skjorte – Her // Sko – Her // Genser – HerShorts – Her // Bluse – Her // Tee – Her 
 


Sko – Her // Paljettkjole – Her // Kjole i midten – Her // Svart kjole – Her