5 Ting som ødelegger håret ditt

– Høy hestehale over tid – 
Om du alltid har høy hestehale blir håret ditt etterhvert gnagd rett av. Dette er fordi at strikken må være såpass stram at den kan klare å holde oppe en høy hestehale. Har du i tillegg håret i strikk samme sted hele tiden, blir håret gnagd av der strikken er.

Dette er noe som skjer over tid selvfølgelig, så man merker det ikke med en gang. Men om håret ditt blir tynnere og tynnere, kan dette være grunnen.

– Du glemmer å kure håret ditt- 
Hår trenger ekstra pleie iblant, og derfor er det viktig å kure håret. Om du vasker håret hver dag, til annenhver dag, anbefaler jeg å kure håret 1 gang i uken. Selv kurer jeg nesten annenhver gang jeg vasker håret. Men dette er mye fordi jeg har hair extensions.
 

– Du retter / krøller håret hver eneste dag-
Denne varmebehandlingen er helt drepen for håret ditt! Test ut flettekrøller, flettefrisyrer eller bare kjør på med naturlig hår. Eventuelt invester i en faktisk god hårspray som gjør at krøllene holder i et par dager av gangen, når du først krøller håret. 

– Du vasker håret hver eneste dag – 
Når du vasker håret strippes det for naturlige oljer, i tillegg til at hele runden med hårføner, å gni håret inn med shampo, og eventuelt rette / krølle skader håret mye. Så prøv å vask håret heller annenhver, eller hver 3 dag.

– Du bleker håret – 
Okey, den her sier seg jo selv. Men har du faktisk tenkt over hvor mye bleking skader på håret? Da jeg gikk fra svarthåret til brunette (som failet fordi frisøren ikke gjorde en god jobb), bleket hun håret mitt, og etter det ble håret mitt skikkelig skadet. Så da kan du jo tenke deg hvor mye håret ditt blir skadet hvis du hele tiden bleker det. 

Jeg forstår DNA testen nå..!

For en stund siden tok jeg en DNA test. Jeg har hele livet mitt hatt en anelse om jeg ikke var helt norsk, men vi har aldri visst om noen i familien som ikke var norske. Så det har kun være spekulasjoner.

Moren min ser jo ikke akkurat helt typisk norsk ut, da hun har mørkt hår og brune øyne, i tillegg til at faren hennes var veldig mørk i både øynene og håret. Så vi hadde alltid en anelse om at det var noe som ikke var helt norskt der. 

Da jeg tok DNA testen fikk jeg vite at jeg var 15% irsk. Jeg ble ganske sjokkert, fordi jeg var helt sikker på at de som var irske var som skandinavere i utseendet. Altså blå øyne, lyse i huden og lyse i håret. Så jeg fikk det ikke helt til å stemme. Moren min trodde nesten ikke på testen engang.. 

Nå har jeg vært i Irland i et par dager, og for å si det sånn. Den DNA testen er mye mer forståelig nå. Den typiske irske looken er mørkebrunt hår og brune øyne, akkurat slik moren min og bestefaren min er. Det er helt rart å virkelig forstå at dette er faktisk stedet en del av mitt DNA stammer fra. Nå er det riktignok bare 15%, så det har ikke så mye utslag på meg. Men det er jo fortsatt en del.

Mens jeg har vært her har jeg prøvd å legge merke til hvordan menneskene her er. Det eneste jeg virkelig håndfast kan si så langt er at de er sykt høflige. Altså. Jeg har reist i mange land, og har møtt på både høflige og ekstremt uhøflige kulturer hos mennesker, så jeg har blitt vandt med litt av hvert.

Irske folk er så sykt høflige, og de spør alltid “how are you” og venter skikkelig på et faktisk svar på hvordan det går med deg. Det er ikke bare sånn overfladisk “hey how are you” greier. I tillegg er de veldig til å si “sorry” av den minste ting, og det er rett og slett bare skikkelig good feeling sted. Her er folk hyggelige og høflige, og man kommer i snakk med mennesker veldig lett. Så det er jo veldig gøy å se at folk fra stedet jeg kommer fra er hyggelige. Mer enn det har jeg ikke rukket å se enda. 

Men det er veldig gøy å være i et land som jeg faktisk kommer fra, uten at jeg har peiling hvem i familien som faktisk er herfra. Hehe! Jeg tok forresten DNA testen på myheritage.com, om noen er interessert i å teste seg selv. Dette er ikke noe jeg får betalt eller spons for å si, men får alltid sykt mange spm om det så da sier jeg det bare på forhånd. Hehe! 

Bildene i innlegget er forresten fra da jeg fikk DNA testen. Ligger rett ut i senga med feber, så tenkte de passet best. Hehe! 

Glad det ikke er slik i Norge..!

Heisann fra Dublin! I dag har hele dagen gått med til shopping og slappe av. Jeg har blitt skikkelig syk, så jeg har vekslet på å være ute og shoppe, og å være inne og bare sove. Haha! Litt av et opplegg kan man si.

Jeg startet dagen med en en tur på Primark. Sist jeg var på Primark var i september da jeg var på Mallorca med moren og søsteren min. Da handlet jeg nesten ingenting. Men nå derimot.. Haha, nå handlet jeg så mye at jeg måtte ha dobbel pose og til og med da sprakk hele papp posen.

Jeg måtte løpe panisk inn på en tilfeldig butikk for å finne et stort handlenett som ikke var at papir for å bære tingene mine. Er så glad for at vi ikke bruker papirposer på butikker i Norge. Tenk å komme med 4 stappfulle matposer også hadde de bare gått i oppløsning. Da hadde jeg mildt sagt blitt ekstremt oppgitt og sinna! 

Uansett. Tilbake til shoppingen. Jeg fikk tatt turen innom både Disney Store, Topshop, River island, Forever 21 og de andre jeg alltid er innom når jeg er i utlandet. Jeg har funnet så mye fint! Så det gleder jeg meg til å vise dere! 

Nå har Per Fredrik nettopp kommet tilbake fra innspilling. Han har vært på innspilling for Vikings i hele dag, og jeg gleder meg til å høre hvordan det har gått! 

Slik kan du spare TUSENVIS

Uansett om du bor hjemme hos foreldrene dine, er “fattig student” eller har heltidsjobb og bor for deg selv, er det viktig å ha kontroll på økonomien. Jeg aner ikke hvor ofte jeg ser unge mennesker på luksusfellen, som har gjort mange store økonomiske tabber, som har kostet dem dyrt.

Det er så mange av tingene som enkelt kunne vært unngått. Nå skal det jo mye til for å havne i en slik situasjon, men uansett om du har gått på mange økonomiske tabber eller du bare vil spare litt ekstra penger så du kan dra på sydentur med venninnene dine, har jeg noen råd så du kan spare mer penger!

Kjøp shampo, balsam og dusjsåpe på salg.
– H&M og VITA har ofte salg på shampo, balsam og dusjsåper. Her kan du spare mye penger! Hver gang jeg ser det er salg pleier jeg alltid å hamstre inn, så jeg slipper å måtte kjøpe det dyrere på matbutikken. Hvis du gjør som meg og bruker sunsilk shampo og balsam, pluss nivea dusjsåpe, og bruker ca 3 flasker av hver i måneden. Koster dette 450,- kr i måneden og 5400,- kr i året om jeg kjøper det på matbutikken. Handler jeg derimot på salg blir det 180,- kr i måneden, og 2160,- kr i året. Så her kan du spare 3240,- kr i året. 

Tenker du på samme måte med andre småting, får du fort mer penger til overs.

 

Unngå dyr streaming
– Hvis du har abonnement hos Netflix, TV2, Spotify Viaplay, HBO Nordic. Så blir dette ca 500,- kr i måneden. På et år er det 6000,- kr. Mye penger, for kun å se på ting på nett. Bruk heller gratis sider som YouTube og TV3 Play. 

Gå igjennom kjøleskapet
– Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har kjøpt dobbelt opp av melk, grønnsaker, egg eller rømme. Og etter en uke har jeg måttet kaste halvparten, fordi jeg ikke har rukket å brukt det opp. Hadde jeg bare tatt en titt inn i kjøleskapet før jeg dro til butikken, hadde jeg spart meg selv for mye penger!

 

Kutt ut småtingene. 
– Å kjøpe en halvliter Coca Cola, en pakke tyggis og en liten sjokolade er ikke dyrt der og da, men i lengden kan det fort koste deg mye. En halvliter med Coca Cola hver dag koster deg 600,- kr i måneden, og 7200,- kr i året. Kjenner jeg de fleste rett som drikker coca cola på regelmessig basis, så blir det som regel ikke bare en brus om dagen heller. Så denne summen kan fort bli enda høyere. Bytt heller ut brusen med vann, så sparer du penger og helsen din. Ha som vane at du alltid har med en flaske så du kan fylle opp med vann når du er på farten!

 

Stump røyken og kast snusen. 
– Når det kommer til sløseri med penger, er nok røyk og snus de to aller største synderne. Og det verste av alt er at dette er ikke noe du faktisk trenger. Gjør helsen og lommeboken din en stor tjeneste, og stump røyken! Røyker du en pakke røyk hver dag koster dette deg over 3000,- kr i måneden. På årsbasis blir dette 36’700,- kr. Det er vanvittig mye penger! For den summen av penger kunne du kjøpt en ny tv, en ny pc, en ny mobil, en sydentur og mat for en person i tre måneder. Det sier litt om hvor mye penger man røyker opp i luften. Og når det kommer til snus så er ikke det noe billigere!

 

Få oversikt
– Gå igjennom kontoutskrifter og få oversikt over hva du bruker penger på. Kanskje bruker du opp mye mer penger på mat eller klær enn hva du hadde trodd. Personlig fikk jeg sjokk da jeg sa hvor mye penger jeg faktisk hadde brukt på mat. Spar gjerne på kvitteringer, så du kan få enda bedre oversikt over hva pengene ble brukt til.

Bruk ebay
– Det er ekstremt mange ting man ofte finner til 1/5 av prisen på Ebay. Mitt tips; skal du kjøpe deg noe nytt. Sjekk om det finnes på ebay først. OBS: kosmetikk bør ikke kjøpes på ebay da det ofte kan være falske produkter.

 

Til partyløven
– Hver gang du skal ut på byen, kan det være smart å drikke nok på vorset. En drink på byen koster som regel 120,- kr. Skal du ha 5-7 drinker i løpet av kvelden blir dette 600-800,- kr. Kjøp heller en vinflaske på polet til en hundrelapp og drikk den på vorset, så sparer du mye penger om du fester ofte! 

 

Grunnen til at vi er i Dublin..

Nå har vi nettopp vært ute på shopping. Vi er jo her siden Per Fredrik er med som skuespiller i Vikings (tv-serien), men jeg fikk tatt med Per Fredrik på “Brown Thomas” som er et slags kjøpesenter med mye eksklusive merker som Chanel, Prada, Gucci, Hermes og mange andre. Det ble mye vindusshopping, for det er jo ikke akkurat sånn at jeg kjøper en veske til 30’000 helt spontant. Hehe!

Men jeg fikk shoppet en god del julepynt og andre koselige ting. I øverste etasje var det en stor avdeling med helt sinnssyk fin julepynt. Altså, bare se på bildene under så skjønner dere.. Det er vilt liksom.

Fikk også kjøpt Huda Beauty øyeskyggepalettet som jeg har hatt lyst på veldig lenge. Gleder meg så sykt til å teste det ut. Tror det er skikkelig bra! Det var i alle fall sykt mange fine farger! Tok også turen innom Mac der jeg testet bokstavelig talt 40 forskjellige leppestifter, før jeg til slutt fant den perfekt leppestiften. Haha, hånda mi så ikke ut etterpå! Jeg brukte sånn 5 sminkeservietter til å fjerne leppestift testingen.. 

Etter masse shopping tok vi en lunsj sammen hvor jeg fikk tidenes beste drink. Det var en bringebær mojito drink som bare var så fresh og digg at jeg nesten ikke kan beskrive det! Skulle ønske jeg hadde bartender skills og klarte å lage slikt. Kanskje jeg skal ta et kurs på det?

Nå har vi nettopp kommet tilbake på hotellet, og vi har bestilt roomservice. I kveld skal vi bare ta det med ro og sovne tidlig. Per Fredrik må opp tidlig i morgen for å være klar til Vikings innspilling.

På flyet til..

I dag stod vi opp rett over 5 så vi kunne dra avgårde til Gardermoen i god tid. Så når jeg kjørte inn til flyplassen var jeg mildt sagt ganske trøtt. Men vi skrudde på julemusikken, drakk Redbull og skravlet hele veien inn, så det ble det null stress. 

Jeg syns alltid det er skikkelig deilig å ha god tid på flyplassen til å både spise og shoppe litt. Så vi fikk spist en tidlig frokost. Ah, jeg fikk virkelig tidenes beste fiskesuppe! 

Også ble det litt shopping. Kjøpte skikkelig fine Gucci solbriller. Glemte helt å ta bilde av de i butikken, så jeg får vise dere når vi kommer frem. Tror det er de dyreste solbrillene jeg noensinne har kjøpt, spesielt på impuls. Men de var sykt fine, så why not liksom?

Nå sitter jeg på flyet til Dublin. Vi er fremme om en liten time, så da kan jeg jo bruke tiden til å blogge litt. Jeg har nettopp sett en episode med Blindspot. Noen som har sett det før? Nå har det kommet en ny sesong, og jeg er så hekta! Det er virkelig tidenes mest spennende action krimserie. 

Utsikten her oppe er helt amazing. Noe som jeg aldri har tenkt over, er at det alltid er fint vær når man kommer helt opp i luften. Så alt av tåke, regn, grå skyer osv blir helt borte. Ikke så rart med tanke på at man flyr jo faktisk over skyene. Men det er bare så mindfuck, haha! 

Nå skal jeg bruke resten av tiden frem til flyet lander, til å rydde opp i notater på mac?en min. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg har over 1200 notater med alt mulig, hvor det bare er kaos. Så det må jeg virkelig gjøre noe med!

Slik sparer du tid om morgenen!

Spis frokost mens du gjør deg klar
– Helt siden jeg gikk på ungdomsskolen har jeg hatt en vane med å spise frokosten samtidig som jeg sminker meg og fikser håret. Da rekker jeg å spise, uten at jeg bruker opp unødvendig tid. Husk; frokost er et veldig viktig måltid og er viktig for at du skal klare deg igjennom skole / jobbdagen, så dette er et måltid du ikke bør droppe!

Planlegg antrekk kvelden i forveien 
– Å sette sammen et antrekk om morgenen når man er stressa og trøtt, kan fort ta mye mer tid enn planlagt. Planlegger du derimot antrekket kvelden i forveien, kan du spare deg for mye tid, og du slipper å løpe rundt som en galing på jakt etter den ene genseren du bare mååå ha på deg. PS; Husk å sjekke været så du ikke går for shorts når det er meldt regn. 

 

Unngå å slumre
– “If you snooze you loose” er et ordtak som jeg er veldig enig i. Å prøve og sove 10 minutter lengre, er aldri en god idè. Man ender som regel opp med å få veldig dårlig tid, i tillegg til at man blir enda mer trøtt. Er du smart så legger du telefonen så langt unna senga at du må stå opp for å skru av alarmen. 

Dusj om kvelden
– Å vaske håret om morgenen kan fort ta veldig lang tid. Derfor er det mye bedre å vaske håret kvelden i forveien, og kun ta en kjapp kroppsdusj om morgenen. Avslutter du dusjen med litt kaldt vann i ansiktet, våkner du litt ekstra opp også. 

 

Legg sminken klar
– En ting som alltid er smart å legge sminken klar kvelden i forveien. Legg alt i den rekkefølgen du skal bruke de, så du slipper å lete i bunnen av sminkevesken for å finne eyelineren. 

Planlegg frokosten dagen før
– Skal du lage pannekaker til frokost? Lag røren kvelden i forveien, så sparer du masse tid!

 

Pakk skolesekken / jobbvesken kvelden i forveien
– Hvis du må ha med masse forskjellig ting på skolen / jobber er det smart å pakke det ned kvelden i forveien. Pakker du det om morgenen, er det lett å glemme gymtøy eller lader til pc’en. 

 

Slik har vi pyntet huset utendørs til jul!

inneholder reklame

Wiiii! Nå er vi endelig ferdig med å pynte med juletrelys ute! Herregud for et resultat dette har blitt. Jeg hadde aldri sett for meg at det skulle bli så fint, da jeg begynte å planlegge det.

I år har vi virkelig gått all-in med massevis av lys på huset og rundt i hagen utenfor huset, og for å si det sånn; huset våres lyser virkelig opp midt i mørket. Hehe!

Jeg har alltid syntes at det er skikkelig koselig med masse lys ute. Det gjør virkelig noe med humøret. Jeg hater jo egentlig når det er mørkt, fordi det blir så trist og kjipt. Men nå gleder jeg meg bare til det blir mørkt ute, for da syns alle lysene så godt! 

Jakke – Bik Bok, HER

 

Vi er jo veldig tidlig ute med alt sammen i år, men vi reiser jo til Dublin i morgen og vi ville at alt skulle være helt klart og ferdig til 1 desember. Det er det nesten! Nå er det bare noen siste finpussinger innendørs, også er vi helt ferdige med å pynte!

Det har virkelig vært litt av et prosjekt å pynte så mye i år, men jeg syns det virkelig har vært gøy og koselig! Jeg elsker å pusle med pynteting og gjøre ting finere. Så dette passer midt i blinken for meg. Hehe!

Nå skal jeg starte på et lite gren-pynte-prosjekt til stua. Var i skogen i stad med Chloe og fant en stor gren som vi skal pynte med, og jeg tror virkelig at det blir skikkelig fint! Gleder meg til å vise dere resultatet! 

Derfor har vi 3 juletrær!

Som jeg nevnte i det forrige blogginnlegget, har vi nå 3 juletrær. Haha! Det er jo ganske mye! Vi har selvfølgelig ikke alle i stua. Der har vi kun et som er 210 cm høyt med masse pynt, som jeg allerede vist dere. De to andre derimot, de har vi på soverommet og ved inngangsdøren.

Jeg har nettopp pyntet opp skikkelig på soverommet, og nå kan jeg vise dere en liten sneakpeak. Det har blitt ekstremt fint der inne! Mangler bare et par litt store puter og noen pynteputer, så er rommet helt ferdig. Gleder meg til å vise dere det! 

Liten fun fact. Chloe ligger alltid i nærheten av meg, uansett hvor i huset jeg er. Hele tiden mens jeg pyntet på soverommet lå hun på teppet og suttet på det, og koste seg halvt ihjel. Altså.. Hun sutter så mye på det teppet at det er helt merkelig..! 

Nå skal jeg pynte litt mer rundt i huset. Jeg begynte å pynte utendørs i går, og herregud for et lys-show det blir! Her snakker vi nesten amerikansk stil altså. Mangler bare litt lys rundt den ene store tuja busken og et par små busker, så er det helt ferdig. Det er litt av et syn for å si det sånn!

Gud som jeg gleder meg til å vise dere alt sammen. Kommer til å lage en house tour video der jeg filmer både inne og ute når alt er ferdig, så da får dere sett alt! 

Det holder ikke med bare 1 juletre..!

inneholder reklame

Nå er jeg midt i julepyntingen, og holder på å sette opp to nye juletrær. Her i huset holder det nemlig ikke med bare ett. Hehe! Skal fortelle dere litt mer om det etterpå!

Mens vi er inne på temaet med jul, så kan jeg jo vise dere genserne jeg går veldig mye med om dagen her hjemme. De er så gode og perfekt til juletiden! 

Altså, har dere sett en så søt julegenser før da? Jeg har aldri brukt julegensere noe særlig, rett og slett fordi jeg aldri har vært et skikkelig julemenneske. Men i år går jeg all-in på julen, og har kjøpt inn flere julegensere som er koselig å ha på seg mens jeg pynter, drikker kakao foran peisen eller bare koser meg på sofaen!

I fjor lagde Per Fredrik og jeg julekort hvor vi hadde på oss hver vår julegenser. Det ble så koselig! I år skal vi gjøre det samme, og gjett om jeg gleder meg til å bruke julegenseren min på bildene. Disse genserne er også perfekt å bruke på venninnekvelder hvor dere baker pepperkaker sammen og drikker litt vin. Super koselig! 

Denne røde genseren er på 20% rabatt på Gina Tricot KUN I DAG.
Genseren finner du HER.

Hvor sykt søte er ikke disse rådyrørene? De passer jo perfekt sammen med genseren og skogstemaet vårt i år! Både genseren og rådyrørene er det 20% rabatt på KUN I DAG hos Gina Tricot. 

RådyrørerHER  //  Blå julegenserHER 

Denne t-skjorten er bare så sassy og morsom! Den passer perfekt å bruke på skolen / jobben også, siden den er litt mer casual! T-skjorten er også på 20% rabatt KUN I DAG hos Gina Tricot. 

T-skjorten finner du HER

Nå skal jeg fortsette å pynte her hjemme. Herregud så julete og fint det blir her i år! Gleder meg skikkelig til å vise dere alt sammen. Dere kommer til å få sjokk over hvor julete det blir!

 

CYBER MONDAY:

Siden det er Cyber Monday i dag er det MYE tilbud rundt på nettet. Tilbudene varer KUN I DAG! Her er mine favoritter!

Lyko: 25% rabatt på nesten ALT. 

Ellos: Opptil 50% rabatt på skjønnhet, interiør og dameklær. 

Bik Bok: 20% rabatt på ALT online.

Cubus: 20% rabatt på ALLE varer

NA-KD: 30-40% rabatt på 2000 plagg

Nelly: Kjøper du 2 plagg = 15% rabatt, 3 plagg = 20% rabatt, 4 = 25 % rabatt, 5 = 30% rabatt. 

🎄🎁🎅🏻🌟