5 Fitness hacks

Kaffe – Om du drikker kaffe ofte bør du holde deg unna kaffene med mye helmelk, sukker og sirup. Dette blir mye ekstra kalorier uten noe særlig næring. Melken kan det være god næring i, men da er det best om å spørre om lettmelk.

Dressing på siden – Når du bestiller salat og ting med dressing, bør du alltid be om å få dressingen ved siden av maten. Ofte er det mye dressing i maten, og dette kan gjøre en sunn salat ganske så usunn.

 

Næringstabellen – Forsiden av matprodukter er bare reklame, og kan ofte være ganske så misvisende. Matindustrien vet at sunn mat som smaker godt selger bedre, så de prøver ofte å vri usunne produkter til sunne produkter. Bare fordi en pizza er fullkorn og esken er grønn, betyr det ikke at den nødvendigvis er sunn. Derfor er det viktig å lese bak på næringstabellen. Det er der sannheten står.

Popcorn – Istedenfor å spise potetgull bør du heller spise popcorn. Det er så utrolig lett i vekt, at det blir mye mindre kalorier per porsjon versus potetgull.

 

Ekstreme mål – En felle mange gjør er at de setter litt for ekstreme mål / regler for seg selv. “Jeg skal aldri spise godteri igjen” eller “jeg skal begynne å trene 5 ganger i uken” er litt vel ekstremt hvis man er vant med å spise godteri ofte og aldri trene. Begynn rolig og gjør ting til en vane. Det tar kanskje litt lengre tid, men i gjengjeld får du vaner som ofte varer livet ut.

Lag din egen karamell leppeskrubb!

Å lage sin egen leppeskrubb er både enkelt, gøy og mye billigere enn du man kjøper på butikken. Du kan få tak i endeløst med smaker- og fargekombinasjoner, og det er bare fantasien som setter grenser. Her er hvordan du kan lage en karamell leppeskrubb!

💛 1 ts kokosolje (for pleie)

💛 2 ss brunt sukker (for skrubb)

💛 Noen dråper karamell essens (for smak)

💛 Grønn konditorfarge (for morro skyld)

 

Bland alt det våte sammen først. Deretter blander du i sukkeret til det får perfekt konsistens. Oppbevar i et lufttett beger i kjøleskapet for best holdbarhet.

Bruk leppeskrubben 1-2 ganger i uken, alt ettersom.

5 Ting du kan gjøre for en bedre verden!

Doner penger til veldedige formål – Nå er det oktober og det er rosa sløyfe måned. HER er nettbutikken til kreftforeningen, og der kan du kjøpe massevis av fine ting for å støtte en veldig viktig sak!

Pass på hvilke reisemål du reiser til – Det er fristende å reise til steder som Dubai når man ser influencere poste dødslekre bilder derfra. Vær så snill, ikke reis dit! Hele stedet er så gjennomsyret grusomt. En ting jeg har begynt å gjøre når jeg skal reise nye steder er å sjekke FN sine sider for å lese om hvordan landet opererer. Jeg reiser mye heller til Gran Canaria der ting er godt og trygt, og folk blir behandlet bra, enn å reise til Dubai der det blant annet er moderne slaveri og folk blir fengslet i hytt og pine for å være homofile.

 

Vaksiner – Pass på at du alltid har de vaksinene du trenger (sjekk HER), og for guds skyld; vaksiner barna dine.

Dyrelivet – Utenfor huset vårt har vi et yrende dyreliv, og jeg ser litt på huset vårt som hjemmet til så mange. Så fort det blir frost i bakken og det blir vanskelig for småfuglene å få tak i mat er vi kjappe med å fylle opp matstasjoner rundt hele huset, vi slenger også ut gulrøtter og vann (rådyr dør ofte av dehydrering om vinteren) til rådyrene om vinteren og om sommeren passer jeg på å plante massevis av blomster som humlene og biene elsker. Om du skal på skogstur kan du ta med deg noen meiseboller og henge opp rundt på trærne så dyrene kan spise utover vinteren.

 

Gi setet til noen som trenger det – Dette er en selvfølge for de fleste, så det er mest en påminnelse. Når du tar bussen eller toget et sted; pass på at du følger med om det kommer på noen som trenger setet mer enn deg.

7 Ting å gjøre når det regner!

Mental trening for hunden din – Bruk litt ekstra tid på å lære hunden din nye triks! Chloe og jeg har en treningsrutine vi ofte går igjennom der hun repeterer alle triksene hun kan, og ofte lærer enda flere nye triks. Hun elsker det!

Lag en sykt #extra 3 retters middag – Eksperimenter på kjøkkenet og disk opp med en skikkelig god 3 retters til kjæresten din. Det er virkelig mat laget med mye kjærlighet!

Spill video games med kjæresten – Per Fredrik og jeg pleide alltid å spille masse videospill sammen i starten da vi var sammen. Det er så koselig!

Planlegg en reise – Når det er grått og trist ute er det smart å ha noe fint og se frem til. Planlegg gjerne en reise til varmere strøk, og begynn å sett av penger allerede i dag!

Sov lenge – Om du har muligheten er det sykt digg å sove ekstra lenge. Bare det å ligge i senga og høre på regnet sildre. Helt magisk!

Test nye frisyrer – Søk opp tutorials på YouTube og lær deg nye flettefrisyrer og måter å krølle håret på.

Yoga – Har du ikke prøvd yoga før? Da er det på tide å teste det ut! På YouTube ligger det drøssevis av yogavideoer som du kan følge!

Hvilket kostyme til Halloween?

annonselenker – coolstuff

Nå er det snart Halloween, og i år skal vi for 3. året på rad ha svær Halloweenfest. Jeg har allerede handlet inn kostymer, men jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilket jeg skal velge! Så da spør jeg dere!

Skal jeg være djevel, wonder woman eller rødhette?

Fortell meg i kommentarfeltet!

PS; Dersom du skal bestille deg kostyme bør du gjøre det asap. Kostymene blir fort utsolgt, og det er viktig å være ute i god tid med posten.

DJEVELKOSTYMEHER
RØDE LINSERHER 


DJEVELKOSTYMEHER

 

WONDER WOMAN KOSTYMEHER
SVARTE LINSERHER


WONDER WOMAN KOSTYMEHER
SVARTE LINSERHER

 

RØDHETTE KOSTYMEHER
SVARTE LINSERHER


RØDHETTE KOSTYMEHER
SVARTE LINSERHER

 

 

Skal jeg være djevel, wonder woman eller rødhette?

Slik trener jeg rumpe og mage!

I dag startet jeg dagen med en god treningsøkt på gymmet. Planen i dag var å trene underkropp, altså rumpe, lår og legger. Men når jeg varmet opp kjente jeg at jeg var helt stiv i bena.

Aner ikke hva som har skjedd! Så jeg kuttet programmet i to, og la til en god del mage- og bryst-øvelser. Det endte opp med å bli en skikkelig treningsøkt, og jeg fikk virkelig kjørt meg. Hehe!

Tenkte jeg kunne dele dagens treningsprogram med dere. Vet jo at dere elsker når jeg deler treningsprogram med dere, så here we go:

Oppvarming: 

Utfall med rotasjon 5 repetisjoner x 1 sett
Strekk til bøy 5×1
Setehev 5×1
Skulderbladarmhevinger 5×1

Økt:

Knebøy: 8 rep x 3 sett (dette er uten tvil min favoritt øvelse for rumpa!)
Bulgarsk utfall: 8×3
Brystpress på skråbenk: 8×3
Sidemage med hantel: 8×3
Roing med manual: 8×3 (denne er mest for rygg, biceps og baksiden av skuldrene, men den tar også litt på magen)
Crunhes: 8×3
Donkey kicks: 8×3

Avslutter alltid med 10 minutters tøying. 

  

Hele rumpeprogrammet mitt kan jeg dele med dere neste gang jeg deler treningsprogram. Så følg med for å se hvordan det er!

10 Spørsmål og svar

Hva slags karakterer fikk du på skolen?
– Det kommer an på hvilket år vi snakker om. Gikk ut med akkurat 4 i snitt fra ungdomsskolen. Fra vgs husker jeg faktisk ikke helt. Husker det var mye 5’ere fra kokkelinja, engelsk, media og i historie, men naturfag hadde jeg sikkert sånn 2 eller 3, og resten husker jeg ikke.

Biter du neglene dine?
– Jeg har så og si alltid på falske negler, så jeg har ikke muligheten til å bite de. Men back in the days da jeg hadde naturlige negler bet jeg sikkert. Husker faktisk ikke, for det er typ 6 år siden sist jeg hadde naturlige negler.

 

Har du noensinne hatt en nær død opplevelse?
– Ja, men jeg husker ikke så mye av det. Da jeg var 3-4 år gammel skulle jeg operere bort mandlene mine på Kongsberg sykehus, og de slurvet og holdt på å ta livet av meg. Måtte hasteoperere på Drammen sykehus og få flere poser med blod inn i kroppen fordi jeg hadde mistet ekstreme mengder blod. Takk til dere som donerer blod; uten dere hadde ikke jeg levd i dag!

 

Hvor er du fra?
– Jeg er fra Hokksund, men har bodd i både Bærum og Oslo en god stund før jeg flyttet til Sandefjord som jeg har bodd i de siste 3,5 årene.

 

Hvor høy er du?
– Jeg er 160 cm. Ikke store jenta. Hehe!

Hvor mange sko eier du?
– Nå må jeg faktisk gå og telle, for jeg aner ikke. Holy shit, jeg hadde 57 par sko. Vet jeg har noen en svær IKEA bag oppe på loftet også, men den gidder jeg ikke å gå opp og telle. Så ja, det er sikker typ 70 par med sko. Har nok sko i alle fall.

 

Er du synsk på noen måte?
– På en måte. Jeg har sanndrømt mange ganger. Altså, jeg har drømt ting og husket det, og plutselig så skjer det. Like creepy hver gang det skjer. Har også en sjuk intuisjon så jeg klarer ofte å forutse hvordan ting skal skje. Det er jo så ekstremt mye mellom himmel og jord som vi mennesker er for dumme til å skjønne, men jeg tror vi finner fasiten på alt i universet en dag og da blir vi nok ganske så overrasket.

 

Har du lyst på barn? Eventuelt hvor mange?
– Ja og nei. Jeg har på en måte lyst på barn, fordi det hadde sikkert vært hyggelig også har man jo en familie til når man blir eldre. Men samtidig syns jeg at tanken på at det alltid skal være kids i livet mitt er slitsom. Barn jeg må ta meg av, som skal ha tid og oppmerksomheten min. Jeg er veldig glad i alenetid, og når man får barn blir det ikke mye alenetid akkurat. Så den sitter ganske langt inne å gi opp.

Hva gjør deg lykkelig i livet?
– Per Fredrik gjør meg veldig lykkelig! Han er virkelig helt amazing. Gode vennskap og familie gjør meg også lykkelig. Også blir jeg lykkelig av å kunne jobbe med det jeg brenner for og at jeg kan underholdning til så mange tusenvis av mennesker.

 

Spilte du sport når du var yngre?
– Jeg har aldri vært noe sportsperson for å si det sånn. Jeg husker en gang i 7. klasse, da ble jeg tvingt av gymlæreren til å stå i mål da alle skulle spille fotball. Jeg begynte å hylgrine og gikk hjem fra skolen. Ikke sjans at de guttene skulle sparke fotballer rett i trynet mitt. Haha. Så fotball var ikke akkurat min ting. Jeg gikk dog på freestyle dans i sånn 1 eller 2 år. Det var sjukt gøy! Men måtte slutte med det siden dansetreningen ble flyttet 30 minutter unna og jeg ikke hadde noe som kunne kjøre meg.

 

Kom i Halloween stemning!

Nå er det snart Halloween, og det er på tide å komme i stemning! Selv elsker jeg Halloween og jeg liker å feire det både selve dagen, men også tiden før. Hehe! Disse sugar cookiesene er perfekt å kose seg med nå som det er skikkelig høstvær ute.

 

Ingredienser:

Kjeks:

🕷 300 g hvetemel
🕸 150 g melis
🕷 150 g mykt smør
🕸 2 ts vaniljesukker
🕷 Cirka 1 egg

 

Glasur:
🕸 4 eggehviter
🕷 Saften av 1 sitron
🕸 1 kg melis
🕷 Konditorfarge
🕸 Sprinkles

Slik gjør du:

Kjeks:

🕷 Ha smør, melis og smør i en kjøkkenmaskin. Kjør frem til smøre smuldrer seg i det tørre.

🕸 Tilsett vaniljesukker og egget, og kjøre videre til deigen samler deg. Kna den godt sammen. Dersom deigen virker tørr kan du tilsette en eggeplomme til.

🕷 Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 25 minutter.

🕸 Kjevle ut deigen litt etter litt. Pass på at det ikke blir for tynt. Disse hever nesten ikke, så det er ikke som pepperkaker som man kjevler supertynt.

🕷 Stikk ut kjeksene i de formene du liker, og legg de på stekebrett med bakepapir.

🕸 Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader og cirka 10 minutter. De er ferdige når de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse. Avkjøl kjeksene på en rist, før du pynter med glasur.

Glasur:

🕷 Ha melis, sitronsaft og eggehviter i kjøkkenmaskinen, og kjør med medium hastighet til det har riktig konsistens. Den skal være ganske rennende så det er enkelt å dekorere kjeksene.

🕸 Ha i sprøytepose med en syltynn spiss og pynt kakene!

På sykehuset med brukket arm

I dag er det en uke siden Per Fredrik var på sykehuset og satt på gips på armen sin. Stakkar, han klarte å brekke den og må gå med gips i sånn 4 uker. Så kjipt!

Så i dag var det check up på sykehuset. Så da kjørte jeg han til sykehuset i Tønsberg, og tok meg en tur på Farmandstredet imens.

Jeg fikk handlet inn siste delen av pynten til Halloweenfesten vi skal ha senere denne måneden, også gikk jeg litt loco på Locco. Haha! Kjøpte en haug med bath bombs.

Må nesten vise dere i et eget innlegg. Herregud de er så fine! Gleder meg til å bruke de!

Da Per Fredrik var ferdig på sykehuset tok vi oss en tur på Kverneriet for en liten lunsj. De har dødsgode burgere der! Har anbefalt det stedet her på bloggen mange ganger, av gode grunner. Hehe!

Siden det er midt i uka droppet jeg pommes frites og spiste ikke brødet oppå burgeren. Syns det er helt greit å skeie ut på lørdagene, men i uka prøver jeg å holde meg noenlunde sunn!

Det er så koselig å sitte på Kverneriet og se ut mot vannet. I dag har det jo regnet sykt mye, og da er det ekstra koselig å sitte inne og bare nyte varmen og kose seg!

 

Høstens fineste øyeskyggepalett!

annonse – kicks

For litt siden kjøpte jeg et nytt øyeskygge palett som har perfekt høstfarger! Nå har jeg fått prøvd det en del ganger, og jeg må bare anbefale det til dere!

Jeg elsker nude- og jordtoner og dette palettet har de fineste fargene med akkurat det. Syns de fargene passer perfekt til blå øyne! Passer sikkert bra til brune også, men har ikke det, så det får jeg ikke testet. Hehe!

En liten swatch med noen av fargene. De er så sykt pigmenterte og fine! Merker kvaliteten er veldig bra for å si det sånn. Gleder meg til å lage enda flere looks med palettet utover høsten og vinteren!

Altså. How gorgeous? Elsker “sparkling mud”, “peace”, “glamping” og “heavy metal”. Så lekre farger!

Palettet finner du forresten HER til 25% rabatt akkurat nå!