Beskjære roser

 

Alt i Sandefjord ble stengt ned

Natt til i dag ble alt stengt ned i hele Sandefjord, på lik linje som resten av Viken, gamle Vestfold og enda flere steder. Det føles tungt at vi går inn en enda en lockdown. Men, vi får bare prøve å gjøre det beste ut av det 💪🏼

I dag gikk jeg opp på loftet og hentet frem all påskepynten, kjøpte blomster med click and collect, og har brukt dagen på å pynte opp hele huset til påske. Litt glade vårfarger gjorde mye for humøret 🌷🐣 Fremover gleder jeg meg til å holde på masse i hagen, sykkelturer, turer ved stranda og alt det fine som hører til med våren.

Det er fortsatt mye vi har mulighet til å gjøre her i Norge, også er det viktig nå å støtte opp bedrifter med å shoppe via click and collect og bestille takeaway fra favoritt restaurantene sine, sånn at de butikkene og restaurantene fortsatt er der når koronaen er over. Håper alle klarer å nyte påsken så mye som mulig, og følger alle korona retningslinjer, så flest mulig kommer seg trygt igjennom denne tiden 💛

 

10 Ting du kan gjøre i hagen nå!

Søndag, og solen skinner! Da er det deilig å være ute i hagen og få unnagjort litt hagearbeid. Det er fortsatt en del man bør vente med, men noen ting kan man gjøre allerede nå (litt avhengig av hvor man bor i landet, så se ann utifra hvor du bor)

💦 Vaske – Gi både veranda, drivhus, husvegger og hagemøbler en god vask
🌷 Plante – Handle inn litt stemor og påskeliljer og pynt opp på verandaen.
🏡 Skjære rette kanter – Bruk en kantskjærer og lag rette og fine kanter på blomsterbedene, så de er klare for en ny sesong.
🌻 Så frø – Det er på tide å stå frø innendørs. Nå kan du starte tomater, erteblomster, solsikker som forgreiner seg og mye mer.
🌲Thuja og annet vintergrønt – Heng over en strie eller dusj godt med vann på thujaen eller andre vintergrønne planter, når det fortsatt er tele i bakken og solen steker på plantene.
🏡 Hortensia – Når skuddene på Hortensiaen har begynt å svulme kan du klippe den ned til de øverste skuddene.
🌸Fordrive Dahlia – Fordriv Dahlia nå, så får du mye lengre blomstring.
👩🏻‍🌾 Rak gresset – Når gresset har tørket helt, bør du bruke en rake for å fjerne alt av dødt gress sånn at gresset får luft og blir fortere grønt.
🌹Roser – Beskjær roser når skuddene har begynt å svulme skikkelig. Det er forskjellige metoder for å beskjære roser avhengig av hvilken rose det er, så google deg frem så det blir riktig.
☀️ Nyt sola – Det er fort gjort å tenke at sola har kommet for å bli. Men vi bor i Norge, og da er det viktig å nyte sola fullt ut når den først er her. Så sett deg i solveggen, smør ansiktet inn med solkrem og nyt at våren er her!