Dette er mine favoritt høst-jakker!

annonse – bubbleroom, nelly

Nå som høsten er her, er det på tide å legge vekk sommerklærne og dra frem høstplaggene. Kanskje oppgradere garderoben litt også? Jeg har fått en del nye høstjakker den siste tiden, og det er så mye fint!

Så derfor tenkte jeg å vise dere noen av mine absolutt favoritt høst-jakker. Kanskje du finner en ny favoritt også?

JAKKEHER

JAKKEHER

JAKKEHER
 

JAKKEHER

JAKKEHER

JAKKEHER

JAKKEHER

 

Altså, hvor mange fine jakker var det ikke her? Får lyst til å bare dra ut overalt og pynte meg på 4345 forskjellige måter, hehe! Love it!

Dette gjorde jeg i sommer!

Sommeren 2020 har mildt sagt vært en annerledes sommer. Vi kommer sikkert til å se tilbake til det som “korona-sommeren”. Der vi alle skulle ha norgesferie, ikke fikk lov å samle masse venner til stor fest, utelivet var fulle av restriksjoner og mye mye mer.

Det er jo fort gjort å tenke at man ikke har opplevd noe som helst i sommer, etter den sommeren vi har hatt. Selv tenkte jeg veldig at jeg ikke hadde gjort noe som helst i år. Men så begynte jeg å blå tilbake i arkivet og innså plutselig at jeg hadde jo gjort så mye gøy! Så derfor tenkte jeg det kunne være gøy med et “dette gjorde jeg i sommer” innlegg!

 

 

Mai

Kicket igang 17 mai hos gode venner. Utendørs grilling med god plass mellom hverandre. Ikke noe 17 mai tog eller restaurantbesøk, så det ble en veldig annerledes men også fin feiring!

 

Litt senere i mai dro Per Fredrik og jeg til Stavern. Det var jo den kaldeste mai måneden på 23 år (om jeg har fått rett info), så dette husker jeg at var den første dagen da jeg følte at det faktisk var litt sommer. Også var det første gang vi var ute og spiste på restaurant siden korona lockdown i Norge.

JUNI

Endelig kom finværet og da fikk vi samlet hele jentegjengen i Drammen på restaurant. Det var så deilig å sitte ute med venninner og skravle og føle at verden var litt mer normal igjen.

 

Tok meg Chloe på litt seightseeing i Sandefjord, og dro til blant annet Midtåsen parken. Der er det helt vanvittig fin utsikt over byen, masse fine blomster og generelt er stedet bare helt nydelig. Et must å besøke!

 

Mini farmen kjendis reunion med Anita Hegerland og Hege Bøkko. Så koselig å se igjen jentene! Håper vi kan få reunion med alle deltagerne igjen snart!

 

I midten av juni kicket sommervarmen inn for fullt med 25-30 grader hver eneste dag i et par uker. Så da ble det mye soling ute på verandaen. Både Per Fredrik, Chloe og jeg koste oss så mye på verandaen!

 

Tok turen til Tønsberg Tønne sammen med Sofie og Rebecca. Den første av mange turer vi har gått sammen i sommer!

Det hadde vært helt sinnsykt mye maneter rundt den tiden, så hele stranden var full av glassmaneter!

 

I år startet jeg hele hagen fra scratch, så det har blitt mye blomstershopping, hehe!

 

Hver morgen gikk jeg tur med Chloe ned til vannet. Altså, for en deilig måte å starte dagen!

JULI

Utfordret en av mine største frykter. Sauer. Jeg ble med pappa til Hemsedalsfjellet for å slippe 250 sauer. Vi gikk med hele flokken i timesvis innover fjellet mellom klissvåte myrer og snøstormer. Det ble en ganske heftig tur, og jeg merket at jeg er så mye tøffere enn jeg noensinne hadde trodd.

 

Siden hagen begynte å bli litt mer ferdig kunne jeg endelig invitere alle damene i familien på damelunsj. På mamma sin side av familien pleier alle vi damene å møtes for litt damelunsjer, og dette var min første gang til å arrangere det. Ble så koselig!

 

Hagen begynte virkelig å ta form etter uendelig mange timer med hagejobbing. Vi hadde også kommet godt igang med drivhuset, selv om det føltes ut som et evighetsprosjekt som vi aldri skulle klare å bli ferdig med, haha.

 

Tok turen til Oslo for litt inspirasjon i den botaniske hagen. Møtte også verdens skjønneste blogglesere. Hun ene stod jeg og skravlet med lenge, og hun var seriøst så nydelig! Det er etter sånne samtaler jeg at virkelig får inspirasjon til å dele masse bra innhold her!

 

Chloe hadde bursdag og ble hele 4 år gammel. Så da tok jeg henne med på roadtrip til både Stavern og Nevlunghavn. Hun koste seg så mye!

 

Victoria og jeg hadde skikkelig jentekveld ute. Vi spiste på Kokeriet, drakk noen drinker i badeparken også tok vi turen på tivoliet der jeg (tro det eller ei) faktisk turte å ta flere karuseller! Altså, vi lo så mye denne kvelden at jeg ikke får sagt det engang, haha!

 

Endelig var drivhuset ferdig, og det ble så fint! Jeg har jo drømt om drivhus i mange år, og var så heldig i år at jeg fikk det i gave av pappa. Så snill!

 

Ut på skogstur med Sofie og Rebecca igjen. Denne gangen tok vi turen til toppen av Fjerdingen. Det ble en tur med fantastisk utsikt, god trening og morsomme samtaler! Denne dagen husker jeg at det var supervarmt til langt utpå kvelden. Det var så fantastisk!

 

Ut på date night med Per Fredrik på “Brygga 11, Geir Skeie”. Her har de helt fantastisk mat og det er så koselig å se utover mot båtene!

 

AUGUST

 

Per Fredrik og jeg dro på spontan øyhopping til Veierland. Vi tok båten fra Sandefjord og over dit, og utforsket øyen. For et nydelig sted!

 

Tok turen til Holtefjell via Ula med Chloe. Elsker skogsturer som dette!

 

Tok med Victoria på roadtrip til Kragerø, Arendal og Grimstad. Vi fikk virkelig sett mye av Norge på en dag, og altså; for en fin sommerdag! Helt fantastisk!

 

Hadde den første jentekvelden i drivhuset og fikk innviet det! Her var det masse ost og kjeks, drinker og vin sammen med Sofie og Rebecca! Var så koselig å sitte ute i drivhuset til langt utpå natten og bare skravle!

 

Hagen begynte endelig å bli enda mer ferdig, og her er en liten smakebit av august hagetouren!

 

For en fin sommer dette har vært! Selv om vi hadde den kaldeste mai måneden på 23 år, og den kaldeste juli måneden på sikkert 20 år. De dagene der det var fint vær fikk jeg i alle fall brukt 100%. Nå kan jeg virkelig gå inn i høsten og mot vinteren og tenke “ja, jeg hadde en fin sommer”, hehe!

Proteinrike havrepannekaker uten sukker!

Noe jeg har fått helt dilla på å spise til lunsj den siste tiden, er havrepannekaker. Disse smaker superdigg, har masse proteiner (hele 23 g i en porsjon) og har kun langsomme karbohydrater så du holder deg mett lenge.

Prøv denne gjerne ut selv som frokost før jobb, helgefrokosten eller som en digg matrett når du kommer hjem fra jobb / studier!

Dette trenger du: 
(til 1 porsjon)

– 40 g havremel (om du ikke har havremel kan du putte havregryn i blenderen til det er helt finmalt)

– 80 g mager kesam

– 1 egg

– Kanel

– Kardemomme

– 1/2 ts bakepulver

– 1-3 ss vann (føl deg frem for å få riktig konsistens på røra)

– 3-5 g Smør til steking

Ved siden av:

– 50 g blåbær

– 40 g gresk yoghurt

 

Dette gjør du:

– Rør sammen alle ingrediensene til røren. Prøv deg frem med vann til du har fått en røre som er rennende men fortsatt litt fluffy.

– Stek på medium varme med litt smør i panna. Jeg liker når de blir små og helt runde.

– Server sammen med gresk yoghurt og blåbær.

 

 

Håper du fikk lyst til å prøve denne litt sunne varianten av pannekaker. Tro meg; du kommer ikke til å angre dersom du tester den. Selv syns jeg at den smaker mye bedre enn vanlige pannekaker, da jeg syns de ofte smaker veldig sukrete og fettete. Disse smaker mer som friske og lette dessert-pannekaker. Love it!

5 Fitness hacks

Ikke sammenligne deg med andre – Aldri sammenlign din egen vekt med andre mennesker. Vi alle bærer vekten på forskjellig måte, har forskjellig høyde, og noen kan ha mer eller mindre muskler enn andre. To mennesker kan være like høye og veie akkurat like mye, mens den ene kan være ekstremt overvektig mens den andre er full av muskler. Så om du hører venninner eller whatever nevne vekten sin, ikke heng deg opp i den.

Mens du venter – Gjør det til en vane at du tar squats når du venter på ting, for eksempel mens du pusser tennene, rører i grytene på ovnen, venter på bussen (hehe, om du ikke blir flau), fyller bensin osv. Da får du inn litt ekstra trening i dødtiden!

 

Ha et mål og en belønning – Skal du komme i god form er det smart å ha et klart mål og en belønning. Mål kan være; x antall økter i løpet av 50 dager, klare å løpe 5 km på x antall minutter, løfte x antall kilo i knebøy osv. Noter underveis så du ser at du nærmer deg målet. Ha gjerne en belønning når du når målet; kjøpe nye treningsklær, weekendtur rundt i Norge, en dag på spa, osv.

Les treningsbøker – Da jeg begynte å trene skikkelig i slutten av tenårene, leste jeg masse om trening i treningsbøker. Det gjør at man lærer mye mer om hvordan kroppen funker, man plukker opp råd og tips, og du får mye mer ut av treningen når du faktisk vet hva du holder på med.

 

Matplan – Ikke sikker på hva du skal spise? Google litt rundt, skriv ned 4-8 noen sunne oppskrifter (frokost, lunsj og middag) som du vet at du klarer å lage og som du liker, og heng de opp med en postit på kjøleskapsdøren. Pass på at du alltid har ingredienser i matskapet til å lage disse rettene. Så blir det mye lettere for deg neste gang du er sulten og ikke vet hva du skal spise.

 

Følg meg på sosiale medier:

Instagram@stinablogg
Instagram@stinablogghage
Snapchat@stinablogg

Perfekt løperunde!

Er det ét sted i Sandefjord man burde sjekke ut dersom man liker å løpe, så er det Bugårsdammen. Dette er en ganske god løperundt rundt en andedam, med masse fin natur! Her kan man jo dra og man bare vil rusle en tur med en venninne for å skravle, eller så kan du jo ta med barna hit så de kan se på endene? Idyllisk er det i alle fall her!

Chloe elsker å gå hit og hun syns det er så gøy med ender. Hun er heldigvis litt pyse, så hun jager de ikke, selv om hun sikkert har lyst, hehe!

Altså, hvor fint er det ikke her? Føler meg så heldig som bor i en by med så mye fine muligheter for å trene i naturen!

5 Beauty hacks

annonse – kicks

Hovne øyne? – Enten om du er hoven rundt øynene eller generelt i ansiktet, kan det være smart å bruke DENNE. La den ligge i kjøleskapet, og rull den rundt i ansiktet om morgenen. Kan love deg at du ser mye mer våken ut!

Kviser – Jeg har slitt med kviser i 10 år og prøvd utallige behandlinger. En maske som alltid hjelper med å motvirke kviser er DENNE masken. Jeg påfører den og har den på i 30 min, og da renser den porene skikkelig. Merker fort hvis jeg dropper å bruke den et par uker, for da kommer kvisene tilbake asap.

Beauty blender – Hvor ofte vasker du beauty blenderene dine? De bør faktisk vaskes etter hver gang du bruker de. Fuktige miljøer er virkelig perfekt for bakterier som vil vokse og gi deg kviser. Så vask svampene ofte! Selv bruker jeg DENNE såpen og den vasken de så de ser ut som nye!

Kim K lips – Kim Kardashian har en veldig signatur leppesminke med litt mørk lipliner og lysere leppestift. Jeg elsker denne looken, også forstørrer den leppene en del! For å gjenskape denne looken bruker jeg DENNE liplineren og DENNE leppestiften.

 

Tørr hud – Begynner huden din å bli tørr? Om høsten er det veldig typisk at vi blir tørre i huden. Den skiftende varmen og sure vinden tørker virkelig ut huden. Selv syns jeg at DENNE body lotion’en funker amazing. Den trekker lett inn og huden blir så fin etterpå!

 

Følg meg på sosiale medier:

Instagram@stinablogg
Instagram@stinablogghage
Snapchat@stinablogg

DIY – Slik kan du lage din egen høstlyng-krans!

I går lagde jeg en superfin krans til å henge på døra i høstlyng. Jeg har jo sett sånne kranser som dette rundt på hagesentre i det siste, men da koster de fort 400-500,- kr. Selv syns jeg at det er litt vel stiv pris for bare en krans. Tipper jeg ikke er den eneste som syns det?

Derfor lagde jeg rett og slett min egen, og prisen; 60,- kr. Så jeg kan lage 8 kranser selv for prisen av 1 hos hagesentre, hehe! Det er superlett å lage sin egen krans, og det tar heller ikke lang tid.

Det som er kjekt med å lage den selv, er at du kan velge farger og utseendet helt selv, også kan du jo lage et par ekstra som du kan ta med i vertinnegaver når du blir bedt til venner / familie?

For å lage krans trenger du:

– Høstlyng i den fargen du liker. Til Halloween er oransje perfekt! (jeg brukte 2 hele planter med høstlyng).

– Stålring til krans. Fåes kjøpt veldig billig på søstrene grene. Vet også at panduro har, men disse koster litt mer.

– Ståltråd (helst i grønn). Kjøpt på søstrene grene.

 

Dette gjør du: 

– Klipp av all lyngen helt nede ved røttene og legg alle i samme retning utover gulvet.

– Lag små bunter, og surr ståltråden noen ganger nederst på bunten, og deretter legger du bunten inntil stålringen og snurrer rundt til den er festet godt.

– Fortsett rundt hele kransen til den er helt dekket. Legg hver nye bunt med den rosa blomsterdelen inntil roten til den forrige.

Vipps så har du en superfin krans som du kan henge opp på utgangsdøren, inne i stua, i drivhuset eller som jeg gjorde: sammen med fuglehuset så fuglene har noe å stå på når de står i kø for å spise. Vi har seriøst 6 matstasjoner til småfuglene, og enda så står det sånn 10 fugler i kø hele tiden, haha.

Prøv gjerne ut selv, og send meg gjerne bilde på DM instagram @stinablogg. Elsker å se når dere prøver DIY prosjektene jeg legger ut!

5 Garden hacks

Spontant besøk? – Får du plutselig besøk, og hagen ser kaotisk ut? Klipp plenen og gå over alle kantene rundt bed med kantklipper. Da ser det automatisk mye ryddigere og velstelt ut, og folk legger ikke merke til at du ikke har shinet over blomstene, hehe!

Stemor – Har du fortsatt dine stemorsblomster? Da kan det hende at de henger ganske godt med hodet og har blitt lange og strantene? Klipp de ned sånn at det er en liten tue igjen, så blomstrer de på nytt. Selv klipte jeg ned alle mine stemorsblomster i slutten av juli, og etter bare en uke var de igang med blomster igjen.

 

Ikke kast sommerblomstene! – Visste du at flere av sommerblomstene faktisk er flerårige? I Norge behandler vi for eksempel Fuksia som en sommerblomst, men hvis du oppbevarer den frostfritt (5-10 grader) kan den leve i mange år? Til slutt kan du ha  en svær Fuksiabusk! Google litt rundt og sjekk om dine blomster kan overvintres!

Revebjelle – Revebjeller er dødslekre, og det var noe jeg ønsket meg lenge. Jeg hadde hørt at den var litt giftig, men det er jo mange blomster som er det? Jeg plantet den og la ut bilde på bloggen, og da var det mange lesere som gjorde meg oppmerksom på hvor giftig den faktisk er.

Det viser at den er ekstremt giftig, og dersom du får i deg så lite som 12-18 gram ferske blader eller 2-3 gram tørkede blader, kan du dø (*kilde). Så den reiv jeg opp, puttet i en tett pose og kastet rett i søpla. Tenk om Chloe hadde fått spist noe av den? Eller noen av tantebarna mine? Uff, vil ikke tenke tanken engang. Glad jeg har blogglesere som advarte meg; så derfor advarer jeg dere om det samme.

 

Ny hage? – Nettopp kjøpt deg nytt hus eller startet hagen på nytt? Da bør du plante trær så fort som mulig. Trær bruker som regel noen år på å bli skikkelig store, og det er en ting du kommer til å takke deg selv for at du plantet så fort som mulig.

 

Følg meg på sosiale medier:

Instagram@stinablogg
Instagram@stinablogghage
Snapchat@stinablogg

Slik trener jeg nå (14-20 økter hver uke) + Treningsrom-Tour!

Den siste tiden har jeg virkelig blitt bitt av treningsbasillen. Jeg trener cirka 2-3 ganger hver dag, så det blir 14-20 økter hver eneste uke. Så langt merker jeg at psyken min virkelig har godt av å trene masse.

Jeg er mye mindre deprimert, og angsten har også blitt mye mer borte. Det er så deilig å kjenne at jeg er mye sterkere og sprekere enn jeg trodde, og herregud så mye mer energi jeg har fått! Love it!

Jeg trener både kondisjon og styrke, og slik kan en treningsdag se ut for meg:

– Morgen: kickstarter dagen i 07 tiden med 60 minutter på tredemølla der jeg har mellom 5-7 i incline og har 5-7 i speed. Da renner svetten ganske godt, haha!

– Midt på dagen: styrkeøkt. Her blir det 45-60 minutter med enten over- eller underkropp. Når jeg trener overkroppen er dette noen av øvelsene jeg gjør: bicepscurl, arnold press, kettlebell sidemage, brystpress på skråbenk, roing med manual, dips på benk. Når jeg trener underkropp er dette noen av øvelsene jeg gjør: knebøy, markløft, utfall, donkey kick. Avslutter alltid med 10 min tøying.

– Ettermiddag / kveld: Går tur utendørs i 3-7 km, avhengig av hva jeg har lyst til.

 

Dette er jo et ganske ekstremt treningsprogram, men akkurat nå passer det perfekt for meg for å komme i skikkelig god form igjen og bli helt frisk psykisk. Etterhvert kommer jeg sikkert til å trappe ned til 7-12 treningsøkter i uka.

Siden jeg nærmest har flyttet inn på treningsrommet, kan jeg jo gi dere en treningsrom tour.

Dette er jo treningsrommet mitt. Per Fredrik og jeg har jo vært vårt treningsrom her i huset. Han sitt rom er helt svart og veldig han sin stil, og mitt er hvitt og lyst som er veldig min stil.

I og med at vi trener såpass mye begge to, er jeg veldig glad for at vi har hvert vårt rom så vi begge kan trene i fred og ro, og ikke trenger å gå oppå hverandre mens vi trener, haha!

    

Over tredemølla har jeg en hylle som jeg pleier å sette mac’en på dersom jeg vil se på serier mens jeg trener. Men som regel legger jeg er plate over der man kan ha armene, også jobber jeg mens jeg powerwalker. To fluer i en smekk, hehe!

Til dere som lurer på hvor Per Fredrik har klærne sine (siden de ikke er på walk in closet mitt), så er garderoben hans bak speilene. Så der har han alle plaggene sine, hehe!

Håper dere syns det var gøy med en liten workout-roomtour. Jeg er jo utrolig heldig som har såpass god plass til å trene hjemme, spesielt nå som det har vært korona og treningssentrene har vært stengt lenge og selv om de er åpne nå, er det ikke så fristende å stå nærme masse folk og puste og pese akkurat, hehe.

Husk at man trenger ikke masse utstyr eller et eget rom for å trene hjemme. Man kan jo trene med egenvekt i stua, og det funker like bra! Det viktigste er at man beveger kroppen og ikke bare blir sittende stille hele dagen. 

1000 Blomsterløker! Dette har jeg plantet i hagen!

For litt siden fikk jeg en gigantisk pakke i posten fra plukkselv.no med masse fantastisk fine blomsterløker. De har jo et vanvittig stort utvalg av blomsterløker, så det var mye spennende å velge mellom!

For oss hageglede mennesker starter jo våren allerede nå. I flere år har jeg plantet blomsterløker om høsten, og det er så stas når det titter opp blomster tidlig om våren. Det gir så vårstemning!

Her er alle de forskjellige typene med blomsterløker jeg fikk. Her er det alt ifra krokus som blomstrer tidlig om våren, til påskeliljer som blomstrer i april, til tulipaner som blomstrer i mai og utover juni. Her er det en stor godtepose av forskjellige farger og størrelser!

1 – HER // 2 – HER // 3 – HER // 4 – HER
5 – HER // 6 – HER // 7 – HER // 8 – HER

 

1 – HER // 2 – HER // 3 – HER // 4 – HER

 

Jeg fikk hele 1000 blomsterløker, så her blir det litt av et hageshow når våren kommer!

1 – HER // 2 – HER // 3 – HER // 4 – HER
5 – HER // 6 – HER // 7 – HER // 8 – HER

Jeg kicket igang plantingen på verandaen der jeg plantet i potter. Når man planter løker i potter er det genialt å bruke “lasagne” metoden. Den går ut på at du planter løker i flere lag, sånn at du får superlang blomstringstid.

Start med å legge litt lecakuler nederst i potten, deretter et godt lag med jord. Deretter legger du en runde med tulipaner, ha over litt jord og legg påskeliljer, ha over litt jord og legg perleblomst. Med denne metoden får jeg blomstring i denne potten fra mars til juni. Hvor amazing er ikke det?

Perfekt om du kun har en liten balkong men vil ha masse forskjellige blomsterløker og lang blomstring! Funker også perfekt for meg som har en stor terrasse men som også vil ha ekstra lang blomstringstid i pottene!

 

Jeg plantet også blomsterløker rundt i hele hagen, og i alle blomsterbedene. Så her kommer det til å se helt nydelig ut når våren kommer!

Siden det fortsatt er mye blomstring rundt i bedene, snek jeg løkene inn mellom blomstene.

Når det kommer til blomsterløker så er det veldig viktig å plante de ut asap. De bør rekke å lage litt røtter før frosten kommer. Flere av blomsterløkene er “naturaliserende”. Det vil si at du kun trenger å plante de ut en gang, også kommer de igjen år etter år, og mange av de sprer seg også så du får enda flere blomster året etter!

Nå gleder jeg meg i alle fall veldig til våren kommer! Husk å sjekke ut plukkselv.no for masse spennende og fine blomsterløker!