10 matbytter for en sunnere livsstil

For litt siden la ut jeg 10 matbytter man kan gjøre for å spise sunnere. Å spise sunt trenger ikke å være vanskelig eller kjipt, det handler rett og slett om å bare ta smarte valg. Så nå tenkte jeg å tipse om 10 matbytter man kan gjøre for å spise litt sunnere!

Kok eller posjer eggene istedenfor å steke de i smør

Lag kaffen selv med litt sukrin gold og litt ekstra lettmelk, istedenfor å kjøpe på café med kremfløte og masse sukker, og gjerne enten sjokolade eller karamellsirup.

Bytt ut potetgullposen med grønnsaker. Gulrot, brokkoli, blomkål og sukkererter sammen med holiday dipp er superdigg!

Bytt ut bearbeidet mat med hjemmelaget mat. Hjemmelaget mat gir deg kontroll over ingrediensene og kan være sunnere enn bearbeidet mat som ofte inneholder mye salt, sukker og fett.

Kjøp sukkerfri sjokolade på helsekosten istedenfor sjokolade som er proppfull av sukker på matbutikken.

Selleri med kremost istedenfor ost og kjeks

Bytt ut det lyse frokostbrødet med proteinrundstykker eller rugsprø. Ta på litt kjøttpålegg og paprika, så får du noe som smaker godt, inneholder mye proteiner og holder deg mett lenge.

Bytt ut vanlig hvit ris med quinoa. Quinoa inneholder mer protein og fiber, som hjelper med å bygge muskler, normal fordøyelse og det hjelper på metthetsfølelsen.

Dropp vanlig sukkerbrus. Gjør det til en vane at du aldri drikker brus som inneholder sukker. Skal du drikke brus bør det være sukkerfri brus. Best er det å drikke vann, og vann blir også mye bedre med masse isbiter.

Så om du kan anbefaler jeg virkelig å kjøpe en isbitmaskin. Vanndrikkingen min har fått et boost etter at jeg kjøpte det!

Bytt ut sjokoladen med sukkerfri sjokolademousse fra Sukrin. Jeg vet selv hvor fort man kan sluke en hel sjokoladeplate, men da får man i seg altfor store mengder sukker, som virkelig ikke er bra.

Så jeg spiser ofte heller Sukrin sin sjokolademousse. Det er en pulverpakke jeg kjøper på Meny og blander med litt melk, har i kjøleskapet i minst en time, og spiser sammen med blåbær. Det blir så sykt godt! Også er det veldig mektig, så det er nesten umulig å spise for mye, haha!

 Håper du likte tipsene! Vet dere liker disse innleggene, så jeg skal prøve å få laget flere av de!

Slik planter jeg erteblomster

Nå er det perfekt tid for å plante erteblomster. Jeg elsker erteblomster. De både lukter helt himmelsk, også er de jo så fine! Planter du en del inntil et espalier får du en liten skog med masse blomster som du kan plukke inn drøssevis med buketter hele sommeren. I videoen under viser jeg hvordan jeg planter erteblomster og noen tips til hvordan du kan plante de!

 

Jentekveld og babyplaner

På fredag var jeg ute med Rebecca, Victoria og Martine. Vi hadde en skikkelig girls night out på Pir4 i Sandefjord. De har jo så utrolig digge pizzaer. Spesielt burrata pizzaen. Den er helt sinnssyk. Er du i Sandefjord noen gang i sommer, må du teste ut den! Vi koste oss ute med drinker ti langt utpå kvelden.

Var skikkelig koselig med en skikkelig jentekveld! Også drakk jeg masse rødvin. Eller, et par glass. Haha. Men jeg får nyte det enn så lenge, for så fort jeg får eggløsning igjen, så blir det null alkohol. Men det blir minimum et par uker til, for tante rød har ikke kommet enda.

Aner faktisk ikke hvor lang tid det tar før man får mensen igjen etter exu. Har lest litt forskjellige steder at mange fikk det 4-5 uker etter operasjonen, og nå er det 3,5 uke siden jeg ble operert. Så da krysser jeg fingrene for at tante rød kommer på besøk snart, så jeg kan få eggløsning og komme igang med å prøve og bli gravid igjen, hehe!

Sminkerutine – Hverdagssminke!

annonse – alle lenker

Siden mange av dere spør om sminken jeg bruker, har jeg filmet hele sminkerutinen min i en video. Alle produktene jeg bruker finner du rett under videoen 🥰

SMINKEN JEG BRUKER: 

HUD:

Primer / Grønn concealerFoundation
Concealer lysConcealer mørk contour / Setting pudder under øyne

/ Foundation pudder / Blush / Contour pudder / Highlighter  / Setting spray

 

LEPPER: Leppestift / Lipliner

 

ØYNE: Øyeskygge / Brynsgele / Brynspudder

 

Håper du likte sminketutorialen. Si ifra om det er noe du lurer på 🥰

Date i vårsolen!

God mandag! For en fin uke som nettopp har vært. Altså, den solen og varmen var virkelig helt magisk. Kjente at jeg virkelig trengte det etter en altfor lang vinter. Jeg har vært så opptatt med å nyte varmen, at jeg ikke har rukket å sjekke innom her, hehe!

På tirsdag stakk jeg ut en tur på stranda. Selv om jeg ikke badet, syns jeg at det er så deilig å dra på stranda og bare kjenne på sanden, føle solen steike og høre bølgene slå innover stranda. Helt fantastisk!

Senere på dagen dro jeg ut på Kokeriet med Per Fredrik for en liten lunsj. Siden vi begge jobber hjemmefra spiser vi alltid lunsj sammen, men det er jo ekstra koselig å spise ute sammen. Også var det jo så deilig vær, så det måtte nytes!

I dag plasker det ned for fullt og det er bare 5 grader ute. Ganske kjipt! Men alle plantene har godt av alt vannet. Plenen vår har jo blitt så grønn og fin nå, og i blomsterbedene har det dukket opp masse påskeliljer som snart springer ut!

Håper dere nøt været i forrige uke. PS; husk å gjør alt som er kjedelig inne-oppgaver nå, for plutselig blir det fint vær igjen, og da er det kjedelig å være stuck innendørs!

Vårens fineste genser – Gratis strikkeoppskrift!

For litt siden ble jeg endelig ferdig med denne genseren. Denne er så utrolig fin, og jeg elsker garnet jeg har brukt. Det er en alpakka og ull, så den varmer skikkelig samtidig som at den er lett og luftig, så den puster godt. Også er jo fargen så fin! Syns den er perfekt nå utover våren og til kjølige sommerkvelder sammen med en sommerkjole. Åh, det blir så fint!

Jeg har jo rukket å vise den et par ganger på story allerede, og har fått masse spørsmål om oppskrift. Så her kommer oppskrift på vårens fineste genser!

PS: Enda flere gratis strikke oppskrifter finner dere under kategorien “strikkeoppskrifter”.

Om du strikker noen av mine plagg, send meg gjerne bilde. Er så gøy å se når dere følger mine oppskrifter!

STØRRELSE: One size. Cirka en small.

 

 

PLAGGETS MÅL:

Overvidde: 104 cm

Hel lengde ca: 40 cm

Arm lengde ca: 40 cm (før sammensetting)

 

 

GARNFORBRUK: 

5,5 nøster med Drops Melody i fargen #22 søt orkidé.

 

 

OBS! ANTALL TRÅDER: Hele genseren skal strikkes med 2 tråder samtidig.

 

 

PRØVELAPP: 8,5 masker per 10 cm. Husk å strikke en prøvelapp først, for å se om du må gå opp / ned en pinne strl.

 

 

PINNER: 8 mm 60 cm og 10 mm 60 cm.

 

DETTE MÅ GJØRES:

 

BOL:

– Legg opp 90 masker på 8 mm pinner. Sett en maskemarkør ved maske 1 og maske 45.

– Strikk vrangbord (annenhver rett og vrang) i 3 runder

– Legg over på 10 mm pinner.

– Strikk rette masker til bolen måler 27 cm.

– Fell av 7 masker etter hver av maskemarkørene. Begynn å felle av ved den førstemaskemarkøren.

 

ARMER:

– Legg opp 24 masker på pinne 8mm. Sett en maskemarkør ved første maske

– Strikk vrangbord (annenhver rett og vrang) i 7 runder

– Øk antall masker til 40 masker totalt, jevnt fordelt utover på en rad.

– 1 runde rett

– Legg over på pinne 10 mm

– Strikk rette masker til armen måler 45 cm

– Fell av 7 masker etter maskemarkør

 

 

SAMMENSYING:

– Strikk armene inn på samme rundpinne som bolen er på, der det ble felt av masker til ermehull på hver side. Sett merke i den første masken som strikkes med armen, og den siste masken som strikkes med armen på begge armene. Disse markørene viser hvordan raglanfellingene skal være senere.

 

– Strikk to runder med bare rette masker, uten raglanfelling.

 

– Strikk raglan felling ved alle fire maskemarkørene annenhver runde, med to rette masker mellom fellingene, til det kun er 60 masker igjen totalt.

 

– Legg over til 8 mm

 

– 5 runder vrangbord (annenhver maske rett og vrang).

 

– Fell av

 

– Sy inn alle løse tråder, og under armer.

 

Håper du fikk lyst til å strikke denne genseren selv. Om det er noe du lurer på er det bare å rope ut i kommentarfeltet!

 

 

Tanker rundt fødsel, Telle Kalorier, Spontanabort, Trene 2 timer hver dag ++ Ukens spørsmål #296

annonselenker

Hvilke tanker har du rundt fødsel?
– Har med vilje ikke tenkt så mye på det. Har ikke lyst til å tenke på meg fødeskrekk akkurat. Men jeg har jo en storesøster som jobber som barnepleier som er med på fødsler hver eneste dag, så om jeg begynner å få mye tanker rundt det vet jeg at jeg kan spørre henne.

 

Har du noen tips til hvordan man kan lære seg å strikke genser?
– Jeg har lagt ut videoer der jeg viser en del viser en del strikke teknikker under kategorien “strikking” på bloggen. Så der er det mye å lære. Ellers enn det anbefaler jeg å søke på YouTube. Jeg har brukt det for å lære alt jeg kan om strikking.

Hvilken fuktighetskrem bruker du?
– Jeg bruker DENNE. Den gir masse fuktighet og gjør at sminken legger seg sykt bra. Også hjelper den å reparere huden etter kvise o.l. Helt amazing!

 

 

Hvordan går det med deg sånn helt ærlig?
– Det går mye bedre med meg nå. Fysisk er jeg nesten tilbake til vanlig. Jeg må fortsatt ta det med ro, og har ikke begynt å trene noe enda. Men jeg har ikke noe veldig med smerter enda, så det er deilig. Psykisk går det også ganske mye bedre.

Nå er det 4 uker siden spontanaborten, og 2,5 uke siden operasjonen, så jeg føler at jeg har fått prosessert mye av det og føler meg klar til å komme igang igjen med å prøve så fort jeg får mensen og eggløsning.

 

Hvordan var det å starte og blogge igjen?
– Det har vært gøy! Jeg har ikke kommet helt tilbake i rutiner enda. Jeg gikk jo nesten to år uten å blogge, så det tar litt tid å komme igang igjen med alt. Men jeg håper å komme igang med hyppigere oppdateringer fremover!

Hvilken selvbruning bruker du?
– Jeg bruker DENNE. Syns den gir en utrolig fin og jevn brunfarge som ser naturlig ut, også falmer den på en jevn måte. Det er jo mange selvbrunere som gjør at man ser utrolig flekkete ut når selvbruningen går av, det er ikke tilfellet med denne. Så det elsker jeg! Påfører den cirka hver 5-7 dag, og da har jeg alltid en fin brunfarge!

 

Hva er din favoritt årstid?
– SOMMER. Om sommeren lever jeg mitt beste liv både med å kunne trene SUP, sykkel, gåturer ute, jeg har en hage jeg elsker å være i, det er gøy å finne på masse ute med Per Fredrik og venner, og alt føles bare så mye mer magisk om sommeren! Også er det så deilig å ikke fryse!

 

Hvilke parfyme bruker du? Har du en god å anbefale?
– Jeg bruker DENNE parfymen. Syns den dufter utrolig feminint og godt. Den dufter av blomster og Magnolia. Elsker den!

 

 

Kommer du til å strikke og selge strikkegensere til andre?
– Nei. Det tar 10-20 timer å strikke en genser, så om jeg skulle solgt det måtte jeg enten tatt en latterlig dyr sum for genseren, eller tjent veldig lite i timesbetaling. Jeg strikker kun til meg selv, også designer jeg alt jeg lager, så legger jeg heller ut oppskrifter som man kan følge om man vil ha lik genser.

 

Er det mye pelstell med Papillon? Og er det en rase som bjeffer mye?
– Nei absolutt ikke. Chloe (Papillon) har silkepels som nesten aldri floker seg. Det er kun litt rundt ørene og under armene deres. De røyter en del om våren / høsten, og lite ellers, men da er det bare å børste de litt. De er små og glad i å passe på eierne sine, så de kan bjeffe en del. Men de er også ekstremt lett å trene opp og veldig lærevillige, så det er sikkert noe man kan lære de av.

 

Har du noen rabattkoder å dele med oss?
– Ja! Rabattkoden stinablogg gir alltid 10% rabatt hos Luxushair. Har brukt hair extensions derfra i mange år, og er så utrolig fornøyd. De har det beste håret! Og koden stina15 gir 15% rabatt på vårsortimentet hos hageglede.no. De har massevis av fine blomster du kan bestille til en billig pris!

 

Kunne du hatt en housetour snart igjen?
– Ja det kan jeg få til. Legger det til i kalenderen min, så jeg husker på det! Liker dere best video eller bilder?

 

Kan du legge ut flere matoppskrifter?
– Ja, har tenkt til å legge ut mer oppskrifter fremover. Har nettopp hatt en runde der jeg har planlagt masse blogginnlegg som kommer fremover, så det er mye å glede seg til. PS; Det er mange som har spurt om oppskrift på protein-rundstykkene, det kommer snart!

Syns sminken ofte legger seg litt dårlig, tips?
– Det kan det være mange grunner til. Men en ting mange ikke tenker over er hårene man har i ansiktet. Dette er naturlig å ha, og alle har det. Men det gjør ofte at sminken ikke legger seg like smooth. Jeg pleier å bruke DENNE til å fjerne alt av håret jeg har i ansiktet. Den fjerner det skånsomt og enkelt.

 

 

Teller du kalorier?
– Jeg vil ikke sette noe griller i hodet på noen med å fortelle om jeg gjør / ikke gjør det. Å telle kalorier kan være en fin ting om man virkelig ikke har peiling på næringsinnholdet i ting og hvis man sliter med fedme. Men det er viktig å være obs på at man fort kan bli for opphengt i kun kalorier, og ikke den faktiske næringen. Det er viktigere å se på at maten inneholder tilstrekkelig med proteiner, fiber, vitaminer, mineraler, “trege” karbohydrater og sunt fett, enn å kun se på kaloriene.

 

Trener du fortsatt 2 timer mens du strikker og ser på serier?
– Nå har jeg hatt litt treningsfri siden jeg først hadde ekstreme kramper etter spontanborten, og deretter ble operert. Men jeg gleder meg til å komme igang igjen med trening. Selv om det blir nok mest gåturer utendørs når været er fint, og hvis det er dårlig vær blir det rett på tredemølla med strikketøyet, hehe!

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”?

 

 

 

Spontanabort, Sykehus, Bli gravid igjen, Silikon ++ Ukens spørsmål #295

annonselenker

Tenker du å prøve og få barn igjen fort? Hvor mange ønsker du?
– På sykehuset fikk jeg beskjed om at jeg burde vente med å prøve og bli gravid til jeg har hatt minst en vanlig menstruasjon. Det er jo mye inne i der som må leges osv så derfor jeg måtte vente.

Tipper jeg får mensen om et par uker, og eggløsning om cirka fire uker. Regner med (og håper) at jeg er mentalt og fysisk klar for å prøve igjen innen da. Når det kommer til antall barn er det perfekt antallet to for våres del. Men det er jo ikke alltid at man kan bestemme selv.

Trener du styrke på senter?
– Jeg gjorde de en del i høst, men jeg merket fort at jeg foretrekker å trene hjemme. Da kan jeg se på en serie samtidig, også slipper jeg å måtte kjøre noe sted, og kan bare trene i mitt tempo.

 

Tips til en bra ansiktskrem? Sliter med tørr hud!
– Ah, det kan jeg kjenne meg igjen i. Det været som er nå om dagen er jo helt grusomt for huden. Den blir så tørr! Pleier å bruke DENNE ansiktskremen når huden er skikkelig tørr, og det er en lifesaver!

 

Hva er ditt neste strikkeprosjekt?
– Ble nettopp ferdig med en lavendelfarget genser, som ble superfin! Men jeg har jo alltid en del prosjekter på gang samtidig. Holder på med en brun og hvit cardigan, en softis cardigan, en lyseblå vest, en hvit genser, og enda mer. Liker å strikke masse forskjellig hele tiden, så det blir forskjellige teknikker og mm, siden det er best for hendene på sikt.

 

Har du fått tilbud om å fryse ned egg? Og får du oppfølging videre ift en eventuelt ny graviditet?
– Nei. Fikk beskjed at det kan være vanskeligere å bli gravid, men at det er mange som klarer å bli gravide etter å ha fjernet en eggleder. I en del tilfeller tar den andre egglederen over jobben for den andre så man fortsatt har eggløsning hver måned. Men om vi ikke klarer å bli gravide igjen og det går en stund, er IVF noe vi kan prøve.

Mtp oppfølging fikk jeg beskjed om at jeg burde dra på tidlig ultralyd fra cirka uke 6-7. Men dette er noe jeg må gjøre privat og betale for selv.

Hvor mange arbeidstimer har du i uken?
– Det er jeg jaggu ikke sikker på. Nå som jeg har begynt å blogge igjen er det uten tvil mye mer jobb. Men jeg har jo valgt å jobbe med noe jeg syns er skikkelig gøy, og da føles det ikke som jobb, hehe!

 

Hva er din favoritt parfyme?
– Det er uten tvil DENNE. Den lukter så utrolig godt! Skikkelig feminin og blomstrete lukt, som også varer lenge!

 

For litt siden så skrev du at du hadde B12 mangel, føler du deg bedre nå?
– Ja jeg føler meg mye bedre nå! Har slitt med B12 mangel siden jeg var cirka 18 år gammel og fikk problemer med lukkemuskelen til magesekken. Så er vandt med å alltid ta B12 sprøyter. Men det hender at jeg går for lang tid mellom sprøyter, og det blir jeg utrolig dårlig!

Når starter du å plante Dahlia knoller?
– Jeg har startet opp en god del allerede. Satt de inn på lagerrommet så de kan stå relativt kjølig og ikke bli superlange og tynne. Har fortsatt en del igjen, men det har jo ikke akkurat vært så lett å plante så mye de siste to ukene. Fikk plantet litt i går, og det var skikkelig deilig og terapeutisk å holde på med litt planter!

 

Har dere pratet om å flytte vekk fra Sandefjord?
– I starten da vi bodde her var vi ikke helt sikre på om det var her vi kom til å bli boende. Jeg kjente jo ingen i Sandefjord når jeg flyttet hit, så det var litt seigt i starten. Men etter at jeg fikk mer nettverk her nede, og ble kjent med byen, har jeg virkelig innsett at Sandefjord er stedet for meg. Det er så utrolig vakkert her, og vi bor jo rett ved vannet i drømmehuset. Også har jeg fått masse venner og familie her!

Hvilken foundation bruker du?
– Bruker DENNE foundationen. Syns den er så bra! Den dekker skikkelig over alt av urenheter, og gir huden en flawless finish uten at den føles tung.

 

Har du noe du vil oppleve i løpet av livet?
– Jeg hadde en del ting på bucket listen min, som jeg allerede kan krysse av (reise til New York, Japan, osv). Men livet er jo superlangt og det er så mye å oppleve, så selvfølgelig er det mye mer jeg vil se og gjøre.

Har du tatt silikon?
– Dette har jeg svart så mange ganger på nå, at jeg begynner å bli litt lei av å svare. Men; jeg er absolutt ikke naturlig, men jeg ønsker ikke å gå mer inn på det enn det, fordi jeg ikke vil sette griller i hodet på de som leser dette. Vil ikke at noen skal føle at de er nødt til å gjøre det ene eller det andre for å være fornøyd med seg selv.

 

Gikk du på noe idrett nå du var yngre?
– Jeg gikk vel 1,5 år på freestyle dans. Syns det var ganske gøy! Også prøvde jeg ut turn, men det fant jeg fort ut at jeg ikke var noe for meg.

Kan du gi meg tips som kan hjelpe med kviser. Får kviser før og etter mensen, og får svære merker etter at kvisene er borte
– Anbefaler deg å bruke DENNE på selve kvisen når den kommer. Bruk den om kvelden, og rens vekk om morgenen. Da blir kvisene fort borte. Og vær flink til å påføre mye fuktighet, så det er lettere for huden å bli fin igjen.

 

Hvordan føler du deg mentalt etter spontanaborten (skjønner om du ikke vil svare)
– Føler meg en del bedre nå. Sorgprosessen startet jo en del før selve operasjonen, siden spontanaborten skjedde litt over en uke før operasjonen. Syns det har hjulpet mye for min egen prosess å være åpen om alt dette og snakke med så mange av dere som følger meg.

Favoritt serie atm?
– Har nettopp begynt å se på “once upon a time” på Disney+ og den er så spennende. Det handler om at alle Disney figurene har blitt stuck i den virkelig verden på grunn av en forbannelse. Høres litt lame ut når jeg forklarer, men den er skikkelig bra!

 

Hva gjør du om 5 år?
– Det er ikke godt å si. Men forhåpentligvis er jeg gift med Per Fredrik, har fått barn, fortsatt jobber med sosiale medier og har det bra i livet mitt!

Hvilken selvbruning bruker du? Trenger å finne en ny en!
– Jeg har begynte å bruke en ny en for et par måneder siden, og herreguuuud så bra denne er. Den tørker fort inn, lukter nesten ingenting, og man får en skikkelig jevn og dyp brunfarge. Elsker den! Bruker DENNE selvbruningen!

 

Hvor høy er du?
– 160 cm! Elsker høyden min!

 

 

Noe dere lurer på til neste “ukens spørsmål”?

 

 

 

 

 

 

 

 

Derfor ble jeg hasteoperert

Nå er jeg endelig hjemme igjen etter noen veldig heftige døgn på sykehus. Som mange av dere har fått med dere via Instagram og Snapchat, ble jeg hasteoperert i helgen. Jeg har delt en del av det allerede, men jeg har ikke snakket om hvorfor jeg ble operert, og hele historien rundt det. Det har vært så hardt både psykisk og og fysisk, så jeg har ikke hatt overskudd til å fortelle alt.

Men nå føler jeg meg klar til å fortelle alt. Så. La oss ta det fra starten.

Per Fredrik og jeg har lenge snakket om kanskje vil ha barn en gang i fremtiden. I sommer følte vi oss endelig klare for å få barn. Vi prøvde et par ganger i høst, men siden vi reiste til Tokyo, og vi ikke brukte eggløsningstester bommet vi helt på syklusen og det klaffet ikke. Så vi bestemte oss for å starte opp igjen på nyåret. Vi kjøpte fertilitetsmonitor og kom igang i midten februar.

 

Lørdag 11 mars – Lagde jeg ørret til middag, og kjente plutselig at det luktet helt annerledes enn det vanligvis gjør. Per Fredrik mente det luktet normalt, så det var bare meg. Kunne dette være det første tegnet på at jeg var gravid?

 

Søndag 12 mars – Jeg tok den første graviditetstesten. På fertilitetsmonitoren stod det “ikke gravid”. Men det var en svak strek ved siden av den vanlige streken. Dette var dagen før jeg skulle ha mensen, så det var fortsatt tidlig å teste.

 

Onsdag 15 mars – Tok en ny gravditetstest. Denne var mye mer synlig med to streker. Men jeg turte ikke å stole helt på den. Var jeg gravid? Jeg ringte søsteren min for å høre med henne. “Stina, det er ikke noe tvil, du er gravid!”. Jeg turte fortsatt ikke å stole på at det kunne stemme. Så jeg tok tre tester til samme dag, og de var alle svakt positive.

 

Torsdag 16 mars – Jeg kjørte rett på apoteket om morgenen og kjøpte en Clearblue test som kunne si at jeg enten var gravid eller ikke. Orket ikke noe mer svak positivt svar. Etter noen nervepirrende minutter på badegulvet kom endelig svaret “Gravid – 1-2 uker”. Jeg begynte å gråte av glede. Endelig var jeg gravid! Jeg gikk rett inn på soverommet for å vekke Per Fredrik, som ble superglad når jeg fortalte at jeg var gravid!

Jeg er en person som ikke skjuler gode nyheter lenge. Så jeg dro hjem til foreldrene mine samme dag og fortalte det til de aller nærmeste. Jeg var så utrolig glad, og det var så koselig at alle var så glade på mine vegne.

Fredag 17 mars – Gravid symptomene begynte å komme for fullt. Jeg var sykt fysen på søtsaker, puppene ble super vonde og hovne, midt utpå dagen ble jeg sinnsykt trøtt og trengte powernap, huden ble skikkelig fet og jeg fikk masse kviser, og dette fortsatte hver dag fremover.

 

Lørdag 18 mars – Var på jentekveld med Drammensjentene. Alle skulle lage hver sin alkohol drink, og jeg snek meg unna med at jeg skulle kjøre bil, så det ikke skulle være noe alkohol på meg. Utover kvelden fortalte jeg til alle jentene at jeg var gravid. De har jo visst at vi har hatt lyst på barn en stund, så de ble så glade på våre vegne!

 

Mandag 20 mars – Innen nå var det kun 15% sjans for spontanabort, og antagelig enda mindre siden jeg ikke er noe risikogruppe både mtp alder, vekt, sykdommer, osv. Så jeg begynte endelig å faktisk glede meg over at jeg skulle bli mamma. På kvelden begynte jeg å scrolle litt rundt på Pinterest og se på hvordan vi skulle dekorere barnerommet. Det ble noen gledestårer.

 

Tirsdag 21 mars – I 15 tiden gikk jeg på do for å tisse, og plutselig så jeg at det var blod i doen. Min første tanke var “babyen er død, nå har jeg spontanabortert”. Jeg ringte søsteren min og var helt på gråten. Hun beroliget meg med at det er helt vanlig å ha litt blødninger og kramper i starten av svangerskap, men at jeg skulle se an utover kvelden. Ila de neste timene blødde jeg mer og mer, og krampene ble mer og mer heftige. Når kvelden kom ringte jeg legevakten for å høre hva jeg skulle. Jeg fikk beskjed om å bruke bind så jeg kunne følge med på hvor mye blod det var, og hvordan det så ut. Ble smertene for ille fikk jeg komme inn til de.

 

Onsdag 22 mars – Jeg tok en gravidtest om morgenen. Den var negativ. Graviditets symptomene hadde også blitt helt borte.

De neste dagene fortsatte både blødningene og krampene. Jeg prøvde å forsone meg med at jeg hadde hatt en spontanabort. Det var mye tøffere fysisk og psykisk enn jeg noensinne hadde trodd. Jeg gråt og gråt, og det hele var så grafisk og vondt.

 

Mandag 27 mars – Jeg kontaktet legekontoret for å høre med de om hva jeg skulle fremover. Der fikk jeg beskjed om at neste ledige time var om to uker. Så jeg googlet meg halvt ihjel for å finne ut av hva man skal gjøre. Jeg fant til slutt ut at jeg kunne ta en HCG blodprøve med to dagers mellomrom. Hvis HCG nivåene faller hadde jeg hatt en spontanabort, men hvis de økte var jeg fortsatt gravid.

 

Tirsdag 28 mars – Tok HCG test hos lege. Tok også en gravidtest hjemme om morgenen, “gravid: 2-3 uker”. Jeg skjønte ingenting. Kunne jeg fortsatt være gravid? Jeg var helt sikker på at jeg hadde hatt en spontanabort?

Torsdag 30 mars – Tok en ny HCG blodprøve hos lege. Da jeg kom hjem fra legekontoret fikk jeg sinnsyke kramper som varte i flere timer. Jeg skulle på jentekveld samme kvelden, og ville ikke gå glipp av den. Til slutt klarte jeg endelig å komme meg inn i bilen, krampene avtok litt når jeg satt stille, men så fort jeg var oppe og gikk begynte de igjen.

 

Fredag 31 mars – Ringte legen i 14 tiden, og fikk høre resultatene fra HCG blodprøvene. Den første var på 533 og neste var på 834. “Gratulerer, du er gravid!”. Jeg ble helt stum. Hvordan kunne jeg være gravid? Alle gravid-symptomene hadde blitt borte, og jeg hadde helt sinnsykt sterke kramper og mye blødninger.

 

Jeg ringte søsteren min for å høre med henne. Kunne det være en annen grunn til at HCG nivåene fortsatte å øke en hel uke etter spontanaborten? Hun snakket med gynekologen på sykehuset der hun jobber, som sa at i noen få tilfeller kan man være gravid utenfor livmor. Dette får man kun sjekket opp med gynekologisk undersøkelse.

Når jeg kom hjem sjekket jeg opp med alle private gynekologer. Alle steder var stengt. Måtte jeg gå hele helgen og ikke vite om noe var alvorlig galt?

 

Per Fredrik ringte legevakten og forklarte hele saken. De ba oss komme ned med en gang. Vi ble sittende en stund der, før vi tok litt blodprøver og til slutt ble sendt videre til akuttmottaket i Tønsberg. Etter en stund kom vi inn til gynekolog. De tok masse blodprøver og tester.

Til slutt fikk jeg beskjed om å sette meg i gynekolog stolen, for nå skulle de ta innvendig ultralyd. Nå kunne jeg endelig få høre hjerteslagene til babyen, eller få beskjed om at noe er alvorlig galt. Verdens beste eller verste  nyhet. Minuttene gikk.. “Er det noe baby i livmoren?” Spør jeg gynekologen om. “Nei dessverre”.

Jeg braste rett ut i full gråt. Det var så vondt å få det 100% svart på hvitt at det ikke var noe baby i livmoren. Jeg skulle ikke bli mamma.

De fortsatt å scanne livmoren, eggstokkene og egglederne mine. De fant ingenting. Hvorfor hadde HCG nivåene fortsatt å øke?Jeg fikk beskjed at dersom HCG nivåene hadde sunket på blodprøven vi ventet på, kunne jeg dra hjem. Da hadde kroppen klart å tatt hånd om dette på egenhånd. Om ikke måtte jeg hasteopereres.

HCG nivåene kom tilbake. De hadde økt til 1183. “Stina, vi er nødt til å operere“.

Jeg gikk rett i sjokk. Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å måtte operere. Tankene for igjennom hodet mitt; Hva om dette ødelegger sjansene mine for å bli gravid senere?

 

Jeg ble lagt inn på eget rom. Per Fredrik var med og trøstet meg. Jeg fikk beskjed om at dersom smertene øker må jeg si ifra med en gang for da må jeg rett inn på operasjonsbordet. Om ikke, må jeg operere om morgenen. Jeg ble koblet til veneflon, og ble bedt om å faste.

Når klokken var 03 på natten fikk jeg endelig sove et par timer. Jeg våknet og sovnet flere ganger, og når klokken var litt over 09 fikk jeg beskjed “du må inn og operere med en gang”.

Jeg ble trillet til operasjonsbordet og fikk først litt beroligende. Jeg skalv både fordi det var iskaldt der, men også fordi jeg var livredd. Jeg var ikke mentalt forberedt på noe av dette.

I 11 tiden våknet jeg. “Du var gravid i høyre eggleder (exu), og vi har nå fjernet graviditeten og hele høyre eggleder. Du hadde begynt å blø ut i buken, så det var bra at du kom inn når du kom inn. Du kan fortsatt bli gravid, men det kan hende at det blir vanskeligere. Du kan begynne å prøve og bli gravid etter du har hatt en vanlig mens”.

Etter en del timer kom jeg endelig opp på rommet igjen. Per Fredrik kom på besøk så fort jeg var oppe igjen fra operasjonen. Jeg følte meg ganske mørbanket og helt tom.

 

De siste dagene har virkelig vært en karusell med store oppturer, og enda større nedturer. Det har vært utrolig tungt psykisk og fysisk. Jeg må ærlig si at jeg hadde ikke akkurat sett for meg at det var sånn her reisen mot å få barn skulle være. Men det er det vel ingen i min situasjon som regner med. Jeg har rett og slett hatt ekstremt uflaks.

Jeg har fortsatt lyst til å få barn og bli gravid. Men akkurat nå kjenner jeg at jeg må lande litt først, og komme meg psykisk og fysisk igjen.

Dette ble et veldig langt og veldig åpent blogginnlegg, men jeg kjenner at det var deilig for min egen del å skrive ned alt for å prosessere hva som har skjedd. Dette er jo et tema som er veldig tabu å prate om. De færreste nevner at de er gravide før det har gått 12 uker, men jeg syns det er viktig å være åpen og ærlig om hva som skjer i den første tiden også, for denne tiden hadde jeg aldri trodd at skulle være så brutal som den har vært.