10 Grunner til at jeg elsker hage!

Som de fleste av dere har fått med dere, er jeg litt over gjennomsnittet glad i å holde på med blomster og i hagen. Selv om jeg kommer fra en familie der nesten alle damene er helt hagegale og besteforeldre som er gartnere, så har ikke jeg alltid hatt noe interesse for blomster.

Det var først da jeg fikk eget hus med hage at jeg fikk litt mer interesse for hage. Vi flyttet inn i huset her i mai 2016, men det var først i januar 2018 at hageinteressen virkelig blomstret opp.

Den vinteren kjedet jeg meg så utrolig mye, og jeg begynte å drømme om sommer. Jeg begynte smått å planlegge noen blomster jeg ville ha i hagen, og før jeg visste ordet av det hadde jeg googlet meg igjennom hundrevis av artikler og sett utallige youtubevideoer, og plutselig kunne jeg masse om alt som skjer i hagen.

I 2019 reiv vi hele den gamle hagen som var her, bygget mur og i 2020 ble drømmehagen en virkelighet. Jeg hadde brukt et par år på å planlegge og det ble enda bedre enn jeg noensinne så for meg.

I løpet av denne tiden har jeg merket hvor mye det å holde på med hage har å si for min mentale helse. Det er virkelig noe som gir meg mye glede, og nå tenkte jeg å fortelle dere alle tingene som gjør at jeg elsker å holde på med hageprosjekter. Hvem vet, kanskje du også blir bitt av hagebasillen?

Pent rundt meg – Jeg syns det er koselig å gjøre det pent rundt meg, og blomster pynter jo virkelig opp!

 

God trening – Når jeg holder på ute i hagen med hageprosjekter kan jeg fort gå 20’000 skritt på en dag uten å i det hele tatt tenke på det. Det er utrolig god trening, for man går mye, løfter tungt her og der, og får virkelig brukt kroppen.

 

Bra psykisk – Jeg merker hvor utrolig mye glede hage gir meg. Når det er kaldt, mørkt og kjipt ute kan jeg sitte inne og planlegge hagen og drømme meg bort til varme sommere.

 

Kan koble hodet helt ut – Når jeg planter blomster og pusler rundt i hagen trenger jeg ikke å bruke hodet masse. Da kan jeg koble helt ut og bare kose meg. Hodet mitt går i et kjør for det meste på grunn av at jeg alltid tenker på bloggideer, så da er det deilig å koble ut iblant.

Masse spennende å lære – Det er alltid så sykt mye spennende å lære. Jeg elsker jo å lære nye ting, og med hage kan man lære i det uendelige!

 

Kan dyrke min egen mat – Når du dyrker din egen mat er det både bra for miljøet, men også for deg. Maten smaker mye bedre og jeg syns personlig at det er lettere å spise sunt når jeg har masse grønnsaker i drivhuset som jeg kan gå og forsyne meg av.

 

Masse frisk luft – Det er jo ingen hemmelighet at vi mennesker har godt av å komme oss ut i frisk luft, og når du holder på i hagen får du mye av det, hehe!

 

Alltid noe nytt og spennende jeg kan prøve ut – Det er alltid en ny og spennende plante jeg kan så fra frø, en ny ting jeg kan bygge eller plante en ny type blomst i hagen.

 

Fint på bilder – Siden jeg lever av å ta bilder, er det jo gøy å kunne gjøre det ekstra fint på bilder. Det er jo så mye finere med noen fine blomster i bakgrunnen på et bilde, enn bare en murvegg.

 

Hagevandring om morgenen – Min favoritt rutine om morgenen når det er vår / sommer / høst, er å gå en tur ned til havet med Chloe også ta meg en god runde rundt i hagen for å se hvordan alt står til. Det vokser og gror, og det kommer som regel noe nytt hver dag. Beste måten å starte dagen på spør du meg!

 

Håper du fikk lyst til å prøve ut litt med hageprosjekter selv. Man trenger jo ikke mer enn en liten balkong for å komme igang! Sjekk også ut kategorien min “hage” for mer inspirasjon.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg