Sånn får du ræva opp av sofaen! – 4 Motivasjons-triks!

Det er ikke sånn at man har lyst til å gå 1 time på tredemølla hver eneste morgen eller rydde hele huset, støvsuge og gjøre alle de tingene man burde gjøre. Men så er det nå sånn at livet blir litt bedre hvis man har det ryddig rent og har en trent kropp og en god helse.

Så da må man nesten bare pushe seg til å gjøre alle disse tingene som gjør at livet på lang lang sikt langsiktig blir bedre, men som på kort sikt kan føles litt kjipt.

Man kan gjerne være motivert en dag eller to, og så synker fort motivasjonen. Så hvordan motiverer man seg selv dag ut og dag inn? Jo man kan bruke noen av disse triksene.

Sett på noe sett på musikk som du blir i godt humør av og som gjerne drar deg opp av sofaen og kicker deg i gang. Det hjelper veldig når man ligger på sofaen har lyst til å se på TV, men man egentlig burde rydda hjemmet sitt.

Sett på en stoppeklokke – Bestem deg for at du kun skal rydde i 30 minutter, og etter det er du ferdig. Dette gjør at det føles lettere å kunne gjøre noe i enten 15 eller 30 minutter, så man kommer i gang. Det er ofte det å komme igang som er aller vanskeligst, og personlig pleier jeg å plutselig holde på i halv annen time når jeg egentlig bare skulle holde på i 15 minutter.

Utsett det morsomme – La oss si at du har en haug med ting på to-do listen som du skal gjøre i dag, og så har du et par morsomme ting du egentlig har lyst til å gjøre. Tvinge deg selv til å gjøre alle de kjedelige tingene først, og så kan du gjøre de morsomme tingene til slutt som en belønning. Hvis du starter dagen med å gjøre masse morsomme ting, er det mye vanskeligere å motivere seg selv til å gjøre de kjipe og kjedelige tingene.

Bruk 321 metoden – Det er så mange ting du aldri kommer til å ha lyst til å gjøre. Når du starter med nye vaner, kommer hodet ditt til å dra i bremsen og si nei så fort du begynner å tenke over at du for eksempel skal trene på morgenen. Derfor bør du teste ut 321 metoden, når du skal gjøre en aktivitet. Så hvis du skal hvis du tenker at nå burde jeg trent, så må du bare telle ned fra 321 okay da gjør vi det. Istedenfor å begynne å tenke over skal jeg trene skal jeg gidde, fordi da kommer det aldri til å skje. Hjernen vil at du skal være komfortabel og ha det bra, og da kommer hjernen til å sette på nødbremsen så fort du begynner å tenke over noe du skal gjøre som du føler at det er ubehagelig.

Håper disse triksene kan hjelpe deg å bli motivert. Det er jo ikke akkurat så lett å bli motivert til og gidde noe som helst om dagen. Det å sitte inne så mye som vi gjør nå og leve slik vi gjør nå er jo ikke akkurat oppskriften på å bli motivert og glad, men vi får bare prøve å gjøre det beste ut av det!

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg