I 2018 kjøpte jeg to pallekarmer som jeg satt på verandaen, og begynte jeg å dyrke urter og tomater i. Det var første gangen jeg hadde grønnsakshage, og det ble en skikkelig suksess! Jeg fikk skikkelig dilla på å lage min egen mat, og siden den gang har grønnsakshagen utvidet seg mer og mer. Nå har jeg 9 pallekarmer rundt i hagen og et 13 kvm stort drivhus som jeg også dyrker mye i.
Siden jeg fikk ferdiggjort drivhuset i juli i fjor, rakk jeg ikke å dyrke i det fra starten av sesongen. Så i år blir første året jeg dyrker i drivhus fra starten av sesongen, og det gleder jeg meg til. Har allerede startet sesongen med å så både chilli og paprika, og snart skal jeg så enda mer.
Det å dyrke sin egen mat er både morsomt, og man får mye igjen for det. Alt smaker så sykt mye bedre, siden det har brukt lengre tid på å bli dyrket frem. Tomater for eksempel, smaker kjedelig fra butikken, men hjemmedyrket er helt amazing. Også er det mye lettere å spise sunt, for da har man mye av maten klar og jeg merket selv at jeg ble mye mer inspirert til å spise sunt når jeg hadde kjøkkenhage.
Det er sikkert mange av dere som har lyst til å starte egen kjøkkenhage. Så da tenkte jeg å dele hva jeg skal dyrke i år. Kanskje du finner noe nytt og spennende du vil teste?
Dette skal jeg så fra frø:
tomater
jordbær
physalis
chilli
paprika
edamame
basilikum
koriander
markjordbærene i starten av sesongen 2020
Dette skal jeg kjøpe:
persille
kruspersille
dill
ananasmynte
eplemynte
Dette har jeg allerede:
moreller
blåbær
markjordbær
rips
bringebær
eple
drue
gressløk
løpstikke
mynte
oregano
sitronmelisse
Kjenner jeg gleder meg så mye til jeg kan rusle rundt i hagen og hente all mulig mat. Ah, det er sommerglede det!
Håper du fikk lyst til å lage din egen kjøkkenhage. Husk: du trenger ikke mer enn et par potter på en balkong for å kunne dyrke dine egne urter og tomater. Så du er ikke nødt til å ha hverken pallekarmer, stor hage eller drivhus!
Hva gjør du med planter og grønnsaker fra ifjor?
du sier du skal så tomater, paprika osv fra frø, men du hadde det ifjor også. Overvintrer du det eller hva gjør du? 
Jeg elsker å lese bloggen din daglig, jeg blir positiv og glad!
stå på!
Hadde min første lille kjøkkenhage i fjor og hadde så mye glede av den. Fryste ned både basilikum, timian, gressløk og persille og bruker fortsatt av dette i maten. I tillegg hadde jeg paprika , koriander og tomater. I år vil jeg ha jordbær og hageblåbær også. Virkelig inspirerende å se hvor mye du har lært deg om planter og hage.