7 Miljøvennlige ting du kan gjøre!

Å være miljøvennlig er utrolig bra, og jeg vet at vi alle kan gjøre ting for å være spare jordkloden vår for all den driten vi mennesker gjør. Ingen kan være perfekte, men vi alle kan gjøre litt. Her er 10 ting fra #ListeStina, som man kan gjøre for å bli litt mer miljøvennlig. Om du har noen tips til hvordan man kan være miljøvennlig; skriv det ned i kommentarfeltet, så kan vi inspirere hverandre!

 

Fly mindre – Det jo ingen hemmelighet at fly er en miljøversting. Selv flydde jeg mye mer før, men jeg har heller begynt med “staycation” om sommeren også flyr jeg maks 1-2 (som regel bare 1) turer om vinteren. Vi har jo så fine somre her i Norge at det er null problem å kose seg hjemme!

Dyrk egen mat – Kjøp et par pallekarmer og sett de i hagen (eller på verandaen slik jeg har gjort), og dyrk urter, grønnsaker og bær helt på egenhånd. Dette sparer klimaet for ekstremt mye utslipp. Emballasje og transport blir nærmest kuttet bort, og maten din blir så kortreist som overhodet mulig. Også smaker det ofte mye bedre av maten du produserer selv, og du sparer masse penger. Ikke minst er det gøy! HER kan du se en video fra da jeg lagde en liten grønnsakshage på verandaen min.

 

Kutt ned på plastikk – Ha med deg gjenbruksflaske når du er på farta, dropp sugerør (eventuelt bruk papirsugerør), og unngå plastikk der det er mulig. All plast som du faktisk bruker, er det superviktig at du resirkulerer.

 

Rydd strender / natur – Den 27 april til 3 mai er det offisiell strand opprydding. Da samler tusenvis av folk seg for å rydde opp søppel fra strendene. Dette er et fantastisk tiltak som er så utrolig viktig! Les mer om tiltaket HER og bli gjerne med i år!

Når du handler – Du som forbruker har mye makt. Ikke undervurder den makten. Når du handler er det smart å velge matprodukter / merkevarer som gjør ting miljøvennlig. Imsdal sine drikkeflasker er 100% resirkulerte, Toro har begynt med klima-avtrykk på maten sin, og flere merker har gjort miljøtiltak. Velg disse merkene fremfor andre, sånn at andre merker ser at de selv er nødt til å bli miljøvennlige for å klare og selge maten sin.

 

Kutt ned på kjøtt – Kjøtt er en miljøversting, og det er massevis av kjøtterstatninger som fra blant annet Halsans Køk som smaker veldig likt kjøtt. Utvalget blir større og større i butikkene, og ikke vær redd for å prøve ut nye veganske / vegetariske alternativer!

 

Sykkel – Til sommeren har jeg skikkelig lyst til å kjøpe meg sykkel, så jeg kan sykle til stranda og småturer istedenfor å ta bilen. Nå har ikke jeg noe reisevei til jobb (siden jeg jobber hjemmefra), men om du har reisevei til jobb som du kan sykle, så er jo det bra for både helsen og mijøet! Husker da jeg bodde i Oslo, da var den sinnsykt mange som syklet til jobb i morgenrushen, jeg kan jo bare tenke meg hvor mye det sparte mijøet.

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg