7 Triks for å spare penger

Ukes handling – Skriv ned handleliste og handle inn alt du trenger for uken på mandag. Da slipper du å dra innom butikken hver dag, og du unngår de ekstra småkjøpene som man alltid gjør når man handler. Har du handleliste unngår du også å kjøpe ting du faktisk ikke trenger.

Konto – Gå igjennom kontoen den første hver måned og se hva du har brukt penger på, og hvilke ting som du ikke trenger å bruke penger på. Ofte får man ganske mange sjokk her som gjør at man blir mye mer obs på pengebruket, og finner uventede pengesluk.

 

Kutt ut disse – Vi har alle mange unødvendige utgifter, og til sammen kan det bli snakk om store summer hvert år. Her er noen ting du bør kutte ut; røyk, snus, brus, mat på bensinstasjon, osv.

Take out – Når kvelden kommer og man er sulten kan det fort bli til at man bestille en pizza på døren. Dette er dyrt både der og da, og spesielt i lengden. Om du bestille pizza 2 ganger i uka i et år blir dette 31’200,- kr. Det er en vanvittig sum, og for de aller fleste er dette en god månedslønn. Lag maten selv og spar MYE penger.

 

Research – Har du huslån, billån, strøm, internett, tv, forsikring og andre lignende utgifter er det MYE å spare på og gjøre litt research. Sjekk opp om det er andre banker, strømselskaper, tv leverandører osv som har billigere alternativer til det du har. En venninne tipset meg om at hun hadde fått bilforsikringen mange tusen billigere i året etter at hun skiftet forsikringsselskap, så her sparte hun mye penger kun ved å bytte selskap.

Mat – Når du handler mat er det viktig å være obs på flere ting. Handle på en kjedebutikk som er billig, allerede her er det MYE å spare. Når du er i butikken er det viktig å sammenligne prisene på matvarene. En kjapp kikk på kg prisen på diverse matvarer kan fort gjøre at du sparer mye penger. Bare noe så enkelt som en pakke taco lomper kan variere fra 8,- kr til 47,- så om du sjekker prisene igjennom hele matrunden er det mye penger du kan spare.

 

Lotto – På family guy sa de “lottery is just a tax on stupid people”, og det er trist men sant. Har man lite penger og kanskje ikke er supersmart drømmer man ofte om å vinne de store summene, og bruker derfor mye penger på lotto, spill, tipping osv for å vinne penger. Det er ekstremt sjeldent man i det hele tatt går i pluss, så dette bør man virkelig kutte ut.

 

Er du flink til å spare penger?

3 kommentarer
  1. Greit nok det du nevner om forsikringer, hvis man kun er opptatt av pris og ikke bryr seg om å få hjelp og erstatning hvis skaden først er ute.. men de aller fleste oppegående folk tror jeg er interessert i å få noe igjen. Man får oftest det man betaler for når det gjelder forsikringer:) sier seg selv at hvis man sparer 10 000 kr. i året på å bytte selskap så er det ikke i nærheten av like gode betingelser og vilkår.
   Tenk deg selv hvis du får en vannskade på huset som fort kan koste sekssifret beløp å få fikset, også gadd du ikke å betale 1000 kr i mnd på å ha toppforsikring og sitter dermed igjen med 0 kr. i erstatning.. forsikring er trygghet og absolutt ikke noe man skal spare penger på!

   Hilsen en som har jobbet i forsikringsbransjen og vet hvor mange useriøse aktører som finnes der ute… bare greit å være obs på når du oppfordrer folk til å sjekke pris..

  2. Jeg har etterhvert blitt ganske flink. 🙂 Har et tips til: gå eller sykle til butikken. Da sparer du penger i forhold til bil/buss, og du blir veldig obs på at du bare tar med deg det du faktisk trenger hjem. Du skal jo bære det dit.:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg