Nå er det snart Halloween, og det er på tide å komme i stemning! Selv elsker jeg Halloween og jeg liker å feire det både selve dagen, men også tiden før. Hehe! Disse sugar cookiesene er perfekt å kose seg med nå som det er skikkelig høstvær ute.
Ingredienser:
Kjeks:
300 g hvetemel
150 g melis
150 g mykt smør
2 ts vaniljesukker
Cirka 1 egg
Glasur: 4 eggehviter
Saften av 1 sitron
1 kg melis
Konditorfarge
Sprinkles
Slik gjør du:
Kjeks:
Ha smør, melis og smør i en kjøkkenmaskin. Kjør frem til smøre smuldrer seg i det tørre.
Tilsett vaniljesukker og egget, og kjøre videre til deigen samler deg. Kna den godt sammen. Dersom deigen virker tørr kan du tilsette en eggeplomme til.
Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 25 minutter.
Kjevle ut deigen litt etter litt. Pass på at det ikke blir for tynt. Disse hever nesten ikke, så det er ikke som pepperkaker som man kjevler supertynt.
Stikk ut kjeksene i de formene du liker, og legg de på stekebrett med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader og cirka 10 minutter. De er ferdige når de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse. Avkjøl kjeksene på en rist, før du pynter med glasur.
Glasur:
Ha melis, sitronsaft og eggehviter i kjøkkenmaskinen, og kjør med medium hastighet til det har riktig konsistens. Den skal være ganske rennende så det er enkelt å dekorere kjeksene.
Ha i sprøytepose med en syltynn spiss og pynt kakene!
Hvor er buksen fra?