Nå er det snart Halloween, og det er på tide å komme i stemning! Selv elsker jeg Halloween og jeg liker å feire det både selve dagen, men også tiden før. Hehe! Disse sugar cookiesene er perfekt å kose seg med nå som det er skikkelig høstvær ute.
Ingredienser:
Kjeks:
🕷 300 g hvetemel
🕸 150 g melis
🕷 150 g mykt smør
🕸 2 ts vaniljesukker
🕷 Cirka 1 egg
Glasur:
🕸 4 eggehviter
🕷 Saften av 1 sitron
🕸 1 kg melis
🕷 Konditorfarge
🕸 Sprinkles
Slik gjør du:
Kjeks:
🕷 Ha smør, melis og smør i en kjøkkenmaskin. Kjør frem til smøre smuldrer seg i det tørre.
🕸 Tilsett vaniljesukker og egget, og kjøre videre til deigen samler deg. Kna den godt sammen. Dersom deigen virker tørr kan du tilsette en eggeplomme til.
🕷 Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 25 minutter.
🕸 Kjevle ut deigen litt etter litt. Pass på at det ikke blir for tynt. Disse hever nesten ikke, så det er ikke som pepperkaker som man kjevler supertynt.
🕷 Stikk ut kjeksene i de formene du liker, og legg de på stekebrett med bakepapir.
🕸 Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader og cirka 10 minutter. De er ferdige når de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse. Avkjøl kjeksene på en rist, før du pynter med glasur.
Glasur:
🕷 Ha melis, sitronsaft og eggehviter i kjøkkenmaskinen, og kjør med medium hastighet til det har riktig konsistens. Den skal være ganske rennende så det er enkelt å dekorere kjeksene.
🕸 Ha i sprøytepose med en syltynn spiss og pynt kakene!
Hvor er buksen fra? 🙂