Slik lager du sukkerfri gresskar-kake!

Nå er det snart Halloween, og da passer det jo perfekt med en gresskarkake! I denne kaken bruker jeg gresskarpure, og det kan du enten kjøpe ferdig eller lage fra et spiselig gresskar. Jeg gjorde det lettvint og kjøpte gresskarpure på Meny indre havn her i Sandefjord.

Dette trenger du:

Kakebunnen: 

80 gram havremel

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts bakepulver

200 gram gresskarpure

2 egg

60 gram sukrin gold

 

Glasur:

150 gram philadelphia mager

75 gram sukrinmelis

1/2 ts vaniljepulver (kan droppes)

Dette gjør du: 

– Skru på ovnen (ikke varmluft) på 180 grader

– Start med selv kaken. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Deretter blander du inn alle de våte ingrediensene.

– Ha oppi en kakeform som du har smurt bakepapir i. Jeg brukte en kakeform som var 22 cm i diameter.

– Stek i ovnen i 20-25 minutter. Kjenn etter med et kakepinne.

– Avkjøl på rist.

– Glasur: Bland sammen ingrediensene til glasuren og la den stå i kjøleskapet til du skal pynte kaken.

– Når kaken er avkjølt, kan du ha glasur og kakepynt over.

 

PS: Kaken kan fryses uten glasur. Den kan også ligge i kjøleskapet i et par dager med glasur.

Håper du fikk lyst til å teste ut denne oppskriften. Perfekt på Halloween kanskje?

2 kommentarer
    1. Smaker den som vanlig kake eller kjenner du veldig havremelet? Ble den beisk i smaken?

      Hilsen en jente på 19 år som prøver å gå ned i vekt pga overspising

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg