Proteinrike havrepannekaker uten sukker!

Noe jeg har fått helt dilla på å spise til lunsj den siste tiden, er havrepannekaker. Disse smaker superdigg, har masse proteiner (hele 23 g i en porsjon) og har kun langsomme karbohydrater så du holder deg mett lenge.

Prøv denne gjerne ut selv som frokost før jobb, helgefrokosten eller som en digg matrett når du kommer hjem fra jobb / studier!

Dette trenger du: 
(til 1 porsjon)

– 40 g havremel (om du ikke har havremel kan du putte havregryn i blenderen til det er helt finmalt)

– 80 g mager kesam

– 1 egg

– Kanel

– Kardemomme

– 1/2 ts bakepulver

– 1-3 ss vann (føl deg frem for å få riktig konsistens på røra)

– 3-5 g Smør til steking

Ved siden av:

– 50 g blåbær

– 40 g gresk yoghurt

 

Dette gjør du:

– Rør sammen alle ingrediensene til røren. Prøv deg frem med vann til du har fått en røre som er rennende men fortsatt litt fluffy.

– Stek på medium varme med litt smør i panna. Jeg liker når de blir små og helt runde.

– Server sammen med gresk yoghurt og blåbær.

 

 

Håper du fikk lyst til å prøve denne litt sunne varianten av pannekaker. Tro meg; du kommer ikke til å angre dersom du tester den. Selv syns jeg at den smaker mye bedre enn vanlige pannekaker, da jeg syns de ofte smaker veldig sukrete og fettete. Disse smaker mer som friske og lette dessert-pannekaker. Love it!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg