5 Garden hacks

Rhododendron etter blomstring – Når Rhododendron har blomstret ferdig er det ikke akkurat særlig lekkert å se alle de brune blomstene. Disse kan enkelt plukkes vekk. Knekk av der selve blomsten er, men vær forsiktig da ny vekst sitter rett under.

 

Rene og skarpe kanter mellom blomsterbed og hage – For å lage en skikkelig skarp og ren linje mellom blomsterbedene og hagen, kan du bruke en kantskjærer (LINK), for å gjøre kanten skikkelig clean. Dette er genialt for å gjøre så det ser mer forseggjort i hagen, men det kan også kjapt gjøres om du skal få gjester og du har ikke rukket å shine over hagen.

 

Vegger – Bruk veggene til planting også, spesielt om du har dårlig plass. La plantene klatre oppover via espalier oppover veggen, og gjør hele verandaen om til en oase!

 

 

Fuksia sorter – Fuksia er uten tvil en av mine favorittblomster. Den kommer med så mange forskjellige farger og looks på blomstene, den er spiselig (så lenge den ikke er sprøytet), og den pynter opp mye! Den er også flerårig (så lenge den oppbevares frostfritt) og du kan lage mange nye stiklinger av den. Men en ting man kanskje ikke tenker over er hvor mange sorter med Fuksia som finnes. Det er jo både de som henger og de står er “opprett” som står rett opp. De som henger er perfekt i balkongkasser, hengepotter og i vanlige potter de kan henge ut fra. De som er opprett kan du ha i både blomsterbedet og i vanlige blomsterpotter.

Også er det jo alle de forskjellige sortene. Min favoritt er uten tvil “Sir Matts busby” og “El Camino”. Den er hvit og rosa og superfin! Finner du en favoritt kan du enkelt ta masse stiklinger fra den og lage mange nye som er like! HER finner du en oversikt med bilder av mange forskjellige Fuksia sorter. Selv har jeg 11 forskjellige i min samling, og flere skal det bli!

Klatreplanter oppover mur / stener? – Hvis du vil at klatreplanter som for eksempel klematis skal klatre oppover en svær stein eller en mur, kan du kjøpe hønsenetting eller netting med større hull som du fester i muren eller stenen. De får planten noe å klatre på, og du får plutselig muren full av vakker klematis!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg