Jeg elsker en god chiapudding, og når jeg er på hotell frokost pleier jeg alltid å velge det som frokost. Jeg har prøvd meg frem med å lage det selv hjemme, med både havremelk og vanlig melk, osv. Men det smaker ikke like godt.
Til slutt fant jeg en kokosmelk som smaker helt amazing sammen med chiafrøene, og et blandingsforhold som ble akkurat perfekt.
Denne puddingen passer perfekt som en liten frokost eller en dessert, eller bare et kjapt måltid. Jeg pleier å lage opp en del puddinger som jeg har i tette glassbokser i kjøleskapet, så kan de stå der i 3-5 dager.
Jeg lager også en bringebærsaus som er superdigg og perfekt å lage en stor porsjon av som du også har i kjøleskap. Da blir det enkelt og raskt å finne seg noe digg når man ikke har mye tid!
Dette trenger du:
Chiapudding:
125 gram lett kokosmelk (1/2 boks)
25 gram chiafrø
Saus:
400 gram frosne bringebær
Cirka 4 ss sukrin gold
Gjør dette:
– Bland kokosmelk og chiafrø i en beholder. La det stå i kjøleskapet i minimum 4 timer. Rør gjerne med en skje etter noen timer, så du ser at alt har blandet seg godt.
– Tin bringebærene i mikroen og sil vekk alle frø. Smak til med sukrin gold.
– Anrett chiapudding i skål og ha over bringebærsaus rett før du skal spise
Håper du fikk lyst til å lage chiapudding selv. Dette er i alle fall en superenkel måte å gjøre det på, som jeg tror de fleste kommer til å få helt dilla på!