Strikkeoppskrift: Rosa og hvit cardigan

annonse

For noen dager siden ble jeg endelig ferdig med min andre cardigan! Denne ble så utrolig fin om jeg tørr si det selv! Elsker fargene på den. Denne er jo perfekt nå som vi går mot lysere tider. Gleder meg til å bruke den masse utover våren og kjølige sommerkvelder sammen med en fin sommerkjole.

Jeg har allerede fått massevis av spørsmål om oppskrift på denne genseren. Så here you go! Om det er noe dere lurer på med oppskriften, eller noe jeg har skrevet som ikke er så lett å forstå, er det bare å si ifra i kommentarfeltet så skal jeg svare dere så godt jeg kan 🥰

Får alltid masse spørsmål om sminken jeg bruker, så her er link til alt jeg bruker:

SMINKEN JEG BRUKER: 
HUD:

Primer / Grønn concealerFoundation
Concealer lysConcealer mørk contour / Setting pudder under øyne

/ Foundation pudder / Blush / Contour pudder / Highlighter  / Setting spray

 

LEPPER: Leppestift / Lipliner

 

ØYNE: Øyeskygge / Brynsgele / Brynspudder

Så vi kan jo starte med oppskriften!

Denne cardiganen er strikket i forskjellige deler; 1 bakstykke, 2 forstykker og 2 armer. Man strikker alle delene hver for seg, og syr alt sammen til slutt. Denne er også veldig rask å strikke, og er ferdig i løpet av noen kvelder foran tv’en. Den har heller ingen vanskelige teknikker, så om du er nybegynner kan du enkelt strikke denne jakken.

 

STØRRELSE: One size. Cirka en oversized small.

 

PLAGGETS MÅL:

Overvidde: 140 cm

Hel lengde ca: 50 cm

Arm lengde ca: 40 cm

GARN: 

Moa #pink (kjøpes hos Rusta)

Moa #off white (kjøpes hos Rusta)

Denne genseren strikkes med tre tråder av gangen, altså tre tråder med hvit når du skal strikke med hvit, og tre tråder med rosa når du skal strikke med rosa. Garnet kan kjøpes på Rusta. Hvis du ønsker garn som inneholder mer alpakka og ull kan du bytte Moa garnet med Melody fra Drops, og bruke “støvrosa” og “natur” som farger istedenfor “pink” “off-white”.

 

GARNFORBRUK:

150 gram: Moa #pink (1,5 nøster)

300 gram: Moa #off-white (3 nøster)

 

PRØVELAPP:

Prøvelappen skal være 6 masker per 10 cm med 12 mm strikkepinner. Så om du får flere / færre, må du gå opp / ned en pinne strl.

 

PINNER: Genseren strikkes med 10mm og 12 mm strikkepinner. Alle delene strikkes frem og tilbake, så du er ikke nødt til å ha rundpinne, men du kan bruke det om du har det.

Dette skal strikkes:

RYGG:
– Legg opp 48 masker på 10 mm pinner med tre tråder hvit farge.

– Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 5 runder

– Legg over på 12 mm pinner

– Strikk glattstrikk herfra. Bytt til rosa farge og strikk rosa 4 pinner. Deretter strikker du 6 pinner med hvit. Fortsett med dette til du har 5 felter med rosa, og 6 felter med hvit totalt på hele ryggen (inkludert vrangbord). Når du er på det siste feltet med hvit strikker du 5 pinner og deretter feller av.

FORSTYKKER (2STK):
– Legg opp 20 masker på 10 mm pinner med tre tråder hvit farge.

– Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 5 runder

– Legg over på 12 mm pinner

– Strikk glattstrikk herfra. Bytt til rosa farge og strikk rosa 4 pinner. Deretter strikker du 6 pinner med hvit. Fortsett med dette til du har 5 felter med rosa, og 6 felter med hvit totalt på hele fronten (inkludert vrangbord). Når du er på det siste feltet med hvit strikker du 5 pinner og deretter feller av.

ARM (2STK):

– Legg opp 24 masker på 10 mm pinner med tre tråder hvit farge.

– Strikk vrangbord (1 rett og 1 vrang) 4 runder

– Øk antall masker til 40 masker totalt (økningene kan være litt tilfeldig plassert utover runden, så lenge ikke alle er rett etter hverandre)

– Legg over på 12 mm pinner

– Bytt til rosa farge og strikk rosa 4 pinner. Deretter strikker du 6 pinner med hvit. Fortsett med dette til du har 4 felter med rosa, og 5 felter med hvit totalt på hele armen. Når du er på det siste feltet med hvit strikker du 5 pinner og deretter feller av.

 

AVSLUTNING: Sy alle delene sammen til slutt, slik man syr sammen en cardigan / jakke. Det finnes flere YouTube videoer av hvordan man syr sammen jakker, om du ikke vet hvordan man gjør det. Kommer til å lage en video der jeg viser dette etterhvert. Til slutt syr du inn alle løse tråder.

 

 

Håper dere fikk lyst til å lage denne jakken selv. Denne har i alle fall blitt en stor favoritt hos meg allerede, og jeg elsker å bruke den. Den er så myk, varm og god, og herregud så fin! 🌸

25 kommentarer
  1. Nydelig genser!
   Men vurdert å lage bok med strikkeoppskrifter? Jeg tenker jo at dette er ditt design som folk faktisk bør betale for om de ønsker å strikke den!

  2. Hei😊 regner med at på armene så skal det være 4 felter med rosa og 5 felter med hvit? det står 4 felter rosa og 6 felter hvit😊

   og resten av jakken er 5 felter med rosa og 6 felter med hvit?👌

  3. Er det riktig med (3) 100g hvitt nøste og (1,5) 100g rosa nøste?? Virker som det blir alt for lite.. eller blir det 9 nøster av 100g hvitt garn og 3 rosa nøster?

  4. Hei jeg har strikket ferdig alle delene, men leter febrilsk etter en video for å få montert den sammen 🙈

  5. Hei! Tips fra ei som ikke er så glad i å sy😅:

   Legg opp 88 masker, høres mye ut, men du kan se på det sånn, de 20 maskene på høyre og vestre side er forstykkene og de 48 maskene i midten er bakstykket. Så strikker du etter oppskrifta for bakstykket over alle 88 maskene til du har strikka vrangborden, 2 rosa striper og 2 hvite striper. Så deler du opp maskene i 3 deler sånn at du kan sy på armene, du teller 20 masker fra ene siden, (uten og strikke dem) setter et merke, det kan være en binders, hårnål, en tråd, eller liknende som du setter mellom maske 20 og 21, så teller du 48 masker fra merket og setter et nytt merke. Da skal du ha 20 masker igjenn som er det andre forstykket. Nå skal delene strikkes ferdig hvær for seg: Strikk over de første 20 maskene til du har totalt 5 striper rosa og 6 striper hvit ( les i oppskriften for hva du skal gjøre på siste stripe med hvit ), telt fra vrangborden. Gjør det samme med de 2 neste delene. Strikk armene som det står i oppskrifta, eller så kan du bruke rundpinne 10 og 12 mm på 40 cm og strikke de rundt sånn at du slipper å sy de sammen ( da strikker du vrangborden rundt først, så øker du og bytter pinne, etter vrangborden strikker du bare rett rundt). På slutten så feller du av armene, men pass på at du har lang nok tråd til å sy de på jakka.
   Så syr du sammen skuldrene, træ tråden fra armen på en nål, hviss du har strikket armen rundt på liten rundpinne ser du at det blir “hakk” der du har byttet farge. Når du syr på armen til armhullene er det lurt å begynne nederst sånn at “hakkene” blir under armen. Gjenta med den andre armen.
   Har du strikka armen frem og tilbake, syr du den sammen, når du syr den fast til jakka passer du på at sømmen peker nedover. Gjenta med andre armen.

  6. Hei
   Denne cardiganen var superfin 😃 Har nettopp strikket ferdig alle delene, men jeg finner ingen video på YouTube der det fremgår hvordan de ulike delene skal monteres sammen. Kan du poste en link til en video du synes er bra?

  7. Hei! Elsker jakken! Mulighet for at du kunne lagd oppskrift for denne jakken til barn? Str 3 år.

   Mvh Hannah

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg