7 Ting jeg lærte i 2019

De siste dagene har jeg reflektert mye over året som har gått. Jeg har delt hvilke ting jeg angrer på (link), hvilke ting jeg er glad for at skjedde (link), oppsummering av året både del 1 og del 2, og hvilke innlegg som ble mest lest i året som har gått (link).

Nå er det på tide å skrive det viktigste; nemlig hva jeg lærte av året som har gått. Ting kan gå bra og dårlig, men det viktigste er hva man lærer av det så man kan fortsette å pushe fremover i livet.

 

Gi opp – Jeg har erfart hvor lett det er å gi opp, og hvor ekstremt vanskelig det er å komme igang igjen om man først har gitt litt opp. Det er noe jeg kommer til å være veldig obs på fremover. Har jeg først kommet igang med noe bra, må jeg være veldig påpasselig med å ikke stoppe, for da kan det være umulig å komme igang igjen.

 

Tøffere – Jeg er faktisk tøffere enn hva jeg selv tror. Jeg vet at de fleste tenker at jeg ikke er så tøff, med tanke på at jeg er en jente på 160cm som ser ut som jeg gjør. Men vet du hva? Ikke la deg lure. Og jeg selv må slutte å høre på andre. Jeg har mye mer bein i nesa enn hva jeg selv tror, jeg må bare ikke lytte så mye til hva andre tenker.

 

Angst og depresjon – I det siste 1,5 året som har gått har jeg slitt mye med angst og depresjoner, og jeg har prøve mye forskjellig for å deale med det. Det er få ting som har hjulpet. Det eneste som faktisk har hjulpet meg er å jobbe med meg selv hver eneste dag. Selvsnakk, gjør masse produktivt hver eneste dag og være selektiv med hvem jeg har i livet mitt.

 

Investere i meg selv – Den beste investeringen man gjør, er i seg selv. Er en quote jeg har lest mye det siste året, og jeg har virkelig tatt den til meg. Bøker, trening, sunn mat osv er noen av tingene som du får igjen mye av å investere i deg selv.

 

Ryddig hjem – Jeg har virkelig erfart hvor viktig det er for meg å ha det ryddig hjemme. Er det kaos i huset, blir jeg ofte stressa og får kaos i hodet. På nyåret skal jeg gå over hele huset og gjøre en skikkelig opprydning, så det er enda lettere å holde huset ryddig og organisert.

 

Selvsnakk – Dette nevnte jeg litt lengre opp. Men det fortjener et eget punkt. Hvordan man snakker til seg selv er nesten viktigere enn noe som helst, men det er så lett å glemme. Den verste kritikeren og fienden man har er oftest en selv, og det må gjøres noe med. Selv er jeg altfor rask til å snakke stygt til meg selv, og jeg merker hvor fort det sender meg i et dårlig humør. En regel jeg har satt for meg selv er; hadde du godtatt at en venninne sa disse tingene til deg?

Fysisk form – Er det en ting jeg merker godt så er det at jeg ikke er i like god form som jeg gjerne skulle vært i. Jeg hater når jeg ikke er sterk nok eller sprek nok til å gjøre de tingene jeg ønsker, og i 2020 skal helsa stå høyt oppe på prioriteringslisten!

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg