Slik kan du spare TUSENVIS

Uansett om du bor hjemme hos foreldrene dine, er “fattig student” eller har heltidsjobb og bor for deg selv, er det viktig å ha kontroll på økonomien. Jeg aner ikke hvor ofte jeg ser unge mennesker på luksusfellen, som har gjort mange store økonomiske tabber, som har kostet dem dyrt.

Det er så mange av tingene som enkelt kunne vært unngått. Nå skal det jo mye til for å havne i en slik situasjon, men uansett om du har gått på mange økonomiske tabber eller du bare vil spare litt ekstra penger så du kan dra på sydentur med venninnene dine, har jeg noen råd så du kan spare mer penger!

Kjøp shampo, balsam og dusjsåpe på salg.
– H&M og VITA har ofte salg på shampo, balsam og dusjsåper. Her kan du spare mye penger! Hver gang jeg ser det er salg pleier jeg alltid å hamstre inn, så jeg slipper å måtte kjøpe det dyrere på matbutikken. Hvis du gjør som meg og bruker sunsilk shampo og balsam, pluss nivea dusjsåpe, og bruker ca 3 flasker av hver i måneden. Koster dette 450,- kr i måneden og 5400,- kr i året om jeg kjøper det på matbutikken. Handler jeg derimot på salg blir det 180,- kr i måneden, og 2160,- kr i året. Så her kan du spare 3240,- kr i året. 

Tenker du på samme måte med andre småting, får du fort mer penger til overs.

 

Unngå dyr streaming
– Hvis du har abonnement hos Netflix, TV2, Spotify Viaplay, HBO Nordic. Så blir dette ca 500,- kr i måneden. På et år er det 6000,- kr. Mye penger, for kun å se på ting på nett. Bruk heller gratis sider som YouTube og TV3 Play. 

Gå igjennom kjøleskapet
– Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har kjøpt dobbelt opp av melk, grønnsaker, egg eller rømme. Og etter en uke har jeg måttet kaste halvparten, fordi jeg ikke har rukket å brukt det opp. Hadde jeg bare tatt en titt inn i kjøleskapet før jeg dro til butikken, hadde jeg spart meg selv for mye penger!

 

Kutt ut småtingene. 
– Å kjøpe en halvliter Coca Cola, en pakke tyggis og en liten sjokolade er ikke dyrt der og da, men i lengden kan det fort koste deg mye. En halvliter med Coca Cola hver dag koster deg 600,- kr i måneden, og 7200,- kr i året. Kjenner jeg de fleste rett som drikker coca cola på regelmessig basis, så blir det som regel ikke bare en brus om dagen heller. Så denne summen kan fort bli enda høyere. Bytt heller ut brusen med vann, så sparer du penger og helsen din. Ha som vane at du alltid har med en flaske så du kan fylle opp med vann når du er på farten!

 

Stump røyken og kast snusen. 
– Når det kommer til sløseri med penger, er nok røyk og snus de to aller største synderne. Og det verste av alt er at dette er ikke noe du faktisk trenger. Gjør helsen og lommeboken din en stor tjeneste, og stump røyken! Røyker du en pakke røyk hver dag koster dette deg over 3000,- kr i måneden. På årsbasis blir dette 36’700,- kr. Det er vanvittig mye penger! For den summen av penger kunne du kjøpt en ny tv, en ny pc, en ny mobil, en sydentur og mat for en person i tre måneder. Det sier litt om hvor mye penger man røyker opp i luften. Og når det kommer til snus så er ikke det noe billigere!

 

Få oversikt
– Gå igjennom kontoutskrifter og få oversikt over hva du bruker penger på. Kanskje bruker du opp mye mer penger på mat eller klær enn hva du hadde trodd. Personlig fikk jeg sjokk da jeg sa hvor mye penger jeg faktisk hadde brukt på mat. Spar gjerne på kvitteringer, så du kan få enda bedre oversikt over hva pengene ble brukt til.

Bruk ebay
– Det er ekstremt mange ting man ofte finner til 1/5 av prisen på Ebay. Mitt tips; skal du kjøpe deg noe nytt. Sjekk om det finnes på ebay først. OBS: kosmetikk bør ikke kjøpes på ebay da det ofte kan være falske produkter.

 

Til partyløven
– Hver gang du skal ut på byen, kan det være smart å drikke nok på vorset. En drink på byen koster som regel 120,- kr. Skal du ha 5-7 drinker i løpet av kvelden blir dette 600-800,- kr. Kjøp heller en vinflaske på polet til en hundrelapp og drikk den på vorset, så sparer du mye penger om du fester ofte! 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg