Jeg forstår DNA testen nå..!

For en stund siden tok jeg en DNA test. Jeg har hele livet mitt hatt en anelse om jeg ikke var helt norsk, men vi har aldri visst om noen i familien som ikke var norske. Så det har kun være spekulasjoner.

Moren min ser jo ikke akkurat helt typisk norsk ut, da hun har mørkt hår og brune øyne, i tillegg til at faren hennes var veldig mørk i både øynene og håret. Så vi hadde alltid en anelse om at det var noe som ikke var helt norskt der. 

Da jeg tok DNA testen fikk jeg vite at jeg var 15% irsk. Jeg ble ganske sjokkert, fordi jeg var helt sikker på at de som var irske var som skandinavere i utseendet. Altså blå øyne, lyse i huden og lyse i håret. Så jeg fikk det ikke helt til å stemme. Moren min trodde nesten ikke på testen engang.. 

Nå har jeg vært i Irland i et par dager, og for å si det sånn. Den DNA testen er mye mer forståelig nå. Den typiske irske looken er mørkebrunt hår og brune øyne, akkurat slik moren min og bestefaren min er. Det er helt rart å virkelig forstå at dette er faktisk stedet en del av mitt DNA stammer fra. Nå er det riktignok bare 15%, så det har ikke så mye utslag på meg. Men det er jo fortsatt en del.

Mens jeg har vært her har jeg prøvd å legge merke til hvordan menneskene her er. Det eneste jeg virkelig håndfast kan si så langt er at de er sykt høflige. Altså. Jeg har reist i mange land, og har møtt på både høflige og ekstremt uhøflige kulturer hos mennesker, så jeg har blitt vandt med litt av hvert.

Irske folk er så sykt høflige, og de spør alltid “how are you” og venter skikkelig på et faktisk svar på hvordan det går med deg. Det er ikke bare sånn overfladisk “hey how are you” greier. I tillegg er de veldig til å si “sorry” av den minste ting, og det er rett og slett bare skikkelig good feeling sted. Her er folk hyggelige og høflige, og man kommer i snakk med mennesker veldig lett. Så det er jo veldig gøy å se at folk fra stedet jeg kommer fra er hyggelige. Mer enn det har jeg ikke rukket å se enda. 

Men det er veldig gøy å være i et land som jeg faktisk kommer fra, uten at jeg har peiling hvem i familien som faktisk er herfra. Hehe! Jeg tok forresten DNA testen på myheritage.com, om noen er interessert i å teste seg selv. Dette er ikke noe jeg får betalt eller spons for å si, men får alltid sykt mange spm om det så da sier jeg det bare på forhånd. Hehe! 

Bildene i innlegget er forresten fra da jeg fikk DNA testen. Ligger rett ut i senga med feber, så tenkte de passet best. Hehe! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg