6 Ting som er typisk Norsk!

Har du noen gang tenkt på hvordan de som ikke er fra Norge, ser på oss nordmenn? Hvilke ting er det vi gjør som ingen andre gjør? Vel, jeg har google en god del rundt på nettet, og jeg syns det var veldig gøy å se hvilke ting som kun vi nordmenn gjør. Noen av tingene skal jeg dele med dere nå!

Bussen – Vi nordmenn gjør virkelig alt vi kan for å ikke hilse på hverandre på bussen. Ser vi at noen vi halvveis kjenner kommer på bussen, ser vi helst ut av vinduet for å unngå vedkommende. Verste som kan skje er hvis noen fremmede prøver å sette seg ved siden av oss. Det er faktisk krise.

Taco fredag – Selv om taco ikke er norsk er fenomenet taco fredag veldig norskt. De fleste familier spiser taco sammen på fredagene, og på matbutikkene er det alltid først frem i køen for å få med seg alt til tacofredagen, før naboen tar med seg den siste korianderplanta du skulle ha til guacamolen.

Svenskehandel – I Norge er det generelt skyhøye priser på alt mulig. Derfor tar vi ofte turen over til våre kjære svenske naboer som har billig kjøtt, sprit og godteri. 

Spytting – Nordmenn spytter veldig mye. Det er derimot ikke veldig vanlig i det o store utland. Spytter du på gata i andre land blir det sett på som at du gjør det nesten i protest mot noe. I Norge derimot er det helt vanlig. 

Matpakke med brødskive – Vi nordmenn er veldig glad i brødskive med pålegg til både frokost og lunsj, gjerne også kveldsmat. Å kun ha brødskive med pålegg er veldig norsk, og noe man vanligvis ikke gjør i andre land. I de fleste land har man derimot sandwich der man ha to brødskiver med pålegg i midten.

Vinmonopol – Å bare kunne kjøpe vin og sprit på et sted som stenger tidlig er ikke vanlig i andre land. Ser man på danskene for eksempel kan man kjøpe sprit på hjørnesjappa.

 

Så ja, vi nordmenn har noen rare sider ved oss, men sånn er det kanskje med de fleste land? Jeg er i alle fall stolt av å være norsk selv om jeg hater å møte på folk på bussen og kun spiser taco på fredagen. 

 

 

 

13 kommentarer
  1. Hei! Du burde kanskje ha sjekket mer nøye. Dette med bussen er overalt! Iherfall der man tar buss. Veldig vanlig i Europa ihverfall. Tro meg at polakker, russere og litauere spytter mye mer! Har ikke sett mange som gjør det her dessverre eller “Sverre” 😂😛 matpakker og brødskiver med pålegg er også veldig vanlig spesielt i Europa 😉 tror Norge har blitt veldig europeisk pga flere innvandrere som kommer hvert år! Litt skummelt men også bra😊 ellers så må du ha en fin dag og stå på! Du er en kjempeflink blogger! 😙

  2. Svenskehandel? Den er bare vanlig for de som bor nær grensa. Store deler av norsk befolkning har ikke mulighet til svenskehandel/harrytur. Du har jo bare en liten svipptur i bilen, så er du på båten til Sverige. Er ikke akkurat sånn at for eksempel bergensere kan komme seg til og fra Sverige på en så kjapp måte.

  3. Harry handel er ganske vanlig i mange land. F.eks danskene drar til Tyskland, de i Frankrike drar til Spania,osv…

  4. Det er faktisk ikke så mye billigere for kjøtt i sverige, er faktisk ca helt lik pris, det er bare vi som lurer oss selv til å tro det er billigere 🙂 Det er faktisk sjekket opp, husker ikke om det var på matkontrollen eller tv2hjelper deg 🙂 Men de sjekket hvor mye billigere det var i alle fall 🙂

  5. Når kommer det ut hvem som ar vunnet giveawayen din❤️❤️
   Elsker deg, du er så inspirerende❤️❤️

  6. Når kommer drt ut hvem som har vunnet giveawayen din❤️❤️
   Elsker deg, du er så inspirerende❤️❤️

  7. Hei lurer på om du brukte streng eller regulering da du var mindre. For nå har du veldig fine tenner

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg