Yummy høst cupcakes!

Her om dagen lagde jeg cupcakes som er helt perfekte nå som det er høst. Disse er super saftige og er hverken for søte eller kvalmende.

Selve cupcaken er gulrotcupcake, og frostingen er cream cheese. Yummuy! Disse tok jeg med på hyttetur med mamma og tantebarnet mitt, og de elsket de!

🍃 Ingredienser 🍂
cirka 15-20 medium cupcakes

 

Til selve cup caken;

🍂 5 dl hvetemel 🍃 2 ts bakepulver 🍂 1 ts natron 🍃 2 ts kanel 🍂

🍃 2,5 dl solsikkeolje 🍂 3 egg 🍃 3 dl sukker 🍂

🍃 5 dl revne gulrøtter 🍂 revet skall av 1 sitron og 1 appelsin 🍃

 

Til glasuren; 

🍃 300 gram mykt smør 🍂 200 gram melis 🍃 2 ts vaniljesukker 🍂

🍃 200 gram philadelphiaost 🍂 2 ss sitronsaft 🍃 Konditorfarger og pynt om du ønsker 🍂

Cup cakes; 

🍂 Forvarm ovn til 175 grader.

🍃 For å lage denne oppskriften trenger du en kjøkkenmaskin.

🍂 Ha olje, egg og sukker i en kjøkkenmaskin og miks på 80% hastighet i cirka 5 minutter.

🍃 Mens det mikses blander du sammen hvetemel, bakepulver, natron og kanel i en bolle.

🍂 Ha melblandingen, gulrøtter, sitronskall og appelsinskall i kjøkkenmaskin blandingen. Miks med medium hastighet i 3 minutter.

🍃 Fordel røren i former, så formene er halvfulle. Tips; kjøp en rørefordeler for å lettere fordele røren, og du slipper søl.

🍂 Stek i 15 – 25 minutter avhengig av hvor store cup cakes du lager. Selv bruker jeg en tannpirker og stikker ned i cup caken for å se om den er ferdig. Når det ikke er røre på tannpirkeren, er den ferdig.

🍃 La cup cakesene avkjøle seg helt før du tar på glasur, om du sprøyter på glasuren mens de er varme, kommer glasuren til å smelte.

 

 

Glasur: 

🍃 Ha smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin og miks på høy hastighet i cirka 6 minutter. Miks til du ser at det har blitt hvitt. Da har den perfekt konsistens. Det er viktig å bruke en slikkepott til å røre i bollen iblant, da ikke alt alt smøret blir blandet like godt inn.

🍂 Bland konditorfarge med sitron. Du skal ha en ganske sterk farge av den fargen du ønsker. Når du blander den ut på forhånd slipper du at glasuren skal bli ødelagt fordi man må vispe så mye.

🍃 Tilsett kremost, sitronsaft og miks på medium hastighet i et minutt.

🍂 Putt en sprøytetipp i pose, fyll opp posen med glasuren og sprøyt slik du ønsker. Dekorer med festlige halloween sprinkles for å komme skikkelig i skummel stemning! Her har jeg brukt spiselig gullglitter og fondant stikket ut som blader. Elsker å kjøre skikkelig høst-tema!

🍃 Server med en gang, eller avkjøl. Selv syns jeg de smaker best når de har stått litt i kjøleskapet. Gjerne 20 minutter eller mer.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg