7 Ting jeg gjør hver morgen!

(innlegget er skrevet før jeg gikk inn på farmen)

For å få en god dag er det viktig med en god start på dagen. Jeg har i løpet av tidene eksperimentert mye med hva som gjør at jeg får en god start på dagen, og hva som gjør at resten av dagen min bare blir et kaos.

Jeg vil dele 7 av mine faste vaner med dere som gjør at jeg alltid får en bra start på dagen, og et godt utgangspunkt for resten av dagen.

Stå opp tidlig – Jeg elsker å komme igang med dagen så tidlig som mulig. Selv om jeg kan sove til 12 på dagen uten at det går utover jobben min, liker jeg å stå opp i 06 tiden. Da kommer jeg igang tidlig og får mest ut av dagen!

 

Vann – Det aller første jeg gjør når jeg våkner er å drikke masse vann. Helst en halvliter med vann i løpet av den første halvtimen jeg er våken. Det kickstarter hele kroppen og man føler seg mye mer våken.

 

Dusjen – Når jeg står i dusjen pleier jeg alltid å tenke på 5 ting jeg er takknemlig for. Det kan være alt fra små ting som at jeg i det hele tatt er så heldig å bo i et hus med dusj, til større ting som at jeg har en fantastisk kjæreste. Deretter tenker jeg på 5 mål jeg har i livet. Her også kan det være store og små mål. Når man tenker på ting man er takknemlig for får man en god følelse, og man setter mer pris på livet. Når man tanker på mål blir man mer målrettet og klarer å fokusere bedre på fremtiden.

Frokost – Jeg starter alltid dagen med en sunn frokost. Nå for tiden har jeg helt dilla på rugsprø knekkebrød med gulost og eple. Det er skikkelig godt, metter lenge og er nokså sunt! Startet jeg derimot dagen med en usunn frokost kan du banne på at resten av dagen blir fylt opp med junkfood.. Frokosten spiser jeg alltid sammen med Per Fredrik mens vi ser på noe morsomt på tv. En koselig og morsom start på dagen!

 

Rydding – Etter frokosten setter jeg alltid av 30 minutter til rydding. Uansett om huset er helt ryddig gjør jeg dette. Da vasker jeg eller støvsuger noe. Dette gjør at huset blir helt shinet opp og jeg slipper å gå rundt og se på rot hele dagen, i tillegg til at jeg får inn litt bevegelse på morgenen.

To do – Mens jeg rydder tenker jeg på hva jeg har lyst til å få til i løpet av dagen. Hva må jeg gjøre, og hva vil jeg få gjort? Siden jeg jobber hjemmefra er det superviktig å være strukturert, så en to-do liste er et must. Egentlig er det viktig uansett om du studerer eller jobber, for i det sekundet du kommer hjem fra jobb er det viktig å vite hvilke ting som må gjøres så ikke hele dagen blir kastet bort foran tv’en.

 

Luftetur – Hver morgen tar jeg meg en luftetur der jeg går en tur ned til stranda. Det er så deilig å få inn litt bevegelse på morgenen, og få masse frisk luft! Man trenger ikke mer enn 15 min for å gå en god start på dagen. Tenk så mye vi sitter inne i løpet av dagen. Først har vi sovet 8 timer inne, deretter drar de fleste 8 timer på jobb der de sitter inne, også kommer man gjerne hjem og sitter enda mer inne. Ikke bra for hverken psykisk eller fysisk helse.

8 kommentarer

Siste innlegg