17 Ting du kan gjøre på 17 Mai!

Selv om det er koronatider og man må ta noen forhåndsregler så man får fulgt alle smittevernsregler, er ikke 17 mai avlyst, og vi skal alle feire det fantastiske landet vårt. Hvis du er usikker på hva du skal gjøre på 17 mai, har jeg kommet med noen gode idéer til ting du kan gjøre!

 

 

Ta 17 mai familiebilde – Siden alle er pyntet opp i finstasen, er det den perfekte tiden å ta et familiebilde med alle samlet. Stå gjerne foran et fint tre som blomstrer eller foran noen blomster på verandaen med flagg.

Pynt frokostbordet – Pynt opp med noen bjørkegrener, flagg og blomster og gjør det skikkelig koselig!

Krokett – Spill krokett i hagen. Dette er perfekt siden alle har hver sine ting og man kan holde god avstand, også er det jo ikke minst gøy!

17 Mai musikk – Hør på nasjonalsangen, korpsmusikk og alt som hører til 17 mai!

Henge opp flagget – Det er Norges nasjonaldag, og da må vi flagge! Vi har flagg vi henger opp på verandaen, og det skal henge like vakkert som alltid i år! Pynt gjerne opp med flagg i blomsterpotter og gjør det skikkelig fint!

Se livestream fra hjembyen din – Flere av byene har livestream der du kan se både korps og konserter. Så sjekk ut hva som gjelder i din hjemby!

Spise is og vafler – Det er 17 mai, KOS deg! Dette er dagen for is, vafler, drikke og kos! Nyt dagen!

Grill – I år skal vi grille hjemme hos venner, og det blir så koselig! Så lenge man holder 1 meter avstand og er maks 20 personer, kan man samles og ha det gøy!

(fra fjorårets feiring)

 

Drive in kino – Så nettopp at Sandefjord har gratis drive in kino på 17 mai, og da er det sikkert flere byer som har det. Sjekk ut hjembyen din sin nettside så finner du fort ut om det er drive in kino!

NRK og TV2 – Det er så koselig å se på NRK og TV2 sine sendinger på 17 mai. Da får man se hvordan folk rundt i landet feirer, og masse koselig og morsomme innslag!

Pynt opp de firbeinte – Chloe elsker å ha på seg bunaden sin! Lille bærta! Pynt opp de firbeinte med en flaggsløyfe eller bunad. Men kun om de syns det er greit.

 

Bunad – Pynt deg opp med bunaden din. Selv om du bare skal være hjemme i egen hage!

17 mai frokost – Start dagen med en skikkelig 17 mai frokost; champagne, rømmegrøt, rundstykker eller kanskje tapas?

Bak – Disk opp med pavlova, panna cotta eller hva med ostekake?

Båt – Ta turen ut med båten og feire! Enten på sjøen eller legg til ved brygga!

Overrask besteforeldre – Har du barn? Ta deg med og syng en sang og flagg med norgesflaggene utenfor døren / hagen til besteforeldrene. Tenk så koselig for besteforeldrene å se de små barna synge!

Takknemlig – Ta en titt inn på vg eller hvilken som helst avis, og se hvordan korona har herjet ihjel andre land, og det er fortsatt mange land rundt i verden som er i full krise. Her i Norge har vi hatt få døde hvis vi sammenligner med andre land, og vi bør alle være takknemlige over hvor heldige vi er som bor i et så fantastisk land hvor vi har det så trygt og godt!

 

1 kommentar
  1. Det siste punktet var kjempe bra, vi burde virkelig være takknemlig for det istedenfor å være deppa på grunn av hindringene😊 Heia, Norge!🇳🇴

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg