Slik lager du Pavlova til 17 mai! – Enkelt og digg!

Nå er det bare en uke igjen til 17 mai! Hvem gleder seg til å feire med venner / familie? Det gjør jeg! 17 mai er jo dagen hvor man virkelig skal kose seg, og hva er vel mer 17 mai enn pavlova? Det er ganske så enkelt å lage pavlova, og her er hvordan du gjør det:

Du trenger:

Til bunnen:
– 4 eggehvitter
– 1/4 ts salt
– 250 g sukker
– 2 ts maizena
1 ts hvitvinseddik

Eggekrem:
– 4 eggeplommer
– 3 dl melk
– 1/2 dl sukker
– 1 ss maizena
– 3 stk gelatinplater
– 3 dl kremfløte

Topping: 
– En kurv jordbær, blåbær og bringebær. Gjerne også litt sitronmelisse som pynt.

Slik gjør du:

– Skru på ovnen, 120 grader over- og undervarme

– Ha eggehvittene i en ren og tørr bolle. Helst i rustfritt stål eller glass. Pisk eggehvittene sakte med litt salt til de danner et mykt skum. Deretter skrur du opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne.

 

– Når skummet danner stive topper, tilsetter du sukkeret litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank, og alt sukkeret er løst opp. Pass på å ikke vispe for lenge, for da blir blandingen kornete.

– Sikt maizena og ha hvitvinseddiken i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.

– Tegn opp en sirkel på et bakebrett 24-26 cm i diameter, avhengig av hvor høy du vil at marengsbunnen skal bli. Legg på et stekebrett. Hell marengsen over sirkelen og jevn den ut til det blir en cirka 2,5 cm høy kake.

– Stek kaken i 1,5 time på den nederste rillen i stekeovnen, til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er helt avkjølt. Den kan gjerne stå over natten med ovnsdøren på gløtt. Perfekt til 17 mai når du vil lage mesteparten av kaken dagen i forveien.

– Lag eggekremen. Ha melk, sukker, maisstivelse og eggeplommer i en kjele. Klipp opp gelatinplatene og ha dem i kjelen. Eggene mine var ganske små, så jeg brukte en ekstra eggeplomme.

– Varm opp mens du rører til kremen tykner. Når kremen er like tykk som vaniljesaus tar du den av platen og setter den i et vannbad så den avkjøles. (vannbad: fyll opp oppvaskkummen med kaldt vann, sett kjelen oppi, pass på at vannet ikke er høyere enn kjelen. dette kjøler mat ned på en rask måte).

 

– Pisk kremfløten til den er jevn og klumpfri.

 

– Bland kremfløten sammen med eggekremen. Bruk en slikkepott til å vende sammen.

– Legg marengsbunnen på et fat, ha på kremblandingen og topp med bær og pynt med sitronmelisse.

 

Håper du ble inspirert til å lage din egen pavlova på 17 mai! Pavlova passer jo perfekt til bursdager, middagsselskaper og sommerfester også. Så denne oppskriften kan du bruke til så mangt!

 

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg