Bare to dager igjen til 17 mai. Selv om det blir en annerledes 17 mai feiring i år, skal vi da alle få kost oss masse fordet vel?
Hvis du vil lage noe superenkelt, men som smaker utrolig godt, og som ser litt fancy ut bør du prøve panna cotta! Dette tar maks 15 min å slenge sammen, kvelden i forveien. Raskt, enkelt og superdigg. Hva er vel bedre?
Dette trenger du:
(til cirka 4-5 porsjoner)
Til panna cotta’ene:
– 4 gelatinplater
– 3/4 vaniljestang
– 5 dl kremfløte
– 1 dl sukker
Bringebærsaus
– 250 gram frosne bringebær
– 50-100 gram melis
Slik gjør du:
Panna cotta:
– Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
– Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene.
– Kok opp fløte, vaniljestang og vaniljefrøene og sukker i en kjele. Når det har kokt opp trekker du kjelen av platen, og tar ut vaniljestangen.
– Klem ut vannet av gelatinplatene og rør de inn i fløtemiksen i kjelen til de har løst seg opp (ikke sett kjelen på platen igjen).
– Fordel ut i fancy glass eller skåler. Du bestemmer. La de kjøle seg ned litt før du setter de i kjøleskapet. Må stå i kjøleskapet i minst 3 timer før servering, ta gjerne litt plastfilm over de. Disse kan du lage kvelden før 17 mai, så slipper du å tenke på de på den store dagen.
Saus:
(denne lager du bare rett før servering)
– Ha bærene i mikroovnen i 30 sekunder av gangen til de er tint. Bruk en sil og skvis de igjennom, sånn at alt av steiner blir silt bort.
– Smak til med melis. Sikt gjerne melisen i sausen så du slipper klumper.
– Ta ut av kjøleskapet rett før servering, og hell saus oppi skålen slik som på bildene.
Håper du fikk lyst til å teste ut panna cotta. Dette er jo super enkelt og raskt, også passer det til mange flere anledninger enn bare 17 mai også, hehe!
T’est trop belle montre plus ton corps