Ostekake er en av mine favorittkaker. Det smaker så friskt og godt! Dette er den perfekte kake både til 17 mai, bursdager, grillfester og når du får besøk. Ostekake er superlett å lage og det tar kort tid. Lag den gjerne kvelden i forveien, så får den satt seg skikkelig! Her er min favoritt oppskrift!
Dette trenger du:
Topping:
– 600 gram philadelphia original
– 3 dl kremfløte
– 120 gram sukker
– 6 plater gelatin
Bunn:
– 200 gram kornmo
– 110 gram smeltet smør
– 50 gram sukker
Dette gjør du:
Ostekakebunn:
– Finn frem en kakeform som er cirka 24 cm i diameter
– Knus kjeks i en foodprocessor. Sikt den over i en bolle, og knus store biter.
– Smelt smør og bland det med kjeksen og sukkeret til det blir en sticky masse.
– Smør kakeformen og trykk deigen ut, sett i kjøleskapet i minst 5 minutter. La den gjerne stå i kjøleskapet til topping er klar.
Topping:
– Legg gelatin-platene i vann
– Bland sammen philadelphia osten kjapt i en kjøkkenmaskin
– Stivpisk kremfløten og 120 gram sukker
– Ta ut gelatin platene og skvis vekk vannet. Smelt de i en kjele på medium varme.
– Bland gelatinen med kremfløten, og deretter bland det med osten.
– Hell kakemiksen over i kakeformen og sett kjølig i minst 4 timer, helst over natten.
– Pynt gjerne kaken med bær og spiselige blomster rett før servering!
Åh, elsker ostekake! Så fiiin kaken din ble!!! <3
jeg og! Takk 😀
Nydelig kake, veldig fint at du deler bilder underveis synes jeg og at det er så fint forklart 👍👏🏼 Du er rå på å bake flotte kaker også 👏🏼😊 Veldig fine blogginnlegg rett og slett 🙌🏼🌸🦋
Ja, føler det gjør det mye lettere å tørre og lage kaken når man vet skikkelig godt hvordan den skal lages 😀
The cake looks so good!
But (totally out of the topic) so do your eyebrows! Do you do them in a new way? They look fab! Maybe a little tutorial…? 🙂
Thanks! Yes, I’ve recently started doing a new technique. Can do a little tutorial soon 😀
Hei. Kunne du lagt flere oppskrifter som er sunne og bedre enn de “usunne oppskriftene?
Ja, legger ut en blanding av kose-oppskrifter og sunne oppskrifter, så bare å følge med 🙂
Wow, du er flink!
her er tre spørsmål til ukens spørsmål:
– Har du sykkel, og er du glad i å sykle?
– Har du noen faste tradisjoner på 17. mai?
– Hvor gammel var du da du begynte å lage mat og bake?
Klem fra Ida
takk 😀
Anbefaler deg å lage med gelepulver sitron i fyllet. Da trenger du ikke gelatinplater
oi, smart! 😀
Hei! Den kaken så skikkelig god ut! må lage den på 17. mai. Eg vil bare si at du er en fantastisk person. Eg ser virkelig opp til deg. Du har hjulpe meg gjennom noen tøffe år. Tusen takk. Bloggen din er aldri kjedelig, eller bare når du ikke legger ut noe. <3
awww, så utrolig koselig å høre <3
Hvor er kjøkkenmaskinen i fra?
Det er en electrolux assistant 🙂
Du er så kreativ og flink!!😍
takk 😀