Slik lager du ostekake til 17 mai! – Super enkelt!

Ostekake er en av mine favorittkaker. Det smaker så friskt og godt! Dette er den perfekte kake både til 17 mai, bursdager, grillfester og når du får besøk. Ostekake er superlett å lage og det tar kort tid. Lag den gjerne kvelden i forveien, så får den satt seg skikkelig! Her er min favoritt oppskrift!

Dette trenger du:

Topping:
– 600 gram philadelphia original
– 3 dl kremfløte
– 120 gram sukker
– 6 plater gelatin

Bunn: 
– 200 gram kornmo
– 110 gram smeltet smør
– 50 gram sukker

Dette gjør du:


Ostekakebunn:

– Finn frem en kakeform som er cirka 24 cm i diameter

– Knus kjeks i en foodprocessor. Sikt den over i en bolle, og knus store biter.

– Smelt smør og bland det med kjeksen og sukkeret til det blir en sticky masse.

– Smør kakeformen og trykk deigen ut, sett i kjøleskapet i minst 5 minutter. La den gjerne stå i kjøleskapet til topping er klar.

Topping:

– Legg gelatin-platene i vann

– Bland sammen philadelphia osten kjapt i en kjøkkenmaskin

– Stivpisk kremfløten og 120 gram sukker

– Ta ut gelatin platene og skvis vekk vannet. Smelt de i en kjele på medium varme.

– Bland gelatinen med kremfløten, og deretter bland det med osten.

– Hell kakemiksen over i kakeformen og sett kjølig i minst 4 timer, helst over natten.

 

– Pynt gjerne kaken med bær og spiselige blomster rett før servering!

          

18 kommentarer

Siste innlegg