Slik er verandaen pyntet for sommeren!

De siste par ukene har jeg virkelig stått på for å gjøre hagen og verandaen klar for sommeren. Jeg hadde plantet rundt 250 stemorsblomster på verandaen, og nesten alle er plantet ut i hagen. Jeg hadde også en del små busker og trær på verandaen som er flyttet ut i hagen. Så nå er verandaen fylt opp med blomster jeg har hatt fra frø og stikling, og litt som jeg handlet med mamma på onsdag.

Nå er endelig alt helt ferdig plantet på verandaen, jeg har fått satt opp minibassenget og jeg har til og med fått ryddet og organisert rotehjørnet. Så nå kan jeg endelig vise dere hele verandaen!

“Fuksia – Sir matts busby”

 

Elsker spisehjørnet ut mot havet. Selv om jeg må innrømme at vi sitter mest i sofaen. Men det er jo deilig å ha det når man har middagsgjester!

Legg merke til hvor store stemorsblomstene har blitt! Disse var bare noen små tasser når jeg plantet de i vår, og nå har de blitt store puter! Hehe!

For et par år siden plantet jeg en drue her. Siden denne står i halvskygge, vokser den ikke helt optimalt, så jeg syns den er litt treg. Så jeg har plantet en vingethunbergia oppi potten, også får vi se om veggen og taket blir fyldigere etterhvert, hehe!

klokkeranke

Da jeg var ute og handlet blomster med mamma på onsdag, måtte jeg bare plukke med meg denne “klokkeranken”. Har sett på “hagen min” på nrk, at de kan bli opptil 4-5 meter lange, og bli sykt fine i løpet av sommeren. Så planen er at den skal vokse oppover espalieret og møte drueranken i løpet av sommeren.

Denne er visst flerårig, så lenge man oppbevarer den frostfritt. Så til høsten tenker jeg at jeg klipper den ned og setter den sammen med de andre plantene som skal oppbevares frostfritt, så har den allerede et bra rotsystem neste år.

Mitt kjære sofahjørne. Her koser jeg meg mye! I skrivende øyeblikk sitter jeg i sofaen her og har utekontor. Helt magisk!

Er så deilig å sitte ute, høre fuglene kvitre og måkeskrik, se båtene suse forbi, Chloe som tusler rundt og snuser på blomstene og ikke minst; se på alle blomstene mine. Det gir meg inspirasjon det!

I bakgrunnen kan du også se flamingo bassenget. Det er så deilig å ha på verandaen for å kjøle ned bena når man soler seg, også hender det at Chloe får en liten dukkert når hun er veldig varm. Også ser det jo også så morsomt ut!

Disse stemorsblomstene har stått konstant i skyggen siden jeg plantet de, og det er null problem. Så om du trenger blomster til skyggeplasser er stemor perfekt! De vokser ikke like fort, men som du kan se så blir de fortsatt fine og kraftige!

Bare husk å knipe vekk døde knupper, så holder de seg fine igjennom hele sommeren.

I år har jeg 11 forskjellige sorter med Fuchsia, og til sammen har jeg over 65 fullvoksne fuksiaer, og 40 stiklinger (som står i stua), så det er over 100 fuksia’er. Haha!

Men er det rart at jeg har så mange? De er jo så lekre! Blomstene ser jo ut som kakepynt! Så lenge de ikke er sprøytet, kan de jo faktisk brukes som kakepynt. De er faktisk spiselige! Så disse kan brukes til å pynte kaker, salater, grillmat og alt du måtte tenke deg!

Fuchsia – ringwood market

 

I tipi’en til venstre har jeg plantet erteblomster. Utover sommeren kommer disse til å vokse så man ikke kan se pinnene og tråden lengre, og det kommer til å være masse duftende blomster!

Rett til høyre for flamingoen har jeg plantet blomkarse, stemor og fuksia i den høye blomsterkassen. Blomkarsen blir gigantisk i løpet av sommeren, så er spent på hvordan det kommer til å se ut!

 

Der det er espalier har jeg plantet vingethunbergia, og den kommer til å sørge for at det blir bittelitt mindre innsyn på verandaen. Denne blir også full av oransje og gule blomster!

I tipi’en til høyre har jeg plantet blodbeger, og den skal visstnok fylle seg ut skikkelig og bli ganske så kraftig. Har ikke noe erfaring med blodbeger fra før av, men sådde den fra frø tidlig i februar, så vi får bare se! Hehe!

Her kan dere se mitt hjørne som tidligere var rotehjørne. Her var det alt av utstyr jeg trenger i hagen og enda mer, så nå har jeg fått bært alt jeg ikke trenger til vanlig inn i garasjen, også har jeg laget et system til utstyret på bordet så det er lett å finne det jeg trenger.

Er så lei av å lete etter riktig saks og hansker at dere aner ikke! Så det er sykt deilig at jeg nå enkelt kan finne det jeg trenger!

arkitektens trøst

Denne har jeg fått mange spørsmål om! Dette er en arkitektens trøst klatreplante, og den plantet jeg i fjor. Denne er uten tvil min favoritt klatreplante. Den vokser sinnsykt fort, blir grønn og lekker, også er den flerårig. På plantasjen sin side står det at det skal komme masse hvite blomster på den, men jeg har ikke opplevd at det har skjedd i det hele tatt, men kanskje i år?

Jeg lagde en espalier vegg til den i fjor (der den har begynt å klatre utover), men jeg brukte plastikk espalier, og det knakk i en vindstorm. Så jeg måtte klippe ned planten ganske mye. Nå har jeg nettopp satt opp espalier i tre, så den har endelig begynt å klatre utover. Tipper den kommer til å heldekke denne veggen tett innen juni er ferdig. Veldig kjekk om du vil ha mer ly og mindre innsyn en plass.

Denne har behov for masse sol, men der jeg har plassert den får den noen timer på ettermiddagen bare, og enda så blir den svær. Så om det er delvis skygge går det også fint!

Denne er såpass vill at du må passe litt på hvor du planter den. Mamma plantet den ved siden av verandaen, så den kunne vokse opp langs verandaveggen, og den ble helt sinnsykt stor, men den tok litt vel av og begynte å vokse under verandagulvet og opp igjennom verandagulvet. Så det ble litt av en jobb å fjerne den. Så ja, vær obs på hvor du planter den, hehe!

I verandakassene har jeg plantet petunia og stemor. Syns det ble så lekkert! Petunia blir gigantisk i løpet av sommeren, så disse kommer til å fylle seg ut mye!

petunia

dahlia / georgine

Phew, dette blir et langt innlegg. Er så mye jeg ville vise dere! Men håper dere syns det var gøy å se verandaen, og kanskje fikk litt inspirasjon til egen veranda / hage? Rop ut i kommentarfeltet om dere lurer på noe, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan!

Forresten; Skal legge ut innlegg fra hagen og kjøkkenhagen på verandaen og i hagen snart! Er først nå ting begynner å se ferdig ut der ute, så har tatt litt tid, hehe!

Utover sommeren skal jeg også gi dere oppdateringer på hvordan ting vokser så dere kan følge med!

7 kommentarer

Siste innlegg