Slik tar du vare på stemorsblomster.

I disse dager er det nok mange som steller i hagen og pynter opp for våren. Selv har jeg vasket over hele verandaen og pyntet med 160 stemorsblomster, masse påskeliljer, i tillegg har jeg diverse småbusker / trær i potter med tulipanløker, krokus og påskeliljer. Mye blomster med andre ord.

Da jeg for litt siden la ut blogginnlegget der jeg viste dere hvordan jeg hadde pyntet verandaen var det en leser som lurte på om jeg lage et blogginnlegg om hvordan jeg tar vare på stemorsblomstene mine.

Dette er det tredje året som jeg har den vakre lille blomsten, og jeg liker den bedre og bedre for hvert år som går. Det første året jeg plantet stemor blomst gikk det ganske dårlig, og de ble kjempe høye strantete og ikke pene etter bare et par måneder.

Etterhvert lærte jeg meg masse triks for å få de til å vare hele sesongen. I fjor hadde til og med jeg stemorsblomster som varte til langt ut på høsten. Stemorsblomster er en billig og fin blomst som pynter opp mye og som vokser ganske mye i løpet av sesongen. Men for å få den til å trives er det noen ting du må huske å gjøre.

Den første tingen som er viktig er hvordan du planter. Det er viktig med god drenering sånn at aldri røttene står i vann. Jeg viste i et blogginnlegg hvordan jeg gjør det når jeg planter som du kan lese HER

Den andre tingen er å knipe vekk døde blomster. På bildet under kan du se hvordan en død knopp ser ut (til høyre), og til venstre kan du også se hvordan en ny knopp ser ut. Det er viktig å se forskjellen på disse to. Da den ene er du nødt til å fjerne mens den andre må bli. Jeg pleier å bruke en liten saks for å klippe vekk døde knopper da klipper jeg de vekk helt inn til roten av den stengelen knoppen sitter på.

Ellers enn det er det viktig å passe på at stemorsblomstene ikke står i stekende sol midt på sommeren, da de liker ikke altfor mye varme. Om våren/vinteren liker tåler de noen minusgrader (ned til -5) men hvis det blir mer enn det er det smart å ta de inn.

 

Selv kommer jeg til å plante ut veldig mange av stemorsblomstene ut i blomsterbed i sommer når jeg skal plante blomster sommer blomster på verandaen.

Jeg er ingen gartner men dette er noen tips som jeg har lært av å se på gartnere på YouTube og lese bøker, og få med meg ting så jeg håper disse tipsene hjelper deg. Kanskje du fikk lyst til å prøve ut stemorsblomster selv. Det er billige blomster som blomstrer mye, og som er relativt lette å få til, eneste er at du må ligge litt vedlikehold i det. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg