Endelig kommer barbie i forskjellige størrelser og farger!

Helt siden jeg var liten har jeg elsket Barbie. Det er et eller annet med den dukken som alltid har fascinert meg. Men de siste årene har dukken vært i hardt vær i mediene, mange har ment at den ødelegger selvbildet til jenter. Barbie selskapet har nå tatt grep og laget dukker som kommer i flere forskjellige størrelser. Curvy, petite og tall er størrelsene som nå blir introdusert. I tillegg til at de endelig kommer i flere forskjellige farger, og med flere hårfarger.

Jeg husker forleden da en venninne fortalte meg om hvor vanskelig hun hadde hatt det når hun skulle kjøpe Barbie til tantebarnet sitt til jul, og de ikke hadde noen brune Barbiedukker. Hun måtte lete i evigheten igjennom lekebutikker og uten hell. Derfor syns jeg det er ekstra fint at Barbie nå kommer med flere utseender, så alle kan finne en dukke de selv ligner på. Jeg husker godt selv hvor mye mer jeg likte barbiedukkene som hadde brunt hår, fremfor blondt, fordi jeg selv hadde brunt hår. Så da kan jeg jo bare tenke meg hvordan det er å endelig kunne ha en barbie som har både lik kroppsfasong, hårfarge, og hudtone som en selv har. Ekte dukkelykke!

 

Håper også at denne endringen kommer til å gjøre det lettere for jenter der ute, å like sitt eget utseendet. Er det en ting jeg syns er viktig, så er det at alle har det bra med seg selv, og er komfortabel i sin egen kropp, uansett hvilken fasong eller farge den enn måtte ha! 

 

15 kommentarer

Siste innlegg