Disneyland Paris – Guide

Hei hei dere!

Nå sitter jeg på flyplassen i Paris og er klar for flyavgang. Vi var veldig tidlig ute til flyet i dag, så da har jeg god tid til å skrive innlegg for dere. Fikk en del spørsmål om hvordan Disneyland var i går, så tenkte jeg kunne skrive en liten guide til dere. Når man skal reise rundt i verden er det veldig viktig å ha en plan på hva man skal gjøre, hvis ikke kaster man bort veldig mye tid på å surre rundt. Vi hadde lagt en plan på Disneyland, og klarte å få med oss ganske mye!

Jeg syntes Disneyland Paris var veldig koselig og jeg er veldig glad for at jeg dro. Dette er en park for familier, venner og kjærestepar i alle aldre. Man kan gjerne dra med barna sine. Men da anbefaler jeg dere å vente til de har blitt minst 3 år, siden man må stå veldig mye i køer og det kan fort bli litt vel overveldende for de små med så mye mennesker.

 

Hvordan kommer man seg til Disneyland?
– Fra Paris kan man velge forskjellige måter. Man kan ta taxi til Disneyland, men det er veldig dyrt. Det kan fort komme opp i 1200,- kr. Hvis man tar toget koster ca 15 euro (ca 120,- kr). Så her kan man spare mye penger! Vi tok toget fra “Chatèlet Les Halles” til “Marne-la-Vallè-Chessy”. Toget vi tok var den røde A4 linjen. Det tok ca en time å ta toget dit, og 5 minutter gange. (Kjøp dagsbillett som gjelder for alle 5 soner uten flyplass)

 

Hva koster inngang?
– Hvis man kjøper billett på Disneyland koster det 88 euro (ca 750,- kr). Det er ganske dyrt, men det er virkelig verdt det! Tror man kan få rabatter og slippe køer hvis man kjøper billett på nettet. For å slippe mest mulig kø er det veldig viktig å være tidlig ute. Vi kom 09:50 og da var det allerede litt kø. Selve parken åpner 10:00. 

 

Hva er det i de forskjellige parkene?
Det er to parker på Disneyland Paris. “Disneyland park” og “Walt disney studios park”. Førstnevnte er der det store rosa slottet ligger. Det er det veldig mye fint å se på. Det er også mange små temaparker inne i parken. Blant annet western park, en Star Wars park, en Pirates of the Carribean park, Pochahontas park, osv. Mye bra å se på! Det er også mange fine suvenir butikker der.

I “walt disney studios park” er det mest karuseller og noen veldig store mathaller. I tillegg er det også noen survenir butikker. Denne parken er ikke like “fin”, men her er det mest morsomt for de som liker karuseller. 

Hvilke attraksjoner bør man ta / ikke ta?
Vi tok en del karuseller når vi var i Disneyland i begge parkene. Noen av de var veldig veldig skumle, mens noen var bare “koselige”. Nå skal det taes med i betraktning at jeg er en stor pyse, så når jeg kategoriserer karusellene under er det ikke sikkert at dere syns de er like skumle.

 

Ikke så skumle:

“Star tours” – Dette er en 4D kino med en reise igjennom galaksen. Vær forbederedt på å bli veldig kvalm, for denne karusellen går opp og ned samtidig som man blir kvalm av “reisen”. Denne passer nok best for Star Wars fans. Denne havner under “ikke så skumle” kategorien siden man ikke blir noe redd. Man blir bare ekstremt kvalm! (disneyland park)

“Phantom manor” – Dette er et spøkelseshus som passer for alle aldre. Man sitter i en vogn igjennom et hus med masse skumle “mennesker”. Vil ikke røpe for mye! (disneyland park)

“Le Caroussel de Lancelot” – Dette er en “merry-go-round” karusell. Den passer veldig godt for de minste. Men den er så utrolig fin, så anbefaler alle å ta den! (disneyland park)

Veldig skumle:  

“Space mountain mission 2” – Denne karusellen kjører man veldig mye i mørket, og det går ekstremt fort. Man går 360 grader rundt. (disneyland park)

“Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith” – Denne er helt forferdelig skummel. Denne karusellen slenger deg rundt opp og ned overalt. Jeg ble ekstremt redd når jeg tok den. Anbefaler ingen å ta den, for den er helt jævlig! (Walt disney studios park)

“The twilight zone, Tower of terror” – Dette er et spøkelseshus som man sitter i en stor heis. Heisen faller ned mange etasjer før den bråstopper. Veldig ekkel følelse! Men veldig bra karusell. (Walt disney studios park)

Ellers er det bare å nyte parken. Opplev det dere ønsker og husk å ta masse bilder. Det er så koselig å ha i albumet når man kommer hjem!

18 kommentarer

Siste innlegg