hits

Absurde ting jenter gjr for utseendet

Har du noen gang stoppet opp og tenkt over hvor mye absurde ting vi jenter gjør for utseendet? All den smerten, tiden og slitet vi faktisk legger i å holde oss fine? Vel, nå vil jeg få dere til å tenke litt over hvor mye vi jenter faktisk gjør for utseendet, og hvor absurd det faktisk ser ut fra utsiden. Nå er ikke alle jenter like ekstreme som sikkert jeg er, men de fleste av oss bruker fortsatt veldig mye tid og slit på utseendet. 

La oss begynne med det mest basic. BH. En ubehagelig dritt ting som vi bruker for å ikke få hengepupper og for at vi ikke skal få stygge blikk om vi går uten. For litt siden så jeg en kort video der menn måtte bruke bh en hel dag, og jeg kommer virkelig ikke over hvor mye de klagde. Jeg fortstår de veldig godt. Å ha på en bh er et smertehelvete man bare blir vandt med. Men det sekundet man kommer inn døra hjemme går den rett av, for å si det sånn. Da kan man endelig ta av seg tvangstrøya aka bhen.

 

Videre kan vi jo tenke på sminke. Vi jenter ser ufattelig mange sminkevideoer for å lære oss hvordan vi skal sette på vipper, konturere ansiktet, "bake" ansiktet, legge riktig øyenskygge, og lista fortsetter. Vi lærer alle teknikkene, bruker timesvis på å utføre de hver eneste dag. Her snakker vi fort en time forran sminkespeilet om man skal gjøre alt som egentlig forventes i dagens samfunn. Kommer man på jobben uten sminke, eller med gårsdagens maskara tar det ikke lang tid før blikkene starter å komme. 

For ikke å snakke om håret vårt. Det vi bruker masse dyre produkter på å vaske, kure, balsamere, spraye, åssååvidere. Ikke bare bruker vi sinnsykt mye penger på håret vårt, men vi bruker også veldig mye tid. Her skal det først vaskes, så skal det fønes, så skal det rettes eller krølles, også skal det sprayes inn med alle mulige produkter. 

 

Og som om det ikke var nok, så kommer klærne. De åletrange jeansene, som gjør at du får riller i leggene når du tar de av etter en lang dag. Som gjør at blodsirkulasjonen stopper totalt opp, og du nesten ikke klarer å gå bortover. De presser vi oss inn i, dag etter dag, år etter år. For det å gå i en bukse som sitter slapt på oss gjør at vi ser ut som vi veier 10 kg mer enn vi gjør, og rompa blir helt borte. Så det alternativet er utelukket. Derfor må vi inn i disse buksene dag etter dag.

Og når vi først har dratt på oss buksene kan vi jo snakke om hva som kommer etterpå. Skoene. Høyhælte helvetessko som vi ofte kaller det inne i hodene våres, mens vi sier til venninnene våres "de er egentlig ikke såå ille å gå på altså". Sko som er så høye at sjansen for å knekke ankelen er så høy at høyhælte sko burde vært forbudt. Men vi tar de fortsatt på oss, og piner oss igjennom det. Vi skal ha høye sko fordi de gir oss en fin figur, litt ekstra høyde og vi ser mer kvinnelige ut. Selv om vi ender opp med å gå saktere enn en skilpadde.

 

Og ikke nok med det. Men på toppen av det hele støper vi på falske negler så lange at vi ikke engang klarer å skrive ordentlig på et tastatur, eller åpne en brusboks. Er vi så uheldige at vi mister bankkortet på gulvet, må vi be til gudene at noen kommer og hjelper oss, hvis ikke står vi der i 20 minutter mens vi prøver å få opp kortet, til inget hell. Det som er så fantastisk morsomt (egentlig ikke) med støpte negler, er at de er litt tykke, så det er nesten umulig å klø seg. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg må låne handa til kjæresten min, hvis jeg klør på armen. Mission impossible å klare det selv. 

Så jadda, vi jenter gjør mye sjukt for utseendet. Akkurat hvorfor kan vi jo godt gruble over i kommentarfeltet. Om du tror du vet hvorfor er det bare å legge igjen en kommentar og fortelle hva du tenker. Personlig tror jeg at det er veldig forventet i samfunnet at vi jenter skal gjøre alle disse tingene. Det er et press om å være penest, og det er en kamp vi alle prøver å vinne. Både med oss selv og samfunnet. 

 

  

 

49 kommentarer

Kan du lage en del 2

Wow syns synd i deg om det er snn du tenker .. At du fr blikk av g p jobb uten sminke? Eller ute uten bh? Stakkars stakkars deg om du har det snn..

Wow, alts.. jeg tenker egentlig at dette mest omtaler bloggere? Snn hvis du tenker p det

Jeg bruker 10 min p sminke meg, grer gjennom hret og s ferdig. Bruker ikke hyhelte sko ofte, men alltid trange bukser fordi jeg syns de er mest behagelig. Dette er jo fordi jeg gr p skole, bloggere derimot m jo se smashings hver dag, fler de i hvertfall selv.

Samme gjelder sminkevideoer. Jeg hper ikke jenter sitter timesvis ser p dette pga press, antar heller det er fordi de liker det?

Tror du har blitt litt fanget i bloggerverden/Oslo jenters verden? Jeg har fra Oslo selv, og jeg ser jo lik ut som deg med mye sminke og moteriktig klr, men jeg fler ikke presset p det, jeg gjr det for meg selv. Jeg tror den % jenter du omtaler i dette innlegget er en veldig liten del av Norge. Morsomt f din mening tilbake p dette!

det er s utrolig sant. vi jenter n til dags m slite mer enn de fleste tror

Hahah, s saaaant! Tror jeg har sett over 1000 sminkevideoer, ikke tull engang! Men til gjengjeld vet jeg hva jeg skal utdanne meg til, endelig!!

Hvis det er vondt ha p bhen, er det garantert feil strrelse, eller feil bh-type for deg. Jeg har aldri, og da mener jeg ALDRI forsttt hva som er ubehagelig med bh.

Syns egentlig "synd" p deg og andre jenter som fler seg enig i disse tingene. Alts, rlig talt, hvis blodsirkulasjonen din "stopper opp" pga. buksa, s er den for liten, og du kan nok fint g opp en strrelse uten at det ser ut som at du veier 10kg mer. Om buksen er for trang sitter den ikke veldig fint rundt rumpa heller.

Glad jeg er en av de jentene som aldri har, eller kommer til bry meg om hva folk tenker om meg, og at jeg ikke fler trangen til se s bra ut som overhode mulig.

Syns det er morsomt med snne innlegg her fordeom. Bloggen din er virkelig et must lese hver dag, og underholdende. St p, Stina, og plis plis plis lag fler videoblogger!

Ja, vi jenter bruker mye tid p snne ting!

Der har guttene det lettere :)

Dette var enten veldig overdreve eller s er dere galne! Haha, jeg gidder ALDRI sminke meg og pynte meg om jeg skal p jobb eller skole, jeg tenker "S lenge jeg slipper se p meg selv, s driter jeg i hvordan jeg ser ut". Hehe, lar heller de andre bli pint av hvordan jeg ser ut:p Men dette hres jo ut som en sykdom dere som sliter med dette burde virkelig lre gi litt mer faen rett og slett:) Kan umulig vre bra for sjel og selvbilde dette her.

Jeg er enig...kjenner meg igjen. Imens vi sliter, har gutter det s mye enklere. Mye av det vi jenter gjr med skjnnhet m gjres...💗

Hva het den videoen som der mennene hadde p seg

Bh?😂

Helt enig:)) bra innlegg

Thelma andrine

Thelma andrine

Haha 😂 enig i alt ♥ jeg tenker at De fleste gjr det fr egen selvtilit 😊

Haha, fikk latterkrampe nr du sa det med buksene.... pleier alltid f snne merker.

Dette er min mening da, men jeg tror vi gjr alt dette her mest p grunn av guttene? Fordi vis jeg vet at ingen gutter kommer til se meg i dag... eller for eksempel du skal til venninnen din, men du vet hun ikke legger ut noe p min story p Snap da fler jeg at jeg ikke trenger det.

Alts vr gang jeg skal for eksempel p senteret passer jeg alltid p ta p meg litt ekstra maskara og fylle inn bryna litt mer.... Grunnen? fordi jeg er redd fr hva guttene kommer til si. Ja, alle sier "du trenger ikke bry deg hva andre synes!" men det e jo ikke s jvelig enkelt heller (sorry sprket)

Alle jenters store drm er vel at gutter skal like dem.... eller rett slett og bli likt da. S presse om vre perfekt er p en mte guttas skyld.

Kan vre jeg tar helt feil no, men jeg er bare 13 r<3

herregud s mye du syter egentlig? du vet at du ikke M gjre noen av de tingene, og at du heller bidrar med presset.. ? Jeg gjr s latterlig f av de tingene du ramset opp- og jeg ser bra ut likevel. Blir heller fornyd med slik du faktisk ser ut- s kommer gutta til like deg uansett.. og hvis du skal gjre de tingene, gjr det for DIN del, ikke for noen andres. og ffs. slutt syt.

"For litt siden s jeg en video der menn mtte bruke en hel dag.." En hel dag hva? Med hva? Du mangler ofte ord i setninger.. Og hvis du synes en BH er et smertehelvete, da burde du virkelig f tilpasset en bh i din strrelse:) Jeg gjorde det, og merker ikke lenger at jeg har en BH p. Kjempe godt, nr de ikke gnager:)

Dette er utrolig trist, men sant dessverre. Vi er rett og slett s sykelig opptatt av utseende og perfeksjon at for mange har dette gtt utover det mentale, men ogs livsgleden. Det er viktig huske at dette gjelder gutter ogs, ikke bare jenter. Hvordan vi lar utseende gr ut over helsa. Det kommer selvflgelig i forskjellige grader, men vi er alle til en viss grad pvirket av dette. Dette er et veldig serist problem . Noe m gjres og det fort, samfunnet delegger oss. Vi blir bare sykere og sykere.

Jeg vil veldig gjerne bli flinkere p og holde meg unna sukker, s jeg hpte du kunne skrive et innlegg eller legge ut en video p youtube om mter man kan holde seg unna brus og godteri. Har selv et lite problem med at jeg drikker for mye cola, men det er mye vanskeligere enn jeg trodde at det skulle vre og slutte. hper du kan gi meg noen tips!

Kan du pliiis lage en gutter VS jenter dr f. eks. Kjresten din gjr seg klar p din mte og du gjr deg klar p hans mte. Bare en id som hres morsomt ut se p, hper du svarer

Elsker deg Stina💕 st p.

Haha! Dette er s latterlig sant, og jeg kjenner meg s veldig godt i det med neglene. Trodde det bare var meg.. S n orker jeg faktisk ikke tanken p stpe negler eller sette p falske, i og med at jeg nesten blir handikappet av det. Uff. Hadde vrt super med flere "klage" innlegg, super gy :-D

Jeg tror veldig mange av dem som gjr alt snt pvirkes av kroppspress og skjnnhetspress med poste bilder og drive markedsfring slik du gjr.

Selv bruker jeg 15 min p morgenen for kle p meg, sminke meg og ordne hret. Heldigvis er jeg ikke snn at jeg fler jeg m st 3 timer foran speilet for fle meg fin, stakkars folk som har det snn.

Jeg fler meg mye freshere og mer konfortabel med meg selv nr jeg gjr alt dette!

Hvis du syns g med bh er smerte-helvete m du prve victorias secret bher :D (uten push-up! prv "body-linjen") det er det mest behageligste jeg har prvd :)

Grunnen til at jeg pynter meg er fordi jeg syns det er gy. Hper nesten det blir en fest snart, snn at jeg kan sitte flere timer ved sminkebordet mitt, det er s gy :D

Hva med ubehagelige stringtruser? :p

Enig i alt du sier👍🏻😂❤️ Haha vi jenter har det ikke lett i dag alts😘💕 og til dere som sier at det berre er bloggere og "Oslo jenter" som er son, dere tar veldig feil.... Ja alle jenter er forskjellige det er sant, MEN jeg kommer fra bygda og her er det minst like mye press som i byen.

Her i bygda kan du ikke komme i butikken i kjole hye heler uten at du fr rare blikk og folk tenker 'hva er det hun der tror hun er'... Men du kan heller ikke komme i slaskete kler for da tenker folk at du er fattig eller lat. I byen kan du komme fra en fest, en bursdag, en kino eller noe snt. SON ER DET IKKE I BYGDA. Det er heller ikke noe mindre press p skolen, her skal man g fint kledd men ikke for fint kledd, heller ikke for "u"fint kledd. Det er virkelig ikke lett vere jente i dag😓 Grunnen til dette presset tenker jeg er fordi jenter trenger den selvtilliten (de fr selvtilit av se bra ut), gutter og rett og slett fordi de er redde for ikke passe inn blant de andre. Man tr ikke vere annerledes. I byen derimot er det s mange forskjellige mennesker, uansett vordan du er passer du alltid inn et sted, det er s mange mennesker at de ikke har tid til se p alle andre. I bygda er alle "like" visst du er annerledes snakker alle om det og de har ofte ikke s mye mer snakke om en vordan folk gr kled og vordan de er... De er ikke lett vere jente i dag, og jeg har ingen anelse om vordan dette vil ende.... Men jaja n ble dette veldig negativt og jeg vet at sikkert mange er veldig uenige, men dette er min mening👊🏻 elsker deg Stina❤️

kjente meg igjen i alt hahah

Men husk: det sitter alt inne i ditt eget hode. S jeg bare aksepterer at du gjr det snn. Jeg respekterer deg, men synes IKKE synd p deg.

Hei, elsker bloggen din!❤

Jeg likte alt som stod der og jeg lo veldig mye nr jeg leste leste om buksene kjenner meg godt igjen 😂🙈

Margrete 💎

Margrete 💎

Jeg tror mange gjr det fordi alle andre gjr det s de kan bli godtatt av andre. Men vi gjr det nok ogs fordi vi liker fle oss fine selv. Vi fr jo en slags lykkeflelse nr sminken ser perfekt ut eller nr vi har p oss favoritt skoene vre.

Jeg fler meg penere jo mer komfortabel jeg er. Har ingen problemer med g ut dra ifrt chillebukse og vipper for eksempel, haha :)

Hvis du syns det er S ubehagelig g med BH, br du g sjekke strrelsen din ordentlig i en butikk som vet hva de driver med. Hvis du gr med feil strrelse kan du f nakke og rygg problemer, s kan vre lurt finne ut av det fr det er for sent :)

Helt serist??! aldri vert borti noen som mener at slik M vi jenter gjre, vet om en del som gjr dette og tar det til det helt ekstreme, men er vel ei heller pent nr man ikke kjenner igjen jenten etter alt av det (falske) er fjernet? som negler,vipper,sminke osv? greit vre seg selv mener jeg i dette ellers s utrolig kropps og utseende fikserte verden!

Haha,dette var ganske underholdende! Litt sykt at det faktisk er s mye jenter "m" gjre for se bra ut. N er jeg s "heldig" at jeg kommer fra et veldig lite sted. Her er det nesten slik at man ser rart p deg om du har hye hler p.. Det er ogs s og si konstant regn her, s min faste klesstil er joggebukse og/eller hettgenser og flanell-skjorte... Lite pent, det vet jeg, men nr det er kaldt og tkete uansett er det lite fristende dolle seg opp. Samtidig er jeg en som velger comfort over alt, s jeans kjper jeg gjerne i et merke som gjr at det mer fles som tights eller leggings - hater trange jeans, uff! OG det du sa om BH - amen to that, girl! Hvorfor finnes den stygge greia?

Tommel opp for bra innlegg! Ha en fin dag :)

N bor ikke jeg i Oslo, men i Bergen, og har bodd her hele livet. Jeg kan med hnden p hjerte si at jeg ikke kjenner noen som gjr alt dette en vanlig dag. Selvsagt vet jeg om flere som gjr store deler av det nr de skal p byn, inkludert meg selv. Men gjr du virkelig alle disse tingene til vanlig?

Jeg fler meg vakker uten falske negler, hye hler, masse sminke osv i hverdagen. Synes utrolig synd p deg om du ikke gjr det, du som er en s flott jente!

Hadde foretrukket ei dame som ikke dela hret sitt p snt apparat, var uten sminke, kunstige klr og aldri brukte bukse. Synes ikke synd p deg. Du er rikelig pen nok fra fr og trenger ikke snne jlegreier.

Skjnner godt hva du mener. Men har ogs dager jeg gir totalt f, og det er s deilig ikke fle seg avhengig av all sminken og det perfekte hret :-)

Har ett viktig punkt som du glemte... HRFJERNING!!! </3

Hei jeg er en jente p snart 11 r. Jeg er kristen, og jeg syntes det er litt pinlig noen ganger. Eller ikke pinlig men iallfall det er veldig f i klassen som er det, og noen driver og skriker snn: "det er flere folk som tror p spkelser enn de som er kristen". Noen ganger er det litt flaut hvis du skjnner. Jeg lurer p hva jeg skal gjre. Jeg spr deg om rd p grunn av at du er mitt forbilde, og kommer alltid med gode rd og tips. ⛪️⛪️⛪️

Wow, har du det snn? Jeg er 17 r sminker meg bare av og til og bruker da snn max ti min. Hret vasker jeg kun med shampoo og balsam. Hrkur tar jeg kanskje en gang i mneden nr jeg er flink. BH...ubehagelig? Nh, men innrmmer at det er deilig komme hjem ta den av. Hler gr jeg kun med p fest. Bruker verken vippeextensions eller falske negler. Og jeg blir ikke sett rart p. Det er helt normalt her jeg bor iallefall. Du burde prve det! ;)

S enig med deg! Mener at det er samfunnet som forventer at alle skal se smashing ut fra topp til t til alle dgnets tider. Det er selvflgelig greit ordne seg, og fle seg bra, men du skal gjre det for din egen del. Du skal fle at du ser bra ut for din egen del, og ikke for alle andre sine!

Ja, det er helt sykt hvor mye styr vi gr igjennom for utseende vrt.

Hahaha.. Heldigvis stresser ikke jeg s flt med dette. BH har jeg p meg ute blandt folk, aldri hjemme. Sminke legger jeg p maks 20 minutter, og hy hler dropper jeg anytime. Lange negler har jeg sjeldent... Og allikvel fler jeg meg fin! Det er ganske s greit egentlig :-D Men igjen, det er jo litt hva man gjr ting til selv, og hva som har blitt en vane :-)

Nope. Dette er valg du tar selv kjre ^^ jeg sminker meg tilnrmet aldri, og det lange hret holder seg fint uten bruke et halvt tonn med rare produkter. Det med at folk ser rart p deg om du gr uten BH er jeg heller ikke enig i. Da skal du ha valgt en veldig feil topp. Jeg syntes selv at det er mer behagelig g med BH enn uten, da puppene "hopper" over alt ellers. Men nr jeg gr uten er det ingen som legger merke til det.

De fleste vennene mine har ikke s store komplekser med sitt eget utseende at de trenger lre merkelige teknikker. Og hvis de gjr det er det fordi det er gy, ikke fordi det kreves av noen.

Fikk vondt inne i meg av lese dette... Jeg nsker deg s mye egenkjrlighet at du ikke lenger bryr deg om "blikkene" eller plages av hva folk mtte synes og mene nr de gr forbi deg... Jeg vet hvor utmattende det kan vre! Stor klem! <3

Synes virkelig synd p deg og alle andre duckfaces der ute som bruker s mye tid av livet deres p selvsentrering. Hva med rette de falske yenvippene litt opp og fram og se dere litt om. F dere en hobby, vr til nytte, bry dere om viktige ting i stedet. Ingen liker selvsentrerte, jlete dukker. Glem dere selv en stund og prv ha det mest mulig gy i stedet.

Tonje Kristin

Tonje Kristin

Supert innlegg, synes det er bra at du tar tak i det og skriver om hvordan vi har det. PS: Hvor er buksa fra? 😊

Jeg vet ikke med deg, men jeg har i hvert fall aldri mtte noen som forventer at jenter skal bruke hye heler og psatte negler til hverdags? Jeg har heller aldri merket at det forventes bruke sminke eller liknende? Jeg bruker sminke fordi JEG fler meg bedre med sminke, men det har ingenting gjre med at folk forventer det. Hadde jeg hatt kvisefri hud og fyldige bryn hadde jeg droppet bruke 15 min hver morgen p sminke meg. Nettopp fordi jeg ikke hadde flt at jeg trengte det, og kunne ikke brydd meg mindre om folk forventet at jeg skulle bruke sminke eller ikke. Jeg tror at vi er ndt til slutte bry oss om hva som "forventes", fordi med en gang vi er fornyde med oss selv, er ikke hva alle andre mener lenger et tema. For all del, gjr hva dere vil for utseende, men ikke klag p at det er det som forventes av samfunnet.

Kjenner meg faktisk ikke igjen i disse punktene, men s er jeg ikke s "jlete" av meg lenger heller. :P

Skriv en ny kommentar