Slik var mitt 2020! – Mai – August

Da var det tid for del 2 av 3 av årskavalkaden. Del 1 kan du lese HER. Så la oss bare hoppe inn i det!

 

Mai

Kunne endelig begynne å ta masse antrekksbilder ute på verandaen igjen!

Fikk dilla på å lage boblevafler. Nam!

Og jeg bakte mye denne måneden. Spesielt før 17 mai for å dele masse spennende oppskrifter med dere!

Stua var mildt sagt overfylt med 650 planter.. Disse måtte jeg bære inn og ut hver eneste dag for at de skulle bli vandt til solen.

Det var helt nydelig på verandan og sommeren var igang!

Tok meg en random roadtrip til Kragerø. Noen ganger når jeg kjenner at hodet er helt tomt for inspirasjon setter jeg meg i bilen og kjører dit veien tar meg. Denne gangen bar det avgårde til Kragerø. For en nydelig by!

Satt fullt igang plantingen i hagen. Jeg hadde rundt 1000 planter totalt som måtte plantes ut og flyttes. For et prosjekt!

Er så rart å se hagen når den er så tom som den var her!

Feiret 17 mai! Det var så merkelig å kjøre igjennom sentrum på vei til grilling med venner. Ingen mennesker, ingen tog, ikke noe tivoli. Helt tomt.

Fikk endelig på ferdigplen og hadde plantet ut masse blomster. Så hagen begynte å ta form!

Tok turen til Tønsberg Tønne med Chloe.

Selv om det var den kaldeste mai måneden på 25 år, så kom det noen få varme dager her og der. En av de dro vi til Stavern. Dette var første gangen vi spiste ute etter at korona lockdown, og det var så merkelig. Hele byen var jo nesten tom også..

Det begynte å bli en liten jungel av planter på verandaen!

Lunsjet ute på brygga med Per Fredrik. Så deilig!

Juni

Dette var første gang jeg var ute og spiste med venninner etter korona lockdown. Dette var en helt sykt varm dag, og jeg husker det var helt fullt av mennesker på brygga i Drammen. Fikk mildt sagt litt sjokk.. For en koselig kveld dette var!

Kom godt igang med grønnsakshagen

Tok med Chloe på en liten seightseeing tur i Sandefjord, og dro blant annet opp til Mokollen. Ah, der er det så fint! 

5 juni – Dette var første gang jeg dro til Oslo etter at landet stengte ned. Jeg husker jeg syntes at det var så freaky når jeg så at alle gikk med masker. I Sandefjord har det vært veldig lite smitte og her er det lett å holde god avstand, så her har vi ikke merket korona så godt. Så jeg fikk litt av et sjokk når jeg kom til Oslo.

Dette var også dagen der det var black lives matter demonstrasjon, så det var tusenvis av mennesker i sentrum. Husker jeg hadde så lyst til å stå der og heie på BLM, men jeg var livredd for korona smitte og det var også første gang mange mennesker samlet seg så jeg var redd det skulle skje terror. Det var også mye problemer med demonstrasjonene når det kom til politiet i hele verden, så jeg var også litt redd pga det, men i Norge gikk det heldigvis bra.

Grunnen til at jeg dro til Oslo var for å møte noen av de andre Farmen Kjendis deltagerne. Var så koselig å se de igjen!

Måtte ta meg en tur rundt i Slottsparken for litt blomster inspo når jeg først var der, hehe!

Hagen begynte endelig å ta skikkelig form!

Det var så varmt og deilig, og Per Fredrik og jeg lå masse ute på verandaen og solte oss.

Hver morgen ruslet jeg rundt i hagen for å se på alle blomstene. Gleder meg til å gjøre det igjen!

Tok turen til Tønsberg Tønne med Sofie og Rebecca. For en fin tur!

Husker det var invasjon av glassmaneter på strendene. Det lå spredd med maneter på hele stranda!

På Sankthansaften tok jeg meg en liten tur ut på hagesentre, og fant et tilbud på verdens fineste roser. Kjøpte 7 gigantiske roser. Angrer skikkelig på at jeg ikke kjøpte enda flere. De er så fine! Har tatt stiklinger av de, så jeg krysser fingrene for at det blir flere av de i 2021.

Altså, skjønner dere hva jeg mener eller? Så fine! De heter Leonardo da Vinci.

Fylte opp hele bilen i kjent hagegal stil.

Fortsatte å gå tur til stranda med Chloe hver morgen. Herregud som jeg savner å gjøre det!

Bygde platting i hagen sammen med pappa og et par kompiser av han. Turte ikke å si at jeg skulle få drivhus før det var oppe. Det var mange som gjettet på alt mulig som skulle stå oppå denne plattingen.

Juli

Kicket igang måneden med en skikkelig shoppingrunde med Victoria på Hageland. Legg merke til rosene som står nederst i vogna. Hvor fine er ikke de? Tror jeg må kjøpe flere sånne neste år!

Ble med pappa på saueslipp oppe på Hemsedalsfjellet. Vi gikk i timesvis med sauene, en gjeter og mange hunder i iskaldt vær, og det snødde til og med! Jeg har jo vært livredd for sauer hele livet mitt, til tross for at jeg har bodd på bondegård i 20 år. Men på denne turen overvant jeg endelig frykten min. Også merket jeg at jeg var så mye tøffere enn jeg trodde! Så det var gøy!

Endelig kom drivhuset. Herregud for et prosjekt det ble å sette det opp. Føler at jeg brukte hele juli måneden på dette. Det var uten å overdrive det vanskeligste drivhuset å sette opp som finnes på markedet.

Pappa hadde til og med en kompis som har satt opp gigantiske profesjonelle drivhus og ikke engang han klarte å sette det sammen. Jeg fikk mye hjelp av venner og familie og vi klarte til slutt å sette sammen hele drivhuset.

Det var litt av et prosjekt, men herregud så verdt det!

Arrangerte damelunsj her med alle damene i hele familien på mamma sin side. Slike lunsjer er så koselige! Gleder meg til vi alle kan samles igjen her!

Endelig var hele drivhuset skrudd sammen. Glassene ble selvfølgelig også ikke noe lettvint og her fikk vi en profesjonell til å komme og lære oss hvordan vi skulle sette de på. Husker at han var helt i sjokk over at vi hadde klart å skru sammen alt uten å gjøre noe som helst feil. Han jobbet 100% med å sette opp drivhus, og brukte mesteparten av tiden på å ta fra hverandre drivhus folk hadde satt opp feil. Så der hadde vi i alle fall vært flinke!

Hagen begynte endelig å bli skikkelig frodig og fin!

Tok meg en tur til Oslo for å rusle i den botaniske hagen. Dette er sist jeg var i Oslo. Utover høsten ble det mer smitte og jeg turte rett og slett ikke å dra tilbake dit.

   

Chloe fylte 4 år så da tok jeg henne med til både Stavern og Nevlunghavn. Hun fikk snuse overalt, bade litt i havet, spise god mat og fikk en fin dag.

Det var så utrolig fint i Nevlunghavn. Dette var første gangen jeg var her, og hit skal jeg uten tvil tilbake igjen!

Hadde girls night out med Victoria. Vi kjørte karuseller som aldri før, og lo så vi nesten tisset på oss, hehe!

ENDELIG var drivhuset ferdig!

Tok turen til toppen av Fjerdingen med Sofie og Rebecca. Det var så utrolig varmt den dagen at vi kunne gå i shorts og sportsbh til sent på kvelden!

Utsikten på toppen var virkelig helt sinnssyk!

Date night med skatten min <3

August

Per Fredrik og jeg dro på øyhopping med båt til Veierland. For en fin tur dette ble! Dette må vi virkelig gjøre mer av til sommeren. Så gøy!

Gikk til toppen av Holtefjell med Chloe.

Dro på roadtrip med Victoria. Vi dro først til Kragerø, så til Arendal og til slutt til Grimstad. For en gøy dag dette var, og herregud for noen fine steder. Hit skal jeg tilbake igjen til sommeren!

Innviet drivhuset med jentekveld med Sofie og Rebecca. Vi drakk vin og spiste ost og kjeks til langt ut på natten. For en gøy kveld! Gleder meg til flere slike kvelder!

Fortsatte med tur til stranda med Chloe hver morgen. Blir aldri lei av denne utsikten. For et magisk sted!

Holdt på masse i drivhuset

Og i hagen..

 

Jeg plantet over 200 markjordbærplanter og det ble så mye jordbær at jeg til slutt måtte lage syltetøy fordi det ble så mye bær.

 

Det kom en liten hetebølge og da måtte Chloe bade i bassenget. Er alltid supernøye med å avkjøle henne så hun ikke blir overopphetet i varmen. Men hun hopper fort opp igjen, hehe!

 

Plukket masse buketter med Dahlia, solsikker og erteblomster!

 

For noen magiske måneder. Sommeren føles så fjern nå som det er mørkt nesten hele dagen, og det har regnet nesten hver dag siden oktober. Men en ting er sikker; våren og sommeren kommer tilbake, og jeg gleder meg!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg