Oppskrift: Verdens beste pepperkaker!

I år lagde jeg hjemmelagde pepperkaker for første gang noensinne. Vanligvis kjøper jeg alltid ferdig pepperkakedeig, men i år ville jeg prøve å lage de fra bunnen. Jeg søkte litt rundt etter oppskrifter, prøvde meg frem på kjøkkenet til jeg kom frem til den beste oppskriften.

Jeg fikk helt sjokk når pepperkakene var klare og jeg smakte den første. De var så sinnsykt gode! Ferdige pepperkaker og ferdig pepperkakedeig aint got shit on this one. For en forskjell!

Siden det ble såpass godt vil jeg dele oppskriften og fremgangsmåten med dere!

Dette trenger du: 

150 g smør

150 g sukker

250 gram mørk sirup

1 ts malt kanel

0,25 ts malt nellik

0,5 ts malt ingefær

1 ts pepper

1 egg

2 ts natron

ca. 400-450 g hvetemel

Dette gjør du:

🎅🏻 Varm smør, sukker og sirup i en kjele. Varm til sukkeret har smeltet.  

🎅🏻 Tilsett krydder og rør godt sammen

🎅🏻 Avkjøl i vannbad så det blir 40-50 grader. Litt varmere enn du selv er.

🎅🏻 Ha oppi egg og rør godt rundt. Det er viktig at blandingen ikke er for varm når du har oppi eggene, for da kan de koagulere og du ender opp med eggeklumper i deigen.

🎅🏻 Ha oppi natron og sikt inn mel. Rør godt rundt mens du sikter inn melet så det ikke blir for mye mel. Deigen skal være klissete og myk.

🎅🏻 Dryss over litt mel på toppen, ha plastikk over bollen og sett i kjøleskapet over natten eller i noen timer.  

🎅🏻 Ta deigen ut en times tid før du skal kjevle den ut. Du kan eventuelt bryte av biter og legge de litt spredd rundt på benken for at den skal bli temperert fortere.

🎅🏻 Skru på ovnen – 175 grader (ikke varmluft)

🎅🏻 Dryss litt mel på benken, og kjevle ut deigen. Jeg liker å ha den litt tykkere enn vanlig for da blir pepperkakene skikkelig myke og gode. Men hvis du liker de mer crispy ruller du de litt tynnere.

🎅🏻 Stikk ut med alle dine favoritt former. Flytt de over på bakepapir og stek i 7-10 minutter. Personlig liker jeg å steke i 7-8 minutter for da blir de mykere. Så dette må du bare prøve deg frem på.

Sleng gjerne et par pepperkaker i ovnen alene først for å finne ut din ideelle steketid. 🎅🏻 La de avkjøle seg på en rist og oppbevar de i kakebokser.   🎅🏻 Nå fikk jeg endelig fylt opp krukken til pepperkaker som jeg har i kakaobaren min også! Klikk deg inn HER for å se hele kakaobaren min! 🎅🏻

Håper du fikk lyst til å lage masse hjemmelagde pepperkaker i år! Det er jo så koselig å bake, og jeg tror vi alle kan trenge noen koselige avbrekk midt i denne korona tiden. Så skru på julemusikk, sleng på deg juleforkle og bak i vei! 🎅🏻

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg